עבור לתוכן

דיברת לא יפה ?! המשטרה כבר תטפל בך כהלכה !!! - מדינה דמוקרטית ?

Featured Replies

פורסם

תעשה טובה, אני צלמתי שוטר בנייד כשהוא עם ממל"ז, הוא בתגובה חטף לי את הטלפון מהיד ואחרי שלא הצליח להבין איך להשתמש בו, איים עלי שאם לא אמחק את התמונה הוא יעצור אותי.

לדעתי במדינה מתוקנת, בלי שום מעצר ודיבורים היית צריך פשוט

לחטוף מהשוטר מכות על דבר כזה.

למה אתה מצלם שוטר עם הפלאפון אם לא בכדי ליצור פרובוקציה?

• תגובות 87
  • צפיות 5.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לדעתך יש לאסור על תיעוד פעילות לא חוקית של נציגי החוק ע"י אזרחים?

פורסם

לתפוס מכוניות עם ממל"ז זה לא חוקי?

מה הפעילות הלא חוקית בה השוטר עסק?(אני שואל גם בתמימות, אולי לא קראתי מספיק אחורה בשירשור).

פורסם

אני מצטער אבל אתה אדיוט.

אין שום חוק נגד צילום ברשות הרבים, נגד תקיפה, גם מצד שוטר, יש.

יש לי זכות לצלם אותו כמה שרק אני רוצה. ולידיעת צילמתי את אופן תיפעול הממל"ז, כך שמה שהוא ביצע זה למעשה השמדת ראיות, שאגב גם מעשה פלילי...

פורסם

האידיוט כאן, הוא אתה.

לדעתך צריך להוציא חוק שמונע מאזרחים ליצור פרובוקציות מול כוחות בטחון?

בארה"ב כאשר שוטר עוצר אותך, אתה לא יוצא מהרכב והידיים שלך מונחות על

ההגה כאשר לשוטר יש עליהן תצפית טובה, אחרת הוא שולף עליך שוקר.

אתה חושב שבכל מדינה אחרת היו ככה מתלקקים איתך? היו שוברים לך את העצמות

על תכסיסים כאלה.

פורסם

מה יש לכם כל דבר קטן שלא נראה לכם אתם יוצאים נגד הדמוקרטיה?

אז כן גם בדמוקרטיה יש חוקים ויש גבולות,זה שזה דמוקרטיה זה לא אומר שזה בית זונות.

הייתם מעדיפים לחיות בשיטה אחרת?

פורסם

מה הקשר נגד הדמקורטיה? בארצות "לא פחות" דמקורטיות כמו ארה"ב/בריטניה וכו' לשוטרים יש הרבה יותר כוח ואנשים שם מפחדים להתחצף לשוטרים ולא כמו פה "נווו אחיי רק יצאתייי לקנות לחם במכולללת חניתייי פה רק שניהה אל תהיה מניאק".

פורסם
האידיוט כאן, הוא אתה.

לא פרובוקציה ולא נעלים

השוטר עובד בשטח ציבורי ולכן מותר לצלם את השטח ואם הוא עומד בשטח הזה בהחלט מותר לצלם אותו (גם חיליים, וכל דבר כל עוד השטח מוגדר ציבורי) כל עוד אתה לא מפריעה לו במילוי תפקידו (זאות אומרת לא עומד מטר ממנו ומפריעה פיזית - מונע את שדה הראיה לדוגמה)

וגם אם אתה מפריעה במילוי תפקידו - הוא יכול לעצור אותך על הפרעה במילוי תפקיד ולא על זה שצימת אותו

יש סיבה מאוד טובה לכך - נשק שהרבה אזרחים מחזיקים

על תכסיסים כאלה.

אולי ברוסיה, גם בארצות הברית מותר לצלם שוטרים (ומצלמים אותם) , וגם באנגליה שהייתי עוברי אורך צילמו אותם

"מה הקשר נגד הדמקורטיה? בארצות "לא פחות" דמקורטיות כמו ארה"ב/בריטניה וכו' לשוטרים יש הרבה יותר כוח ואנשים שם מפחדים להתחצף לשוטרים ולא כמו פה "נווו אחיי רק יצאתייי לקנות לחם במכולללת חניתייי פה רק שניהה אל תהיה מניאק"."

ממש לא

מתחצים ומתחצים כמו גדולים

זה לא כמו בסרטי התדמית שלהם, גם שם אין להם ממש כבוד ומעמד (חוץ ממספר מדינות)

פורסם

האידיוט כאן, הוא אתה.

על תכסיסים כאלה.

ויש מדינות בהן אונס בתולה נחשב תרופה לאידס. מה הנקודה שלך? פה זה לא רוסיה, ברשות הרבים מותר לצלם. שוטרים הם לא מעל החוק. טוב שאתה גם לא מציע ששוטרים ירו בפושעים מבלי לעצור אותם, למרות שלפי שאיך שאתה מדבר אני לא אתפלא אם זה משהו שאתה תומך בו.

פורסם

רוסיה?

אני די בטוח שגם בארה"ב היית חוטף מכות.

פורסם

ממש לא.

פורסם

הפתרון הכי יעיל כמו שכבר אמרתי זה להקשיח את הרף להסמכה של שוטרים. אם השוטרים יהיו אנשים טובים יותר גם היחס אליהם יהיה יותר רציני. במקביל צריך להגדיר בצורה ברורה מה מותר ומה אסור לומר לשוטר, ומן הסתם גם לאכוף את זה.

פורסם

ממש לא.

ממש כן.

פורסם

תעשה טובה, אני צלמתי שוטר בנייד כשהוא עם ממל"ז, הוא בתגובה חטף לי את הטלפון מהיד ואחרי שלא הצליח להבין איך להשתמש בו, איים עלי שאם לא אמחק את התמונה הוא יעצור אותי.

אז הוא חצוף ומגיעה לו אפילו תלונה.

כמו שאמרו, כל זמן שאתה במקום ציבורי ואתה לא מפריע לו במילוי תפקידו, אסור לו לעשות את מה שעשה.

זה מחד. מאידך, רוב "צלמי הפפראצי התמימים" לא ממש עושים זאת כי הם ראו שוטר מבצע עבירה, אלא כהקנטה.

כשזה ביחס לפושעים או עצורים זה דבר אחד. כשזה ביחס לאזרחים ברחוב זה דבר אחר לחלוטין.

מה אתה פרופיילר? או שזה ניתוח מעמיק אחרי 5 שנות עבודה בתחום הקרימינולוגיה.

מאיפה שוטר יכול לדעת מיהו האדם אותו הוא מעכב או עוצר?

יודע כמה עברייני תנועה ועבריינים בכלל נראים נורמטיביים לחלוטין?

מהו פרופיל של עבריין? איך אתה יכול לזהות עבריין?

זה שטויות להגיד דבר כזה.

הדיון סתם גולש למקומות הלא נכונים.

שוטר צריך לקבל את הכבוד המגיע לו. לא פחות מזה כי הוא עובד ציבור, אבל גם לא יותר מזה, כי הוא עובד ציבור.

שיטור הוא תפקיד מאוד קשה לא מתגמל ולעיתים מתסכל מאוד, אפילו לפטריוטים והאידיאולוגים שבניהם.

גם אם יעלו את הרף (דבר שכבר בוצע בשנים האחרונות) השחיקה היא כזו גבוהה שאנשים לא מחזיקים מעמד, לאו דווקא בגלל המשכורת,

אבל בגלל העבודה עצמה והאנשים איתם באים במגע ולאחרונה גם סיכון החיים שעלה בכמה דרגות.

שוטרים הם לא יצורים סינטטיים מושלמים, ממש כמו האזרחים הבאים איתם במגע.

אם שוטר עוצר אותך, תן לו לעשות את העבודה שלו. אם לאחר מכן לא נאה לך, אתה רשאי לתבוע אותו.

תאמין לי שלא חסרים פרקליטים שישמחו לתיקים כאלו.

אם הוא תת רמה, אל תרד לרמה שלו, כי זה בטוח לא יעלה את הרמה הממוצעת ביניכם.

פורסם

זה לא קשור, לטעון שזב לגיטימי זה מפגר. הרי שוטר עבריין לא ישאר שוטר. בכלל כל נותן שירות, וזה כולל שוטרים, צריך לדעת להתנהג. הוא שם בשביל לשרת ולא בשביל למלוך, וזה מה שהשוטרים בארץ לא מבינים.

ישראלים אוהבים לרקוד בשתי חתונות. מצד אחד אתה רוצה משטרה יעילה, מצד שני אתה רוצה שוטרים נחמדים שילקקו לך את התחת כמו פקידים במלון. זה לא עובד ככה. שוטר הוא לא נותן שירות. שוטר הוא נציג של החוק, סמל שלטון החוק המדינה. תפקידו לאכוף את חוקי המדינה בצורה יעילה, עיוורת וקרה. הוא לא כאן בשביל לחייך, להיות מנומס, לעשות פוצי מוצי או כל דבר אחר של נותן שירות. צא מהסרט התל אביבי שלך. [br]פורסם בתאריך: 9.09.2009 בשעה 08:05:02

אוי, נו... טיילנו באיטליה לפני שנה. בבולוניה אמא שלי צילמה מבנה מאד יפה. (אוהבת לצלם) פתאום, משום מקום, קופצים עלינו ארבע גורילות, חוטפים את המצלמה, כמעט מפוצצים אותנו מכות. מסתבר שמדובר בתחנת משטרה של היחידה ללוחמה בפשע המאורגן. למזלנו דיברנו באנגלית ולא הייתה לנו חזות מאיימת. עוד היו עוצרים אותנו לחקירה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים