עבור לתוכן

דיברת לא יפה ?! המשטרה כבר תטפל בך כהלכה !!! - מדינה דמוקרטית ?

Featured Replies

פורסם

"דיברו לא יפה" לשוטרים - ובילו לילה במעצר

מנשה נחום ובנו אייל הגיעו לתחנת המשטרה בלוד כדי לקבל מסמך. בעקבות ויכוח שפרץ במקום הם נעצרו ובמשטרה מתכוונים להגיש נגדם כתב אישום בגין העלבת שוטרים

אלי סניור

פורסם: 07.09.09, 12:23

איך קורה שאב ובנו, אנשים מהישוב ללא עבר פלילי שמגיעים בבוקר למשטרה לקבל מסמך, מוצאים עצמם כעבור 24 שעות במעצר, כשנגדם תלוי כתב אישום על העלבת שוטרים? תלוי את מי שואלים. במשטרה טוענים כי השניים, תושבי לוד, "דיברו לא יפה". מנגד טוען פרקליטם כי השוטרים מיהרו לעצור אותם שלא לצורך בעקבות ויכוח שהתעורר במקום.

המשטרה הייתה אמורה להגיש היום (ב') כתב אישום נגד השניים אך החליטה לדחות זאת למועד מאוחר יותר. השניים שוחררו לביתם וכעת הם מתכוונים לתבוע את המשטרה על עוגמת הנפש.

הסיפור המוזר של מנשה נחום ובנו אייל החל לפני מספר ימים, כשרכב המשפחה הוחרם לאחר שהאב נתפס נוהג בו כשרשיונו אינו בתוקף. אתמול בבוקר הגיעו השניים לתחנת המשטרה בלוד כדי לקבל אישור להוצאת אביזרים אישיים מהרכב, שנמצא בחניון משטרתי.

בנקודה זו מתחיל השוני בין גרסאות שני הצדדים. לטענת בא כוחם של האב ובנו, עו"ד מוחמד פוקרא, הם שוחחו עם שוטרת בתחנה וביקשו לקבל את המסמך המיוחל. אלא שבין הצדדים החל להתפתח ויכוח. "האבא אמר לה, 'תדברי אלי יפה, אנחנו במדינה דמוקרטית וזכותי להעביר ביקורת על דרך טיפול המשטרה'".

הטונים עולים - התגבורת מוזעקת

בעקבות עליית הטונים, הוזעקו למקום עוד שלושה שוטרים כתגבורת. "הם אמרו לאבא ולבן שבגלל איך שהם דיברו הם מעוכבים בתחנה וצריכים להיחקר על כך", טוען עו"ד פוקרא. לאחר חקירה הועברו השניים אחרי-הצהריים לתא מעצר בתחנת משטרת ראשל"צ, שבו בילו את הלילה.

הפרקליט הגיע לתחנה בצהריים אולם נאמר לו שהשניים נמצאים בכלא ניצן. רק לקראת שעות הערב מצא אותם בתחנה בראשל"צ. הוא הביע תימהון על עצם המעצר: "אני עובד שנים כעו"ד ולא נתקלתי בהרבה לקוחות מנומסים כמו האבא והבן. מדובר בשניים שהם יוצאי יחידות קרביות וששירתו את המדינה והם אזרחים למופת. האב הוא אפילו נתמך משרד הביטחון ומקבל קצבה חודשית על פגיעה שהוא סוחב מהצבא. אין ספק שהם לא באו לתחנה לריב".

"עם כל הכבוד למשטרה", הוסיף עו"ד פוקרא, "היא צריכה לשרת את האזרחים, ולא להילחם בהם. גם אם השיחה עלתה לטונים גבוהים,

על זה לא עוצרים אזרחים חפים מפשע. בשביל לקחת חירות של אדם צריך להפעיל שיקול דעת, ולא נראה לי שהמשטרה נהגה כך".

להבדיל ממקרים אחרים שבהם מתנהלת המשטרה בעצלתיים, דווקא במקרה של האב והבן היא הוכיחה חריצות יתר, והבוקר הובאו השניים להארכת מעצר בבית משפט השלום בראשל"צ, שם התברר כי כבר מחכה להם כתב אישום על העלבת עובד ציבור ואיומים. ממרחב שפלה נמסר בעקבות זאת: "השניים נעצרו לאחר שהפגינו אלימות מילולית כנגד השוטרת שכמעט וגלשה לתקיפתה בתוך התחנה. נגד השניים יוגש כתב אישום בגין איומים והעלבת עובד ציבור".

לדברי עו"ד פוקרא, "בכוונתנו לתבוע את המשטרה על עוגמת הנפש, ועל שלילת חירותם של שני אנשים מהיישוב"[br]פורסם בתאריך: 8.09.2009 בשעה 00:55:22

בחייאת ... קראתי כבר 5 פעמים את הכתבה תמצא לי אתה , נראה לי קראת לפני כמה שעות ועכשיו עשו עריכה חדשה לכתבה
  • תגובות 87
  • צפיות 5.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

וואללה, הכתבה שונתה. איזה צחוקים. :nixweiss:

אתה צודק.

עכשיו זה :

" המשטרה הייתה אמורה להגיש היום (ב') כתב אישום נגד השניים אך החליטה לדחות זאת למועד מאוחר יותר "

מקודם ( לפני כמה שעות - בצהריים ) זה היה ישר אחרי השורה על תגובת מרחב השפלה.

היה רשום בפירוש שהאישום בוטל.

ראה תגובה 23 ו 25.

טוב, אתה עדיין לא עייף ;)

פורסם
ממרחב שפלה נמסר בעקבות זאת: "השניים נעצרו לאחר שהפגינו אלימות מילולית כנגד השוטרת שכמעט וגלשה לתקיפתה בתוך התחנה. נגד השניים יוגש כתב אישום בגין איומים והעלבת עובד ציבור".

נחכה לעריכה של הבוקר ;D

פורסם

הידעתם? העלבת עובד ציבור אפשרית גם "בעזרת תנועות".

פורסם

ככה זה כשאין פחד ורתיעה מהמשטרה.

נראה אם היו מעזים להתלהם מול שוטרים בארה"ב.

חבל רק שהמשטרה לא נוהגת ככה בכל מקרה של התלהמות וחוסר כבוד מולה.

יש לך בעיה עם שוטר מסיים או אפילו פקידה משטרתית? תדע להתנהג ולא לדבר כמו איזה עבריין בבסטה שצועק על הבסטיונר שלידו.

פורסם

עיכוב לחקירה יכול לתת אפילו שוטר פשוט צו מאסר יכול לתת רק קצין ואם יצא צו כזה אולי אני תמים ונאיבי אני נוטה להאמין שהוא היה מוצדק

צו מאסר יכול לתת שופט.

לשוטר פשוט ולקצין יש את אותן סמכויות לעצור אדם - או שהוא מסרב להיות מעוכב, או שהוא חשוד בעבירה מסוג פשע (עברה שעונשה המירבי מעל ל-3 שנים).

במקרה הנ"ל נראה כי מדובר במעצר לא מוצדק.

פורסם

מעצר סליחה , למה אתה נתפס לקטנות ? ושוב מעצר של 24 שעות בבית מעצר כלשהו יכול לאשר אך ורק קצין .

כמו שאמרתי לעצור בן אדם ולהביא לתחנה יכול כל שוטר אבל מעצר בכלבוש ל 24 שעות יכול רק קצין

אחרי 24 שעות חייבים להביא לשופט להארכת מעצר

פורסם

ישנו הבדל גדול בין עיכוב למעצר. אתה צודק בכך שקצין צריך לאשר מעצר לאחר שהעצור הובא לתחנת המשטרה. משטרה רשאית לעצור ל-48 שעות.

לאחר בדיקה, שוטר רשאי לעצור גם על עבירה שעונשה מעל 6 חודשי מאסר, בתנאי שנעברה בפניו. העלבת עובד ציבור אינה כזו.

פורסם

שלושה עמודים ואתם עדיין מפספסים את הנקודה העיקרית:

כן, גם אני מאוד בעד שאסור יהיה להעליב או לאיים על עובדי ציבור בכלל ושוטרים בפרט - אבל אתם יודעים במה זה מותנה? בכך שאותם עובדי ציבור (ושוב, שוטרים בפרט) יפסיקו בעצמם לקלל, לאיים, להשפיל, להתעלם, לשקר ובאופן כללי להתנהג כאילו העולם שייך להם.

פורסם
ככה זה כשאין פחד ורתיעה מהמשטרה.

נראה אם היו מעזים להתלהם מול שוטרים בארה"ב.

חבל רק שהמשטרה לא נוהגת ככה בכל מקרה של התלהמות וחוסר כבוד מולה.

יש לך בעיה עם שוטר מסיים או אפילו פקידה משטרתית? תדע להתנהג ולא לדבר כמו איזה עבריין בבסטה שצועק על הבסטיונר שלידו.

הקטע שנגד העבריניים הם לא מעיזים לעשות כלום, ואילו נגד אזרח פשוט פתאום נזכרים לשמור על החוק ולהיות גיבורים - ותוך כדי זה שהם עוברים על החוק בעצמם

שלושה עמודים ואתם עדיין מפספסים את הנקודה העיקרית:

כן, גם אני מאוד בעד שאסור יהיה להעליב או לאיים על עובדי ציבור בכלל ושוטרים בפרט - אבל אתם יודעים במה זה מותנה? בכך שאותם עובדי ציבור (ושוב, שוטרים בפרט) יפסיקו בעצמם לקלל, לאיים, להשפיל, להתעלם, לשקר ובאופן כללי להתנהג כאילו העולם שייך להם.

:xyxthumbs::goodposting:

פורסם

אני כבר למדתי מניסיון שלי ושל החברים את הראש של השוטרים בארץ ,

השוטר הממוצע הוא בעל כבוד , תדבר איתו יפה ובצורה ראויה , אם אין לו CASE נגדך ישחרר אותך אפילו בחיוך .

אבל אם תיהיה טמבל ותריב איתו ותעליב אותו תקבל ברוב המקרים מנה אפיים , וזה לא הולך להשתנות בקרוב .

לדוגמא חבר שלי שנסע באוטו ועצרו אותו בלשים לחיפוש ולא היה עליו כלום אבל הוא רב איתם והעליב אותם ובסוף מצא את עצמו עצור ל 24 שעות

ואחר כך התברר שהוא בכלל לא התייצב למילואים והוכרז עריק ומשם הלך לכלא 4 לחודש תמים .

המקרה שלנו הוא דוגמא קלאסית לטמטום של האזרח מול השוטר הממוצע .

שיספרו סיפורים ל YNET בעיני הם ישארו טפשים שנעצרו על כלום ועכשיו שוקלים בכלל להעמיד אותם לדין ממש חכמה גדולה .

פורסם

עד שיעלו במשטרה את הרף לקבלת שוטר בתנאי שסיים 12 שנות לימוד ככה המשטרה תמשיך להתנהג.

ככה זה בארץ, המקצועות הכי חשובים שצריכים להיות הכי "טהורים" (כביכול)- שוטרים ומורים, נחשבים בעיניי הציבור כמקצועות בזויים ונחותים (למרות שההפקרות המשכורתית בצמרת המשטרה חוגגת, ואילו השוטרים הזוטרים שעושים עבודת שטח נאלצים להסתפק במשכורות רעב לעיתים).

עד אז אחוז האזרחים בעלי מנת משכל נמוכה שנמצאים במשטרה ימשיך להיות גבוה לצערנו.

המסקנה היא כזאת, אם השוטר הוא בעצמו עבריין ובסטיונר, אי אפשר לצפות ממנו שכשהוא יעלה על מדים האופי שלו ישתנה.

פורסם

צריך להתנהג בכבוד אל כל אדם באשר הוא (מלבד מחבלים ופושעים וכיוצא בזה - זה למאותגרים שיכלית שבינינו)

על אחת כמה וכמה אם הוא נציג החוק - קרי - שוטר.

אם אדם בא בגישה של, המשטרה היא משטחרא או משטרע או כל דבר דומה, יתנהג כמו בהמה או ביהירות והתנשאות, הרי יש סיכוי גבוהה

שהשוטר העומד מולו יבין שזו השפה אותה הוא מבין, וידבר איתו באותו מטבע לשון, ניב וסגנון.

כחקלאי לשעבר אני יודע שאם מתעסקים עם חרא הריח נדבק.

אותו דבר עם אנשים. לעבוד עם/מול אנשים זבל'ה גורם לחלק מצורת ההתנהגות שלהם להיטמע בך.

כשאתה מתנהג לשוטר כמו אל זבל, אל תתפלא שהזבל יחזיר לך באותו מטבע.

פורסם

ככה מתנהגים ילדים בגן. השוטר אמור לשלוט במצב, לא לדרדר אותו לרמת המכנה המשותף הנמוך ביותר.

וחוץ מזה, חסרות דוגמאות של שוטרים שמתנהגים כמו בהמות מבלי שמישהו מלבדם פתח את הפה בכלל?

פורסם

גם שוטרים הם בני אדם, נו, אז מה. גם ביניהם יש חארות ומושחתים.

אתה לא רוצה גנון? תתנהג בהתאם.

גם הפרה הכי מתורבתת לא מבינה עברית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים