עבור לתוכן

בלבול בנוגע ל-AMD ואינטל, אשמח לעזרה...

Featured Replies

פורסם

(בפעם השניה, ערכתי את הכוונה המקורית של הת'רד, כי צצו שאלות חדשות ואני לא רוצה לפתוח ת'רד נוסף בשביל שאלות שלי. במידה וזה כבר לא מתאים לפורום הזה, אפשר להעביר. תודה)

התכוונתי ללכת כאמור על מפרט מבוסס AMD פנום (Phenom 2 X4 945), למרות שאני ממש מבולבל מכל הוויכוחים המיותרים סביב "מה עדיף יותר לביצועים גבוהים, AMD או אינטל".

התכוונתי ללכת על מעבד ולוח איפשהו על סף ה-HIGH END (החל מ-1K) בשביל מחשב עם ביצועי גיימינג מהירים ובמיוחד ביצועים מהירים מאוד באופן כללי, שגם יתאימו לעבודה יחסית מהירה עם עיצוב גראפי.

אתמול בנאדם מסויים שאני די תופס ממנו בקטע של חומרה- הרכיב כמה מאות מפרטים, גיימר כבד שגם חוקר את האופן שבו חלקי חומרה מסויימים בנויים- המליץ לי שלא ללכת על AMD במקרה שלי ובכלל (סותר לגמרי את מה שאמרו לי פה רבות) מהסיבה ש-AMD קודם כל ממש מתחמם (ולא מדובר פה מנפגעי AMD Athlon XP בעבר, אלא בנאדם שאשכרה חקר את הטכנולוגיה העכשוית) וגם בנוי בצורה שמשתמשת בזיכרון המחשב ומאטה את הביצועים שלו.

בנוסף הוא גם המליץ על לוח אם אחר בטענה ש Gigabyte GA-MA770-UD3 חלש מדי ולא ינצל את המעבד והכרטיס מסך כמו שצריך.

לחילופין הוא הרכיב לי מערך של מעבד אינטל Q9550 ולוח האם הבא:

http://www.skypc.co.il/product.asp?cat2cat1id=10&Cat2ID=0&pid=31204

רציתי לקבל חוות דעת מקצועיות יותר בנוגע למה שהוא אמר והציע.

תודה.

---------------------------------------

(הפוסט המקורי, נענה כבר, אין צורך להגיב)-

שאלות ראשונות בנוגע לפנום-

מה ההבדל בין גרסה רגילה של מעבדי פנום של AMD לבין ה-Black Edition חוץ מהצבע של הקופסא? (שאני בטוח שיש הבדל נוסף)

והאם Phenom 2 X4 945 מגיע גם הוא בגרסת BE?

ובנוגע ללוחות-

אני רוצה להשאיר אופציה להוספת כרטיס מסך נוסף בעתיד כדי שיעבוד עם זה שאני הולך לרכוש, האם אני אצטרך גם כרטיס מסך תומך SLI או מספיק רק לוח תומך SLI? ואם כן, אילו לוחות SLI מומלצים בתקציב של עד 500 ש"ח? (אפשר לחרוג ל-600 רק במקרה מיוחד)

והאם יש פרט נוסף שאני צריך להפנות את תשומת ליבי אליו אם אני רוצה מערך SLI בעתיד?

תודה.

• תגובות 34
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ההבדל בין רגיל ל BE היא שב BE יש מכפלה פתוחה (לא נעולה), מה שמאפשר OC מאוד קל (מאשר בגרסה רגילה להתעסק עם FSB זכרונות וכו..)

945 לא בא בגרסת BE

אתה צריך רק לוח תומך SLI ולא כרטיס (שכן כל כרטיס מסך שיצא בשנה-שנתיים האחרונות תומך SLI או CF)

אין לי מושג לגבי לוחות תומכי SLI לפנום אבל לוחות Crossfire יש בשפע

Gigabyte GA-MA790X-UD3P או UD4P שניהם עם DDR2 (בערך 600 ש"ח ל UD3P ו 650 ש"ח ל UD4P)

או MA790XT-UD4P עם זכרונות DDR3

פורסם

אתה צריך רק לוח תומך SLI ולא כרטיס (שכן כל כרטיס מסך שיצא בשנה-שנתיים האחרונות תומך SLI או CF)

אין לי מושג לגבי לוחות תומכי SLI לפנום אבל לוחות Crossfire יש בשפע

אם אתה לא בטוח בדבריך, לפחות תגיד את זה. אם אתה כן בטוח, אני מציע שתבדוק את המקורות שלך. ממש לא כל כרטיס תומך SLI או CF. רוב, אבל לא כל. כל ה8400GS, 9400GT, חלק ניכר מה9500GT, וכמעט כל 9600GT LOW PROFILE לא תומכים בSLI. כל ה3450, 4350, רוב ה4650, 3650, וחלק מה4670 לא תומכים בCF.

לוחות AMD תומכי SLI קיימים אבל מאוד נדירים. עדיף כבר CF. מה עוד צריך חוץ מלוח תומך? כרטיס נוסף מדגם זהה לשלך (למרות שדגמים לא זהים אבל קרובים גם יעבדו לפעמים) מדגם תומך כמובן, לא חובה של אותו יצרן, וספק שיכול להחזיק כרטיס נוסף.

פורסם

אם אתה לא בטוח בדבריך, לפחות תגיד את זה. אם אתה כן בטוח, אני מציע שתבדוק את המקורות שלך. ממש לא כל כרטיס תומך SLI או CF. רוב, אבל לא כל. כל ה8400GS, 9400GT, חלק ניכר מה9500GT, וכמעט כל 9600GT LOW PROFILE לא תומכים בSLI. כל ה3450, 4350, רוב ה4650, 3650, וחלק מה4670 לא תומכים בCF.

לוחות AMD תומכי SLI קיימים אבל מאוד נדירים. עדיף כבר CF. מה עוד צריך חוץ מלוח תומך? כרטיס נוסף מדגם זהה לשלך (למרות שדגמים לא זהים אבל קרובים גם יעבדו לפעמים) מדגם תומך כמובן, לא חובה של אותו יצרן, וספק שיכול להחזיק כרטיס נוסף.

אוי באמת..

אם הבן-אדם רוצה מערכת SLI או CF מן הסתם שזו תהיה מערכת למשחקים, ותאמין לי שהוא לא יקנה שני 9400GT או שני 3450 או כל מה שכתבת שם בשביל משחקים!

מן הסתם הוא יקנה או סדרה 4000 של ATI או 250 GTS ומעלה מ NVIDIA..

אני בכוונה אמרתי כל כרטיס מהשנה האחרונה! אתה נתת דוגמאות מ 4 שנים האחרונות!

ההודעה הזאת שלך הייתה סתמית ובמטרה להגיד "אהה אתה לא יודע כלום אני יודע יותר ממך"

ילד קטן..

פורסם

ילד קטן..

המטרה שלי היא לא להטעות אנשים שבאים לכאן לשאול. מה שברור מאליו לי ולך, עשוי להיות בכלל לא ברור לאדם בלי נסיון עם חומרה. אייבורי למשל דוחפים 9500GT ל"מחשב למשחקים" כאילו אין מחר, ואני בטוח שהם ממש לא היחידים. בקשר לגילם של הכרטיסים - מה זה משנה, כל עוד כולם עדיין נמכרים כיום בכל חנות? כתוב עליהם בני כמה הם? הלקוח הממוצע יכול לדעת זאת ללא בדיקה פרטנית? יתרה מזאת, ה9400, ה9500 וה4670 יצאו לפני שנה, ואפילו ה3450 ה"ותיק" יצא לפני פחות משנתיים - בהחלט בתחום השנה-שנתיים שהזכרת.

פשוט טעית, זה הכל. קורה. גם בהודעה הראשונה וגם עכשיו כשטענת שמדובר בכרטיסים בני 4 שנים. אולי די כבר להתעקש?

פורסם
  • מחבר

הבנתי את התשובות, תודה.

יש לי שאלות אחרות נוספות לכן במקום לפתוח ת'רד נוסף ערכתי את ההודעה הראשונה והכותרת של הת'רד הזה.

השאלות-

התכוונתי ללכת כאמור על מפרט מבוסס AMD פנום, למרות שאני ממש מבולבל מכל הוויכוחים המיותרים סביב "מה עדיף יותר לביצועים גבוהים, AMD או אינטל".

התכוונתי ללכת על מעבד ולוח איפשהו על סף ה-HIGH END (החל מ-1K) בשביל מחשב עם ביצועי גיימינג מהירים ובמיוחד ביצועים מהירים מאוד באופן כללי, שגם יתאימו לעבודה יחסית מהירה עם עיצוב גראפי.

אתמול בנאדם מסויים שאני די תופס ממנו בקטע של חומרה- הרכיב כמה מאות מפרטים, גיימר כבד שגם חוקר את האופן שבו חלקי חומרה מסויימים בנויים- המליץ לי שלא ללכת על AMD במקרה שלי ובכלל (סותר לגמרי את מה שאמרו לי פה רבות) מהסיבה ש-AMD קודם כל ממש מתחמם (ולא מדובר פה מנפגעי AMD Athlon XP בעבר, אלא בנאדם שאשכרה חקר את הטכנולוגיה העכשוית) וגם בנוי בצורה שמשתמשת בזיכרון המחשב ומאטה את הביצועים שלו.

בנוסף הוא גם המליץ על לוח אם אחר בטענה ש Gigabyte GA-MA770-UD3 חלש מדי ולא ינצל את המעבד והכרטיס מסך כמו שצריך.

תודה.

פורסם

הבנתי את התשובות, תודה.

יש לי שאלות אחרות נוספות לכן במקום לפתוח ת'רד נוסף ערכתי את ההודעה הראשונה והכותרת של הת'רד הזה.

השאלות-

התכוונתי ללכת כאמור על מפרט מבוסס AMD פנום, למרות שאני ממש מבולבל מכל הוויכוחים המיותרים סביב "מה עדיף יותר לביצועים גבוהים, AMD או אינטל".

תודה.

AMD מתחממים מהר? מעבדים של אינטל עובדים הרבה יותר חם ממעבדים של AMD

"בנוי בצורה שמשתמשת בזיכרון המחשב ומאטה את הביצועים שלו." - תגיד מי זה המטומטם הזה שאתה "תופס ממנו"??

"Gigabyte GA-MA770-UD3 חלש מדי ולא ינצל את המעבד והכרטיס מסך כמו שצריך." תגידו מה נסגר עם אנשים בארץ?

תגיד לחבר שלך הזה שהוא טאמבל אחד גדול, ואז תעיז להקשיב לו עוד פעם

פורסם

יש לי דבר אחד להגיד על ה"גיימר" הזה

:kopfpatsch:

-בקשר לניצול זיכרון - אינטל העתיקה מAMD את הרעיון של בקר זיכרון מובנה במעבד במעבדי הI5 והI7

-בקשר לביצועים - כרגע הC2Q והphenom II יחסית שווים clock to clock אבל מעבדי AMD במחיר של מעבדי אינטל מגיעים עם 200-400 MHZ יותר

ככה שכרגע למשחקים הייתי הולך על Phenom II

- בקשר ללוח - כל עוד הלוח תומך במעבד לחלוטין ולא דפוק הוא לא יגביל אותו - קח לדוגמא מערכות Q9550 וG31 שעובדות מעולה

וה770 הרבה יותר טוב ומפוצ'ר מכל לוח G31

פורסם
  • מחבר

תודה לשניכם. giloman, מה בדבר העניין של ההתחממות? אני שמעתי מאותו הבנאדם שבאתר של AMD הם בעצמם כותבים שהמעבד על ממוצע 120 מעלות.

ויש לך המלצה ללוח אם יחסית חזק ומנצל עד 800 ש"ח בערך?

פורסם

120 מעלות ?

מומלץ לא לעבור את ה65 והמעבד מכבה את עצמו בבערך 85-90

מה המטרות שלך מלוח האם ?

אם אתה לא extreme overclocker אתה לא צריך יותר מה770UD3 .

אתה מדרג לוח לא לפי מטרות אלא לפי צ'יפסט מתקדם ומחיר גבוה

אם אתה צריך CF אז יש למה ללכת על 790 אבל אם לא אז 770 יהיה מספיק

פורסם
  • מחבר

המטרה שלי היא פשוט ביצועים גבוהים בעיקר בגיימינג (שיהיה מבוסס על צ'יפסט חזק), ושגם תיהיה תמיכה כלשהי ב-SLI\Crossfire.

פורסם

תודה לשניכם. giloman, מה בדבר העניין של ההתחממות?

ויש לך המלצה ללוח אם יחסית חזק ומנצל עד 800 ש"ח בערך?

אין בעיות התחממות!

המאוורר סטוק עושה את העבודה מצויין ודיי שקט אם אתה לא עושה OC

אם אתה מתכנן OC הייתי מציע קירור אחר מהסטוק, למשל OCZ Vendetta 2 או Scythe Mugen 2

2 קירורים מעולים באיזור 160-180 ש"ח שב OC רציני לפנום במאמץ לא אמורים לעבור את ה 50C (ש 62C זה המומלץ ע"י AMD למעבדי ה X4 ו 73C למעבדי X3)

בקשר ללוח,

Gigabyte GA-MA790X-UD4P עם זכרונות DDR2, עם 2 סלוטים ל PCIE לקרוספייר, קירור מעולה ל NB ו SB, אוברקלוקר מעולה ועוד מלא מלא פיצ'רים מאוד טובים, יש עליו ביקורת וידאו ב YOUTUBE תחפש..

אם תרצה DDR3 (שלדעתי דיי בזבוז היום ועם תזמונים כאלו שאתה לא ממש תראה הבדל בינו לבין 800 ב CL4 או 1066 ב CL5)

יש את GA-MA790XT-UD4P[br]פורסם בתאריך: 6.09.2009 בשעה 20:30:36

אני שמעתי מאותו הבנאדם שבאתר של AMD הם בעצמם כותבים שהמעבד על ממוצע 120 מעלות.

OMG :s05: :kopfpatsch::kopfpatsch::kopfpatsch:

איזה אפס..

פורסם
  • מחבר

תודה, אני אקשיב הפעם לדעות שאני מקבל פה (שאני רגיל להקשיב להן בכל פעם לפני שאני משדרג משהו\קונה)...

למרות שקצת לא ברור לי למה בעצם בנאדם שמבין בזה ובודק את כל זה אומר ההפך הגמור ממה שאומרים פה. ומדובר בבנאדם שהרכיב כמה וכמה מחשבים וממקומות שונים ועם מגעים כלשה עם חברות בחו"ל.

פורסם

תודה, אני אקשיב הפעם לדעות שאני מקבל פה (שאני רגיל להקשיב להן בכל פעם לפני שאני משדרג משהו\קונה)...

למרות שקצת לא ברור לי למה בעצם בנאדם שמבין בזה ובודק את כל זה אומר ההפך הגמור ממה שאומרים פה. ומדובר בבנאדם שהרכיב כמה וכמה מחשבים וממקומות שונים ועם מגעים כלשה עם חברות בחו"ל.

הוא פשוט Intel Fanboy ויש לא מעט כאלו בארץ..

אנשים שלא מבינים בגרוש בחומרה ושלא משנה מה תשאל אותם יגידו "איןןןןןן אחייייייייייי רק אינטללללל הכי טובבבבבב!!"

תגידו לו בבקשה שהוא מטומטם, ובאותו כסף שהוא קונה את האינטל הוא יכול להביא מערכת הרבה הרבה יותר חזקה מ AMD

ודרך אגב לא התייחסתי לזה מקודם, אם אין לך צורך בקרוספייר, ה MA770-UD3 יהיה יותר ממצויין

פורסם
  • מחבר

לא חושב שהוא כזה, הוא בעצמו הודה שבמקרים מסויימים עדיף AMD...

ד"א, על מה בדרך כלל מסתמכים פה כשממליצים על AMD לצרכים כמו שלי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים