עבור לתוכן

טביעת אצבע היא חובה ! אין לך ידיים ? לך לעזאזל, אתה לא קיים !!

Featured Replies

פורסם

מסכן!!

פורסם

לאמריקאי ממוצא יש בערך 14 תאי מוח עובדים בכל זמן נתון. אני כבר למדתי לא לצפות מהם ליותר מידיי.

פורסם

כן זה ידוע שהם עובדים רק לפי הספר "BY THE BOOK".

לכל 20 איש יש מישהו שחושב בשבילם.

פורסם

רק שני דברים קטנים שצרמו לי בעין:

עזעזל -> עזאזל

תביעת אצבע -> טביעת אצבע

פורסם

מסכן!!

לא, הוא מטומטם. אם הבנק דורש זיהוי ביומטרי מאדם שאינו בעל חשבון, אז הוא צריך לספק להם זיהוי שכזה. אם הוא לא יכול - חבל.

פורסם

^^^

אתה רציני?

אגב, אכן סיפור המראה על אטימות יתר וייקיות. אני בטוח ב100% שהם יכלו לעשות משהו.

פורסם

לא, הוא מטומטם. אם הבנק דורש זיהוי ביומטרי מאדם שאינו בעל חשבון, אז הוא צריך לספק להם זיהוי שכזה. אם הוא לא יכול - חבל.

ומחר הבנק ידרוש זיהוי ביומטרי מכולם, גם ממי שכן בעל החשבון. אני מבין שלדעתך בשלב הזה יהיה נכון למנוע ממנו גישה לחשבונו שלו?

פורסם

בשלב זה הבנק הוא זה שיצטרך להתגמש, כי הוא יהיה חייב לספק פתרון כלשהו לאנשים עם מוגבלויות שכאלו, שנמנים על לקוחותיו.

תפסיקו לבלוע את הכותרות הפופוליסטיות של YNET - אישתו הייתה צריכה לדעת שהוא לא יוכל לפדות את הצ'ק וגם לא הייתה צריכה לשלוח אותו במקומה. זה כמו שאני אגש להומלס ברחוב ואבקש ממנו לגשת לסניף הבנק ולהעביר מהחשבון שלי 10,000 ש"ח לחשבון שלו. ברור שזה בלתי אפשרי.

אמצעי הזיהוי הללו לא קיימים סתם כך - אם מחר אני אחבר שתי פרוטזות במקום הידיים שלי ואלך לבנק ואגיד שאני לא יכול לתת טביעת אצבע, אבל אולי אפשר בכל זאת להוציא 50,000 ש"ח מהחשבון כי הוא של אשתי וזייפתי ספח של תעודת זהות שהשם שלה מופיע בו, גם אז תתלהמו כמו מטומטמים?

פורסם

בשלב זה הבנק הוא זה שיצטרך להתגמש, כי הוא יהיה חייב לספק פתרון כלשהו לאנשים עם מוגבלויות שכאלו, שנמנים על לקוחותיו.

אם הוא יוכל להתגמש בעתיד ולספק פיתרון חלופי, הוא יכול לספק אותו גם עכשיו. אם הוא בוחר שלא לעשות זאת ומונע מחסרי ידיים פעולה לה זכאים שאר לקוחות הבנק (גישה לחשבון של אשתו), הוא עובר על החוק האוסר להפלות נכים על סמך נכותם בתחומים שאינם נוגעים לה.

פורסם

מניין לך שהוא לא מספק פתרון כזה עכשיו? אני משוכנע שאם הוא יבוא עם אשתו לבנק, אשתו תוכל לחתום לו על ייפוי כח שיאפשר לו לבצע פעולות בחשבונה גם ללא צורך בזיהוי לפי טביעת אצבע.

חבל שאתם ישר נוקטים קו תוקפני מבלי לדעת את כל העובדות, או אפילו להכיר באי הידיעה הזו. תסתכל על זה מנקודת מבטו של הפקיד בבנק - בא אליו אדם עם שתי פרוטזות לכאורה (לא ראית רעם טרופי?) ותעודות זהות (שהבנק כנראה לא מקבל כאמצעי זיהוי קביל כמדיניות) ומבקש למשוך כסף מחשבון שאיננו שלו.

לסרב בנימוס ולבקש שיחזור יחד עם אשתו נראה לי הצעד ההגיוני ביותר במקרה זה.

פורסם

ובשביל זה המציאו את הבדיחה

בן : אמא אני רוצה עוגיה

אמא : הקופסא על המקרר

בן : אבל אני לא מגיע

אמא : אז תיקח כסא

בן : אבל אין לי ידיים

אמא : אין ידיים אין עוגיה

וקצת יותר רצינות

אכן יש נהלים וצריך ללכת על פיהם אבל במקרה והבנק לא יכול להתגמש בנהלים הוא צריך אולי לספק גם זיהוי ביומטרי אחר כגון רשתית עין או קולי או צילום פנים לא חסרים אמצעים לזיהוי ביומטרי שהוא לא טביעת אצבע במיוחד למקרים כאלו שלא ניתן לספק טביעת אצבע...

פורסם
  • מחבר

לבכשט הקהל וכן בגלל המבוחה שבעניין, תאויות הקטיב טוכנו.

אימחם הסליכה.

:hi:

חוץ מכתיבה לקוייה, :-[

מעניין אם פקיד הבנק חשב לעצמו לרגע ( או ההנהלה ) אם במקרים מסויימים כדאי להרים טלפון לבעל החשבון

ולשאול אם פלוני כזה או אחר באמת נשלח על ידו. עוד שיחת טלפון ועוד שלוש דקות לא הזיקו לאף אחד.

סתם מחשבה בראש גדול ...

פורסם

מעניין אם פקיד הבנק חשב לעצמו לרגע ( או ההנהלה ) אם במקרים מסויימים כדאי להרים טלפון לבעל החשבון

ולשאול אם פלוני כזה או אחר באמת נשלח על ידו. עוד שיחת טלפון ועוד שלוש דקות לא הזיקו לאף אחד.

סתם מחשבה בראש גדול ...

אם נניח מצב היפוטטי יחטפו את בעל החשבון ויאיימו עליו עם אקדח, ישלחו מישהו לבנק להעביר מחאה בסך מליון דולר לחשבון שלי ואז בעל החשבון יאשר תחת איומי אקדח :cool2::smile1:

לא סתם.. אבל זה נראה לי דבר הגיוני שהבנק יבקש שבעל החשבון יבוא באופן אישי ויעביר את הכסף או זיהוי ביומטרי..

פורסם

טוב למה חטפתם קריזה?? תאמינו לי שהבחור יזמבר את הבנק הזה כמו שצריך :hat:

באמריקה כמו באמריקה הוא כבר ימצא איך לעשות כסף מהעיניין הזה! 8)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים