עבור לתוכן

מחשב נייד לצורך עבודות משרדיות ותכנות בתקציב של עד 2500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מתחיל ללמוד מדעי המחשב (ופילוסופיה) באוניברסיטה העברית בעוד כחודש, והבנתי שמחשב נייד מאוד עוזר לתפקד כסטודנט.

מטרות המחשב הם קריאת וכתיבת מסמכים, גלישה באינטרנט ותכנות (אני מניח שזה יידרש ממני מתישהו במהלך התואר).

אין לי מושג אם תכנות ושימושים אחרים שנדרשים כשלומדים מדעי המחשב הם יותר תובעניים משימוש משרדי רגיל, ואני אשמח להסבר בהקשר זה.

בנוסף - האם notebook הוא בכלל אפשרות בהקשר זה?

ושוב, התקציב הוא 2500 ש"ח. אם אתם חושבים שלא ניתן לקנות מחשב מתאים בתקציב זה, אני אשמח להסבר.

תודה מראש לכל המסייעים,

שי

פורסם

הבנתי שמחשב נייד מאוד עוזר לתפקד כסטודנט.

מה זאת אומרת "עוזר לתפקד כסטודנט"?

לחלק הוא עוזר. לחלק שמשתמשים בו בעיקר כדי לגלוש באינטרנט בהרצאות הוא רק מפריע.

לעשות שיעורי בית בתכנות הוא בהחלט עוזר, אם אתה גר במעונות ואין לך מחשב שולחני.

2500 ש"ח הוא תקציב מאוד נמוך לנייד נורמלי. יש בו רק מחשבי 15.4" גדולים או netbooks (לא notebooks).

אם אתה מתכוון להשתמש במחשב כתחליף שולחני, הראשון מתאים. אם אתה מתכוון ללכת איתו לאוניברסיטה ולמקומות שונים, אזי ה-netbook מתאים יותר.

סה"כ למרבית המשימות של התכנות באוניברסיטה לא באמת צריכים מחשב חזק. זה לא שמקמפלים ומריצים שם פרוייקטים ענקיים. אבל אם מידי פעם יש משימות חישוביות ב-MATLAB, אז דווקא כן יש חשיבות לביצועי המחשב. בכל מקרה קשה לדעת מראש מה יהיה.

פורסם
  • מחבר

אה.

אז אני אפרט קצת יותר. אני נכנס לדירה ויהיה לי שם מחשב שולחני עם ביצועים טובים, לכן אני לא מחפש מחשב נייד שהיה גם בעל ביצועים טובים ויחליף מחשב שולחני, אלא כזה שאני אוכל לקחת בכל מקום, ואוכל להקליד ולעבוד עליו בזמן שאני לא בבית.

לכן, נראה לי שאני כן מחפש netbook.

האם אי אפשר להשיג netbook ראוי ב-2500? אם לא, אז אפשר להציע הצעות קצת יותר יקרות...

פורסם

האם אי אפשר להשיג netbook ראוי ב-2500? אם לא, אז אפשר להציע הצעות קצת יותר יקרות...

אפשר. יש לא מעט דיונים בפורום שתוכל לפשפש בהם ואני משוכנע גם שתקבל הצעות קונקרטיות מחלק מהחברים פה.

אני ממליץ לך לחשוב על דברים מסוימים שחשובים לך במחשב, כמו פיצ'רים שחשוב שיהיו, חיבורים מסוימים וכו'. זה יעזור למקד אותך.

פורסם
  • מחבר

או.קיי.

קצת על מה שאני רוצה מהמחשב:

אני רוצה חיי סוללה ארוכים (מה הטווחים המקובלים בתחום זה?), ומעדיף את זה על ביצועים.

אני מעדיף קומפקטיות על פני גודל מסך.

מוכן לשלם עוד קצת על מותג אמין ועמיד.

צריך דיסק קשיח גדול (שוב, באיזה אזורים זה נע?).

אין צורך בשן כחולה.

מקלדת נוחה היא חשובה - אבל לא באחריותכם (זה מאוד אישי). אני אבדוק את זה לפני רכישה ואשווה בין כמה דגמים.

ואני גם סתם אשמח לשמוע דעות של אנשים על מהו הנטבוק הטוב ביותר שאפשר לקנות היום ב-2000/2500 ש"ח.[br]פורסם בתאריך: 6.09.2009 בשעה 10:21:32

או.קיי.

קיבלתי שתי החלטות מקדמות לגבי הנטבוק - 1. אני מעדיף מסך בגודל 10''. 2. אני מוכן לשלם עוד בשביל לקבל 2 ג'יגה זיכרון.

שני הקריטריונים האלו כבר צמצמו לי את ההחלטה לשניהדגמים הללו (אם מישהו מכיר דגמים אחרים בעלי מסך של 10'' ו-2 ג'יגה זיכרון, אני אשמח לקישור):

1. "10.1 LG X120 L.A7B1E 1.6GHz - שעולה 2290 ש"ח.

2. MSI Wind Blue U100 Plus 1.66GHz 160GB 1024MB - שעולה 1990 ש"ח, לפני הרחבת הזיכרון ל-2 ג'יגה (שאין לי מושג כמה היא עולה).

עכשיו, השאלה שלי היא איך אני בוחר בין כמה דגמים עם תכונות ומחירים דומים (בתקווה שמשתמשים אחרים יידעו אותי לגבי דגמי נטבוק אחרים שעונים על הקריטריונים הנ"ל)?

כאן אני נזקק לעצתכם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים