עבור לתוכן

מפרט ב5K עם חריגות למטרות גיימינג ו-FHD

Featured Replies

פורסם

המפרט הורכב ב-KSP, אני נעול על הכרטיס מסך הספציפי הזה אבל אם יש לכם שינויים אני אשמח לדעת מה הם.

תודה לעוזרים.

‏‏Phenom II x4 Quad-Core 920 Socket AM2+ 2.8Ghz 45nm Tray‎-850

‏M61PME-S2P AM2+, AM3 nForce 430, PCI-E, VGA, HDAudio, Lan‎-275

‏Mugen II 5 Heat Pipes CPU Cooler -185

‏2x2GB Patriot Signature -280

‏‏‏GTX 295 1792MB GDDR3 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E‎-2520

‏‏500GB IntelliPower, 32MB, SATA II WD5000AADS‎-280

‏eXtreme Power Plus 600W 12cm Fan-390

‏Xaser VI MX Middle Tower Series Black/silver Case (No PSU)-490

ואני מצטער שזה לא מסודר כמו המערכת בניית מפרט של TMS&FOX, פשוט העתקתי את מה שרציתי לכתבן כי ל-KSP אין מערכת כזו.

פורסם

המפרט לא משהו בכלל- לא משתלם, חלק מהרכיבים לא הכי איכותיים והוא לא מאוזן כמו שצריך.

ואני אומר לך מראש- תרד מהכרטיס הזה לפני שתבין איזו טעות עשית (אסביר לך למה כשנרכיב מפרט חדש עדיף על פני זה).

כדי שנוכל להחליף לחלקים עדיפים/לבנות מפרט חדש עדיף, ענה על השאלות הבאות בבקשה:

1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?

2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)

3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.

4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי

5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ?

6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד?

7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה?

8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?

9. האם חשוב שקט? עד כמה?

10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)?

11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות ובאיזו רזולוציה.

פורסם
  • מחבר

הנה: (ותודה)

1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?5.5K פחות או יותר(אולי קצת פחות) ולא משנה דרך התשלום.

2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)משחקים כבדים על הגדרות גבוהות כמה שאפשר, צפיה בסרטי FHD, הורדות.

3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.לא.

4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותלא צריך כונן, כרטיס קול אפשר בילט אין, ממש לא צריך משהו יותר מדיי

5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ?במעבדים, אני בעיקרון מעדיף את AMD בעיקר בגלל המחיר.

6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד?חשוב שיהיה קר.

7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה?הרכבה.

8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?רק לפצות את עצמיח על יותר מ-4 שנים של גיימינג עם very low בהכל.

9. האם חשוב שקט? עד כמה?לא מאוד, אבל שלא יהיה טרקטור.

10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)?לא, אולי אם יזדמן אז OC קליל ביותר למעבד.

11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות ובאיזו רזולוציה.מסך 26", במשחקים כמו פאר קריי 2, קרייסיס, אססינס קריד 1/2 ועוד משחקים בסג נון, בהגדרות גבוהות.

פורסם

חבל לקנות עכשיו כרטיס מסך חדש עם החודש משיקים כרטיסי מסך מסדרות חדשות של שני החברות אם אני לא טועה...

ויהיה יציאת מעבדים עם תושבות חדשות כמובן בזבוז לקנות מחשב בתקופה כזאת לדעתי...

פורסם

לפני שנרכיב פה מפרט, כפי שציינתי מקודם ארשום למה לא כדי ללכת על כרטיס מסך כה יקר. וכן, אף על פי הרזולציה הגבוהה של המסך שיש ברשותך.

1) כפי שEliya רשם, עוד מספר שבועות יוצאים מספר כרטיסי מסך חדש. לא ברור מה יהיה המחיר שלהם אבל הם יהיו יותר חזקים מהנוכחיים כמובן.

2) עוד מעט עוברים לDX11 לכן לא תוכל להנות מכל האפקטים, משום שהכרטיס הנ"ל (והאמת כל הכרטיסים הנוכחיים) תומכים רק בDX10.

3) הפרש הביצועים שלו לא מצדיק את מחירו. תמיד החברות שמות מחיר יקר מאוד לכרטיסי הדגל שלהם.

4) הכרטיס הינו בעצם כפול, כלומר יש בתוכו SLI- מה שאומר שמשחקים שלא תומכים בטכנולוגיה הזו לא יקבלו תוספת ביצועים.

5) הכרטיס דורש קניה של ספק כח חזק יותר- כלומר הוא לוקח הרבה יותר חשמל, שלא נדבר על זה שהוא כמו תנור קטן.

לפיכך, איני ממליץ על קניה של כרטיס שעלותו גבוהה מ1200 שקלים. ניתן לרכוש GTX275/HD4890 שיריצו לך כל משחק על הגדרות גבוהות תוך התפשרות על פילטרים כגון AA במשחקים היותר כבדים. בכסף שתחסוך עוד שנה וחצי-שנתיים תחליף לכרטיס מסך אחר, זה יהיה הכי משתלם מבחינת עלות/תועלת. ביחד עם כרטיסי המסך, עוד מספר שבועות יוצאים מעבדי I5 אך מחיריהם לא ידועים בארץ ולא בטוח שהדגמים המובילים יהיו משתלמים בהתחלה.

האם תרצה עדיין שנרכיב מפרט הכולל את הכרטיס שאתה רוצה, למרות שכפי שציינתי הוא לא מומלץ?

פורסם
  • מחבר

השתכנעתי בקשר לכרטיס, do your thing man :)

תדה על הפירוט.

פורסם

האם אתה רוצה שנרכיב מKSP? אני שואל משום שאולי בחנויות אחרות יהיה אפשר להרכיב עם רכיבים איכותיים/משתלמים יותר כי לKSP יש מלאי רכיבים די מוגבל. אם אתה רוצה ציין באיזה איזור את גר/מאיזה איזור אתה יכול לרכוש- במידה ותהיה שם חנות שנחשבת לאמינה נבנה לך מפרט משם. במידה ולא/לא תרצה נבנה מKSP.

פורסם
  • מחבר

אני גר באזור בנימינה-חדרה ככה שהחנות העיקרית שבה אני קונה תמיד היא KSP, אם יש חנות אחרת שאתה ממליץ באזור אז לא מפריע לי בכלל.

פורסם

לא, אני לא מכיר שם חנויות.

בכל מקרה להלן מפרט מKSP, הסברים בתחתית.

מעבדי ‏AMD Phenom II x4 Quad-Core 945 Socket AM3 3.0Ghz 45nm Tray

מאווררים וגופי קירור Arctic Cooling Freezer 64 Pro (754, 939, AM2, AM3)

לוחות אם למעבדי ‏AMD GIGABYTE MA770-UD3 AM2+, AM3 770 Chipset, DDR2 1066, PCI-E, HDAudio, 1394a

זכרונות DDR II 800Mhz 2x2GB Patriot Signature

דיסקים קשיחים Western Digital 500GB IntelliPower, 32MB, SATA II WD5000AADS

כרטיסי מסך GIGABYTE GTX 275 896MB GDDR3 DX10 DVI HDMI PCI-E 2.0

צורבים LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA

מארזים Antec Three Hundred Mid Tower Gamer Black Case (No PSU)

ספקי כוח Corsair TX 750W Active PFC 12cm Fan

מחירון עבודות במעבדה הרכבת מחשב חדש מעל 4000 שקל

סה"כ 4439 ¤

לפני הכל, לפני שיקטלו אותי- "יאיר למה שמת ספק כח אוברקיל שכזה?"- אז התשובה היא בגלל המבחר המועט שיש בחנות. נכון שניתן להכניס גם קורסאייר 550VX והוא יספיק, אבל רציתי לתת מרווח נשימה ושיספיק גם לשידרוג עתידי, וגם הHX520/HX620 (כולל ספקי אנרמקס) לא משתלמים לעומת ה750TX.

מספר הערות והצעות לשינוי חלקים, אם תרצה:

-מארז ניתן להחליף לאחד "רציני" יותר- לדוגמא אנטק 900 גרסא שניה (תשאל אם יש להם) או קולרמסטר HAF.

-ניתן לקחת HD4890 שחלש יותר באחוזים בודדים, אך יחד עם זאת זול יותר בכמה עשרות שקלים.

-המפרט מתאים לOC בינוני- כללתי לך מעבד מאוד חזק עם קירור טוב שישמור על טמפ' סבירות.

-במידה ואתה לוקח את המארז הנ"ל (אנטק 300) ניתן להוסיף מאוורר נוסף מקדימה לשיפור זרימת האויר- לא חייב כמובן. במידה ויש לך מארז אחר שאתה מעדיף רשום אותו ונבדוק האם הוא מתאים/איכותי.

-ניתן לקחת הארדיסק בנפח של 1TB- יותר משתלם מה500GB.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה רבה.

החלטתי ללכת על האנטק 900 ועוד לא החלטתי בין gtx275 ל-hd4890...

בכל מקרה, מפרט מצוין, תודה רבה לך.

פורסם

תברר אם יש את הגרסא השניה שלו. היתרונות שלה הם שהיא כוללת פילטרים (מסנני אבק שניתנים לשליפה וניקוי), וסויצ'ים לשינוי מהירות המאווררים שנמצאים על המארז (מקדימה ומאחורה) לעומת הגרסא הראשונה, שבה הם נמצאים בתוך המארז ויש צורך לפתוח אותו.

פורסם
  • מחבר

בדקתי, הגרסא השנייה קיימת :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים