עבור לתוכן

עזרה בבחירת מצלמה

Featured Replies

פורסם

טוב יש לי מצלמה ישנה כבר 4 מגה פיקסל=S והחלטתי לקנות אחת חדשה

אני לא צלם מקצועי ולא כלום סהכ הכל רוצה לצלם בצורה הפשוטה ביותר ושיצא תמונה יפה..

השאלון

*

* מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? עד 1000

* אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר?אנשים, נוף, אנשים פלוס נוף, ולעיתים מאקרו...גם באור וגם בלילה

* האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)?כן

* האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה?כן די איטית וישנה והרבה תמונות מטושטשות

* האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס? צפיה על המסך ואולי לעיתים רחוקות להדפיס(גודל של תמונה רגילה כמו של פעם)

* מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך? המאמר הזה ייתן לך מושג לגבי לגבי הטווחים השונים.

* כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או על איכות תמונה עבור מצלמה שנכנסת לכיס? האם מצלמה עם יכולות גבוהות יותר, אבל שדורשת נרתיק נפרד היא אופציה מבחינתך? עדיף מצלמה דקה וקטנה כמה שיותר נוחה אבל אם יש יותר טובות בהרבה באותו תקציב אז אני אסתדר עם נרתיק..בכל מקרה אם ההבדל לא רציני עדיף כמה שיותר נוחה.

* האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע?לא

* אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר:

o מהירות תגובה (השהייה בין תמונות, מהירות פוקוס)

o מקרו (הגדלה מוחלטת, הגדלה במצב טלה)

o מצב M מלא

o אפשרות לפוקוס ידני

o היסטוגרמה (חיה, וב-post-view)

o תושבת לפלאש חיצוני

o מסך מסתובב

o עינית אופטית או אלקטרונית

o מצב צילום ווידאו מיוצב

o כמות פיקסלים

o יצרן

o תכונות אחרות

פורסם

תברר בחנויות הרשומות בזאפ כמוכרות את ה-F100FD, אם עדיין יש להם במלאי, אחת המצלמות המוצלחות עד 1000 ש"ח כיום.

היא לא מלכת המאקרו, אין לה מצב M מלא, ללא מסך מסתובב ובאופן כללי וותיקה למדי בשוק, אבל במבחן התוצאה אין הרבה מצלמות שמשתוות לה במחיר הנוכחי שלה.

תקרא עליה קצת ותראה אם היא מתאימה לכלל הצרכים שלך.

פורסם
  • מחבר

יש עוד המלצות למצלמות?

מה אתם אומרים על canon SX100\110 או canon a2000?

פורסם

4MP זה מספיק לצפיה על מסך מחשב.

מה הבעיה במצלמה הישנה?

אתה פשוט מחפש משהו יותר מקצועי? ואיכותי?

פורסם
  • מחבר

היא גדולה ומגושמת כזאת ואני רוצה אחת קטנה והתמונות שם יוצאות די מטושטשות בהשוואה למצלמות אחרות שאני רואה

פורסם

היא גדולה ומגושמת כזאת ואני רוצה אחת קטנה והתמונות שם יוצאות די מטושטשות בהשוואה למצלמות אחרות שאני רואה

תמונות מטושטשות הן לרוב תולדה של טכניקה לקויה (בהנחה שהמצלמה לא תקולה), מצלמה יקרה יותר לא תשפר את טכניקת הצילום שלך.

העניין הזה הוזכר פה ובכל פורום צילום אפשרי.

אם בכל זאת אתה רוצה מצלמה חדשה - עדיין ה-F100 עדיפה על דגמי הקנון שהזכרת, היא גם מאוד ידידותית ומוציאה תוצאות יפות במצב A.

אני אולי הייתי ממתין לדגם הבא של קאנון, אומרים שהם הוסיפו Capa mode שמוציא תמיד תמונות חדות, גם תחת אש צולבת.

פורסם
  • מחבר

שהתכונה הזאת תצא אז בטח המצלמות יעלו מלא והמחירים ירדו רק עוד כמה חודשים ואני צריך אותה לחודש הקרוב..

אתה בטוח שהF100 עדיפה לצילום במצב אוטומטי בדרכ על A2000 כי במקום אחר אמרו לי ההפך ושהביקורות על A2000 טובות יותר

פורסם

שהתכונה הזאת תצא אז בטח המצלמות יעלו מלא והמחירים ירדו רק עוד כמה חודשים ואני צריך אותה לחודש הקרוב..

מצב קאפה לא יצא לעולם, זאת הייתה אמירה סרקסטית. הצלם רוברט קאפה היה צלם עיתונות ידוע שהוציא תמונות מעולות מהמצלמה הקטנה (קונטקס II ובהמשך ניקון S) שלו גם תחת אש תופת. מטרת המשפט הזה הייתה לחדד את הנקודה שאיכות הצילום תלויה בראש ובראשונה בצלם.

אתה בטוח שהF100 עדיפה לצילום במצב אוטומטי בדרכ על A2000 כי במקום אחר אמרו לי ההפך ושהביקורות על A2000 טובות יותר

העדפת מותג, אנשים משייכים קאנון (וגם את ניקון ובמיוחד את לייקה) אוטומטית לאיכות צילום עדיפה, הרבה אנשים בכלל לא ישקלו מצלמה שהיא לא מתוצרת קאנון או ניקון. האמת שקשה להשוות שתי מצלמות באופן מדויק משום שיש מגוון רחב של תכונות כאשר לכל צלם יש תכונות מסוימות הנראות לו עדיפות.

יחד עם זאת, במקרה של ה-F100 מול ה-A2000 ניתן לומר שהפוג'י הקטנה עולה על יריבתה מבית קאנון כמעט בכל סעיף וסעיף - החל מטווח ומהירות עדשה והמשך כמובן בחיישן שעדיף באופן אבסולוטי על זה של הקאנון. תוסיף לזה את צבעי פוג'יפילם הנהדרים וזה כבר ממש לא כוחות...

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה...ומה אתה אומר על הקאנוןSD1200 לעומת הפוג'י? לשניהם יש ביקורות מאוד טובות..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים