עבור לתוכן

מבחנים, תאוריה, בגרות - משהו שמצצו חזק מהאצב&#

Featured Replies

פורסם

ואם הייתי יכול להוסיף, משהו שמצצו חזק בואקום מהאצבע.

בכל כך הרבה דברים נדרשת התעודת בגרות שלנו לייצג את התאמתנו לגוף כלשהו... לפעמים ציונים מסויימים מקבלים יחוס ולפעמים ממוצע... ובשלב זה באה השאלה:

מישהו מוכן להסביר לי למה ממוצע ציונים בבגרות שווה משהו בכלל!?... :kopfpatsch:למה אני צריך לסבול כי תנ"ך ספרות והיסטוריה על הזיין שלי?! מה לעשות? אלו שתותחים בהנדסה\ראיה מרחבית\הבנה מתמטית\מכניקה ואלקטרוניקה בדרך כלל לא טובים ולא מתחברים למקצועות הומניים מטבעם... זה טבעי לגמרי! יש זה שטוב בזה וטוב פחות בזה, ויש זה שתותח בזה וגרוע בזה.... הכל יחסי והכל טבעי לגמרי... למה זה נראה שאנשים אפילו בעולם המתקדם של היום לא אוהבים להפעיל הגיון בריא ומחשבה עמוקה במקצת בנושאים כל כך חשובים ובסיסיים?!... דברים כאלו לפעמים פשוט גורמים לי לעצבים ותסכול...

רוצים עוד משהו??... בבקשה - תאוריה. אם מישהו ראה בשנים האחרונות אותה, הוא פשוט יכנסו לשוק כמה דפרים האנשים שכתבו את השאלות והתשובות שם... ממש מקומם! כאילו נתנו לאוטיסט לכתוב את השאלות האמריקאיות האלו...!!! מגעיל פשוט! אפשר להכשל על ניסוח מבלבל וטעיות כתיב שיוצרות מילים שלא קיימות נטו!!!!! (לא מגזים... נטו!) שוב, מתסכל ומעצבן!

אני אומר את האמת - אין הרבה מטרה בפתיחת הנושא הזה... אבל בכל זאת רציתי לקבל תשובות ו\או גילוי ההיגיון (אם קיים), שמוחבא טוב טוב מבעד לחרא שזורקים עלינו.

פורסם

כשמחפשים אדם למקום עבודה, לימודים וכו', לא תמיד האדם שמחפשים הוא התותח ביותר בתחום,

לרבים מן המעסקים ובטח לכאלו שנמצאים בוועדות הקבלה חשוב גם היכולות החברתיות של האדם.

אי לכך אדם בעל נטיות הומניות לפעמים עדיף מאותו חננה תותח על בהנדסת חרטא ברטא שלא מסוגל

להיות עם כמה אנשים.

דבר ראשון, הראה לי נע מקצוע בגרות הומני שמקבל בונוס כלשהו, אם אתה אינך מתאים לאוניברסיטה

או מקום אחר כי התוצאות בגרות שלך במקצועות הריאלים בשמיים אבל המקצועות ההומניים הם על הפנים

כנראה שהבגרות הריאלית שלך גם היא לא משהו.

דבר שני, תוצאות גבוהות בבגרויות מראות את היכולת שלך להבין את המקצוע, היות והמקצועות באוניברסיטה

לא תמיד חופפים את המקצועות בתיכון, רוצים לראות כיצד אתה מגיב בכל סוגי הלימודים בין אם הם ריאלים

לחלוטין ובין אם הם הומניים, נוסף על כך תוצאות נמוכות מראות כמה אתה זורק זין, מה שלא בדיוק מעודד

לקבל אותך.

פורסם
  • מחבר

אני מוכרח להודות.... הניסוח לא בדיוק שיקף את מי שאני מאמת ואת מה שאני עובר.... זה היה יותר ניסוח של להט הרגע... זה לא שאני שם זיין על המקצועות ההומניים... פשוט מאוד מאוד(!!!) קשה לי איתם... שחברים שלי שומעים כמה למדתי לבגרות או למבחן באחד מהמקצועות ואז רואים את הציון (שהוא בסביבות ה-60-70) הם פותחים פה... אני ממש צריך לפתח לעצמי את התחת ואז עבור חוקן עם צינור בקוטר 10 ס"מ כדי להוציא ציון עובר-נורמאלי...

מצטער על אי הדיוק ועל הרגשות שהפריעו לניסוח נכון...

התוצאות בגרות שלך במקצועות הריאלים בשמיים אבל המקצועות ההומניים הם על הפנים

כנראה שהבגרות הריאלית שלך גם היא לא משהו.

תוכל לנסח מחדש את שתי השורות האלו?... כי זה או שאתה סותר את עצמך או שאני פשוט לא הבנתי אותך כהלכה...

פורסם

מה שאתה צריך לעשות זה להבין למה אתה מקבל ציון נמוך. זה לא כי אתה גרוע בזה ואין לך שום סיכוי להצליח בחיים במקצועות כאלה, אלא אולי כי אתה לומד בצורה לא נכונה. איך אתה לומד למקצועות הומניים?

פורסם

המקצועות הריאליים חשובים גם כידע כללי.

בנוסף, ספרות זה גם הרבה חינוך לערכים (לפחות כאשר המורה טובה...).

פורסם

אני מוכרח להודות.... הניסוח לא בדיוק שיקף את מי שאני מאמת ואת מה שאני עובר.... זה היה יותר ניסוח של להט הרגע... זה לא שאני שם זיין על המקצועות ההומניים... פשוט מאוד מאוד(!!!) קשה לי איתם... שחברים שלי שומעים כמה למדתי לבגרות או למבחן באחד מהמקצועות ואז רואים את הציון (שהוא בסביבות ה-60-70) הם פותחים פה... אני ממש צריך לפתח לעצמי את התחת ואז עבור חוקן עם צינור בקוטר 10 ס"מ כדי להוציא ציון עובר-נורמאלי...

מצטער על אי הדיוק ועל הרגשות שהפריעו לניסוח נכון...

תוכל לנסח מחדש את שתי השורות האלו?... כי זה או שאתה סותר את עצמך או שאני פשוט לא הבנתי אותך כהלכה...

ניראה לי שאתה מגזים גבר... מצטער אם אני טועה וזה מקומם אותך, אבל גם לי קשה וגם אני צריך לעבוד קשה בשביל להוציא ציונים טובים, אבל בסוף הם באים. זה יותר מתאים ללפני שנתיים (כשהייתי יוד"ניק, אם אפשר לקרוא זה ככה). למרות ששנה שעברה הציונים שלי במהלך השנה היו אחלה +++ ואז קיבלתי מחלת הנשיקה, מה שגמר אותי והייתי צריך להשקיע את הנשמה בשביל להוציא 67 סופי בלשון, כשכל השנה הייתי 85+, כי פשוט שכחתי את כל החוקים... אותו דבר לגבי כמעט כל שאר המקצועות. קח לדוגמא גמרא, שכל השנה הייתי 95-100, וגמרתי עם מגן 80 וציון בגרות 75, מה שהניב 77 סופי, וזה מאכזב בטירוף.......

בקיצור,

אם תעבוד קשה ונכון ותקרע את התחת בתיכון זה יישתלם לך במהלך החיים. זו התפיסה שלי, לפחות... אני רואה אנשים עם כסף ואנשים שבנו את החיים שלהם ואני אומר לעצמי שהם לא הביאו את כל זה מלעשן בהפסקות בבית הספר עם החבר'ה, הם קרעו את התחת, כמו שאני צריך לעשות... אז אני משתדל כמה שאפשר ולומד כמה שאפשר... פשוט תעשה אותו הדבר ובסופו של דבר אתה תהיה גאה בעצמך בצורה מטורפת.

פורסם
  • מחבר

אתה רוצה להגיד לי שאתה היית מתכונן למתכונת בהיסטוריה ב' כל יום במשך שבוע כולל סיכומים ותרשימים (שאני כתבתי כמובן...) ובסוף מקבל 68? זו דוגמה מצויינת שממחישה כמה אני גרוע וכמה קשה לי במקצועות האלו...

לגבי לשון... זה קצת שונה... לשון אני עוד איך שהוא מסדר... כי זה פחות הבנת הנקרא\שינון\הרבה חומר זה יותר הבנת מבנה המשפט וכל מיני שטויות כאלו...

פורסם

זה לא קשור אם אתה עם יכולות טובות במקצועות הריאלים אלא אם יש לך כישורי למידה. אם אין לך זה הזמן לעבוד קשה ולהשיג כאלה, זה אפשרי בניגוד לשיפור ראייה מרחבית.

פורסם

אתה בול באותו ראש כמו שלי !

גם אני ריאלי ויש לי בעיה רצינית עם תנ"ך והיסטוריה, בהיסטוריה הבעיה היא שאין לי כוח ללמוד כי החומר משעמם אותי רצח מה שאני מקווה שייפתר השנה (י"א) כי זה מלחמת העולם השנייה ואני יותר מתחבר לזה.. בתנ"ך הבעיה אני חושש לא תיפתר השנה כי זה תמיד משעמם..

לגביי העניין השני, בחיי שהתאוריה זה המבחן הכי מצחיק שעשיתי בחיים, מי מסביר לי למה רוכב אופנוע צריך לדעת חוקים של רכב תפעולי ואיך בנוייה מכונית ?

יש שאלה אחת שאני חייב לירשום, השאלה היא אם זיהית רוכב אופניים בצד הכביש, מה תעשה ?

אחת התשובות שם הייתה "להסיט אותו מהכביש כי הוא מפריע לשאר עוברי הדרך", :smile1:

כשמחפשים אדם למקום עבודה, לימודים וכו', לא תמיד האדם שמחפשים הוא התותח ביותר בתחום,

לרבים מן המעסקים ובטח לכאלו שנמצאים בוועדות הקבלה חשוב גם היכולות החברתיות של האדם.

אי לכך אדם בעל נטיות הומניות לפעמים עדיף מאותו חננה תותח על בהנדסת חרטא ברטא שלא מסוגל

להיות עם כמה אנשים.

מה הקשר בין הצלחה במקצועות הומניים לבין איי קיו חברתי ?!

ספרות אני מבין אותך שיש קטע של חינוך אבל נגיד תנ"ך - מה המסר שם ?

פורסם

גם בתנ"ך יש הרבה מסרים חברתיים. המון.

חוץ מזה שתנ"ך זה חלק מהמורשת שלך וזה חשוב בכל מקרה, גם אם אתה לא מאמין.

פורסם

אני אישית שנאתי עד עומקי נשמתי את מקצוע התנ"ך עד לא מזמן, אבל מצאתי דרך להצליח בו. כל מה שצריך לעשות זה לנסות לחשוב על הסיפורים בצורה מצחיקה (כמה שיותר מצחיקה), ולפני מבחנים לענות על שאלות או ליצור שאלות בעצמך ולענות עליהם. 100% הצלחה מובטחת.

לכתוב סיכומים ורק לסכם לסכם לסכם לא שונה מלחרוש על שדה, אתה לא מעבד את המידע במוח שלך בכלל והוא בורח החוצה. לעומת זאת, כשאתה כותב שאלות בעצמך - אתה גם מפעיל את הראש בנוגע לחומר הלימוד, וגם גורם לעצמך לשלוף אותו בהקשר של שאלות-תשובות.

פורסם

אני לא רואה שום דבר הומאני במה שמעבירים במקצועות ה"הומאניים" בבית הספר

בסה"כ לשנן חומר ולהקיא אותו על הדף, משהו שאני בטוח שהבחורים ה"ריאליים" האיכותיים יכולים לעשות בלי בעיה

אם רק יפסיקו להתבכיין

פורסם

חבר'ה, תעודת בגרות זו המצאה ישראלית, אין לה צורך, זה אמצעי לסינון באוניברסיטה - פשוט בתי עסק משתמשים בזה כאינדיקטור מי יעשה עבודה טובה ומי לא (לא נכון בהכרח).

אם קשה לך עם זה, תלך לאוניברסיטה הפתוחה.

נ.ב. דעתי האישית שהיא מטמטמת אנשים כי לומדים מקצועות שלא צריך אבל מדלגים על המקצועות החשובים בחיים.

פורסם

אם אתה כזה גאון במתמטיקה ובמקצועות ריאליים, אתה תמצא את עצמך

באוניברסיטה גם ככה, אל דאגה.

למשל סכם הנדסה בבן-גוריון, שמחשבים בו רק ציונים במקצועות ריאליים והחלק

הכמותי בפסיכומטרי.

לדעתי האישית, הבגרות היא ללא ספק נחוצה אבל אין לייחס לה חשיבות כה קיצונית,

כאילו כל עתידך מונח על מקצועות היסטוריה ותנ"ך לשארית חייך(תן לי לומר לך עוד משהו,

לוזר לא יוצלח אתה יכול לצאת גם עם דוקטורט בפיזיקה).

אם אתה מוציא 70 בממוצע במקצועות ההומניים, זה לא נורא אם עשית 5 יח"ל במתמטיקה,

אנגלית ופיסיקה כי הבונוסים שאתה מקבל על המקצועות האלה בקבלה לאוניברסיטה מאזנים.

בנוסף, יש גם את מבחן הפסיכומטרי לחשוב עליו שמשקלו כ-50% אל מול הבגרויות וכמו

שציינתי לפני, בקבלה למקצועות ריאליים בטכניון ובאב"ג מתחשבים במועמדים שהיו חלשים

במקצועות המואניים וחזקים במקצועות ריאליים עם ציון גבוה בכמותי.

אתה רוצה להגיד לי שאתה היית מתכונן למתכונת בהיסטוריה ב' כל יום במשך שבוע כולל סיכומים ותרשימים (שאני כתבתי כמובן...) ובסוף מקבל 68? זו דוגמה מצויינת שממחישה כמה אני גרוע וכמה קשה לי במקצועות האלו...

לגבי לשון... זה קצת שונה... לשון אני עוד איך שהוא מסדר... כי זה פחות הבנת הנקרא\שינון\הרבה חומר זה יותר הבנת מבנה המשפט וכל מיני שטויות כאלו...

אולי אתה גם אחלה דוגמא למה שרשמו פה, של "גאונים" עם בעיית יחסי אנוש.

אין לך מושג כמה היחסים עם המורה יכולים להשפיע לך על הציון.

הייתי מציע לך לגשת למורה שלך ולומר לה שאתה מכין ש.ב באופן קבוע ולומד שבוע לפני כל מבחן

ובכל זאת לא מוציא ציונים שמספקים אותך.

אני לא רואה שום סיבה שבגישה כזאת המורה לא יינסה לעזור לך ובמידה ולא

זה אפילו עדיף, מרוב רגשות אשם שהוא לא עוזר הוא לפחות לא ייכסח אותך בציונים.

פורסם
  • מחבר

אולי אתה גם אחלה דוגמא למה שרשמו פה, של "גאונים" עם בעיית יחסי אנוש.

אין לך מושג כמה היחסים עם המורה יכולים להשפיע לך על הציון.

הייתי מציע לך לגשת למורה שלך ולומר לה שאתה מכין ש.ב באופן קבוע ולומד שבוע לפני כל מבחן

ובכל זאת לא מוציא ציונים שמספקים אותך.

אני לא רואה שום סיבה שבגישה כזאת המורה לא יינסה לעזור לך ובמידה ולא

זה אפילו עדיף, מרוב רגשות אשם שהוא לא עוזר הוא לפחות לא ייכסח אותך בציונים.

את האמת יש לי יחסי אנוש מצויינים... הרבה יותר גבוהים מרוב האנשים שאני מכיר... אני יכול להתחבר לכל אחד לא משנה לאיזה "סוג" הוא משתייך ואם יש/אין לי תחומי עניין זהים לשלו. (כמובן שאני לא אחד שיש לו "מלאאא חברים" אבל אין לו את הכמה טובים באמת...)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים