עבור לתוכן

מיסוך רעש - כוננים קשיחים.

Featured Replies

פורסם

שלום :)

טוב, לאחר שכיביתי את כול המאווררים במחשב, הגעתי להבנה שהרעש בלילה כלל לא נובע מהם, אלא משני הכוננים הקשיחים. (Samsung SpinPoint F1 1TB)

כלומר, כיבוי המאווררים כלל לא השפיע על הרעש הקבוע והמסוים שאני שומע בלילה.

האם ישנה דרך זולה ויעילה למיסוך הרעש שלהם?

אני משער שהרעש הוא תוצאה של מהירות הסיבוב שלהם, ולא עקב טמפרטורות גבוהות.

האם שטיחון כזה יעזור במקרה הזה?

Nexus DampTek | Noise Absorption Mats

או כזה:

Thermaltake Noise Dampening Kit

המארז הוא Antec Three Hundred, אז חשבתי לשים את השטיחון הזה בצד הקדמי שלו, היכן שניתן למקם שני מאווררים.

מה דעתכם / עצתכם?

אגב, לא הייתי בטוח אם זה הפורום הנכון, אז תודה מראש על העברה לפורום אחר במקרה שלא. :)

פורסם

תגיד, את המאוורר של המעבד והמאורר(ים) של הספק גם כיבית?

פורסם
  • מחבר

כן. ;D (ספק, מעבד, כרטיס מסך וכול השאר.)

המהלך הזה גילה לי שמערכת האיוורור שלי שקטה מאוד! :D

גם כשעבדו וגם כשלא עבדו, רמת הרעש נשארה זהה, ובעצם הרעש העיקרי והנשמע ביותר הוא של הכוננים הקשיחים.

פורסם

איך בדיוק השארת מחשב פועל בלילה בלי שני המאווררים הללו?

פורסם
  • מחבר

שמע, אני משער - כשהמחשב במצב Idle בחדר ממוזג (17 מעלות.) הוא לא צובר חום, אלא נמצא במצב של איזון מבחינת הטמפרטורה,

כך שהיא עלתה ונשארה סביב 45 מעלות במעבד, ו-32 מעלות בסביבת המערכת.

לגבי הספק, אני מניח ש-150W בספק של 500W לא חימם אותו יתר על המידה ללא מאוורר.

אבל רגע, השאלות שלך מובילות למקום מסוים, או שאתה שואל סתם מתוך סקרנות? :)

פורסם

אני שואל פשוט כי זה נראה לי כמו רעיון ממש גרוע.

פורסם

איך בסדיו קניתקת את המאוורר של הספק ? פתחת אותו ?

בכל מקרה מה שאתה מאתר לא הגיוני..שכן לא יכול להיות שרמת הרעש לא השתנתה..שכן המאווררים מיצרים רמת רעש מסוימת..

אתה בטוח ששני הכוננים שעובדים הם אלו שמרעישים ? קצת קשה לי להאמין שמארז עם כל הקירור וכו..ירעיש פחות מזוג כוננים..

פורסם
  • מחבר

לגבי ספק הכוח - לא, פשוט שמתי מעצור למספר דקות.

וכן, אני בטוח שאלה הכוננים הקשיחים.

ברור שהמאווררים הפיקו רעש ברמה מסוימת, אבל חתימת הרעש הראשי ששמעתי כול הזמן שייכת לכוננים הקשיחים.

זה בעצם מה שרציתי לבדוק, האם ניתוק כול המאווררים תעלים את הרעש המסוים ששמעתי.

כלומר, יכול להיות שמאוורר אחר יפיק רמת רעש גבוהה יותר, אבל חתימת הרעש של הכוננים תישמע יותר מציקה.

ה-"ווווושששש" שלהם יותר מציק משל המאווררים...

בכל מקרה, אנחנו באמת עוסקים בטפל ולא בעיקר:

"המארז הוא Antec Three Hundred, אז חשבתי לשים את השטיחון הזה בצד הקדמי שלו, היכן שניתן למקם שני מאווררים."

מה אתם אומרים על השטיחונים האלה, יש להם הוכחות בשטח?

פורסם

החומר לבידוד הוא מיותר..שכן הוא "יקח" חלק מהרעש אבל עדיין יחמם את הכוננים, ובספק אם באמת תרגיש הבדל..

בדקת שזה אכן הכוננים עצמם..זאת אומרת המנגנון שלהם..ולא העובדה שהם רופפים אולי או משהו כזה ?

פורסם
  • מחבר

למען האמת לא בדקתי, כי הרעש הוא רעש מוכר של סיבוב הפלטות, אולי לא אפשרי להסביר במילים.

כלומר, בדרך כלל רעש של רעידות הוא "נאק נאק" כזה, לא?

פורסם

זה משתנה..זה יכול להיות רעש של שחיקה או שפשוף..אבל אם אתה יודע שזה של קריאת הראשים זה משהו אחר..

מצטער אבל קצת קשה לי להאמין שהרעש שעושה המנגנון קריאה מפריע יותר מהשאר...

בכל אופן מלבד לאטום את החלק של הכוננים..או לרכוש אחרים אין לך ממש מה לעשות :-\

פורסם

תאטוף את הכוננים בספוג עבה הם סופגי רעש מעולים ועדיין מאפשרים קירור.

פורסם

גם לי קצת קשה להאמין שרעש הראשים הוא עד כדי כך חזק, אבל דברים מוזרים מזה כבר קרו.

בכל מקרה, לפני שקונים/מחליפים/משנים, אני הייתי עושה בדיקה פשוטה כדי לפסול לחלוטין את האפשרות שהרעשים נובעים מדיסק רופף, או רעידות.

אפשרות ראשונה היא להכניס חתיכת גומי או ספוג קטנה בין הכוננים לכלוב (משני הצדדים -גם הפנימי וגם החיצוני). אפשרות נוספת היא לפרק את אחד הכוננים מהכלוב ולתלות אותו במקום שישב בכלוב. אני יודע שב-300 זה קצת קשה בגלל שהכלוב לא מתפרק (ובטח כדי לפרק אותו צריך לפרק מיליון ברגים ואולי אפילו ניטים) אז אם זה מסובך מדי לא כדי להתחיל, אבל אם זה אפשרי בדרך כלשהי אפילו לזמן קצר זה שווה בדיקה.

אם אכן מדובר ברעש של הראשים אולי כדאי גם לבדוק האם מדובר בשני הדיסקים או רק באחד מהם. אם מדובר רק באחד מהם אולי שינוי מיקומים יעזור מעט.

בקיצור, זה די ניסוי וטעייה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים