עבור לתוכן

Pentax smc-a 50/1.7 עושה בעיות עם הצמצם

Featured Replies

פורסם

טוב, התחדשתי בA 50/1.7

מה שמוזר הוא שהמצלמה לא מקבלת ערך צמצם מהעדשה, זה נורמלי?

פורסם

RTFM, יש לך הגדרה במצלמה שאתה צריך להפעיל בשביל לאפשר שימוש בטבעת הצמצם על העדשה..

פורסם
  • מחבר

זה לא קשור, אני יודע על איזו הגדרה אתה מדבר, לולא היא אתה בכלל לא יכול לצלם.

אני מתכוון לזה שממה שהבנתי בעדשות A המצלמה מקבלת את ערך הצמצם ואתה גם יכול לשנות אותו דרך המצלמה, אבל המצלמה לא מקבלת פה שום דבר.

פורסם
  • מחבר

המצלמה עדיין לא מראה לי שום מידע על הצמצם.

כשאני לוחץ על הכפתור הירוק היא כן סוגרת את הצמצם (נהיה חשוך לשניה) אבל עדיין אין שום מידע.

איזה עצבים!

מסתבר שזאת בעיה לא כזאת נדירה בעדשות האלו, וכשבדקתי את העדשה לא ידעתי את זה, וחשבתי שזה נורמלי.

קניתי את זה מאיזה מוכר זקן שלא הסכים לרדת שקל, ואני יודע שאם אני אתווכח איתו עכשיו הוא פשוט יקח את העדשה בחזרה ולא יסכים פשוט להחזיר לי חלק מהכסף וזהו (כשהעדשה אצלי כמובן)

אני לא יודע אם כדאי להתעסק ולפרק אותה, או להשאיר כמו שזה ככה, או ללכת ולזרוק לו את זה בפרצוף.

בעצם המצב הוא שאם אני שם את זה על A המצלמה קובעת לבד איזה צמצם היא רוצה (ככה נראה לי) והיא מתאימה גם את המהירות תריס לאור והכל בסדר.

ואם אני רוצה צמצם מסויים אני צריך לקבוע באמצעות טבעת הצמצם (שבגלל המבנה הדפוק של הפנטקס האגודל שלי לא ממש נכנס שם) ידנית במקום עם הגלגלת של המצלמה.

התיקון נראה לי די מסוכן

פורסם

אני לא מבין מה הבעיה, ככה העדשה אמורה לעבוד. אני לא בטוח אם המחבר יודע לקרוא את ערך הצמצם ובכל מקרה זה לא כזה קריטי, העיקר שהעדשה עובדת ויש קריאת אור טובה עם הכפתור הירוק. אני גם לא מבין מה הבעיה בשליטה בטבעת הצמצם, היא נוחה למדי.

פורסם

דבר ראשון העדשה צריכה לעבוד

מצויין עם שימוש בטבעת הצמצם

הידנית...

דבר שני גם לי הייתה בדיוק את אותה

הבעיה עם עדשה מסדרת A ותאמת

גם עם עדשת ניקון כל שהיא בשני

המכרים משחק עם טבעת הצמצם הלוך

ושוב והכנסה למצב אוטו סידרה את הבעיה

אני מאמין שאם העדשה הייתה כמה שנים

טובות מחוץ לשימוש עם מעט ואני מדגיש מעט

כוח היא תיכנס כמו שצריך למצב אוטו

פורסם
  • מחבר

טוב אני רואה שזה הפך לאשכול חדש, אז אני אעדכן:

הבעיה הייתה שהפין שאמור למסור את המידע הזה לא עבד.

הוא היה נמוך מדי ובעצם לא תקשר עם המצלמה, והוא לא העביר גם את המידע הנכון (בודקים התנגדות)

בקיצור כמו טיפש החלטתי לתקן בעצמי במקום לקחת את הכסף.

הפין ועוד חלק נאבדו לי, ויש גולה קטנה שלא הצלחתי להחזיר ואני מפחד שתיפול לתוך העדשה.

אז העדשה עכשיו עובדת ככה: אני סופסוף יכול לצלם בM באיזה צמצם שאני רוצה באמצעות טבעת הצמצם (אז הסיבוב לא היה משנה, הוא היה מצלם ב1.7)

הטבעת רכה מאוד ומסתובבת בקלות (בגלל שלא שמתי את הגולה), בינתיים זה נחמד מאוד, ויותר נוח לי.

רק אין קפיצות מסודרות אלא אני יכול לבחור איזה מספר שאני רוצה, אני לא יודע אם זה באמת עובד ככה.

מצב A לא עובד לי, אז כל עוד אני לא בM אני מצלם על 1.7

וכמובן שהמידע עדיין לא מגיע.

בכל אופן כל מה שמעצבן זה ששילמתי 300 שקל (אם העדשה הייתה טובה זה היה אחלה מחיר כי היא במצב ממש מצוין) ועכשיו יש לי עדשת M.

אבל לא נורא, ככה נלמד יותר.

פורסם

אין לך עדשת M, יש לך עדשת A שבורה...

טבעת הצמצם אמורה לעבוד בקפיצות מסודרת של סטופ בהתחלה וחצי סטופ בהמשך, זה אמור להקל על הצלם להתאים "על עיוור" את מהירות הסגר בהתאם לשינויים בצמצם (אם אתה על 2.8 וסוגר שני קליקים, אתה יודע שקפצת על 3.3 ושאתה על 4 עכשיו ואם תנאי התאורה לא השתנו אתה צריך להקטין זמן חשיפה פי 2).

בכל מקרה, עם הכפתור הירוק זה קצת פחות משנה והעדשה עדיין שמישה. רק חבל שאין לה שום ערך אספני עכשיו.

לקחים לעתיד - לבדוק את העדשה היטב לפני שכסף מחליף ידיים (ד"א, יתכן והמוכר היה בסך הכל הגון משום שאם הוא השתמש בעדשה על מצלמה מסדרה מוקדמת הוא לא היה יכול להיות מודע לתקלה) ובנוסף, שקונים ציוד ישן, רצוי להתמקד בציוד שיהיה הפשוט ביותר מבחינה אלקטרומכנית עם מינימום אפשרויות לתקלות. אני לא מוצא ערך מוסף רב בעדשות A על פני M או K, בכל מקרה גם עם עדשות אוטומטיות לחלוטין אני מצלם רוב הזמן במצב Aperture Priority ועם עדשה ידנית גיליתי שקל לי יותר לכוון את הצמצם עם הטבעת מאשר עם הגלגלת. זה אמנם מצער שאין פידבק ב-viewfinder לגבי מפתח הצמצם (ושהוא לא מופיע ב-EXIF) אבל גם בלי חיווי ויזואלי אני יודע באיזה מפתח צמצם אני נמצא (בגלל הסיבות שפרטתי מעלה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים