פורסם 2009 באוגוסט 3016 שנים טוב, התחדשתי בA 50/1.7מה שמוזר הוא שהמצלמה לא מקבלת ערך צמצם מהעדשה, זה נורמלי?
פורסם 2009 באוגוסט 3016 שנים RTFM, יש לך הגדרה במצלמה שאתה צריך להפעיל בשביל לאפשר שימוש בטבעת הצמצם על העדשה..
פורסם 2009 באוגוסט 3016 שנים מחבר זה לא קשור, אני יודע על איזו הגדרה אתה מדבר, לולא היא אתה בכלל לא יכול לצלם.אני מתכוון לזה שממה שהבנתי בעדשות A המצלמה מקבלת את ערך הצמצם ואתה גם יכול לשנות אותו דרך המצלמה, אבל המצלמה לא מקבלת פה שום דבר.
פורסם 2009 באוגוסט 3016 שנים אני מניח שקראת את הדיון הזה:http://d-spot.co.il/forum/index.php?showtopic=204985אם הצמצם נמצא במצב A זה אמור לעבוד. אם לא, כנראה שיש איזושהי תקלה.
פורסם 2009 באוגוסט 3016 שנים מחבר המצלמה עדיין לא מראה לי שום מידע על הצמצם.כשאני לוחץ על הכפתור הירוק היא כן סוגרת את הצמצם (נהיה חשוך לשניה) אבל עדיין אין שום מידע.איזה עצבים!מסתבר שזאת בעיה לא כזאת נדירה בעדשות האלו, וכשבדקתי את העדשה לא ידעתי את זה, וחשבתי שזה נורמלי.קניתי את זה מאיזה מוכר זקן שלא הסכים לרדת שקל, ואני יודע שאם אני אתווכח איתו עכשיו הוא פשוט יקח את העדשה בחזרה ולא יסכים פשוט להחזיר לי חלק מהכסף וזהו (כשהעדשה אצלי כמובן)אני לא יודע אם כדאי להתעסק ולפרק אותה, או להשאיר כמו שזה ככה, או ללכת ולזרוק לו את זה בפרצוף.בעצם המצב הוא שאם אני שם את זה על A המצלמה קובעת לבד איזה צמצם היא רוצה (ככה נראה לי) והיא מתאימה גם את המהירות תריס לאור והכל בסדר.ואם אני רוצה צמצם מסויים אני צריך לקבוע באמצעות טבעת הצמצם (שבגלל המבנה הדפוק של הפנטקס האגודל שלי לא ממש נכנס שם) ידנית במקום עם הגלגלת של המצלמה.התיקון נראה לי די מסוכן
פורסם 2009 בספטמבר 116 שנים אני לא מבין מה הבעיה, ככה העדשה אמורה לעבוד. אני לא בטוח אם המחבר יודע לקרוא את ערך הצמצם ובכל מקרה זה לא כזה קריטי, העיקר שהעדשה עובדת ויש קריאת אור טובה עם הכפתור הירוק. אני גם לא מבין מה הבעיה בשליטה בטבעת הצמצם, היא נוחה למדי.
פורסם 2009 בספטמבר 116 שנים דבר ראשון העדשה צריכה לעבודמצויין עם שימוש בטבעת הצמצםהידנית...דבר שני גם לי הייתה בדיוק את אותההבעיה עם עדשה מסדרת A ותאמתגם עם עדשת ניקון כל שהיא בשני המכרים משחק עם טבעת הצמצם הלוךושוב והכנסה למצב אוטו סידרה את הבעיהאני מאמין שאם העדשה הייתה כמה שניםטובות מחוץ לשימוש עם מעט ואני מדגיש מעטכוח היא תיכנס כמו שצריך למצב אוטו
פורסם 2009 בספטמבר 116 שנים מחבר טוב אני רואה שזה הפך לאשכול חדש, אז אני אעדכן:הבעיה הייתה שהפין שאמור למסור את המידע הזה לא עבד.הוא היה נמוך מדי ובעצם לא תקשר עם המצלמה, והוא לא העביר גם את המידע הנכון (בודקים התנגדות)בקיצור כמו טיפש החלטתי לתקן בעצמי במקום לקחת את הכסף.הפין ועוד חלק נאבדו לי, ויש גולה קטנה שלא הצלחתי להחזיר ואני מפחד שתיפול לתוך העדשה.אז העדשה עכשיו עובדת ככה: אני סופסוף יכול לצלם בM באיזה צמצם שאני רוצה באמצעות טבעת הצמצם (אז הסיבוב לא היה משנה, הוא היה מצלם ב1.7)הטבעת רכה מאוד ומסתובבת בקלות (בגלל שלא שמתי את הגולה), בינתיים זה נחמד מאוד, ויותר נוח לי.רק אין קפיצות מסודרות אלא אני יכול לבחור איזה מספר שאני רוצה, אני לא יודע אם זה באמת עובד ככה.מצב A לא עובד לי, אז כל עוד אני לא בM אני מצלם על 1.7וכמובן שהמידע עדיין לא מגיע.בכל אופן כל מה שמעצבן זה ששילמתי 300 שקל (אם העדשה הייתה טובה זה היה אחלה מחיר כי היא במצב ממש מצוין) ועכשיו יש לי עדשת M.אבל לא נורא, ככה נלמד יותר.
פורסם 2009 בספטמבר 116 שנים אין לך עדשת M, יש לך עדשת A שבורה...טבעת הצמצם אמורה לעבוד בקפיצות מסודרת של סטופ בהתחלה וחצי סטופ בהמשך, זה אמור להקל על הצלם להתאים "על עיוור" את מהירות הסגר בהתאם לשינויים בצמצם (אם אתה על 2.8 וסוגר שני קליקים, אתה יודע שקפצת על 3.3 ושאתה על 4 עכשיו ואם תנאי התאורה לא השתנו אתה צריך להקטין זמן חשיפה פי 2).בכל מקרה, עם הכפתור הירוק זה קצת פחות משנה והעדשה עדיין שמישה. רק חבל שאין לה שום ערך אספני עכשיו.לקחים לעתיד - לבדוק את העדשה היטב לפני שכסף מחליף ידיים (ד"א, יתכן והמוכר היה בסך הכל הגון משום שאם הוא השתמש בעדשה על מצלמה מסדרה מוקדמת הוא לא היה יכול להיות מודע לתקלה) ובנוסף, שקונים ציוד ישן, רצוי להתמקד בציוד שיהיה הפשוט ביותר מבחינה אלקטרומכנית עם מינימום אפשרויות לתקלות. אני לא מוצא ערך מוסף רב בעדשות A על פני M או K, בכל מקרה גם עם עדשות אוטומטיות לחלוטין אני מצלם רוב הזמן במצב Aperture Priority ועם עדשה ידנית גיליתי שקל לי יותר לכוון את הצמצם עם הטבעת מאשר עם הגלגלת. זה אמנם מצער שאין פידבק ב-viewfinder לגבי מפתח הצמצם (ושהוא לא מופיע ב-EXIF) אבל גם בלי חיווי ויזואלי אני יודע באיזה מפתח צמצם אני נמצא (בגלל הסיבות שפרטתי מעלה).
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.