עבור לתוכן

מערכת הפעלה וירטואלית

Featured Replies

פורסם

האם מישהו יכול להסביר לי מה זאת בדיוק מערכת הפעלה XP וירטואלית במילים פשוטות? ובאיזה מקרים נהוג להשתמש בה?

פורסם

השאלה שלך קצת לא ברורה ולכן אני מניח שאתה מתכוון למערכת הפעלה בתוך מכונה וירטואלית.

בגדול ופשטות יחסית, ניתן ליצור בעזרת תוכנה מכונה ווירטואלית. המכונה הווירטואלית מדמה מחשב עצמאי כך שלמעשה על חומרה אחת (לצורך העניין מחשב אחד) יכולות לעבוד כמה וכמה מכונות וירטואלית כשכל אחת מתפקדת כמערכת עצמאית. כך המחשב הפיסי הבודד שלך הופך למעשה ל-10 (לצורך הדוגמא) מחשבים באופן מעשי.

דוגמא מאוד טובה לשימוש בווירטואליזציה היא חוות שרתים. כל שרת פיסי מריץ כמה וכמה מכונות וירטואלית כך שמספר השרתים הפעילים גדול פי כמה ממספר השרתים הפיסיים.

למשתמש ביתי ממוצע אין בזה ממש צורך ותועלת, אבל ניתן להשתמש בטכנולוגיה כדי להתקין ולבדוק מערכות הפעלה נוספות בלי להשפיע על המערכת הקיימת. ניתן לדוגמא להפעיל מכונה וירטואלית וממנה לגלוש לאינטרנט כך שבמקרה ווירוס מדביק את המחשב או נגרם נזק אחר הוא משפיע רק על המכונה הווירטואלית (אבל זה די בגדול, זה לא נכון לגמרי).

הערה: יכול להיות שבשאלה התכוונת למצב ה-XP שאמור להיות כלול ב-Windows 7. אני לא בקיא לגמרי בפרטים ולא התנסיתי בזה אבל העקרון יהיה כנראה זהה. כדי לתמוך ביישומים שעובדים רק על Windows XP (בעיקר יישומים ישנים), מתוך מערכת ההפעלה 7 ניתן יהיה ליצור מכונה וירואלית שתריץ את מערכת ההפעלה XP וכך תתאפשר הפעלתם של את אותם יישומים.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסבר,

אם תרצה אני מוכן להסביר לך בפרטי למה אני צריך את הוירטואלי

פורסם

איך שאתה רוצה. רק קח בחשבון שכדי שהדברים ירוצו בצורה חלקה יש גם דרישות חומרה מסוימות. לא כל מחשב כך סתם יכול להריץ מספר מכונות ווירטואליות במקביל, אבל מחשבים מהדור החדש, כתלות במעבד וכמות הזיכרון, יכולים להריץ בלי שום בעיה 1-3 מכונות ווירטואליות במקביל למערכת ההפעלה הראשית (אם כי הפעלתן תורגש).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים