עבור לתוכן

מגבר וינטאג' חדל לעבוד, כל הפיוזים והקבלים תקינים

Featured Replies

פורסם

-כותרת-

דגם-

Luxman L30

המגבר מאד חשוב לי מכיוון שקיבלתי אותו בירושה..

בדקתי עם אוזניות והמחשב מוציא סאונד אבל המגבר לא ..

המגבר נדלק (נדלקת הנורה) אבל לא שומעים שום דבר.. כשאני לוחץ על הכפתור הדלקה שלו אני שומע "פאק" מהרמקולים (נורמלי) מה שמעיד על זה שהם מחוברים כרגיל..

פתחתי אותו ואין שום קבל מפוצץ או פיוז שרוף..

לפני יומיים הדלקתי אותו ושמתי מוזיקה

היתה מוזיקה לממש 2-3 שניות ואז נחלשה וכבתה ומאז לא שומעים כלום..

מה יכולה להיות הבעיה ?

פורסם

אם לא ימצא לך פתרון ותרצה ללכת לטכנאי הנה הסכימה של המגבר .

תירשם לאתר החינמי הזה ותוריד לבד

http://www.hifiengine.com/manuals/luxman/l-30.shtml

פורסם

בן כמה המכשיר ומה מצבו? כמה זמן הוא "רץ" או היה בקופסה? (בכל זאת ויטאג', יכול להיות בן 20, 30 ואף 50.. :P)

ייתכן והקבלים "מתו" או שזו בעיית מגעים. אם אתה רציני, ייתכן ותוכל להציל את החמוד בצורה עצמאית אם יש לך ידע בנושא וזה כבר בוצע בעבר ואף יש אנשים שטוענים כי המצב החדש אף טוב יותר. ממליץ להציץ ב-HT, יש שם כמה אנשים עם ידע ברמה שיוכלו לעזור לך ממש (אאל"ט זה היה מרטין שתיקן את המגבר).

תחכה לתגובה ככל הנראה מאנטולי שיציל את המצב.. 8)

פורסם

טרנזיסטורים בדקתה? טרנזיסטורים יכולים לעלות המון

פורסם
  • מחבר

המכשיר בין 40 שנה עוד מעט למיטב ידיעתי ומאז ומתמיד עבד במצב טוב ..

האם יכול להיות שבאמת זאת בעית מגעים פשוטה בכניסת הRCA מאחורה ?

ואיך אני יכול לדעת אם הטרנזיסטור דפוק ?

פורסם

ככל הנראה קבלים מיובשים. אם הצלחת לשמוע מוזיקה, כנראה שלא שרוף בו שום דבר מיוחד. פשוט תחליף את כל הקבלים האלקטרוליטים. זו תופעה די רגילה במגברים ישנים. כדי לוודא שזו באמת הבעייה, נסה לחמם עם פן את פנים המגבר. החום מעלה בחזרה את עכבת הקבלים לזמן קצר. אם תצליח לשמוע, זה בוודאות קבלים.

אגב, לא ניתן לדעת אם קבל תקין או לא לפי מראה חיצוני, וגם לא ניתן למדוד את הקיבול שלו כדי לדעת. כך שקצת מוזרה לי ההצהרה שלך "כל הקבלים תקינים".

פורסם
  • מחבר

התכוונתי שהם לא מפוצצים ..

ניסיתי לחמם עם פן את שני הקבלים הגדולים באמצע ואת אלה שמיסביב ולא שומעים כלום..

עוד עזרה מימשהו ?? :(

פורסם

אם זה משהו רציף (לא בעיה שהולכת וחוזרת) אז כנראה שזה לא מגעים בתור המגבר.

אם זה בשני הערוצים בו זמנית זה גם כנראה לא קבלים/נגדים/חיבורים מאחורה. במגברים הישנים (ביחוד בטובים יותר), לפני עידן מגברי השבבים, הערוצים מופרדים אחד מהשני רוב הדרך. חלק מהמגבר גם כוללים ספקים נפרדים לחלוטין. אבל לא משנה איך, לא יכול להיות שלא יהיה לפחות 2 קבלים בספק הכח, קח שהם כנראה לא האשמים (אחרת זה היה עובד לפחות חלקים).

עכשיו נשאר לחשוב מה זה כן יכול להיות, אני לא מומחה גדול, ובכל זאת רוב התואר עוד לפניי, איך אני חושב ששני דברים שכדאי לבדוק הם החוגות/מתגים מקדימה (בעיקר מתגים) בעיה בהם יכולה לגרום להשתקה של שני הערוצים יחד. אפשרות שנייה היא ריליי כלשהו (ייתכן שיש ריליי בכניסות, ייתכן איפשהו בפרה, ייתכן לדרגת ההגברה עצמה כמו אצלי ב-7100).

האם בעבר כשהיית מדליק את המגבר אחרי כמה שניות היה רעש של קליק? אם כן, האם הוא עדיין קיים?

Anatoli.

פורסם

אם זה מגבר מבוסס מודול הגברה בודד, כגון STK, קצר בו יכול להשפיע על שני הערוצים; אספקת המתח למגברים הסופיים היא בד"כ מאותו מקור, ולכן מספיק קבל אחד מיובש במוצא שלו כדי להשבית את שני הערוצים; במגברי וינטאג' שפשוט התיישנו, זו תופעה נפוצה למדי שכל הקבלים מיובשים, ולכן שני הערוצים לא פועלים.

יתכן גם מצב של קצר באחד הערוצים, ומעגל ההגנה ממתח DC מנתק את שני הערוצים במגבר הסופי.

פורסם

במידה ויש קצר במודל ההגברה סביר להניח שהוא היה רואה/מריח את זה. בנוגע לקבלים, הוא אומר שזה קרה פתאום, וממה שאני מבין כל התקופה הזו הוא כן היה בשימוש תקין, לכן הסיכוי שמספר קבלים התייבשו בדיוק באותו הרגע הוא לא גבוה. אני כן מסכים איתך שייתכן שיש קבל בעייתי במקום אסטרטגי כך שהוא גורר בעיה בשני הערוצים, אני לא מכיר את המגבר הזה ספציפית, לכן אין לי ממש מושג.

במידה ואתה יודע לעבוד עם חשמל ועם רב מודד, אתה יכול לבדוק האם יש מתח בכניסה לרכיב ההגברה בדרגת הכח (קח בחשבון שאם אכן מדובר על STK עדיף לך לא לגעת, כי הם רגישים מאוד וכל נגיעה ביד יכולה לגרום להם נזק). אך אני מניח שאם היית יודע לעשות את זה לא היית שואל אותנו, לכן אני אמליץ לך (בדיוק כמו בעוד שורה) קח את המגבר למישהו שיש לו את הידע והכלים לבדוק ולתקן את הבעיה.

בכל אופן, אני כן חושב שזה משהו שהוא כנראה לא טריוויאלי וניתן לתיקון ללא חוש טכני/הבנה בתחום, לכן אני ממליץ לקחת למישהו שכן יש לו ניסיון בעניין.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

כמו שאמרת, שני הערוצים לא פועלים

יש לי גם אפשרות לAUX1, AUX2, טונר וכניסת פטיפון ואף אחת מהן לא עובדת

כמו כן יש גם 2 יציאות לרמקולים - main system ו- remote system

ושתיהן לא עובדות..

כתבתי למעלה שכשאני מדליק את המגבר יש מין "פאף" כזה מהרמקולים אולי דומה לקליק אפילו .. אבל הוא מגיע עם הלחיצה ביחד ולא אחרי כמה שניות ..

הגברתי ממש ממש עד הסוף ושמתי איזה טרק במחשב ושמעתי מין כמו רעש לבן (טשש טשש טשש) מאד חלש בערך לפי הקצב של השיר ..

כשהמגבר היה עובד, כשהייתי מדליק אותו רק אחרי 2-3 שניות המוזיקה היתה מגיעה ..

אני מקווה שהפרטים האלה יעזרו קצת ..

ידע טכני יש לי .. גם נסיון בהלחמה אם צריך ..

אני לא מומחה גדול אבל אם תכוונו אותי לרכיב הבעייתי אדע להחליף אותו בחדש ..

פורסם

Iko, לא הבנת את השאלה שלי. ב-2-3 שניות של השקט אחרי ההדלקה, האם ברגע שזה עבר מהם לנגינת מוזיקה היה רעש של מיתוג (קליק)?

אם כן, ייתכן שיש שם ריליי שאחראי על זה (עם איזה קבל שנטען וברגע שעובר סף כלשהו ממתג). אם כעת את את הרעש של המיתוג (במידה והיה קודם) אז ייתכן מאוד ששם נמצא האשם.

ומה שצריך פה זה בעיקר קצת להיכנס לקרביים של המגבר ולהתחיל לחפש איפה הדברים אינם כמו שהם אמורים להיות, הלחמה כרגע לא רלוונטית :)

הרעש הסטטי שאתה מציין היה קיים כנראה גם לפני כן.

אם אתה יודע לעבוד עם מולטימטר (ויודע לעבוד בזהירות, כי יש שם מתחים גבוהים!!), אני מציע להוריד מאיפשהו את הסכימה של המכשיר, ופשוט להתחיל לעקוב עם המולטימטר אחרי הדרגות של המגבר, אחרי כל דרגה לבדוק האם המוצא מגיב לאות הכניסה שבא מהמחשב, עד שתמצא את הדרגה הבעייתית, זה כבר יצמצם את החיפוש.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

הבנתי את השאלה שלך .. וכן היה את הרעש הזה ויש אותו גם עכשיו .. ככה שזאת לא הבעיה ..

פורסם

אז אם ככה אתה צריך להתחיל לעבוד עם המולטימטר ולמדוד דרגה דרגה :)

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

אז אם ככה אתה צריך להתחיל לעבוד עם המולטימטר ולמדוד דרגה דרגה :)

Anatoli.

אני מעדיף למסור לתיקון .. אין לי כח להתחשמל שוב..

יש המלצות לאיזור חיפה מישהו מוסמך ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים