עבור לתוכן

כיצד לפרמט את כונן C?

Featured Replies

פורסם

ברשותי מחשב עם HD אחד אשר מחולק ל 3 כוננים : C, D ו E. על כונן C קיימת מערכת ההפעלה Win XP Pro. אני רוצה לפרמט את כונן C כדי להתקין את המערכת מחדש. גיביתי את כל הקבצים החשובים בכוננים D ו E. איך אני מפרמט את כונן C מבלי למחוק את שני ה partitions האחרים?

תודה.

פורסם

Fdisk יעשה את העבודה ברוב המקרים בהנחה שיש לך NTFS.

פורסם
  • מחבר

איך מגיעים ל dos prompt ?

פורסם

עם דיסקט אתחול של חלונות 9X (או ME), או דיסק התקנה OEM של מערכת מאותה סוג.

שחושבים על זה, אני יודע ב100 אחוז שאפשר עם דיסקט של 98 וME, לא ניסיתי אף פעם עם 95.

פורסם
  • מחבר

עשיתי boot מדיסקט של win 98 וניסיתי לעשות format c אבל קיבלתי הודעה שאני לא יכול בגלל שיש NTFS. אם אני אשתמש ב fdisk אני לא יכול למחוק את ה partition של כונן c בלי למחוק את d ו e לפני זה כי הם logical drives.

פורסם

אתה צריך למחוק רק את המחיצה של C...

פורסם
  • מחבר

אבל אי אפשר לעשות את זה בלי למחוק קודם את d ו e. אתה לא יכול למחוק primary partition אם יש לה logical partition אתה חייב למחוק את ה logical קודם ורק אחרי זה את ה primary.

פורסם

זה NTFS, זה לא אמור להיות לך מכשול (לפחות לפי הניסיון שלי עם זה)

פורסם
  • מחבר

אתה בעצמך ניסית את זה? מחקת את ה primary וה logicals לא נמחקו לך? אתה בטוח? אם נמחקים לי ה logical partitions אני מאבד את כל מה שיש לי על המחשב. אין לי גיבויים אחרים.

פורסם

באמת צריך למחוק את ה-logical ואז את ה-primary

זה די מנסיון אישי...

פורסם

אני ניסיתי את זה, זה לא עשה לי שום בעיות.

אבל זה תלוי גם איך חילקת את זה מההתחלה. כי ב2000 וXP תמיד חילקתי בתהליך ההתקנה.

פורסם

אין צורך לפרמט את C באמצעים מיוחדים. תכניס את ה-CD של XP לכונן, תתחיל את ההתקנה, ואחרי שתגיע למסך שבו בוחרים היכן להתקין את ה-XP, תוכל גם לבחור ולפרמט את C (לאיזה פורמט שתרצה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים