עבור לתוכן

סוני מכריזה על FF חדשה ושתי מצלמות ביניים

Featured Replies

פורסם

http://www.dpreview.com/news/0908/09082705sonya850.asp

קצב אש מזערי של 3FPS.

עלות 2000$ (מצלמת FF זולה ביותר).

http://www.dpreview.com/news/0908/09082704sonya550a500.asp

עלות בין 750$ ו 950$

סוני הופכת להיות יצרנית משמעותית של מצלמות DSLR, אבל עדיין אין שום חידוש - שום דבר שיגרום לאנשים להגיד WOW על המצלמות שלהם. לדעתי מאוד מאכזב. אפילו וידיאו אין ...

פורסם

ה-A850, עם החיישן הלא מבריק של ה-A900 (הרבה MP, הרבה רעש יחסית, זה מתאים יותר ל-MF, הגישה של D700/D3 נראת לי עדיפה במצלמת פורמט 35 מ"מ), היא בעיני החמצה מסוימת. עם חיישן אחר - פחות מ"פ , פחות רעש היא היתה הרבה יותר שלמה (על ה-FPS הנמוך אפשר לוותר).

ה-A550 נראת גם היא מאכזבת. במחיר של מצלמת prosumer היא נראת גימיקית מדי, התפריטים מצועצעים וחסר גם מסך LCD עליון שחשוב להרבה משתמשי SLR ותיקים יותר (כמו גם שתי גלגלות שליטה ועוד זוטות).

מה שבטוח, הם ימכרו הרבה ומצלמת FF ראשונה מתחת ל-2K עשויה להיות סימן לבאות. אני לעומת זאת אחכה בסבלנות למצלמת K-mount FF ראשונה שככל הנראה בוא תבוא בעתיד הלא רחוק אם Hoya תהיה מעוניינת להשאר במשחק שה-A850 החלה להתוות את הכללים החדשים שלו.

פורסם
  • מחבר

לי דווקא הליין הזה מבשר חוסר יכולת של סוני לעמוד על הצרכים האמתיים בשוק ויותר מזה עושה לי חשק למכור את הסט שלי ולעבור ל-canon יותר מהר משציפיתי.

פורסם

לי דווקא הליין הזה מבשר חוסר יכולת של סוני לעמוד על הצרכים האמתיים בשוק ויותר מזה עושה לי חשק למכור את הסט שלי ולעבור ל-canon יותר מהר משציפיתי.

אני דווקא חושב שהם ימכרו הרבה, בעיקר לקהל המשדרגים מ-PS ולחובבי טכנולוגיה אמידים שרוצים מצלמה DSLR יקרה עם מפרט מרשים אבל לא ממש מבינים בצילום (A550, A850). אצל קהלים אלו יש גם לשם המותג"סוני" הרבה כוח.

אישית אני גם מאוד מאוכזב מהמצלמות של סוני, אין כאן שום אמירה לחובבי הצילום. בנוסף, מה משנה מה הגופים נותנים אם העדשות הטובות שלהם מתומחרות נורא ואיום בזמן שעדשות ה-value ממש לא מבריקות.

פורסם

אני לעומת זאת אחכה בסבלנות למצלמת K-mount FF ראשונה שככל הנראה בוא תבוא בעתיד הלא רחוק אם Hoya תהיה מעוניינת להשאר במשחק שה-A850 החלה להתוות את הכללים החדשים שלו.

לא יקרה, הם הצהירו בצורה רישמית רק לפני כמה חודשים בודדים שאין להם שום כוונה להיכנס ל-FF בעתיד הנראה לעין.

פורסם

לא יקרה, הם הצהירו בצורה רישמית רק לפני כמה חודשים בודדים שאין להם שום כוונה להיכנס ל-FF בעתיד הנראה לעין.

ברור שכך הם יצהירו, אחרת הם יפגעו במכירות ה-K-7 ועדשות הקרופ שלהם. אבל ממתי אתה סומך על הצהרות של חברות מסחריות? אני לא אתפלא אם במשרדי התכנון של HOYA משחקים כבר עם אב טיפוס של דגם FF (לציין שהם כבר תכננו להוציא בעבר מצלמת FF, האלקטרוניקה הייתה מאוד לא בשלה ולהבדיל מקונטקס פנטקס עשו בשכל ועצרו את הפיתוח). אני לא רואה בעיה עם עדשות, בסופו של דבר HOYA היא יצרנית הזכוכית האופטית הגדולה בעולם (שלא לדבר שבעבר פנטקס כבר ייצרו עדשות FF משובחות בכל אורכי המוקד כולל 600/4)...

פורסם

העבר הוא נחמד מאוד, אבל כרגע לא משווקת אף עדשת K-MOUNT שמתאימה לפריים מלא. בעיה.

ברור שהם יכולים לשנות את זה ולהיכנס לתחום ה-FF. אבל זה יקח להם הרבה מאוד זמן והרבה מאוד כסף. פנטקס/HOYA היא לא בדיוק סוני עם תזרים מזומנים אינסופי.

דרך אגב, לגבי סוני, אני דווקא התרשמתי מאוד לטובה מה-A850.

על הנייר היא עושה רושם של מצלמה מעולה, והתכנון של הגריפ הוא פשוט גאוני. סוף סוף מישהו לוקח את זה צעד קדימה ומשכפל את כל הכפתורים - באותם מיקומים! - על הגריפ, במקום סתם לקחת 2-3 כפתורים ולדחוף אותם איפשהו בלי מחשבה.

פורסם
  • מחבר

אם אני לא טועה זה אותו גריפ של ה -A900 כך שגם כן אין חידוש.

SONY כנראה כל כך בטוחה במוצר שלה עד שהיא בוחרת לא לעקוב אחרי מגמות בשוק, נותר אך ורק לחכות ולראות את נתוני בדיוקת איכות התמונה ומערכת הפוקוס כי זה בתחלס הדבר שישאיר אותי ואולי צלמים מקצועיים יותר ממני עם סוני.

פורסם

העבר הוא נחמד מאוד, אבל כרגע לא משווקת אף עדשת K-MOUNT שמתאימה לפריים מלא. בעיה.

לא מדויק, מס' עדשות FF עדיין נמכרות, כולל ה-31 מ"מ שנחשבת לאחת מעדשות הפריים הטובות בעולם ועוד 3-4 עדשות פריים אחרות. בנוסף יש עדשות K בפורמט FF של צייס, ווייטלנדר, סיגמא (כולל ה-50/1.4 המהוללת) וטמרון (כולל ה-90 מאקרו וזום מהירות)

ברור שהם יכולים לשנות את זה ולהיכנס לתחום ה-FF. אבל זה יקח להם הרבה מאוד זמן והרבה מאוד כסף. פנטקס/HOYA היא לא בדיוק סוני עם תזרים מזומנים אינסופי.

HOYA אכן חברה קטנה יחסית, במונחים יפניים, עם הכנסות של 4 מיליארד דולר בשנה. הם לא פורצים דרך עם המצלמות שלהם אלא לרוב לוקחים רעיונות קיימים, מאחדים ומעדנים אותם (זאת להבדיל מקוניקה-מינולטה בזמנה לדוגמא). אני מאמין שבדרך זאת הם מוציאים פחות על ה-R&D שלהם. תחום ה-FF כבר אינו בתול, הטכנולוגיות קיימות בשוק מזה זמן והרבה בעיות כבר נפתרו. יתר על כן, הנוסחאות והציוד לייצור עדשות FF במגוון רחב כבר קיים וגם כאן תקציב ה-R&D הנדרש מצומצם יחסית.

בנוסף לזה, אני מאמין שהם כבר החלו במהלך התכנון והפיתוח לקראת דגם FF לכל הפחות כתוכנית מגירה.

פורסם

נראה שבאמת רמת הרעש ירדה ואולי סוף סוף יהיה אפשר לצלם בISO 800 ואף אפילו ב 1600

מה??

אני לא ממש מעודכן בביצועים של מצלמות סוני.. אתה רוצה להגיד לי ש-ISO 800 היה לא שמיש עד עכשיו? נשמע לי לא הגיוני.

ב-50D שלי אין כמעט שום הבדל בין ISO 200 ל-ISO 800.... ההבדלים מינוריים למדיי.

פורסם
  • מחבר

לטעמי ה-800 היה לא שמיש, הרבה מדברים בפורומים שה-ISO הגבוה קרי, 800, 1600 וה3200 לא שמישים אלא אם אתה משתמש בתוכנות יקרות לניקוי התמונה...

אגב לגבי הליין הנוכחי - נראה שלסוני צפויה הכרזה נוספת והיא מחליפה ל A700 שהיא תהיה המפתיעה האמיתית. FPS של 7 או יותר ומעט שיפורים על ה 700 הנוכחית (אולי אף שני שבבי עיבוד תמונה). האלמנט החשוב הוא שבשום אופן לי יהיה וידיאו כנראה ששבב ה BINOZ הנוכחי לא יכול לתמוך בוידיאו.

פורסם

החל מ ISO 800, ה A900 לא ממש שמישה. אפילו מצלמות FF מיושנות יותר כדוגמת ה 5D וה 1Ds של קנון הניבו איכות תמונה טובה יותר.

יש הנוטים להשוות את ה A900 ל D3x ב ISO נמוך, בשל היכולת הפנומנלית של שתי המצלמות לסחוט פרטים (מה שהופך אותן למצלמות סטודיו יעילות, פחות לשטח). כמובן שהמחיר של ה A900 הרבה יותר מפתה מזה של ה D3x.

פורסם

החל מ ISO 800' date=' ה A900 לא ממש שמישה. אפילו מצלמות FF מיושנות יותר כדוגמת ה 5D וה 1Ds של קנון הניבו איכות תמונה טובה יותר.

יש הנוטים להשוות את ה A900 ל D3x ב ISO נמוך, בשל היכולת הפנומנלית של שתי המצלמות לסחוט פרטים (מה שהופך אותן למצלמות סטודיו יעילות, פחות לשטח). כמובן שהמחיר של ה A900 הרבה יותר מפתה מזה של ה D3x.

[/quote']

קצת נסחפת.

יש לך D300, עד כמה היא שמישה? אני יודע שמשתמשים של D300 נהנים כל הדרך ל- 3200.

הבט כאן:

http://dxomark.com/index.php/eng/Image-Quality-Database/Compare-cameras/(appareil1)/295%7C0/(appareil2)/326%7C0/(onglet)/0/(brand)/Nikon/(brand2)/Sony

תעבור למצב Print ותראה שה- A900 כמעט סטופ טובה יותר מה- D300 גם ברעש וגם בטווח דינמי לכל אורך רמת הרגישויות.

פשוט אצל סוני צריך לצלם RAW ולשלב עם תוכנה מתאימה (DXO Optics לדוגמה).

ד"א, ה- A850 מתפקדת אותו דבר - מצלמת רגישות גבוהה טובה יותר בכמעט סטופ מה- D300.

פורסם

סורי, הייתי צריך לציין שהכוונה היא בפורמט JPG.

בדבר ה D300, ישנם משתמשים שטוענים שהיא מלכה ב 3200 ואף ב 6400. אני אישית משתדל שלא לחרוג מ 1600, עם ניקוי רעשים המוגדר לרמה הנמוכה ביותר (ברירת מחדל היא הרמה הבינונית, אשר לטעמי מתחילה להראות סימני גיהוץ מכוערים, על אחת כמה וכמה הרבה הגבוהה ביותר שכבר די "מתפרעת"). 3200 אפשרי גם כן, אך לא כ JPG.

לתקופה מסויימת השתמשתי גם ב D700, אשר מאפשרת דחיפה עד לקו ה 4000 כשמדובר בתוצר מעובד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים