עבור לתוכן

dell latitude e4300 מול sony vaio sr

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, אני חדש בפורום, אז קודם כל נעים להכיר..

אני טס בעוד כשבוע לארה"ב לחודש, ומתכנן לקנות שם מחשב נייד לקראת תחילת הלימודים באוניברסיטה בנובמבר הקרוב.

יש מספר מאפיינים שחשוב לי שיהיו במחשב, ולגבי השאר אני הרבה יותר גמיש.

קודם כל, המסך צריך להיות 13' , המשקל כמה שיותר קל (מקסימום 2 ק"ג) ומקלדת נוחה..

התלבטתי רבות האם לקנות נייד עם דיסק אופטי או לא, בעיקר משיקולי משקל ועובי, ולאחר שכבר הייתי די סגור על קניית מחשב ללא דיסק אופטי, שמתי לב למספר מחשבים שיחד עם הדיסק האופטי עדיין קלים מאד.

סרקתי את האינטרט לאורכו ורוחבו, וקראתי חוות דעת כמעט על כל מחשב נייד העונה לדרישות שלי, ונשארתי עם לבטים לגבי שני דגמים:

dell latitude e4300 ו-sony vaio sr

אין לי ממש העדפה לאחד מהם מבחינת החומרה, אלא רק מבחינת העיצוב והנוחות.

ה-sr הרבה הרבה יותר לטעמי, והכי חשוב, יש לו מקלדת עם כפתורים בודדים, שמנסיון מהמקבוק פרו החדש היא נוחה מאד.

הבעיה העיקרית היא עניין האחריות. בעוד שלדל יש אחריות בינלאומית שתופסת גם בארץ, האחריות של הסוני לא תופסת בישראל.

זה פחות או יותר הדבר היחידי שמונע ממני בינתיים להחליט סופית על הסוני, ולהמשיך לשקול את הדל.

מה אתם אומרים לגבי האחריות, אין אפשרות לבטח באופן עצמאי את הסוני בארץ?

ובמידה ואין לי אחריות, מה בכלל הסיכוי שמשהו יתקלקל לי בשנה הראשונה בנייד (אני די חדש בתחום הניידים)?

שמתי לב שאצלכם בפורום ממליצים בחום רב על הדל הנ"ל, ואומרים שהוא המחשב הטוב ביותר עם מסך 13'..

לסטודנט חדש שכל מה שהוא צריך מהמחשב זה שיהיה לו אופיס, ירוץ מהר, יהיה נוח וישקול כמה שפחות, האם באמת כל השיקולי חומרה, כרטיסי מסך, זכרון וכן הלאה שהופכים את הדל לטוב ביותר בתחומו, עדיין חשובים?

תודה לכולם מראש..

פורסם

שלום וברוך הבא לפורום.

מה אתם אומרים לגבי האחריות, אין אפשרות לבטח באופן עצמאי את הסוני בארץ?

ובמידה ואין לי אחריות, מה בכלל הסיכוי שמשהו יתקלקל לי בשנה הראשונה בנייד (אני די חדש בתחום הניידים)?

אני מניחה שניתן לבטח כל דבר בעלות מסויימת, מעולם לא ניסיתי. מהו הסיכוי שיתקלקל לך משהו קשה לומר, קראתי סטטיסטיקות שונות לכאן ולכאן אבל זה משתנה בין דגמים ותמיד ניתן ליפול על מחשב דפוק. זה סיכון. האם אתה מעוניין לקחת אותו או לא רק אתה יכול לומר.

שמתי לב שאצלכם בפורום ממליצים בחום רב על הדל הנ"ל, ואומרים שהוא המחשב הטוב ביותר עם מסך 13'..

לסטודנט חדש שכל מה שהוא צריך מהמחשב זה שיהיה לו אופיס, ירוץ מהר, יהיה נוח וישקול כמה שפחות, האם באמת כל השיקולי חומרה, כרטיסי מסך, זכרון וכן הלאה שהופכים את הדל לטוב ביותר בתחומו, עדיין חשובים?

לטעמי לפחות, מה שהופך את ה-E4300 למומלץ ב-13.3" זה כלל לא החומרה (אין בו שום דבר חדשני או מתקדם במיוחד בתחומי כרטיסי המסך, הזכרון וכהנה). זה שילוב של איכות עסקית, פונקציות עסקיות (תמיכה בתחנת עגינה, trackponint, מסך מאט), משקל נמוך וחיי סוללה טובים. אלו דברים שעשויים להיות משמעותיים או בלתי משמעותיים למשתמש. אתה יודע מהם הדברים החשובים לך.

אם ננסה להשוות אותו ל-SR אפשר לומר שה-E4300 מוביל במשקל טיפה נמוך יותר, חיי סוללה טובים יותר ואיכות (וכמובן אופציה לאחריות בארץ). אישית אני מוצאת את המקלדת שלו יותר מוצלחת מזו של ה-SR אבל מדובר בהעדפה אישית גרידא (כך גם בנוגע למסך מאט לעומת מבריק). ל-SR לעומת זאת יש חיבור HDMI , מחיר נמוך משמעותית ועיצוב שמוצא חן בעינייך יותר. תעשה את השיקול של מה נראה לך חשוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים