עבור לתוכן

יש רסיברים שיפעילו מוסיקה רק בשני הקידמיים, ולא בסראונד?

Featured Replies

פורסם

נכון , רוב המוזיקה לרוב האנשים תשמע הכי טוב דרך שני רמקולים , אבל חשוב לזכור שלא כל המוזיקה זה אותו הדבר :)

למשל יש הרבה שירים שהוקלטו בפרולוגיק ונשמעים נהדר בפרולוגיק..

יש הרבה מוזיקה אלקטרונית שתהנה מהאפקטים של הDSP...

יש קטעים שישמעו נהדר במצב של הופעה או קונצרט...

אבל לרוב מוזיקה הכי נעים לשמוע משני הרמקולים בלי שום אפקטים שמעוותים והורסים ובטח לא לשמוע שיר שלא קודד בפרולוגיק על מצב פרולוגיק (כי אז כל המוזיקה עוברת לסנטר וזה פשוט נשמע רע, ומתוך נסיון אישי, סנטר של 1200 ש"ח של סרווין ווגה לא יכפר על זה ;) ).

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

הייתי היום בחנות של אאודיו, והמוכר שם אמר לי שהימהה YAMAHA RX-V530, יפעיל שירים רק בסטראו(בשני הרמקולים הקידמיים בלבד)

האם זה נכון, ואיך אני בודק אם הוא יפעיל את המוזיקה בכולם או לא?

תודה רבה!

פורסם

אין סיכוי, תבקש לשמוע אותו

פורסם
  • מחבר

אחחחח מה ששיווק עשה לאנשים....

מוזיקה מוקלטת בשני ערוצים בלבד - לכן תושמע בשני רמקולים בלבד. יש כל מיני תוכניות סראונד שבעזרט אפקטים שונים ידמו צליל הקפי או מאפיינים אקוסטים של מקומות מסויימים בעזרת מעבדי סאונד ורמקולים נוספים... אז כן לרסיבר שלך יש אלפיי תוכניות סראונד כאלו (מיותרות כמעט כולן).. ולכל רסיבר.

בנוסף, יש מה שנקרא 5 STEREO , שזה מכפיל את הסטיראו לכל הרמקולים , זה לא ממש נותן הרגשה הקפית אלא סתם מוסיף יותר נפח , ואני לא בטוח אם הרסיבר הנ"ל תומך בזה , חכה לתשובה ממישהו שיש לו אותו.

פורסם

הוא בצורה מסוימת כן כי אפשר לשמוע ב PRO LOGIC II שזה אותו אפקט.

פורסם

מה שאני לא מבין זה למה לרצות לשמוע מוזיקה שנועדה לשמיעה דו ערוצית (משמע סטריאו) בסראונד? זה רק מעוות את המקור, גם אם זה לא בהכרח מפריע, לדעתי זה רק גורע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים