עבור לתוכן

טקס החליצה

Featured Replies

• תגובות 52
  • צפיות 5.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

קראתי את כל מה שהרגע הבאת.

אף אחד מהאנשים בת'רד הזה לא טעה- אנחנו אכן דנים פה בהשפלה (שלא לצורך) של הגבר שלא רוצה לשאת את גיסתו לאישה, לא בהשפלה של האישה.

פורסם
  • מחבר

דעתי היא חצויה בנושא זה

בדת כמו בדת - אין לחפש הגיון - כי רב הזמן לא נמצא

מה שנראה לאחד לא הגיוני לשני יכול להראות הגיוני מאוד (ע"ע עגלה ערופה, מצוות רדיפת עמלק, ייבום וחליצה וכו')

אני לא מחפש הגיון

שנית - הרבנות הולכת לפי הדת - מוצא חן בעיניכם או לא - מי שאינו רוצה את הרבנות יכול לחפש לעצמו חיתון בדרכים אחרות

אי אפשר "לכפות" על הרבנות לסול הלכות מסויימות מכיוון שאינן ברוח הזמן - זה מה יש

עד כמה שהטקס "פרימיטיבסקי" בקונקסט הנוכחי - זה מה יש

ובל נשכח - מדינת ישראל הוקמה בפריטקסט של "מדינה יהודית" עם כל המשתמש מכך - צריך להיות חופש דת זה נכון - אבל אי אפשר לשנות את דרכם של מוסדות הדת.

לדעתי צריך שהדת תהיה בארץ יותר חופשית - מתוך אהבה ולא מתוך כפיה - אבל בואו תחשבו רגע עד כמה אתם הייתם מנסים להגן על התעסוקה שלכם אם מישהו

היה רוצה לקחת אותה מידכם...

כל טוב,

גבריאל

נכון, אתה לא יכול לכפות על הרבנות דברים - אך מדוע הרבנות כופה את דבריה עלינו?! לפי חוקי מדינת ישראל, אדם חייב בדיני נישואין לפי דתו - כך שנישואין/גירושין, אם אתה יהודי - חייבים לעבור דרך הרבנות.

דבר זה יוצר מצבים אבסורדים של טקסי חליצה, של מסורבות גט וכניסתה של הדת למחוזות של אנשים שלאו דווקא מעוניינים בה.

בקשר לטקס - אנחנו דנים פה בהשפלה של הגבר ושל האישה גם יחד, הטקס עצמו מבזה/סתמי ואין בו שום ממש - הוא סתום לחלוטין - יש בו רק סמליות.

פורסם

העיקר ההשפלה - חח

מישהו ראה את הטקס של הגט ? איזה שטויות

למעשה כשאני חושב על , אין טקס דתי שמרומם את האדם או אני אגיד ככה , אין שום טקס דתי שמתבצע והאדם נראה בו טוב , כל הטקסי למעשה קשורים בהשפלה של האדם לנוכח האל / רב .

תקנו אותי אם אני טועה .

פורסם

חתונות דווקא נראות בסדר.

וטענה של מר גבריאל די ריקה מתוכן, כי כמו שיהודה איש קריות כבר ציין - אף אחד לא היה רומז אפילו לרבנות מה לעשות אילולי היא היתה כופה את חוקיה (בחסות המדינה) גם על מי שכלל לא מעוניין בכך.

פורסם

אף אחד לא היה רומז אפילו לרבנות מה לעשות אילולי היא היתה כופה את חוקיה (בחסות המדינה) גם על מי שכלל לא מעוניין בכך.

אני באמת לא מבין.

הקימו פה מדינה יהודית, לעם היהודי.

מן הסתם, בנושאים של חתונות\גירושין\חליצה וכו', ילכו לפי הדת היהודית. אולי אתה מציע שנאמץ את החוק הקווקזי? ההודי?

לא רוצה חוקים של יהודים, אל תקים מדינה יהודית

פורסם

לא יודע , לי תמיד החתונות ניראות כמו איזה משהו כפוי עם הברכות ובעיקרון זה שהרבי לוקח את אור הזרקורים והאידיוט החתן צריך לשבור כוס ואומרים לו מתי הוא צריך לנשק ובקיצור אהבה חופשית זה לא ,לי הם החתן כלה נראים כמו שני ילדים קטנים שנתפסו מתחרמנים בחצר האחורית ולכן עכשיו מכריחים אותם לעשות את זה רישמית , עם כל האזהרות והחיובים הכספיים , שלא לדבר על הטקסים של הלפני כן עם העדים ועם החתימה על החוזים ( כתובה ) .

טוב אולי בגלל זה גם החליצה וגם הגט ניראים כבר לא כל כך נורא , אנשים אוכלי חינם מנהלים לבן אדם את החיים , על כל מקרה לא שמעתי על בן אדם אחד שהיה ברבנות ונהנה , כולם טוענים שזה עינוי .

חוקים של מדינה יהודית ?

למה לא שריעה ?

אף אחד לא אמר מדינת הלכה מנוהלת ע"י רבנים !

יהודי הוא לא בהכרח רבני !

פורסם

אני באמת לא מבין.

הקימו פה מדינה יהודית, לעם היהודי.

מן הסתם, בנושאים של חתונות\גירושין\חליצה וכו', ילכו לפי הדת היהודית. אולי אתה מציע שנאמץ את החוק הקווקזי? ההודי?

לא רוצה חוקים של יהודים, אל תקים מדינה יהודית

מוזר. בעניינים כמו שימוש באינטרנט משום מה לא מפריע לך שלא מכריחים אותך לנהוג בהתאם לקביעה כי "האינטרנט הוא סרטן".

הקימו פה מדינה דמוקרטית לבני הלאום היהודי, לא מדינת הלכה. מדינה שבה כל איש שווה (בתאוריה לפחות) לכל איש אחר ללא קשר לייחוסו המשפחתי (אני בטוח שגם עם זה אין לך יותר מדי בעיה) ושבה אסור למדינה לקבוע שיש להפריד נשים מגברים עד כדי מדרכות נפרדות ומושבים נפרדים באוטובוס. אם ברצונך לנהוג לפי כללי היהדות האורתודוקסית - מי אני שאגיד לך שלא. אם אני לא רוצה לנהוג לפיהם - מי אתה שתגיד לי שכן?

פורסם

אני מסכים איתך שיש רבנים שאוהבים לקחת לעצמם את אור הזרקורים. אני אישית יותר בקטע של "ושנא את הרבנות".. (פרקי אבות)

באמת, הקטע שהחתן שובר את הכוס, הפך מזכירה של החורבן, לאיזה סוג של בדיחה

לגבי הקטע של אהבה חופשית- כל הקטע של הקידושין הוא מנוגד בדיוק לזה.

קידוש זה הבדלה של דבר מסוים. לדוגמא:כשאדם מקדש אישה, אז אם לפני כן היא היתה מותרת לכל אחד- כל אחד היה יכול להתחתן איתה,

עכשיו היא "מקודשת" לו- זאת אומרת מותרת רק לו.

[br]פורסם בתאריך: 30.08.2009 בשעה 21:36:49

מוזר. בעניינים כמו שימוש באינטרנט משום מה לא מפריע לך שלא מכריחים אותך לנהוג בהתאם לקביעה כי "האינטרנט הוא סרטן".

הקימו פה מדינה דמוקרטית לבני הלאום היהודי, לא מדינת הלכה. מדינה שבה כל איש שווה (בתאוריה לפחות) לכל איש אחר ללא קשר לייחוסו המשפחתי (אני בטוח שגם עם זה אין לך יותר מדי בעיה) ושבה אסור למדינה לקבוע שיש להפריד נשים מגברים עד כדי מדרכות נפרדות ומושבים נפרדים באוטובוס. אם ברצונך לנהוג לפי כללי היהדות האורתודוקסית - מי אני שאגיד לך שלא. אם אני לא רוצה לנהוג לפיהם - מי אתה שתגיד לי שכן?

אני לא יודע מי קבע שאינטרנט זה סרטן. עברתי על כל התורה (פעמיים...) ולא מצאתי שום איזכור לכך- אם אתה יכול להפנות אותי אני אודה לך.

מה שכן ראיתי זה שאסור "לתור אחרי העיניים" אז אני משתדל לא לעבור על זה.

המדינה לא קבעה שיש להפריד בין גברים לנשים- את זה קבעו החרדים, וזה נוהג בעיקר בשכונות שלהם.

אני בכלל לא חושב שצריך להכריח אנשים לפי משהו מסוים, ואני באמת לא מכריח אף אחד לעשות משהו.

אבל, וואלא, ככה קבעו כשהקימו את המדינה, שהחתונות יהיו לפי היהדות וכו', ואני חושב שהרוב החילוני אין לו בעיה עם זה- אין לי כרגע נתונים סטטיסטיים, אבל נדמה לי שרוב האנשים החילונים במדינה כן עושים טקסים דתיים בשמחות שלהם,הרוב אמרתי- ולא הכלל, ואני מודע לזה שיש אנשים שלא רוצים ללכת לפי היהדות.

פורסם

זה לא שעושים כי רוצים, זה שעושים כי אין ברירה.

אם יתאפשרו פה נישואים אזרחיים, הרבנות תפשוט רגל. זה למה הם כל כך מפחדים שזה יקרה, וכל כך מתנגדים לזה.

אני, בין אם אנשא לאישה יהודיה ובין אם לא, לא רוצה לערוך טקס רבני. (להבדיל מטקס יהודי, כאמור)

ואני יכול לחתום לך שאיתי עוד 50 או יותר מאוכלוסיית המדינה הזו.

פורסם

זה לא שעושים כי רוצים, זה שעושים כי אין ברירה.

אם יתאפשרו פה נישואים אזרחיים, הרבנות תפשוט רגל. זה למה הם כל כך מפחדים שזה יקרה, וכל כך מתנגדים לזה.

אני, בין אם אנשא לאישה יהודיה ובין אם לא, לא רוצה לערוך טקס רבני. (להבדיל מטקס יהודי, כאמור)

ואני יכול לחתום לך שאיתי עוד 50 או יותר מאוכלוסיית המדינה הזו.

אני לא חושב שהם מפחדים לפשוט רגל, יותר זה הקטע של שמירה מהתבוללות וכו' אבל אולי אני תמים ויש עוד אינטרסים- לא בדקתי

אבל דוגרי- אני איתך בקטע הזה- אני עדיין רווק, ואני גם לפעמים חושב איך להתחמק מכל הקישקושים שהיהודים המציאו ולעשות חופה יותר נאמנת למקור.

דרך אגב- סתם שתדע שיש אירגון של רבנים שהן יותר "ליברלים" יחסית- והם שולחים רבנים בהתנדבות לערוך קידושין לא כמו של הרבנות

פורסם

וזה מחזיר אותנו לטקס החליצה: למה מי שלא מאמין בטקס ההזוי הזה עדיין מחוייב לעבור אותו כתנאי הכרחי לנישואין בעתיד (שאפשריים כיום רק דרך הרבנות)?

פורסם

כי חבורה של פינגווינים (סליחה, רבנים) החליטו יהיו חתונות אזרחאיות אז הם יפשטו רגל, אז הם החליטו שכל היהודים בישראל צריכים להתחתן, להתגרש וכו' רק דרכם.

פורסם

בדיוק !

שם המשחק זה מונופול !

ולכן טקס החליצה המזוויע הזה , מה יש ? לא יכולים לחתום על טופס ? אצל עורך דין ?( נניח כן למי שמאמין שזו חובתו לשגל את גיסתו ) או אפילו אצל כוהן דת ?

פורסם

כי חבורה של פינגווינים (סליחה, רבנים) החליטו יהיו חתונות אזרחאיות אז הם יפשטו רגל, אז הם החליטו שכל היהודים בישראל צריכים להתחתן, להתגרש וכו' רק דרכם.

לא.

כי זה הפא**ינג חוק בישראל

וישראל זו מדינת חוק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים