עבור לתוכן

מסך 24" תופעה מוזרה (אולי לא)

Featured Replies

פורסם

קיבלתי מסך 24" של LG אבל מוזר לי שכל הזמן אני צריך להתעסק עם גודל הכתוביות באתרים

האם המצב הוא כזה בכל מסכי 24 " הצורך של הכיוון המתמיד של גודל הדף של אתרי האנטרנט

מה גם כל פעם שאני עובר מדף לדף לפתע הכתוביות בדף הקודם משנות את גודלן מוזר לי שאין שמירה על אחידות גודל

אני עובד על רזולוציה 1920by1080

139 dpi

פורסם

לא ממש הצלחתי להבין את הבעיה למען האמת, אבל ממה שהבנתי זה נשמע הרבה יותר כמו בעיה של הדפדפן שלך - שמשנה את גודל הפונט - ולא ממש בעיה שקשורה למסך. מה דגם המסך שלך? האם אתה עובד ברזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך?

עריכה: פספסתי משהו. כתבת שאתה עובד ב-139 DPI. כאשר אתה מגדיר את ה-DPI כ-96 (100% למעשה) האם אתה עדיין מבחין בתופעה?

האם ממשק ה-Aero פועל או שביטלת אותו?

פורסם
  • מחבר

לא ממש הצלחתי להבין את הבעיה למען האמת, אבל ממה שהבנתי זה נשמע הרבה יותר כמו בעיה של הדפדפן שלך - שמשנה את גודל הפונט - ולא ממש בעיה שקשורה למסך. מה דגם המסך שלך? האם אתה עובד ברזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך?

עריכה: פספסתי משהו. כתבת שאתה עובד ב-139 DPI. כאשר אתה מגדיר את ה-DPI כ-96 (100% למעשה) האם אתה עדיין מבחין בתופעה?

האם ממשק ה-Aero פועל או שביטלת אותו?

מדוע הינך חושב שהבעיה בדפדפן מה שלפני החלםת המסך הבעיה לא הייתה קיימת?

לא טענתי מסך אולי כרטיס מסך??

מה כוונתך רזולוציה טבעית אם הינך מתכוון 1920X1080 ?

המסך הוא W2442PA

לעניין הDPI החזרתי למצב ברירת מחדל של 96 והמצב השתפר במעט אבל לא משהוא משמעותי הפונטים של האינטרנט הפחו בחלקם לקטנים וקשה לי לקרוא

כנ"ל גם סרגל הכלים למטה במסך

האייקונים מוגדרים כגודל בינוני אחרת הם קטנים מאוד

תזכיר לי מה זה AERO והייכן הוא נמצא

פורסם

אתה עובד על הרזולוציה המקסימאלית של המסך שלך (לפי המפרט שלו שמצאתי באינטרנט) וזאת גם הרזולוציה האופטימאלית, אז ככה שהנקודה הזאת בסדר.

ממשק ה-AERO הוא זה שאחראי על כל האפקטים הגראפיים ב-Vista, השקיפות של החלונות, הצורה בה הם ממוזערים ומוגדלים ושאר השטויות (מבחינתי) האלה.

אני לא חושב שהבעיה בדפדפן שלך, אני רק חושד. לא ממש הצלחתי להבין את הבעיה אפילו. ממה שהבנתי הכתב באתרי האינטרנט משתנה לך בין אתר לאתר (הוא גדל, קטן, אחר?) ולכן העליתי השערה שאולי מדובר בדפדפן שלך. האם זה קורה גם בשימוש בתוכנות אחרות?

פורסם
  • מחבר

אתה עובד על הרזולוציה המקסימאלית של המסך שלך (לפי המפרט שלו שמצאתי באינטרנט) וזאת גם הרזולוציה האופטימאלית, אז ככה שהנקודה הזאת בסדר.

ממשק ה-AERO הוא זה שאחראי על כל האפקטים הגראפיים ב-Vista, השקיפות של החלונות, הצורה בה הם ממוזערים ומוגדלים ושאר השטויות (מבחינתי) האלה.

אני לא חושב שהבעיה בדפדפן שלך, אני רק חושד. לא ממש הצלחתי להבין את הבעיה אפילו. ממה שהבנתי הכתב באתרי האינטרנט משתנה לך בין אתר לאתר (הוא גדל, קטן, אחר?) ולכן העליתי השערה שאולי מדובר בדפדפן שלך. האם זה קורה גם בשימוש בתוכנות אחרות?

אני לא עובד הרבה על תוכנות חיצוניות אבל לא אין בעיה עד כמה שזכור לי

כרגע למשל כאשר אבקש לאשר את הכתוב ולשלוח את התגובה הפונטים באתר יגדלו

בניגוד למצב הרגיל שהם מאוד קטנים וזה דבר מאוד מפריע כי בעצם בניגוד לXP בוויסטה לא ניתן להגדיל אייקונים או לשחק עם תבנית של הדפדפנן

הכל נקבע לפי הרזולוציה או גודל הDPI עכשיו למשל הכתוביות באתר מאוד קטנות וזה מקשה עלי את הקריאה

אני מנסה לחשוב לפני המסך הזה היה לי מסך 19" ולא היו בעיות, אותו כרטיס מסך (אגב כרטיס מסך הוא ATI HD 3850 OVERCLOCKED EDITION )אותה מערכת הפעלה ואותו דפדפן

יכול להיות שיש כאן חוסר תאימות בגלל גודל הרזולוציה אולי כרטיס מסך?

והכי חשוב איך אני יכול להגדיל את הכיתוב באינטרנט

הייכן נמצע AERO אנסה לראות איך הוא מוגדר

פורסם

אפשר להגדיל אייקונים בויסטה - להוראות (אם לזה התכוונת).

איך היה אפשר להגדיל את גודל הפונט ב-XP בלי לשחק עם הרזולוציה או ה-DPI (לא מוכר לי).

כדי לכבות או להפעיל את ה-AERO:

כפתור ימני על שטח ריק בשולחן העבודה ו-Personalize > Windows colors and appearance

שם תחת Color Schemes תבדוק מה מוגדר. Aero אומר שהממשק הגראפי פעיל. Vista Basic אומר שהוא כבוי (וניתן גם להגדיר את המראה לצורה הקלאסית של חלונות 95/98). תנסה לבדוק מה קורה כשאתה מפעיל או מכבה את ה-Aero והאם יש שינוי.

בדפדפן (אם אני זוכר נכון, אני לא משתמש ב-IE) תכנס ל-:

Internet

Options> General> Accessibility ושם בחר ב-Ignore font sizes

specified on webpages.

בשלב הבא תוכל לשחק עם ה-Zoom כדי להתקרב או להתרחק מהעמוד.

ותוכל גם לבחור את גודל הפונט מתוך האפשרות Page > Text Size (להגדירו כקטן מאוד, קטן, בינוני, גדול או גדול מאוד).

אני לא חושב ששמדובר פה בבעיית חומרה, כי אתה שם לב לזה רק בדפדפן.

פורסם
  • מחבר

אז ככה

ביצעתי חלק מעצותיך בעניין הפונטים בדפדפן ונראה כי יש אור בקצה המנהרה

לגבי עניין ה AERO לא הצלחתי למצוא אולי טעית במשהו?? אשמח אם תוכל לקדם אותי גם בזה

לעניין דרך האייקונים שהיצגת אני מכיר את הדרך אבל זו דרך של הגדלה והקטנה יזומה של המשתמש ואני צריך באופן קבוע המערכת לא שומרת את ההגדרות אם אני מגדיר בסרגל כלים תצוגה של אייקונים/תקיות בגודל בינוני המערכת לא שומרת את ההגדרות

עכשיו נשארה לי הבעיה של גודל הפונטים בחלונות תפריט או גודל החלון

מצ"ב קובץ לדוגמא

[attachment deleted by admin]

פורסם

לפי התמונה שצרפת בחירה ב-Windows Aero תפעיל את ממשק ה-Aero, ובחירה ב-Windows Basic תציג את ערכת הנושא הבסיסית של Vista ללא כל האפקטים.

בקשר לגודל הפונט של המערכת, אין דרך לשנות אותו ללא שינוי ה-DPI, נסה לשנות את ה-DPI ל-120, שהוא הערך הממוצע של מסכי ה-LCD המודרניים, ותנסה לעבוד עם וללא ממשק ה-Aero כדי לבדוק אם יש שינוי באיכות מבחינתך (יש לי חצי "תאוריה" שעם ה-Aero יתכן שהמצב ישתפר מעט). בכל מקרה תוודא גם שאתה משתמש בגרסה העדכנית של מנהל ההתקן (דרייבר) של כרטיס המסך.

בקשר לאייקונים זאת בעיה ידועה לצערי, Vista משום מה מסרבת לשמור את ההגדרות. יש כל מיני פתרונות שמצריכים ערכיה של ה-Registry אך מניסיוני הם תקפים לפרק זמן מוגבל ובמוקדם או במאוחר הבעיה חוזרת. קודם תנסה לראות אם נפתרת לך הבעיה של גודל הפונט במערכת.

בקשר לדפדפן. להלן המלצה שנלקחה מדיון אחר בנושא דומה.

בקשר לגודל טקסט יש פיתרון קל :

עבור לעבוד בדפדפן Firefox

ובו ניתן להגדיר גודל טקסט באופן הבא:

תצוגה -> מרחק מתצוגה -> שנה גודל טקסט בלבד

לאחר ההגדרה הנ"ל לחיצה על :

cntrl ומקש + : תגדיל את הטקסט יותר יותר בכל לחיצה נוספת

cntrl ומקש - : תקטין את הטקסט יותר יותר בכל לחיצה נוספת

cntrl ומקש 0 : מחזירה את גוגל הטקסט למצב מקורי

גם ב IE8 ניתן להגדיל \ להקטין \ לאפס

אבל לא ניתן להגדיר הגדלת טקסט בלבד וזה חיסרון.

אני מחזק את ההמלצה לעבוד עם FireFox, אך מודע לכך שיתכן ואתה מעדיף שלא.

פורסם
  • מחבר

או קיי העברתי ל 120DPI ועכשיו השיפור הרבה יותר טוב

ובהחלט אני רוצה לבדוק את עניין ה AERO אולם עדיין לא הסברת לי שוב איך מגיעים לAERO לפי ההסבר הקודם שלך לא הצלחתי למצוא את המושג Color Schemes ולכן גם לא יכוולתי לשנות את ה AERO

האם הבעיה נפוצה בכל מסכי 24" בגלל גודלם[br]פורסם בתאריך: 28.08.2009 בשעה 12:06:26

או קיי העברתי ל 120DPI ועכשיו השיפור הרבה יותר טוב

ובהחלט אני רוצה לבדוק את עניין ה AERO אולם עדיין לא הסברת לי שוב איך מגיעים לAERO לפי ההסבר הקודם שלך לא הצלחתי למצוא את המושג Color Schemes ולכן גם לא יכוולתי לשנות את ה AERO

האם הבעיה נפוצה בכל מסכי 24" בגלל גודלם

מצאתי את ה AERO איזה טמבל אני:kopfpatsch:איך לא שמתי לב קודם לכן אני כרגע עובד על AERO ונראה מה יהיה

לאחר כל השינויים יש לי משהוא קצת מוזר החלונות נפתחים ונסגרים לאט ורואים איך החלון נסגר בניגוד לעבר שהחלון היה קופץ בפתיחה ונעלם בסגירה כאן רואים איך החלון גולש לתוך עצמו קשה לי להמחיש במילים מקווה שהיסברתי נכון

פורסם

בתמונה שצרפת, בחלון השמאלי התחתון (Appearance settings) יש לך רשימה (בצד שמאל) של Color schemes שונות. האפשרות הראשונה ברשימה היא ה-Windows Aero המדוברת (שככל הנראה פעילה אצלך כבר, אבל קשה לי לדעת בביטחון מלא רק מהתמונה) ומתחתיה Windows Basic. בחירה באחת מהן ולחיצה על OK תשנה את ערכת הנושא לזאת הנבחרת. אין ממש הבדל בין שתיהן מבחינת המראה, פשוט ה-Aero זה ההמשק הגראפי של Vista שמאפשר שקיפות בחלונות, אפקטים שונים כשאתה ממזער ומגדיל חלון, לחיצה על WinKey + Tab למעבר בין חלונות ויישומים פתוחים ועוד.

בעיית הפונטים הקטנים אופיינית למסכים בעלי רזולוציה גבוהה. דווקא על מסך 24" הבעיה פחות מובחנת לדעתי וצריך פשוט זמן להתרגל אם עברת מרזולוציה נמוכה יותר. על מסכים שקטנים יותר פיסית (כמו אלו של מחשבים ניידים) הבעיה מובחנת ומקשה הרבה יותר. בעקרון ככל שהרזולוציה גבוהה יותר יש לך גם שטח עבודה גדול יותר (בטח ובטח שעל מסך 24") אבל לפעמים עבור אדם מסויים זאת פשוט בעיה שמונעת ממנו לעבוד. במקרה כזה אפשר לשחק עם ה-DPI, מניסיוני מומלץ להשתמש בערכים של 120-144 כאשר 120 אמור להספיק לרוב האנשים שמשתמשים במסך של מחשב שולחני.

טקסט בדפדפנים הוא פחות בעייתי כי מאז ומתמיד ניתן היה להגדיל את הפונט המוצג בלי קשר לגודל הפונט של המערכת, וגם בתחום זה חלה התקדמות מסוימת בנושא הנגישות (ראה ההמלצה לעבור ל-FireFox)

עריכה: ואם אתה כבר בחלון של ה-Appearance settings תלחץ על Effects ותוודא שאתה משתמש ב- Clear type (מהתפריט הנגלל היחידי שיש במסך שיפתח לך). זה עוזר עוד קצת ל-"החליק" את הגבולות של הפונטים.

פורסם
  • מחבר

תודה :xyxthumbs: על העזרה עד עכשיו מתקדם בסדר גמור

סתם שאלה כללית מדוע כל פעם לאחר עידכונים הוויסטה מאבדת כמעט את רוב השינוייום שמבצעים במערכת הפעלה למשל מאבדת את הסיסמאות לפורומים וצריך לשכתב מחדש את הכל או הגדרות דפדפן וכו'

פורסם

בקשר לחלונות שנפתחים לאט ואתה רואה את אנימצית הפתיחה והסגירה שלהם, יכול להיות שהכוונה היא לאפקטים הוויזואלים (המאוד מיותרים לדעתי) של ממש ה-Aero. אתה יכול לנסות לכבות את זה - כלומר להעביר ל-Windows Basic - ואולי זה ישפר את המצב. אם לא מדובר באפקטים של ה-Aero אז קצת קשה לי להבין למה אתה מתכוון. כשזה קורה תבדוק במנהל המשימות (Task Manager) מה אחוז ניצול המעבד שלך.

בקשר לעדכונים ושמירת נתונים. Vista מערכת קצת מבוגבגת (מלשון Bugs). אמנם לא כמו השם הרע שיצא לה בתחילת דרכה, אבל יש מספר דברים בעייתיים שעדיין לא טופלו, או בעיות חדשות שלא מטופלות על ידי MS. ברוב המקרים צריך פשוט להשלים עם זה ולמצוא פתרון חלופי במידת האפשר.

בבעיה הספציפית שלך עדיין לא נתקלתי. אתה מבצע אולי ניקוי של הדיסק (בעזרת תוכנת צד שלישי או הכלי המובנה של Windows) שמוחק את קובצי האינטרנט הזמניים וכו'. אם כן יכול להיות שזה מוחק גם את הסיסמאות. אם לא, ובכלל באופן כללי, אני אישית לא ממליץ להשתמש ב-IE (על כל גרסותיו) ולעבור לדפדפן כמו FireFox או Opera שגם ינהלו לך את הסיסמאות בצורה טובה יותר. אפשרות ביניים היא להשתמש ב-IE יחד עם מנהל סיסמאות נפרד (אני הייתי ממליץ על Keepass אבל ההתממשקות שלו עם דפדפנים לא מושלמת). אגב, כשאתה מתכוון ללא שומר סיסמאות האם הכוונה שהסיסמאות נמחקות לחלוטין או שאתה פשוט כבר לא מחובר לאתר וצריך עכשיו להזין שוב (ידנית או דרך מנהל הסיסמאות של IE) את שם המשתמש והסיסמא?

פורסם
  • מחבר

בקשר לחלונות שנפתחים לאט ואתה רואה את אנימצית הפתיחה והסגירה שלהם, יכול להיות שהכוונה היא לאפקטים הוויזואלים (המאוד מיותרים לדעתי) של ממש ה-Aero. אתה יכול לנסות לכבות את זה - כלומר להעביר ל-Windows Basic - ואולי זה ישפר את המצב. אם לא מדובר באפקטים של ה-Aero אז קצת קשה לי להבין למה אתה מתכוון. כשזה קורה תבדוק במנהל המשימות (Task Manager) מה אחוז ניצול המעבד שלך.

בקשר לעדכונים ושמירת נתונים. Vista מערכת קצת מבוגבגת (מלשון Bugs). אמנם לא כמו השם הרע שיצא לה בתחילת דרכה, אבל יש מספר דברים בעייתיים שעדיין לא טופלו, או בעיות חדשות שלא מטופלות על ידי MS. ברוב המקרים צריך פשוט להשלים עם זה ולמצוא פתרון חלופי במידת האפשר.

בבעיה הספציפית שלך עדיין לא נתקלתי. אתה מבצע אולי ניקוי של הדיסק (בעזרת תוכנת צד שלישי או הכלי המובנה של Windows) שמוחק את קובצי האינטרנט הזמניים וכו'. אם כן יכול להיות שזה מוחק גם את הסיסמאות. אם לא, ובכלל באופן כללי, אני אישית לא ממליץ להשתמש ב-IE (על כל גרסותיו) ולעבור לדפדפן כמו FireFox או Opera שגם ינהלו לך את הסיסמאות בצורה טובה יותר. אפשרות ביניים היא להשתמש ב-IE יחד עם מנהל סיסמאות נפרד (אני הייתי ממליץ על Keepass אבל ההתממשקות שלו עם דפדפנים לא מושלמת). אגב, כשאתה מתכוון ללא שומר סיסמאות האם הכוונה שהסיסמאות נמחקות לחלוטין או שאתה פשוט כבר לא מחובר לאתר וצריך עכשיו להזין שוב (ידנית או דרך מנהל הסיסמאות של IE) את שם המשתמש והסיסמא?

לעניין החלונות אתה צודק זה באמת עניין השקרם וביטלתי אותו

לגבי סיסמאות הם נעלמות לחלוטין ואני צריך להזין מחדש סיסמאות אבל לא שם משתמש אשר עדיין נשמר

האם ישנה בעיה באתר ?כאשר אני כותב תגובה עם ציטוט אני לא יכול לראות את הכתוב כי הסמן של החלונית

לא מוכן להישאר למטה ולכן כל הזמן אני כותב על עיוור ולא רואה את הניכתב אלה רק את הציטוט ולפעמים הכיתוב של התגובה הופך לג'יבריש. תופעהמוזרה יש כאן

פורסם

אני לא כל כך יודע איך עובד מנגנון שמירת הסיסמאות של ה-IE, אבל לפי התיאור שלך עושה רושם שמה שנמחק אצלך הם הקבצים הזמניים וה-cookies. תנסה להחליף דפדפן (אפילו באופן זמני) כדי לבדוק אם התופעות הן ייחודיות ל-IE או שמופיעות גם בדפדפן אחר.

תוריד את FireFox Portable הגרסא הזאת לא דורשת התקנה. פשוט תוריד את הקובץ, "תפתח" אותו לתיקייה לפי בחירתך, כנס לאותה תיקייה ותפעיל אותו.

אחר כך תכנס לכתוב תגובה ותגלוש גם לאתרים אחרים ותבדוק עם הבעיה חוזרת על עצמה (כמובן שבהפעלה הראשונית לא שמורות בדפדפן החדש סיסמאות וכו').

אגב, אין צורך לצטט תגובות שמעליך, פשוט תוסיף תגובה.

פורסם
  • מחבר
:xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים