עבור לתוכן

תמונות מטושטשות עם קנון A710IS

Featured Replies

פורסם

יש ברשותי את המצלמה הנ"ל מזה כשנתיים וחצי. הפעם היחידה שהשתמשתי בה "ברצינות" הייתה בטיול לארה"ב לפני כשנתיים ואפשר לומר שמאז, פחות או יותר, לא ממש נעשה בה שימוש מלבד צילום של תמונות בודדות בהזדמנויות שונות. עכשיו, כשאני מנסה לצלם איתה, התמונות יוצאות מטושטשות. לא ברמה שלא ניתן לראות את התמונה בכלל אבל בהחלט יש הבדל ברור ומשמעותי ברמת החדות הנוכחית לבין רמת החדות שהייתה בעבר. לא שיניתי במצלמה שום הגדרה וגם ניסיתי לעבור על החוברת של המצלמה לראות אם ישנן הגדרות שדורשות איפוס אבל גם זה לא כ"כ עזר. ניסיתי כבר לאפס הכול באמצעות פונקציית ה"דיפולט" בתפריט המצלמה אבל אין שינוי. חשוב לציין שאני ממש לא מבין גדול בתחום והמצלמה תמיד עבדה של מצב אוטומאטי של פויינט אנד קליק ואני בהחלט לא זקוק ליותר מזה. לעניות דעתי, העדשה פשוט יצאה מאיפוס (עד כמה שדבר כזה אפשרי במצלמה שכזאת...) ואני רק צריך למצוא דרך לאפס אותה בחזרה.

תודה על העזרה.

פורסם

תגדיר מטושטשות...

אתה יוכל להעלות דוגמה?

"מטושטשות" לפי איך שאני מבין את זה, זה יכול להיות לא בפוקוס, ויכול להיות מרוחות בגלל צילום במהירות תריס נמוכה..

פורסם

א. תבדוק שאתה באמת במצב אוטומטי בגלגלת למעלה, ולא על P או Av.

ב. אתה יכול להעלות תמונה "מטושטשת"?

פורסם

יכולות להיות מספר סיבות, ואני לא שולל את האפשרות של פטריות בעדשה, אם אתה אומר שהיא שכבה שנתיים בארון או בתנאים לא אופטימליים, יכול מאוד להיות שזאת הסיבה, אבל כדי להיות בטוח, באמת כדאי שתעלה תמונה לדוגמה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים