עבור לתוכן

שאלה על מחיצות, כוננים קשיחים והתקנת מערכת הפעלה (windows 7) מחדש

Featured Replies

פורסם

אז ככה, נכון לעכשיו, במחשב שלי יש 2 כוננים קשיחים, כאשר האחד מפוצל ל c עליו מותקן ה windows xp ו d , וכונן נוסף z.

האם אני יכול לפרמט את המחיצה c של הכונן הקשיח הראשון ולהתקין עליו windows 7 ולאחר מכאן כשמערכת ההפעלה תעלה, כל הקבצים שבמחיצה d ובכונן z ישארו

כמו שהיו ויעבדו?

תודה

פורסם

בעקרון כן, אבל...

לא חייב לוותר על XP ולפרמט את המחיצה, לא חבל על xp הוותיקה והטובה ? - ניתן להקצות מחיצה נקיה ומפורמטת [ראשית] על כונן Z וולהתקין את "שבע"...

תקבל מסך בחירה בהפעלת המחשב איזו מערכת להפעיל.

תן פרטים: איזה כוננים, מה גודלם, ומה מכילים. [אם לא סוד].

מסך בחירה אחרי התקנה מוצלחת של win 7 :

[attachment deleted by admin]

פורסם

אני קצת מתפרץ לדיון אבל יש לי שאלה דומה ,

כיום יש לי כונן אחד שמחולק ל C ו D על C יש מערכת הפעלה ויסטה

אני רוצה לחבר כונן חדש ועליו להתקין WIN7.

אחרי שאני עושה את זה,יש אפשרות למחוק את המערכת הפעלה בלבד מהכונן הישן ואת שאר הפריטים (תמונות שירים וכו') לשמור ?

תודה מראש! :hat:

פורסם

תוכל למחוק את מערכת ההפעלה הישנה ,רק תצטרך לשנות את הBOOT.INI ב WIN7 כדי שהתפריט של בחירת מערכת ההפעלה לא יופיע.

פורסם

פשוט למחוק את התיקיה ?

ואיך אני משנה את הבוט ?

תודה.

פורסם

אני קצת מתפרץ לדיון אבל יש לי שאלה דומה ,

כיום יש לי כונן אחד שמחולק ל C ו D על C יש מערכת הפעלה ויסטה

אני רוצה לחבר כונן חדש ועליו להתקין WIN7.

אחרי שאני עושה את זה,יש אפשרות למחוק את המערכת הפעלה בלבד מהכונן הישן ואת שאר הפריטים (תמונות שירים וכו') לשמור ?

תודה מראש! :hat:

windows 7 טרם יצאה למדפים [ רק ב 22 לאוקטובר ] ולא מחוכם כבר עכשיו לוותר על מערכות קודמות ומיד להתקין את שבע !

ניתן לחילופין, להתקין בנוסף על מחיצה חדשה את win7 בתצורה של DUAL BOOT ולבחון את תפקוד המערכת החדשה.

פורסם

אני עובד על מחשב אחר עם 7 ומרוצה,בכל אופן המחשב לא כזה "חשוב" ואין לי בעיה להתעסק איתו מעט..

תודה בכל אופן!

פורסם

אני עובד על מחשב אחר עם 7 ומרוצה,בכל אופן המחשב לא כזה "חשוב" ואין לי בעיה להתעסק איתו מעט..

תודה בכל אופן!

O.K , באופן עקרוני כל מה שקיים על מחיצה/כונן נפרד לא אמור להפגע (בע"מ) אם מתקינים את windows 7 אבל חשוב לבצע גיבוי

במדה ויש חומר חשוב כל שהוא, אם ההתקנה לצורך בדיקה ו"התעסקות" בלבד - אין בעיה .

את סדר ה -BOOT ניתן לערוך/לשנות עם תוכנה חינמית: EasyBCD 1.7.2 או VISTABOOTPRO

פורסם
  • מחבר

בעקרון כן, אבל...

לא חייב לוותר על XP ולפרמט את המחיצה, לא חבל על xp הוותיקה והטובה ? - ניתן להקצות מחיצה נקיה ומפורמטת [ראשית] על כונן Z וולהתקין את "שבע"...

תקבל מסך בחירה בהפעלת המחשב איזו מערכת להפעיל.

תן פרטים: איזה כוננים, מה גודלם, ומה מכילים. [אם לא סוד].

מסך בחירה אחרי התקנה מוצלחת של win 7 :

האם אני חייב מחיצה/כונן מפורמט בשביל להתקין עליו את windows 7?

כי בכונן z שגודלו 640gb יש לי 580 gb של מידע (סרטים)

ככה שכנראה אני חייב לפרמט את c עליו מותקן כרגע xp ולהתקין עליו את 7? ואז כל המידע שב d ו z ישאר, נכון?

פורסם

מציע לך לא למהר לשום מקום - בעקרון המידע בכוננים נפרדים, סרטים וכו' לא צריך להפגע.

ע"מ להתקין WIN 7 חייב במחיצה מפורמטת כ NTFS בגודל של 30 GB לפחות.

מציע להמתין לפחות חודשיים שלושה בטרם מספיד XP .

פורסם
  • מחבר

אוקי

תודה רבה אחי

פורסם
:xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים