עבור לתוכן

בעיה עם המיקוד בלילה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

כאשר אני מצלם בלילה ומשתמש ב zoom מלא, המצלמה מתקשה לתת מיקוד(פוקוס) לתמונה והתמונה בסופו של דבר יוצאת מטושטשת.

מה ניתן לעשות במצלמה כדי שהיה תיתן לי פוקוס ב full zoom בלילה?

תודה

פורסם

אם אתה יודע את המרחק מהאובייקט מראש, אתה יכול לכוון מיקוד ידני למרחק הזה.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי לשחק עם סכלת המיקוד הידני אבל האוביקט לא התפקס לי.

פורסם

אם אתה יודע את המרחק מהאובייקט מראש, אתה יכול לכוון מיקוד ידני למרחק הזה.

אתה רציני? :s05:

פורסם
  • מחבר

האפשרות לפוקוס ידני במצלמה הזאת בכלל לא אפקטיבית.

אני יפרט כאן באיזה נתונים ניסיתי לצלם:

המצלמה הייתה על עדן החלון והיא הייתה יציבה מאוד.

הפלאש היה פתוח, פתחתי צמצם עד הסוף כדי להכניס יותר אור, לחלופין גם סגרתי אותו עד הסוף לקבלת עומק שדה גדול יותר(לצורך פיקוס טוב).

לגבי זמן החשיפה. המצלמה שלי יודעת לצלם רק עד זמן חשיפה של שניה אחת, וכך גם הגדרתי.

חיסרון גדול, אבל אני חושב שהסתדרתי עם זה.

בנוסף לכך הגברתי את ה ISO ודווקא קיבלתי תמונה מאורת ולא היה חושך.

אך למרות מה שהגדרתי, התמונה לא מתפקסת לי ב Full Zoom של העדשה בלילה.

לטווחים קצרים המצלמה התמקדה טוב מאוד.

חשוב לציין שעבדתי עם השלט האלחוטי של המצלמה. כך שלא יצרתי רעידות על המצלמה בזמן לחיצה על ה shooter, אלה אלחוטי.

מה ניתן לעשות כדי לפקס את התמונה באותו מצב?

פורסם

אתה רציני? :s05:

האמת שלא. :-X

אבל לא יכלתי לחשוב על שיטה אחרת להתפקס בלילה על עצם חשוך שנמצא בתנועה....

פורסם

מצלמות סופר-זום מתקשות בפוקוס בקצה הטלה-פוטו ותוסיף לזה את הקושי שיש לכל מצלמת אוטו-פוקוס בתנאי תאורה לקויים ותקבל סבירות קטנה מאוד לפוקוס סביר בשעות הערב והלילה...

לפותח הדיון - כפי שכבר כתבתי לך בשרשור אחר, תלמד את הכלי שלך על יכולתיו ומגבלותיו (הרבות, יש לציין). יש הרבה מצבים שהמצלמה שלך פשוט לא מיועדת להם (ולא משנה מה היצרן טוען) וחבל שתשחית את זמנך לריק.

פורסם

אני לא מכיר את הדגם שיש לך (וגם אין לי כוח לחפש) אבל אם יש לך אפשרות לפוקוס ידני אז פשוט תשתמש בו.

ואני מניח שיהיו לך עוד הרבה שאלות אז כדאי שתמקד אותן באשכול אחד ולא תפתח אשכול חדש כל חצי שעה על איך מכניסים סוללות או איך מצלמים חלליות עם פלאש.

פורסם

אני לא מכיר את הדגם שיש לך (וגם אין לי כוח לחפש) אבל אם יש לך אפשרות לפוקוס ידני אז פשוט תשתמש בו.

ואני מניח שיהיו לך עוד הרבה שאלות אז כדאי שתמקד אותן באשכול אחד ולא תפתח אשכול חדש כל חצי שעה על איך מכניסים סוללות או איך מצלמים חלליות עם פלאש.

EVF קטן (או לחילופין LCD עם הפרדה לא מדהימה) הוא מתכון מאוד לא מוצלח לפוקוס ידני, בטח בקצה הטלה-פוטו (אפל ורועד), בטח ובטח בלילה שאז קשה לפקס כל מצלמה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים