עבור לתוכן

בעיה| המחשב גורם לחדר להיות חם וחנוק מה יכולה להיות הסיבה?

Featured Replies

פורסם

כמו שציינתי בכותרת, המחשב פולט חום רב שגורם לחימום החדר ובמקרה שהחדר סגור (חלונות ודלת ) ברגע שנכנסים מרגישים מיד את שינוי החום.

מה יכולה להיות הסיבה לכך?

המארז שלי הוא מארז שהיה בתצוגה של KSP וקניתי אותו, לדעתי הוא ג'נרי לחלוטין.

עריכה: שככתי לציין, אם זה חשוב, שבמארז יש מאוורר אחד שמקביל למעבד והוא מכניס אוויר (80MM) ובגב המארז יש מאוורר שמוציא אוויר(120MM)

פורסם

א. זה כנראה לא המחשב.

ב. הדירה בקומה אחרונה?, חדר עם קיר חיצוני?

ג. אם אתה רוצה לדעת בוודאות, תסגור את החדר לכמה שעות כשהמחשב כבוי ותבדוק את עליית הטמפרטורה.

ד. אנחנו בקיץ במזרח התיכון, חם גם בלי קשר שום דבר.

פורסם
  • מחבר

האמת שכן, המחשב נמצא בקומה ה2 מתוך 2 בחדר הכי פינתי.

שהעובדות מדברות בעד עצמן, ברגע שאני הולך לישון בצוהריים עם מחשב דלוק,אני מזיע כולי ומרגיש את החום הבוער בחדר, וברגע שאני מכבה את המחשב/מעביר למצב המתנה החום מתחיל לרדת משמעותית. וכמובן מדובר פה שהתריסים סגורים והדלת סגורה וגם פועל מאוורר תקרה.

פורסם

אם זה באמת בגלל המחשב (דבר שאני בכנות מפקפק, אלא אם כן החדר שלך בגודל של מטר על מטר...) זה רק אומר שהקירור של המחשב שלך עובד בצורה טובה.

הוא מעביר ומוליך את החום בצורה מוצלחת מהרכיבים המקוררים אל האוויר.

פורסם

הייתה לי אותה בעיה (מצאתי פתרון חלקי)

אני גם גר בחדר שהוא פונה מערבה ומול השמש רוב הזמן ככה שתמיד חם אצלי בחדר יחסית לחדרים אחרים,

מה גם שהמחשב פלט חום בצורה מטורפת..מה שאתה יכול לעשות זה לנקות את המחשב,להחליף משחה טרמית,לשנות סרקולציה אם צריך ולדאוג שהטמפ' במצב אופטימלי. יותר מזה אין לך כ"כ הרבה מה לעשות (אלא אם לעבור לקנדה אחת מהאופציות :hat: )

פורסם
  • מחבר

זה כבר נהיה מעיק, כמו שאמרת גם אצלי החדר תמיד חם משאר החדרים בבית.

האם החלפת המארז למארז איכותי יותר יפתור לי את הבעיה? מה גם שהמארז בכלל לא שקט וכך גם המאווררים שבו, לכן אם כבר אז עדיף להחליף מארז לשקט יותר ולספוג את החום על כל מקרה.

אגב נקיון למחשב אני עורך בצורה יסודית כל שבועיים עד שלושה.

פורסם

לייעל את הקירור של המארז = יותר אוויר חם שיצא מהמארז לאוויר החדר = חום.

יש 2 אופציות

1) לקנות מזגן לחדר, מקרר את האוויר ולא רק מזיז אותו כמו שמאורר תקרה עושה

2)למתוח סוג של תעלה מהמאווררים של המארז אל מחוץ לחדר (למסדרון?) על אותו עקרון שיש למייבש כביסה. ואפילו אפשר להשתמש באותה תעלה.

פורסם

הקירור במחשב לא משפיע על כמות החום שהוא מייצר. ואין מה לעשות, מחשבים חזקים בימינו פולטים המון חום. ביחד עם כרטיס מסך חזק מדובר בתנור קטן וזו לא הגזמה - זה פשוט כמו מפזר חום, מספיק לשים את היד מאחורי כרטיס מסך בינוני עם קירור שפולט אוויר חם בצורה מרוכזת החוצה ולהבין.

צריך פשוט לחיות עם זה, או לקנות מחשב יותר חלש או אחד עם צריכת מתח נמוכה.

פורסם
  • מחבר

אה הבנתי, אוקי תודה.

פורסם

זה כבר נהיה מעיק, כמו שאמרת גם אצלי החדר תמיד חם משאר החדרים בבית.

האם החלפת המארז למארז איכותי יותר יפתור לי את הבעיה? מה גם שהמארז בכלל לא שקט וכך גם המאווררים שבו, לכן אם כבר אז עדיף להחליף מארז לשקט יותר ולספוג את החום על כל מקרה.

אגב נקיון למחשב אני עורך בצורה יסודית כל שבועיים עד שלושה.

תשמע,המאוורר אצלי ה-8mm היה שבור,קניתי חדש..

תכננתי לקנות קירור למעבד אבל אז נודע לי על המשחה הטרמית,החלפתי אותה(זול יותר,אמרתי ננסה)

זה הוריד לי מ-73 מעלות ל-36/7. כלומר המחשב יוציא חום השאלה היא כמה.

הקירור עשה המון רעש,הסיבה היחידה היא זה שהוא הגיע לטמפ' שהוא נכנס ל-Max פעולה ולכן הרעיש יותר מהרגיל..

קצת קשה לדעת אם צריך להחליף מארז בגלל שאף אחד לא ראה איך הוא נראה,אבל סרקולציה מתאימה יכולה לעשות פלאים

פורסם

קירור טוב יכול לחולל פלאים לרכיבי המחשב, אבל הוא לא יהפוך את החדר לקריר יותר.

המחשב צורך אנרגיה שהופכת לחום. החום הזה קיים בכל מקרה וקירור טוב במחשב רק עוזר להוציא את החום מהמארז.

בכדי להקטין את פליטת החום מחמחשב, ניתן לנסות מעבר לספק עם נצילות גבוהה (80 פלוס),

ואפילו לנסות הורדת מתח למעבד + UNDERCLOCKING (להריץ את המעבד לאט יותר).

פורסם

פותח התדר יש לי רעיון יצירתי בישבילך

קח תאלה של מייבש ותוליך אותה מהיציאה של האוויר במחשב שלך אל מיחוץ לחדר (תוסיף עוד מאווררים בדרך כי זה יגרום מחשב יתחמם

פורסם

מכיר את הבעיה הייתה לי את אותה הבעיה עם אי אמ די דיורון שהיה פולט חום של 80 מעלות + בחורף זה היה תענוג. אין ממש מה לעשות עם זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים