עבור לתוכן

מבקש עזרה בקניית מחשב למשחקים, כ5K, ועזרה בתזמון הקניה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

החלטתי לרשום את ההודעה בפורום הזה כי אני מאמין שפה אקבל את התשובה הכי טובה. אם צריך להעביר פורום בשמחה, רק תיידעו אותי איפה יותר מתאים.

טוב, לעסק:

אני מעוניין לקנות מחשב למשחקים בתקציב של 5000 פלוס מינוס. חריגות למעלה ולמטה יתקבלו אבל לא בהגזמה.

אני עצמי לא מבין גדול, ולכן השאלה שלי היא כזו: האם בקרוב (בתקופה של עד חצי שנה מהיום) עומד לצאת איזה חידוש ששווה לחכות בשבילו עם הקנייה. משהו שיעלה את הביצועים משמעותית\יוריד מחירים\ טכנולוגיה חדשה מסוג כלשהו. אני מבין שתחום המחשבים דינמי מאוד וכל יום ישנם חידושים והורדות מחירים וכד'. אך הכוונה שלי היא למשהו בסדר גודל יותר רציני מהחידושים הקטנים שמתרחשים על בסיס כמעט יומי.

אין לי איזשהי בהילות לקנות את המחשב ולכן אם באמת שווה לחכות עוד זמן ולקנות משהו ברמה מעבר\או משהו שכיום נחשב מצוין ויקר אך יירדו לו המחירים, אין לי שום בעיה לחכות.

1. מה התקציב? התקציב הוא כ5K

2. מטרות המחשב? משחקים כמו קרייסיס, סטארקרפט 2 (לכשיצא), ,modern warfare 2 וכד'. סרטים, קצת פוטושופ, והורדות

3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? כן, הכל. אני לא איזה גיימר כבר אז לא צריך מסך משוגע, אבל כן הייתי רוצה להינות מהמשחקים כמו שצריך ולהיות מסוגל לשחק על הגדרות גרפיות גבוהות. בנוסף אשמח אם יהיה אפשר לחבר את המחשב לטלוויזיה בכדי לראות סרטים (אך לא אם זה בא על חשבון האיכות של כרטיס המסך)

4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו: בגדול צריך הכל

5. אין. אמינות.

6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? לא. ממש לא

7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? לא צריך מערכת הפעלה, צריך הרכבה

8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? כמו שצוין קודם, אם אפשר שתהיה יציאה גם לטלוויזיה כדי לראות סרטים.

9. האם חשוב שקט? השקט חשוב, אבל זה לא קריטי. שלא יהיה טרקטור(:

10. האם מתוכנן OC? האמת שאני לא מביו בזה, אז אם אתם ממליצים וזה לא בעיה ללמוד לעשות את זה אז כן. אבל אם זה מוסבך, או הורס את הרכיבים מהר יותר, או פוגע ביציבות ובאמינות של המערכת אז עדיף שלא .

11. במפרט למשחקים כמו שאמרתי, אני רוצה להיות מסוגל לשחק במשחקים כבדים גרפית, ולא רק אלה שייצאו עכשיו, אלא שיחזיק לי גם לעתיד.

ועכשיו נזכרתי בעוד משהו כרגע התקציב מוגבל ל5 בערך. השאלה אם יש בכלל מה לדבר על מחשב כמו שאני רוצה בסכום כזה או שזה פשוט מעט מדיי. אם כן התקציב יגדל בעוד זמן מה ואז אכתוב לכם שוב כשהעובר ושב ייגדל קצת(:

תודה מראש.

פורסם

There You Go :P

מעבדים

AMD AMD Phenom II X3 720 BE 2.80GHZ BOX ¤706

פתרונות קירור למעבד

ARCTIC COOLING Freezer 64 Pro ¤115

לוחות אם

Gigabyte GA-MA770-UD3 AM2 ¤423

מארזים

Antec Three Hundred No P/S Black Midi ATX Case ¤316

מאוררים למארז/גופי קירור

Scythe 120MM SLIP STREAM 1200RPM ¤37

ספקי כח

SeaSonic 550W SS-550HT A.PFC 120mm Fan 2xPCI-E 6+8 6xSata 80Plus ¤429

זיכרונות

Transcend DDR2 4096MB 2GBX2 800MHZ CL5 ¤253

כוננים קשיחים

Samsung 640GB HD642JJ HDD - SATA II 7200rpm 16MB ¤323

כרטיסי מסך ATI

SAPPHIRE ATI Radeon HD4870 TOXIC 1GB GDDR5 PCIE ¤1035

כוננים אופטיים

LG GH22NS40 X22 Sata Black ¤126

מקלדות

Logitech Ultra Flat Keyboard ENG/HEB USB ¤111

עכברים

Logitech G5 Blue ¤267

מסכים

LG 22" W2234S-BN ¤895

שרותי מעבדה

הרכבה של מחשב חדש, כולל בדיקות מקיפות לחומרה במאמץ ¤75

סה"כ מחיר לכל המוצרים:¤5111

המפרט הורכב באתר:

TMS&FOX We Build It, You Play It

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה והמפרט, אך כלל לא התייחסת לשאר השאלות. אני מבין מזה שלא שווה לחכות לפי דעתך? ושהתקציב מספיק לצרכים?

אשמח לעוד דעות, יותר מפורטות.

תודה!

פורסם

תודה על התגובה והמפרט, אך כלל לא התייחסת לשאר השאלות. אני מבין מזה שלא שווה לחכות לפי דעתך? ושהתקציב מספיק לצרכים?

אשמח לעוד דעות, יותר מפורטות.

תודה!

Sorry didnt notice the waitin part..

well basicly at september 10th new VGA's come out by Radeon dunno bout nVidia

havnt seen any postage yet.. so ya the old radeons will get cheaper..

then somewhere at october W7 comes out that if u wanna buy it legal

and bout the rest of the parts u can go and order em right away nothin to wait for much longer

tho i would sujest to wait a lil longer say till september 15 or so to be sure ur not missing out on anything good

dropping its price :nono:

פורסם

א' - המפרט שהוצע לך לא משתלם כל כך

ב' - הייתי מחכה לתחילת אוקטובר כי עד אז יש מעבדים חדשים של אינטל וכרטיסי מסך חדשים

פורסם

א' - המפרט שהוצע לך לא משתלם כל כך

ב' - הייתי מחכה לתחילת אוקטובר כי עד אז יש מעבדים חדשים של אינטל וכרטיסי מסך חדשים

כמובן יותר כסף ואז נחכה להורדת מחירים כרגיל ואז טכנולוגיה חדשה תיצא בפתח ...

פורסם

^

bullshit

כשיצאו מעבדי הcore2duo הם החזיקו המון זמן (עדיין מחזיקים) וזה היה לפני 3 שנים

הI5 אמור להחזיק די הרבה זמן .

כל הזבל שמאכילים כשאומרים שעוד מעט משהו חדש יהיה בפתח זה בולשיט של מורים למחשבים בתיכונים

הדבר שיצא אחרי הI5 יהיה I5 ב32NM וזה יהיה רק מזעור , לא ארכיטקטורה חדשה ככה שהI5 אמור להישאר איתנו הרבה זמן

פורסם

1. החידוש בCI5 הוא לא האריטקטורה החדשה - שהוצגה זה מכבר עם הCI7 אלא בתושבת.

2. GILOMAN אתה נותן פה תשובה שאני לא משוכנע שהיא נכונה לשאלה:

Is your core 2 duo E6300 1.83GHZ still game?

והתשובה פה היא שאם אתה גיימר, אז לא ממש.

במרומז אתה גם משקר לעצמך מבחינת התשובה לשאלה:

Does your 945P motherboard bought in January 07 support nowdays Q9550?

והתשובה פה היא לא, בדיוק כמו שלא כל לוח מבוסס P55 יתמוך במעבדים שיבואו אחרי בCI5 שעתידים להיות מושקים.

3. אפשר להתווכח שנים על התשובה לשאלה: "האם עכשיו זה זמן טוב לקנות מחשב?" ואין לזה תשובה.

מה שכן, באוקטובר שזה תוך כחודשיים אנחנו צפויים להיות:

א. מעט אחרי תושבת חדשה של אינטל, אל מול הAM3 שכבר הושקה בAMD

ב. עם כרטיסי DX11 (שתמחוריהם עדיין לא ידועים) לפחות מATI.

ג. עם מערכת הפעלה חדשה שבערך על כל רכיב שזמין היום לרכישה מודגש שהוא תואם עבורה.

לגבי המפרט שהוצע בכל אופן, אפשר בהחלט להסתפק וספק 500W ולחסוך את ההפרש.

פורסם

נניח שלא קונים את המעבד הכי חלש בסדרה (6300) אלא הולכים על הE6600 או על הE6400

מעבדים כאלה היום , 3 שנים אחרי עדיין חזקים ולא מגבילים שום משחק ברזולוציה גבוהה

לוחות 965P מלפני 3 שנים לא תומכים Q9550 אבל כן תומכים בQ6600

החידוש בI5 הוא כן ארכיטקטורה , נכון שלI7 היה את זה קודם אבל I5 מיועד ליותר אנשים מאשר הI7 ולכן זה כן חידוש כי להרבה אנשים יהיה מעבד

בארכיטקטורה חדשה , והסוקט הוא נגררת של ארכיטקטורה

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובות. אמנם הדיון גלש למקום שהוא קצת ממני והלאה אבל בגדול אני מבין שהמלצתכם היא לחכות עד אוקטובר?

פורסם

אם לCI7 היה את זה קודם, אז זה לא חידוש, זו הורדת מחיר לכיוון הקהל הרחב, מה שאגב לא נראה כל כך טוב בשלב זה כי לוחות P55 כבר תומחרו, והם תומחרו גבוה, מה שאומר שיקח עוד זמן עד שנראה לוחות לסוקט 1156 שהם או במחיר נמוך יותר, או מבוססים צ'יפסט פשוט יותר.

האם לחכות? זו שאלה קשה כאשר הבנצ'ים מדווחים של הCI5 הראשון מראים ביצועים טיפה מעל Q9550, ולוחות P55 כבר תומחרו כך ש"הפשוטים" עולים כ-1000 ש"ח זו נהיית שאלה קשה!

אגב, לשם הרעיון, E6300 היה הרבה יותר נפוץ מאשר E6600 שלא היה מעבד זול כלל בזמנו ושווק במחירים של מעל לQ6700 כיום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים