עבור לתוכן

שאלה לגבי רזלוציות צילום

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

קניתי בשעה טובה את המצלמה canon powershot sx1 is.

ויש לי כמה שאלות לגבי הצילום.

הרזלוציה המקסימלית של המצלמה היא 10MP. השאלה היא באיזה רזלוציה לצלם את כל התמונות שלי? האם כדי לצלם תמיד עם 10MP?

אני חדש בעסק הצילום, ואשמח אם מישהו יסביר לי על מצבי הצילום, טיפים לצילום, באיזה מצבים כדי לצלם בתחומים מסוימים וכו'.

השאלה הכי חשובה היא: באיזה יחס לצלם את התמונות, ביחס של 4:3 או ביחס של 16:9(מסך רחב), איזה יחס יותר ממומלץ לצלם בו.

אני שואל את זה כי יש לי אפשרות לשנות את מצב היחס במצלמה.

כרטיס הזיכרון לא מהווה מגבלה בשבילי כי הוא בנפח גבוהה, 8 גיגה

שאלה נוספת.

כיצב ניתן לצלם בלילה מטוסים וכו'?

באיזה מצבי צילום צריך להשתמש? איזה ISO, וכו',

אשמח מאוד להסבר מעמיק על זה, כי זה גם חשוב לי.

אשמח מאוד להסברים וטיפים בהקדם, כי אני גר בצפון ורוצה לצאת לטיול קטן עם המצלמה ;)

תודה רבה ולילה טוב

פורסם

אם אין לך בעיה של מקום אז תצלם ברזולוציה הכי גבוהה, במקרים שתרצה לעשות CROP לתמונות.

עדיף לצלם ב4:3

אם אתה רוצה לצלם מטוסים ולהקפיא את התנועה אתה צריך ISO כמה שיותר גבוה, אבל מכיוון שאמרת בלילה אני מניח שאתה רוצה לצלם מטוסים נוחתים ולגרום למריחת האורות או משהו כזה?

במקרה כזה שים את המצלמה על חצובה ותצלם בISO הנמוך ביותר

פורסם
  • מחבר

עדיף תמיד לצלם ביחס 4:3? כל הצלמים המקצועיים מצלמים ביחס הזה?

אני רוצה לצלם מטוסים נוחתים/ממריאים.

אני לא רוצה לגרום לאיזשהו אפקט מריחה בצילום, אלה לצלם את המטוס חד וברור.

ה ISO הכי נמוך שיש לי הוא 80.

ולגבי החוושך. לא רואים בחושך את גוף המטוס. איך בתמונות ברשת רואים את המטוס ממש מואר וברור?

איך עושים את זה?

תודה

פורסם

בצילומים של מטוסים, אם הצילום בלילה והמטוס מואר, אז הוא מואר באמצעות תאורה חיצוינית או פלאש חזק (וחיצוני כנראה).

אני חושב שאין טעם לצלם 10MP כל הזמן. זה סתם יתפוס לך המון מקום במחשב. 5 או 6 מגה פיקסל זה מספיק בהחלט (אלא אם אתה רוצה להדפיס פוסטר).

לגבי ISO, ככול שערך ה-ISO גבוה יותר, הרגישות לאור גדלה אבל גדלה גם כמות הרעש מהחיישן. ב-ISO מעל 200 כבר לא קשה להבחין ברעשן ובמעל 800 הרעש כבר מורגש מאד ברוב המצלמות.

מהירות תריס איטית תגרום למריחה בעצמים שזזים, כי הם זזים בזמן שהתריס פתוח.

ISO גבוה מאפשר לך לצלם במהירות תריס יותר גבוהה ועדיין לשמור על כמות האור הרצוייה לתמונה. כמובן במגבלות הרגישות ובתמורה לרעש.

פורסם

"צלמים מקצועיים" לא מצלמים בתצורה מסוימת, כל אחד מצלם איך שבא לו, ככה גם אתה.

פשוט לדעתי 4:3 זה נוח יותר.

לגבי המטוסים בלילה, מה שבטוח זה שהם לא מצלמים את זה עם מצלמה כמו שלך, אלא עם מצלמה חזקה בISO גבוה ועם עדשה מהירה.

למה לצלם דווקא בלילה?

פורסם
  • מחבר

פלאש חיצוני אין לי וגם אני לא מעונין באחד.

אבל באמת משתמשים בפלאש חיצוני כדי לראות את המטוס?

לא נשמע הגיוני...

טוב ויתרתי.

לגבי צילום ביום...

איך לכייל את המצלמה בצורה הטובה ביותר כדי שתתן לי תמונה של המטוס איכותית וטובה?

כמה ISO, מצבי צילום וכו'.

שאלה אחרונה....

בצילום נופי של הרים מרוחקים, עדיף לצלם עם מצב צילום הרים שבמצלמה או לצלם על auto וזהו?

מה בעצם המצב הרים עושה במצלמות?

תודה

פורסם

בכדי להוציא צילום שנראה מקצועי, צלמים משתמשים באמצעים מלאכותיים פעמים רבות.

אם אין תאורה על המטוס, לא יהיה אור שיגיע לחיישן של הממה והמטוס יצא חשוך.

הצילום הרחב שיושי למי שמתכוון להקרין את התמונו שהוא מצלם על מסך LCD רחב או משהו דומה.

המצלמה פשוט חותכת את התמונה מלמעלה ומלמטה. היא לא מרחיבה אותה. (אתה יכול לנסות לצלם את אותה התמונה בפורמטים שונים ולראות מה יוצא)

פורסם

על מנת למצות את המירב מהמצלמה עליך ראשית ללמוד את עקרונות הצילום הבסיסיים ולאחר מכן לקרוא את חוברת ההפעלה (לפחות את עיקרי הדברים).

בנוסף לכך, ה-SX1IS היא מצלמת סופר-זום עם חיישן קטן, חשוב להכיר את יכולות ומגבלות הכלי שאתה עובד איתו.

המצלמה הזאת אידיאלית לשימוש בתנאי תאורה טובים או לחילופין עם מבזק (היא מצוידת ברגלית לשימוש במבזק חיצוני) כאשר ה-ISO נשאר על 80 או ערך נמוך ככל האפשר. על מנת לקבל תוצאות סבירות בשעות בין-ערביים (שלא לדבר על לילה) ובמיוחד באורכי מוקד ארוכים, אין מנוס משימוש בחצובה וזמני חשיפה ארוכים.

ככלל עם המצלמה שלך הייתי משתדל לשמור על ה-ISO בערך של לכל היותר 200 ומצלם בעיקר במצב P. לא הייתי מנסה צילומי לילה, לפחות לא בהתחלה, אלא לוקח את המצלמה איתי לטיולים בשעות היום ומנסה לצלם אוביקטים שונים, הייתי מנסה להתמקד בעיקר בתמונות רחוב, פורטרטים, נופים, טבע דומם.

פורסם
  • מחבר

חשבתי לקנות חצובה בכדי לצלם מטוסים ועצמים חשוכים = כדי שהמצלמה תיהיה יציבה בעת הצילום

האם לכל החצובות יש את אותה ההברגה למצלמה?

ואיזה חצובה אתם ממליצים לי עד 200 שקל מקסימום?

אני מעונין בחצובה שנפתחת לגובה יותר מחצי גוף, שתיהיה סטנדרטית ואיכותית.

השימושים שלי בחצובה הם צילומי מטוסים, צילמוי לילה ועצמים חשוכים.

ראיתי בחנות מסוימת את החצובות הבאות:

http://www.video.org.il/Product.aspx?productid=1673

http://www.video.org.il/Product.aspx?productid=2266

איזה חצובה יותר טובה ועונה לדרישות שלי?

החצובה הראשונה שעולה 100 שקל טובה?

אשמח לתשובה

תודה

פורסם
  • מחבר

אני מעונין לצלם מטוסים נוחתים/ממראים באור יום ושהתמונות יראו חדות ולא יהיה אפקט טישטוש.

כאשר אני ישתמש בחצובה איזה זמן חשיפה יתאים לצילום זה?

תודה

פורסם

1/500 ואולי אפילו יותר.

תלוי במהירות המטוס.

פורסם

אין שום טעם להשתמש בחצובה במהירויות כאלה, היא סתם תגביל אותך.

פורסם

כל עוד תנועת העצם שאתה רוצה לצלם מהירה יותר מרעידת הידיים שלך, חצובה לא תעזור.

פורסם

יחד עם זאת בקצה טווח העדשה יכול להיות שכבר נתונים כמו 1\200 כן יניבו תזוזות ומריחות.

פורסם

זאת בסך הכל מצלמת P&S קטנטנה, ועוד עם מייצב.. קשה לי להאמין שיהיו רעידות ב-1/200.

בכל מקרה, בהנחה שהוא מצלם באור יום (ומכוון לשמיים), במילא הוא יעבוד כנראה על מהירויות מהירות יותר..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים