עבור לתוכן

שאלה בנוגע לשדרוג זכרון ל-4 גיגה על לוח אם asus M2A-VM HDMI

Featured Replies

פורסם

שלום

ברשותי לוח אם דגם Asus M2A-VM HDMI

עם 2 סטיקים של זכרון קינגסטון 1GB DDR2 מהירות 667MHZ = סה"כ 2 ג"ב

אני מעוניין לשדרג ל-2 ג'יגה נוספים, אך איני יודע כיצד לחלק את הזכרון.

ישנם 2 סלוטים פנויים בלוח האם כרגע.

האם ניתן לקנות סטיקים של 800MHZ, עך אף שהישנים הם 667?

האם לקנות סטיק אחד של 2 ג"ב או שניים של 1 ג"ב.

האם לקנות דוקא של קינגסטון כמו הקודמים?

ושאלה כללית, האם בכלל שווה לשדרג ל-4 ולא ל-3? האם יורגש שינוי בעבודה עם פוטושופ בווינדוס XP או 7 בעתיד?

הנה הקישור ללוח האם שלי:

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=DkEhMfgo4ExcGXpn&templete=2

מתוך אתר היצרן על לוח זה:

4 x 240-pin DIMM, Max. 8 GB, DDR2 800/667/533 Non-ECC,Un-buffered Memory

Dual Channel memory architecture

*When installing total memory of 4GB capacity or more, Windows 32-bit operation system may only recognize less than 3GB. Hence, a total installed memory of less than 3GB is recommended.

מצ"ב תמונת לוח האם

תודה רבה,

אביעד

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

תוקן

פורסם

קודם כל אם יש לך מערכת הפעלה Windows 32bit (רוב הגרסאות הביתיות) אז חלק מהזיכרון לא יהיה נתון לשימושים שלך ואולי יהיה עדיף לקנות 3GB ולא 4GB. אם תשדרג בעתיד למערכת 64bit אז כל ה-4GB יהיו נתונים לשימושים שלך.

מבחינת מהירות- קרא בסטיקי. בקצרה- כל הזיכרונות יפעלו במהירות הנמוכה ביותר. בפועל זה לא משנה, 800Mhz לא יקרים יותר.

לגבי תאימות בין יצרניות- קרא בסטיקי. בקצרה- זה לא משנה. העיקר שתבדוק באתר היצרן של הזיכרון [שאתה עומד לקנות] שהמתחים שלו דומים למתחים של הזיכרונות שלך.

עוד דבר שמומלץ לבדוק הוא תאימות ללוח- לחלק מהלוחות דרישות מסוימות לזיכרונות או בפרט לעבודה עם מספר מודולים של זיכרון. בדוק בחוברת של הלוח על מנת להמנע מבעיות.

תתחדש.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

קודם כל אם יש לך מערכת הפעלה Windows 32bit (רוב הגרסאות הביתיות) אז חלק מהזיכרון לא יהיה נתון לשימושים שלך ואולי יהיה עדיף לקנות 3GB ולא 4GB. אם תשדרג בעתיד למערכת 64bit אז כל ה-4GB יהיו נתונים לשימושים שלך.

מבחינת מהירות- קרא בסטיקי. בקצרה- כל הזיכרונות יפעלו במהירות הנמוכה ביותר. בפועל זה לא משנה, 800Mhz לא יקרים יותר.

לגבי תאימות בין יצרניות- קרא בסטיקי. בקצרה- זה לא משנה. העיקר שתבדוק באתר היצרן של הזיכרון [שאתה עומד לקנות] שהמתחים שלו דומים למתחים של הזיכרונות שלך.

עוד דבר שמומלץ לבדוק הוא תאימות ללוח- לחלק מהלוחות דרישות מסוימות לזיכרונות או בפרט לעבודה עם מספר מודולים של זיכרון. בדוק בחוברת של הלוח על מנת להמנע מבעיות.

תתחדש.

הזכרון החדש צריך להיות עם אותו CL כמו הזכרון הישן?

ושאלה נוספת, הרצתי את CPU-Z וצירפתי תמונות משם.

האם זה אומר שהCL של הזכרונות הוא 5

ושמהירות הזכרונות היא 333MHZ? לפי מה שזכור לי הן אמורים להיות 667

יש לי 2 סלוטים, הבאתי תמונה רק של אחד, השני נראה אותו דבר

אני משתמש בוויינדוס 7 64ביט

פורסם

אכן, כרגע ה-CL שלך הוא 5. לא, שני זיכרונות לא חייבים להיות עם תזמונים זהים - בשורה התחתונה הם יפעלו בתזמונים האיטיים יותר (זה רשום בסטיקי).

יש לך זיכרונות 667Mhz שפועלים ב-600Mhz. איזה מעבד ואיזה לוח-אם יש לך?

פורסם
  • מחבר

אכן, כרגע ה-CL שלך הוא 5. לא, שני זיכרונות לא חייבים להיות עם תזמונים זהים - בשורה התחתונה הם יפעלו בתזמונים האיטיים יותר (זה רשום בסטיקי).

יש לך זיכרונות 667Mhz שפועלים ב-600Mhz. איזה מעבד ואיזה לוח-אם יש לך?

איך רואים שהם פועלים ב600?

הלוח אם אמור לתמוך עד 800...למה זה ככה?

לוח אם Asus M2A-VM HDMI

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=DkEhMfgo4ExcGXpn

מעבד AMD ATHLON X64 DUAL +3800

צירפתי תמונת מסך של הנתונים שלו

פורסם

או שתשחק קצת עם ההגדרות בביוס או שתאפס את הביוס..

כפי שאמרתי הזיכרונות פועלים בתדר של 600Mhz במקום 667Mhz. לפי התמונה האחרונה שהבאת, הבאס שלך הוא 113 כשהוא אמור להיות 200.

פורסם
  • מחבר

או שתשחק קצת עם ההגדרות בביוס או שתאפס את הביוס..

כפי שאמרתי הזיכרונות פועלים בתדר של 600Mhz במקום 667Mhz. לפי התמונה האחרונה שהבאת, הבאס שלך הוא 113 כשהוא אמור להיות 200.

לשחק עם ההגדרות בביוס זה משהו שאני מעדיף לא להתעסק איתו, אלא אם כן תסבירו לי מה בדיוק צריך לשנות שם.

לגבי איפוס, הכונה להחזיר לFACTORY DEFAULT?

לאחר מכן עלי לעשות עדכון קושחה? או שזה מתאפס לגרסה האחרונה שעודכנה?

פורסם

לא לא לא.. אתה פשוט מחזיר את הגדרות הביוס להגדרות ברירת המחדל. הצעתי את זה כי סביר מאוד שזה יתאים את ההגדרות כמו שצריך, אבל יש אפשרות שזה לא. במידה ולא אז יש להגדיר בצורה ידנית.

פורסם
  • מחבר

לא לא לא.. אתה פשוט מחזיר את הגדרות הביוס להגדרות ברירת המחדל. הצעתי את זה כי סביר מאוד שזה יתאים את ההגדרות כמו שצריך, אבל יש אפשרות שזה לא. במידה ולא אז יש להגדיר בצורה ידנית.

תכלס יכול להיות שזה קורה כי החליפו לי לוח אם לפני כמה חודשים, מאז עשיתי עדכון ביוס אבל לא ממש הסתכלתי שם בהגדרות. יתכן וההגדרות שם לא נכונות.

אז לסיכום:

להחזיר את ההגדרות ל-DEFAULT?

ואז מה אמור להופיע לי בCPU-Z שאדע שהכל תקין?שאלתי מקודם אך לא קיבלתי תשובה,.

ודרך אגב, ברמת העקרון אם לא עושים אוברקלוק (כמו במקרה שלי) הגדרות הביוס אמורות להשאר בDEFAULT?

פורסם

כן, תחזיר לברירת מחדל.

ב-CPU-Z בלשונית CPU אתה תראה שה-Bus speed הוא 200Mhz ובלשונית Memory תוכל לראות שה-DRAM Frequency הוא 333Mhz.

לגבי המעבד- זה בטוח, לגבי הזיכרון לא ממש בטוח, אולי תידרש הגדרה ידנית של המחלק בין תדר הזיכרון לבאס.

ודרך אגב, ברמת העקרון אם לא עושים אוברקלוק (כמו במקרה שלי) הגדרות הביוס אמורות להשאר בDEFAULT?

איך ההגדרות ישארו ב-Default אם לא קבעו שהן יהיו ב-Default. במילים אחרות, מלכתחילה היו צריכים להגדיר Default או להתאים הגדרות בצורה ידנית (כשהרכיבו את המערכת).

פורסם
  • מחבר

איך ההגדרות ישארו ב-Default אם לא קבעו שהן יהיו ב-Default. במילים אחרות, מלכתחילה היו צריכים להגדיר Default או להתאים הגדרות בצורה ידנית (כשהרכיבו את המערכת).

איבורי - זו התשובה.

תקן אותי אם אני טועה, המעבד עובד כרגע במהירות 1130MHZ שהוא אמור לעבוד על 2000MHZ?

פורסם

נכון.. ;D

פורסם
  • מחבר

נכון.. ;D

רגע...זה גם חדשות טובות..לא? זה אומר שאני ארגיש שיפור משמעותי בביצועים?

לא תמיד עבדתי עם מערכת הפעלה 64 ביט, יכול להיות שיש שינוי בביוס שצריך לעשות במעבר הזה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים