עבור לתוכן

עזרה|קניית DSLR ראשונה

Featured Replies

פורסם

ההתלבטות העיקרית שלי היא האם להשקיע הרבה בגוף מצלמה כמו של הD90 + עדשת קיט או להסתפק בגוף של משהו כמו 450D + עדשה רצינית יותר.

השאלון:

מה התקציב הכולל למצלמה, עדשה, סוללות וכרטיס זכרון? כ-900$. קונה בארצות הברית, יותר זול שם.

האם לאחר הקנייה הראשונית יש לך כוונה לרכוש בהמשך ציוד צילום נוסף (עבור מצלמת ה-DSLR)? אם כן, איזה סכום בשנה אתה מתכוון להקצות לכך? לאט לאט. אני בטוח ארצה להשקיע בזה עוד, אבל אני עוד לא יודע כמה כסף יהיה לי בשביל זה.

האם יש לך נכונות לקנות מצלמה ו/או ציוד משלים בשוק היד שניה? לא

האם יש לך ציוד קודם ממצלמת DSLR או ממצלמת SLR פילם? אם כן, פרט כלום

אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? חשוב לי צילום בתנאי תאורה חלשים.

האם אתה מתכוון לצלם בעלי חיים מרחוק? ציפורים במעוף? חרקים מקרוב? לא חשוב לי כל כך טלפוטו, שיהיה מספיק לצילומי רחוב וכאלה. מאקרו יותר חשוב.

האם אתה מתכוון לצלם ספורט? אם כן, איזה ענף ספורט ובאילו תנאי תאורה? לא

האם אתה מתכוון לצלם פורטרטים? כמה חשוב לך לקבל עומק שדה מצומצם? די חשוב.

האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? כן, בהחלט. כבר כתבתי את זה למעלה.

האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? כן, פעם שלישית.

האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני?לא, אני לא אוהב פלאשים. בכל מקרה, יש לי אחד בבית שאני לא משתמש בו.

האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? בדף הזה תוכל לראות תמונות שמדגימות את ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ) פעם רביעית כבר?

האם אתה מתכוון להדפיס את התמונות או לצפות בהן על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס? אין לי צורך בהדפסות גדולות במיוחד. שיהיה אפשר לעשות קרופ ועדיין לראות את התמונה על מסך מלא (סתם מסך נורמלי)

מהו טווח העדשה (או העדשות) במ"מ שחשוב לך? חשוב לי מאוד עדשה רחבה!

אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר:

קצב אש גבוה - ציין את כמות התמונות המקסימלית לשניה שדרושה לך (3, 4, 5 או יותר) זה כיף, אבל לא עד כדי כך חשוב. 3 זה מספיק.

צילום רצפים ארוכים מ-5 תמונות מבלי שהמצלמה תעצור כדי לכתוב את התמונות לכרטיס‏ 5 RAW זה מספיק

מייצב תנועה מובנה במצלמה (שעובד עם כל העדשות) מול מייצב תנועה בעדשות (שמייצב גם את התמונה בעינית). כמובן שעדיף במצלמה, אבל אם אי אפשר אז שיהיה בעדשה. העיקר שיהיה משהו.

עינית גדולה במיוחד

תצוגה חיה (צילום באמצעות מסך ה-LCD במקום בעינית). לא צריך את זה אם יש עינית מספיק טובה.

נקודות פוקוס מוצלבות נוספות למרכזית לא משנה לי

פנס עזר לפוקוס באור חלש (AF assist)‏ לא משנה כל כך

עדשות עם מנוע פוקוס שקט לא משנה בכלל

מסך מפרקי לא משנה בכלל

מצב צילום ווידאו. שים לב שרוב מצלמות ה-DSLR לא כוללות מצב ווידאו, והמעטות שכן מוגבלות בד"כ לצילום ללא פוקוס אוטומטי לא משנה במיוחד.

כמות פיקסלים. הקשר בין התכונה הזו לבין איכות תמונה רופף למדי ולכן עדיף להתעלם ממנה לא אכפת לי בכלל. 6 ומעלה.

אחריות יבואן רשמי מול יבואן אפור אממ אני קונה בארצות הברית, אז האחריות תהיה שם.

אני אשמח לקבל כמה שיותר הצעות עם פירוט על יתרונות וחסרונות... ראיתי כבר פעם שאתם מבינים בזה :]

פורסם

אם שוק יד שניה לא מעניין אותך ואתה לא מתכוון להפוך העתיד למקצוען, לא הייתי מצמצם את הבחירה לקאנון-ניקון.

לחברות האחרות יש המון להציע לחובבים מתחילים.

אם זוית רחבה איכותית מאוד חשובה לך (לדוגמא - אתה מרבה בצילומי פנים וארכיטקטורה), אתה יכול מראש לקנות עדשה מעבר לקיט הטיפוסי (18-55 מ"מ), אתה יכול לדוגמא לשקול את ה-K200D של פנטקס בשילוב ה-16-45 מ"מ הטובה שלהם (השילוב עולה 930 דולר). פנטקס בכלל נותנים עלות תועלת טובה על העדשות שלהם, המגוון אמנם מצומצם ביחס למתחרים, אבל מספיק ביותר לחובב ואפילו למקצוען כל זמן שלא צריך סופר-טלפוטו מהירות, עדשות T+S או שאר אקזוטיקה.

לסוני יש את סדרה אלפא שמציעה עלות-תועלת לא רעה על הגופים הבסיסיים שלה, אישית לא אהבתי את הגישה שלהם (מצועצעת מדי ולא רצינית מספיק) ומבחינת עלות-תועלת אין להם מגוון עדשות מוצלח כמו לפנטקס. אם תצוגה חיה לא חשובה לך, אני לא מוצא יתרון רב בסוני אלפא הבסיסיות על פני ה-K200D.

גם לאולימפוס יש גופים מתקדמים וקומפקטיים עם עלות-תועלת טובה שמגיעים לעיתים בקיטים מתומחרים היטב. לא יצא לי לעבוד איתם, כך שאני לא יכול לחוות דעה אישית. אם תרצה להתקדם מעבר לעדשת הקיט, לאולימפוס יש עדשות מעולות, אבל הן די יקרות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים