עבור לתוכן

הלך המחשב.צריך המלצה לחדש. 3-4K לרכיבים בסיסיים - את כל השאר כבר יש לי.

Featured Replies

פורסם

הלך המחשב שקניתי לפני ארבע שנים על סמך המלצות מהפורום כאן. הוא היה בן @#$^ של מחשב ואני מקווה לשחזר את ההצלחה שנית. עד היום אני מפאר בפני חברי את הפורום והחברה שלבסוף קניתי אצלה את המחשב.

מטרות: אינטרנט (גלישה והורדות), office, פיתוח תוכנה (visual studio, eclipse), משחקים פשוטים (לרציניים יש לי את ה-xbox).

מה יש לי כבר: מסך, מקלדת, עכבר, צורב, רמקולים, דיסקים קשיחים (שלושה).

מה אני צריך: מעבד, לוח אם, זיכרון, ומארז שקט (כולל ספק) שיכול להכיל DVD, ולפחות שני דיסקים (

מתלבט: כ. מסך (האם ה - on board מספיק או לא לצרכים הפשוטים שלי בהקשר זה? בהנחה שאני רצה לעבוד ברזולוציה של לכל היותר 1920X1080).

תקציב: אני אפילו לא יודע כמה אמורים לעלות מעבד, לוח אם, זיכרון, ומארז שקט (כולל ספק) אז נראה לי משהו בסביבות 3-4Kש"ח אלא אם אני לגמרי לא בכיוון.

תודה מראש

פורסם
פורסם

^מפרט לא רע, אבל כרטיס המסך לא כ"כ שקט וניתן לשים אחד חלש יותר. המארז אומנם כולל בידוד אבל הוא לא מבודד את כל הרעש שיוצא מהמחשב, לכן עדיף לקחת פה אנטק 300.

-מארז- http://www.tmsfox.co.il/ProductPopUp.aspx?ProductID=1335 +שים את המאווררים על מצב LOW (ניתן לשלוט בהם ע"י סויצ'ים).

-כרטיס מסך- http://www.tmsfox.co.il/ProductPopUp.aspx?ProductID=1101 גרסא כוללת קירור מעולה+אוברקלוק, מחיר לא רע.

-ספק גם סיסוניק 400W יהיה שקט מספיק ויחזיק את המערכת. במידה ותרצה להוסיף עוד הארדיסקים בעתיד וחלקים אחרים, ניתן להשאיר את ה500W.

מהיכן אתה מעדיף לרכוש את המחשב?

ניתן גם לרדת במעבד לE6300 הוא יהיה מעל ומעבר לשימושיך. במידה ותשתמש בתוכנות כבדות שמנצלות מרובה ליבה, ותעבוד בהן לשם פרנסה/בצורה כבדה- ניתן לקחת מרובע של אינטל כגון Q8400/Q9400/9550.

פורסם
  • מחבר

קודם כל, תודה על ההמלצות.

כרטיסי מסך: העובדה ששניכם המלצתם על כרטיסי מסך אומרת שהאלו שבאים onboard לא משפיק טובים? האם לא ניתן יהיה לשדרג בעתיד מה-onboard לכרטיס?

המארז: שני המארזים נראים נורא גדולים (כמו שיש לי עכשיו למעשה). האם יש גם קטנים יותר שיוכלו להכיל 2 דיסקים+כונן DVD (אני מוכן לוותר על אחד הדיסקים).

לגבי ה-coolmaster ,האם כל הסופג רעש לא פוגע בקירור (בגלל הבידוד)?

לגבי ה-antec רק רציתי לוודא שזה זה:

. הוא לא יעשה יותר מידי רעש בגלל כל פתחי האוורור?

CPU (ובהשלחה גם לוח אם):

ניתן גם לרדת במעבד לE6300 הוא יהיה מעל ומעבר לשימושיך. במידה ותשתמש בתוכנות כבדות שמנצלות מרובה ליבה, ותעבוד בהן לשם פרנסה/בצורה כבדה- ניתן לקחת מרובע של אינטל כגון Q8400/Q9400/9550.

מה המקבילה של AMD ל E6300? ומה המקבילה של אינטל ל PhenomII C3 720?
מהיכן אתה מעדיף לרכוש את המחשב?
אין העדפה פרט לבאים :)

• חנות באזור המרכז/שרון
  • חנות שיודעים להרכיב את המפרט שאבחר בסוף + חנות שתיקח גם את כל הרכיבים הקיימים שלי ולא תעשה פרצוף כי הבאתי את ההרד דיסק הישן שלי
  • שרות טוב

פורסם
כרטיסי מסך: העובדה ששניכם המלצתם על כרטיסי מסך אומרת שהאלו שבאים onboard לא משפיק טובים? האם לא ניתן יהיה לשדרג בעתיד מה-onboard לכרטיס?

כרטיס מסך מובנה לא מתאים למשחקים בכלל (פרט למשחקי רשת וקלים מאוד). רשמת כי אתה רוצה פה ושם לשחק במשחקים לכן הצעתי שתקח 9600GT שכן יספיק להרצה של משחקים הכי מודרניים על הגדרות בינוניות+. במידה ואתה רוצה להוסיף כרטיס מסך בעתיד, אתה יכול לקחת לוח אם עם מובנה ובעתיד להוסיף, רק תזהר לא להסתבך.

המארז: שני המארזים נראים נורא גדולים (כמו שיש לי עכשיו למעשה). האם יש גם קטנים יותר שיוכלו להכיל 2 דיסקים+כונן DVD (אני מוכן לוותר על אחד הדיסקים).

המארזים לא גדולים, הם בגודל סטנדרטי. יש מארזים מעט קטנים יותר כמו אנטק NKS4400 של אנטק (או שידוע גם כNSK4480 שמגיע עם ספק 380W שקט) של אנטק. אבל היות ויש לו רק מאוורר אחד יש צורך להוסיף לו עוד אחד לשיפור זרימת האויר. מארזים קטנים יותר כבר מתאימים רק ללוחות אם מסוג מיקרו ATX וגם הם לא קטנים בהרבה.

לגבי ה-coolmaster ,האם כל הסופג רעש לא פוגע בקירור (בגלל הבידוד)?

לא ממש, משום שגם ככה זרימת האויר בתוכו לא חזקה.

לגבי ה-antec רק רציתי לוודא שזה זה:
. הוא לא יעשה יותר מידי רעש בגלל כל פתחי האוורור?

זה המארז, אבל הוא עבר מוד כלשהו (שמו חלון וכדומה).

יש הבדל בין מארז שקט למשתיק. מארז שקט זה מארז שהמאווררים שלו שקטים (לדוגמא- אנטק 300 שאתה יכול לשלוט על מאוורריו וכאשר הם על LOW המארז חרישי). מארז משתיק זה מארז שגם שקט וגם כולל בידוד להשתקת הרעש שיוצא מכל הרכיבים המכאניים (קירור למעבד/כרטיס מסך, ספק כח, הארדיסק וכדומה) כגון אנטק P182 שנחשב לאחד מהמארזים השקטים שיש היום אבל מחירו יקר- סביב ה700 שקלים תלוי בחנות. גם מארזים כמו קולרמסטר סילאו ,NZXT HUSH ואנטק P150 כוללים בידוד, אבל רק בחלקים מסויים של המארז לכן הבידוד לא מבודד את הרעש לגמרי וזרימת האויר די חלשה.

פורסם
  • מחבר

מעולה! תודה על התשובות.

יש המלצה למקום בו כדאי לקנות (או אולי כמה אם אסור לפרסם מקום ספציפי)?

פורסם

יש לך בראשון את TMSFOX וSKYPC שנחשבות לטובות.

יש עוד מספר חנויות לא רעות (רובם לא במרכז הארץ) כגון זיגזאג,נועה מחשבים,IQPC,פנדה,RSM,P-SEE.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים