עבור לתוכן

צריך עזרה בקניית מחשב נייד עד 3000 ש"ח.

Featured Replies

פורסם

שלום.

זאת ההודעה הראשונה שלי כאן בקהילה, נרשמתי במיוחד ואני מקווה להישאר :).

שמי עמית ואני עובד בתחום האינטרנט כך שמחשב זה חלק גדול מהחיים שלי, עד לפני שבועיים היה לי מחשב acer aspire 5270 במשך שנתיים וחצי והייתי מאוד מרוצה חוץ מבעיית חום רצינית שהייתה לו, בכל מקרה הוא היה מחשב מאוד חזק עד שלפתע שבק חיים.

נתקלתי במודעה בנוגע למחשב asus 1101ha לפני כשבוע ורכשתי אותו ב2700 מאז לא הפסיקו הבעיות וכבר הספקי להחליף לי אותו לאחד חדש.

לא ידעתי שהמחשב חלש בצורה מחרידה כי למרות שאני עובד בתחום האינטרנט אין לי כל כך מושג בחומרה, לא הצלחתי לטעון מספר תוכנות הכרחיות לעבודה שלי ואפילו בגלישה באינטרנט הוא קצת חורק. החלטתי למסור את המחשב לחברה שלי ולרכוש לי מחשב חדש.

הדרישות שלי הם מאוד בסיסיות, אני לא משחק במחשב מלבד משחקי פלאש שונים בפייסבוק :).

חשוב לי מאוד מהירות. במחשב הasus שידרגתי ל2gb ועדיין הוא איטי. חשוב לי מאוד שהדברים יעבדו מהר בכדי שאוכל לעבוד באופן שוטף.

אני משתמש במספר תוכנות כבדות יחסית כמו dreamweaver ו-photoshop כך שצריך להיות לו כוח עבודה.

חשוב לי בטריה (שמעתי משהו על 6 תאים?) שתספיק לזמן עבודה ממושך ככל האפשר, 4,5 שעות, אם זה הדרישה שתגרום לחריגה מהתקציב אפשר להתפשר גם על 3 שעות לפחות.

כמו כן גודל המסך לא צריך להיות גדול, אפילו יש עדיפות למחשב קטן וקל ככל האפשר.

אשמח לקבל המלצות.

תודה מראש.

פורסם

שלום amitrozen וברוך הבא לפורום :)

מה שאתה מחפש לא קיים בתקציב שלך.

מחשבים קטנים וקלים הם או נטבוקים חלשים ובסיסיים במחיר נמוך מאד (המחשב שקנית נכנס לקטגוריה הזו) או ניידים עם מעבדים סטנדרטיים ומחיר גבוה הרבה יותר מזה של נטבוקים. רוב מחשבי ה-12.1" ואפילו ה-13.3" מתחילים ב-4000 ש"ח לפחות והטובים באמת ביניהם יכולים להגיע לכפול מזה.

יש מספר מצומצם של ניידים קלים יחסית במחירים של 3000-4000, זול יחסית הוא ה-E310 של LG ב-13.3" שמספק ניידות טובה יחסית למחיר. גם ה-SL300 של לנובו יכנס בקטגוריה הזו. ב-14.1" יש את ה-A840 של דל שנכנס בתקציב שלך אבל כמובן שאין מה להשוות את רמת הניידות שלו עם זו של מחשב כמו ה-Asus 1101.

בכל מקרה, לא משנה לאיזה כיוון תלך מבחינת הניידות, מחשבים ניידים בתקציב כזה יגיעו עם מפרט בסיסי יחסית. 4-5 שעות עבודה על הסוללה זו דרישה קצת שאפתנית, 3 שעות זה יותר קרוב לממוצע שאתה יכול לצפות לו עם מחשבים מסוג זה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המפורטת.

חזרתי לפני כשעה מחנות ביגבוקס שם הראו לי מחשב מדגם Compaq 610 Notebook PC NX552EA במחיר של 3200.

מה דעתכם עליו? עד 5 שעות בטריה.

פורסם

אין לי נסיון עם המחשב הזה ספציפית, יש לך לינק למפרט?

אני סקפטית לגבי 5 שעות סוללה, בכלל קח בערבון מוגבל את הצהרות היצרן בנושא זה.

פורסם
  • מחבר

אין לי נסיון עם המחשב הזה ספציפית, יש לך לינק למפרט?

אני סקפטית לגבי 5 שעות סוללה, בכלל קח בערבון מוגבל את הצהרות היצרן בנושא זה.

מפרט: http://www.bigbox.co.il/homepage.aspx?FolderID=467&ProductID=17444&VariantID=17445〈=he

בנוגע לבטריה, מה לדעתך ההספק? מדובר בבטריה 6 תאים.

פורסם

אין לי שום מידע קונקרטי לגבי חיי הסוללה של המחשב הזה (ההספק הוא 47Whr אם לזה היתה כוונתך). כאמור, הממוצע למחשבים כאלו הוא כ-3-3.5 שעות של עבודה קלה על סוללת 6 תאים.

המפרט שנתת חלקי ביותר אבל הסתכלתי בעצמי כבר. המפרט בסדר אך בהנחה שהאחריות היא לשנה בלבד, יש אופציות יותר טובות במחיר. כמובן שמדובר במחשב שלא עונה על דרישות הניידות שהצבת. אני ממליצה שתחליט לאיזה כיוון אתה רוצה ללכת, משקל וניידות נמוכים (במידת האפשר בתקציב) או מחשב 15.4-15.6" עם מפרט קצת יותר טוב.

פורסם
  • מחבר

אני מתחיל להבין שבתקציב הזה אני לא אצליח למצוא את כל הדרישות המחשב אחד אז כדאי להתחיל להתפשר,

בכל מקרה מה שחשוב לי הכי הוא מחשב עם כוח להפעיל את כל התוכנות והכלים שאני משתמש בהם לעבודה עם ניידות של לפחות 3-4 שעות.

גודל המחשב ומשקלו זאת העדפה אבל ברור שאני לא מצפה שירכיבו לי מחשב מותאם אישית במחיר כזה :).

מחשב נוסף שהציעו לי בחנות ביגבוקס: http://www.bigbox.co.il/homepage.aspx?FolderID=467&ProductID=17427&VariantID=17428〈=he.

מה דעתכם?

פורסם

הוא בסדר גמור בשביל המחיר. אין הרבה מה לומר למען האמת בטווחי מחיר כאלו, זו בעיקר פונקציה של עלות לעומת מפרט :nixweiss: תערוך חיפוש בזאפ ותשווה מחירים.

פורסם
  • מחבר

הוא בסדר גמור בשביל המחיר. אין הרבה מה לומר למען האמת בטווחי מחיר כאלו, זו בעיקר פונקציה של עלות לעומת מפרט :nixweiss: תערוך חיפוש בזאפ ותשווה מחירים.

זהו, שאני לא כל כך מבין במפרטים, כמו שציינתי למעלה הידע שלי בחומרה שואף לאפס.

אשמח אם תוכלי להמליץ לי על מחשב חזק וטוב בטווח של עד 3200.

המחשב קומפאק הראשון שהבאתי את המפרט שלו, עד כמה הוא חזק?

האם יש הבדל רציני במעבדים שלו לבין של הלבונו?

שמתי לב שהראשון הוא: Intel® Core 2 Duo Processor והשני הוא: Intel Dual Core.

באמת חשובה לי תשובה בדחיפות מכוון שאני מתכוון לנסוע בשעות הערב לרכוש מחשב על פי ההמלצה פה.

תודה.

פורסם

ה-G550 של לנובו די מוצלח לדעתי. יש לו איכות טובה יחסית של המקלדת וחיי סוללה לא רעים (תגיע כנראה ל-4 שעות).

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=13251

אם מה שאתה מחפש זה את המפרט החזק ביותר בסביבות המחיר הזה אתה יכול להסתכל לכיוון הזה:

http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-1545-t6400.htm

או אולי ה-PR601 של MSI (אם כי כאן מדובר על אחריות של אייבורי, לשיקולך).

לדעתי ההבדל בין T4200 ו-T6400 לא בהכרח שווה 300 שקל.

ה-Gigabyte W576M מגיע עם אחריות לשנתיים ובזה יתרונו:

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=11385

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה המפורטת.

שמתי לב שהדגמים שהבאת כאן אינם מגיעים עם מערכת הפעלה כך שמצטרפת להם עלות נוספת.

ההתלבטת שלי היא בין הדגמים הבאים:

המחשב lenovo g530 שמחירו 2800.

שמגיע עם 3gb זכרון.

לבין המחשב compaq 610 במחיר 3200.

שמתי לב שהמעבגד בקומפק הוא: Intel® Core 2 Duo Processor המעבד בלנובו הוא: Intel Dual Core.

האם יש הבדל?

אשמח לשמוע מה עדיף בניהם על פי המפרט והתמורה למחיר.

תודה רבה על כל העזרה.

פורסם
  • מחבר

עריכה: נמחק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים