עבור לתוכן

בעיה בלוח אם... האם הוא תקול?

Featured Replies

פורסם

הלוח הוא GIGABYTE X48-DS5. הבעיה מופיעה כאשר מדליקים או מפעילים מחדש את המחשב. לפני כמה חודשים הלוח התחיל ליכבות ולהידלק בלי הפסקה כאשר מדליקים אותו וכאשר המעבד היה על 3.4 וכדי להגיע לפוסט צריך לחכות להידלקות השלישית (או להידלקות עם כפולה של שלוש) וללחוץ מספר פעמים בלחיצות קצרות על כפתור הריסטרט... ואז הוא נדלק כאשר הוא חזר לדיפולט וממש לעיתים לאותו תדר ששמתי מקודם... חלטתי להוריד באס והמעבד עמד על-3.2... כאן הבעיה המשיכה להופיע אבל בתדירות נמוכה. לפני שבועיים בערך הבעיה התחילה לצוץ כמעט כל פעם גם כאשר המעבד על 3.2. היום פשוט נשבר לי אז החלטתי לשים על סטוק ועכשיו זה גם בסטוק! WTF!?

בבקשה אל תשאלו אותי אם הכל על סטוק.... כי הכל על סטוק.

מה אתם אומרים? תקול? אני כמעט בטוח שכן, אבל בכל זאת... אני פשוט ממש מנסה להימנע מלשלוח אותו לחנות כי זה יקח חודש עד שיגיע אלי לוח....

תודה רבה חברה!

פורסם

הלוח הוא GIGABYTE X48-DS5. הבעיה מופיעה כאשר מדליקים או מפעילים מחדש את המחשב. לפני כמה חודשים הלוח התחיל ליכבות ולהידלק בלי הפסקה כאשר מדליקים אותו וכאשר המעבד היה על 3.4 וכדי להגיע לפוסט צריך לחכות להידלקות השלישית (או להידלקות עם כפולה של שלוש) וללחוץ מספר פעמים בלחיצות קצרות על כפתור הריסטרט... ואז הוא נדלק כאשר הוא חזר לדיפולט וממש לעיתים לאותו תדר ששמתי מקודם... חלטתי להוריד באס והמעבד עמד על-3.2... כאן הבעיה המשיכה להופיע אבל בתדירות נמוכה. לפני שבועיים בערך הבעיה התחילה לצוץ כמעט כל פעם גם כאשר המעבד על 3.2. היום פשוט נשבר לי אז החלטתי לשים על סטוק ועכשיו זה גם בסטוק! WTF!?

מה אתם אומרים? תקול? אני כמעט בטוח שכן, אבל בכל זאת... אני פשוט ממש מנסה להימנע מלשלוח אותו לחנות כי זה יקח חודש עד שיגיע אלי לוח....

תודה רבה חברה!

בדקת את המחשב עם ספק כוח אחר?

למרות שהPCP&P מעולה , יכול להיות שמשהו בו לא בסדר...

למרות שאתה לא רוצה לשמוע את זה אבל לדעתי האישית אם זה לא הספק אז זה כנראה הלוח לא בסדר או שמשהו מקצר לך את הלוח.

פורסם

תוודא שאיפסת את הביוס וקבעת הגדרות מומלצות, כלומר שהכל על סטוק ;)

פורסם
  • מחבר

דניאל אתה בוחן אותי?... חחח...

ולגבי הספק.... אני לא יודע... זה הרי לא הגיוני שאפשר להעלאת את המחשב רק בהידלקות השלישית כל פעם וזה הספק שגורם לזה... זה מאוד לא סביר שזהו הספק.

עריכה: אז?... מה אתם אומרים? אני חייב לשלוח את הבן כלבה?

פורסם

זה יכול לנבוע מסיבות אחרות. אבל כן, סביר שזה הלוח.

פורסם

הלוח זה האפשרות הכי סבירה אבל שווה לפסול דברים אחרים כדי שתהיה בטוח שזה הלוח.

פורסם
  • מחבר

את האמת אין לי ספק אחר לבדוק... משהו אחר שאני יכול לפסול?

פורסם

הספק אינו בסבירות הכי גבוהה לאחר הלוח, אלא הזיכרונות.

פורסם
  • מחבר

שללתי... הפעלתי את המחשב כל פעם עם סטיק אחד וגם על סלוטים שונים...

פורסם

יותר פשוט ו-ודאי להריץ Memtest כשהמערכת פועלת (כי ציינת שלפעמים היא לא פועלת).

פורסם
  • מחבר

יש לך קישור בשרוול?... שוב רציתי לומר תודה דניאל! וגם לך "מייק המשוגע"! חחח... נשמע מפגר אחרי תירגום...

עריכה: ה-Memtest ל-WIN גם טוב?

פורסם

האמת שלא ניסיתי, אבל אני מאמין שבסביבה ללא מערכת הפעלה התוצאות יותר מדויקות.

פורסם
  • מחבר

הבדיקה כבר ב-80% ואין שגיאות אבל אני הולך לישון... צריך לקום מוקדם...

אני יעדכן בבוקר...

פורסם
  • מחבר

עידכון:

אין שום בעיה בזיכרונות... יש עוד משהו או שאני ישלח את הלוח וזהו?...

פורסם
  • מחבר

מצטער על הטריפל פוסט... פשוט יש עידכון נוסף...

החלטתי לנסות להחליף למעבד של המחשב של המשפחה - E6300 (החדש כמובן) ופתאום הכל עוד מצויין! עשיתו לו OC קריר של 3.7GHZ... אני מרוצה.

שמתי את ה-Q6600 במחשב של המשפחה והכל גם שם מצויין... מוזר מאוד. בכל מקרה, אני מרוצה שהצלחתי לפתור את הבעיה מבלי להיות בלי מחשב חודש...

תודה לכל אלו שניסו לעזור! :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים