עבור לתוכן

צריך יעוץ בקנית מצלמה לטיול בדרום אמריקה

Featured Replies

פורסם

* מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון?

עד 1700 ש"ח

* אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר?

אני מתכוון לצלם בכל הזדמנות שתהיה לי בטיול. אני מעוניין שהמצלמה תצלם ברמה סבירה גם בלילה

* האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ).

לא יודע...

* האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, חצובה הכרחית לצילום נופים ליליים. העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח.

לא

* האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לידיעתך, פלאש חיצוני מאפשר לצלם בקלות תחת תאורת חדר - ללא מריחות תנועה כתוצאה מרעידות היד או תנועה בנושא, ועם תוצאות הרבה יותר מחמיאות מאשר עם פלאש פנימי. העלות של פלאש כזה יד שניה נעה בין 400 ל-600 ש"ח או 1000 עד 1200 ש"ח לפלאש חדש. לא

* האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)?

כן

* האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה שם היצרן והדגם, ומה חסר לך בה?

אולימפוס C-50. אין מייצב והרבה תמונות יוצאות מטושטשות, סוללה נגמרת מהר, איכות וידאו נמוכה, זום X3, כבדה, עבה ומסורבלת

* האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס?

יכול להיות שאני יהיה מעוניין להדפיס בגודל של מטר על מטר על מנת לתלות על הקיר. אבל זה לא קריטי.

* מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך? שים לב שמכפלת הזום (למשל X10) אינה נתון מועיל בבחירת מצלמה. הנתון החשוב הוא טווח העדשה במ"מ. המאמר הזה ייתן לך מושג לגבי לגבי הטווחים השונים.

לא יודע.

* כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או על איכות תמונה עבור מצלמה שנכנסת לכיס? האם מצלמה עם יכולות גבוהות יותר, אבל שדורשת נרתיק נפרד היא אופציה מבחינתך?

חשוב שיהיה קל להכניס את המצלמה לכיס. אני לא מתכוון להסתובב איתה בנרתיק. לדוגמא הגודל של פנסוניק לומיקס נכנסת לכיס מצויין

* האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע?

לא.

עוד שאלה - האם כדאי לרכוש מצלמה עם סוללה פנימית או מצלמה במופעלת על סוללות AA ?

הדגמים שהציעו לי בחנות (מהזול ליקר)

פוג'י F100FD

קנון A2000

פנסוניק Lumix

הציין כי ההבנה שלי במצלמות דיגיטלית שואפת לאפס... :silly:

פורסם

LUMIX זה השם של סדרת המצלמות הדיגיטליות של פאנסוניק זה לא דגם ספציפי.

פורסם
  • מחבר

הכוונה ל Lumix L51

פורסם

מבין המצלמות שציינת, F100FD עדיפה על האחרות במגוון קטגוריות. במקרה ותבחר בה מומלץ להוסיף סוללה נוספת (חליפית - סיפור של 120-150 ש"ח).

החיסרון של הפוג'י הוא שהיא מוגבלת בתחום הטלהפוטו ("זום") ויכולת ההסרטה שלה מוגבלת.

כ-300-400 ש"ח מעל הפוג'י יש את הפנסוניק ZS1 (ידועה גם כ-TZ6) הפופולרית פה מאוד, יש לה עדשה עם אורכי מוקד הרבה יותר גמישים, מצב הסרטה עדיף, אבל היא חלשה יותר בצילומים בתנאי תאורה לקויים. גם לה מומלץ להוסיף סוללה נוספת (סביב 200 ש"ח ויותר).

שתי המצלמות יתנו לך תוצאות מאוד מרשימות, במיוחד ביחס למה שאתה רגיל לקבל היום מהאולימפוס שלך.

פורסם
  • מחבר

אני לא נעול על שלושת המצלמות האלה. אלו מצלמות שהומלצו לי בחנות. השמח לקבל המלצות אחרות במידה ויש מצלמות טובות ממצלמות אלו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים