עבור לתוכן

רוצה לקנות מצלמה חדשה לעבודה במסיבות\אירועים

Featured Replies

פורסם

להקל על קריאת התשובות, אנא כתוב בין התגיות , כך: תשובה.

מה התקציב הכולל למצלמה, עדשה, סוללות וכרטיס זכרון? 3000-2000

האם אתה מתכוון לקנות עם אותו תקציב גם ציוד נוסף (עדשות נוספות, פלאש וכו')? לאb]

האם לאחר הקנייה הראשונית יש לך כוונה לרכוש בהמשך ציוד צילום נוסף (עבור מצלמת ה-DSLR)? כן\500 בערך

האם יש לך נכונות לקנות מצלמה ו/או ציוד משלים בשוק היד שניה? יכול להיות

האם יש לך ציוד קודם ממצלמת DSLR או ממצלמת SLR פילם? אם כן, פרט היה לי ניקון 5700 ,מאוכזב ממנה

אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? אירועים כמו חתונות ..מועדונים..תנאי תאורה חלשים..

האם אתה מתכוון לצלם בעלי חיים מרחוק? ציפורים במעוף? חרקים מקרוב? לא נראה לי בעלי חיים..

האם אתה מתכוון לצלם ספורט? אם כן, איזה ענף ספורט ובאילו תנאי תאורה? לא/b]

האם אתה מתכוון לצלם פורטרטים? כמה חשוב לך לקבל עומק שדה מצומצם? לא יודע מה זה חח

האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ) כולל פלאש

האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, חצובה הכרחית לצילום נופים ליליים. העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח לא]

האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לידיעתך, פלאש חיצוני מאפשר לצלם בקלות תחת תאורת חדר - ללא מריחות תנועה כתוצאה מרעידות היד או תנועה בנושא, ועם תוצאות הרבה יותר מחמיאות מאשר עם פלאש פנימי. העלות של פלאש כזה יד שניה נעה בין 400 ל-600 ש"ח או 1000 עד 1200 ש"ח לפלאש חדש

האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? בדף הזה תוכל לראות תמונות שמדגימות את ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ) כןb]

האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה? לא]

האם אתה מתכוון להדפיס את התמונות או לצפות בהן על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס? כן\ A4

מהו טווח העדשה (או העדשות) במ"מ שחשוב לך? המאמר הזה ייתן לך מושג לגבי לגבי הטווחים השונים לא מבין

האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע?

אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר:

קצב אש גבוה - ציין את כמות התמונות המקסימלית לשניה שדרושה לך (3, 4, 5 או יותר)

צילום רצפים ארוכים מ-5 תמונות מבלי שהמצלמה תעצור כדי לכתוב את התמונות לכרטיס‏

מייצב תנועה מובנה במצלמה (שעובד עם כל העדשות) מול מייצב תנועה בעדשות (שמייצב גם את התמונה בעינית). על ההבדלים בין שתי השיטות תוכל לקרוא כאן

עינית גדולה במיוחד

תצוגה חיה (צילום באמצעות מסך ה-LCD במקום בעינית). האם אתה מתכוון להשתמש בתצוגה החיה כדי לצלם נושאים בתנועה (כגון אנשים או בעלי חיים) או נושאים דוממים כשהמצלמה על חצובה (כגון נופים או צילומי מקרו)?

נקודות פוקוס מוצלבות נוספות למרכזית

פנס עזר לפוקוס באור חלש (AF assist)‏

עדשות עם מנוע פוקוס שקט

אפשרות לגריפ

מסך מפרקי

מצב צילום ווידאו. שים לב שרוב מצלמות ה-DSLR לא כוללות מצב ווידאו, והמעטות שכן מוגבלות בד"כ לצילום ללא פוקוס אוטומטי

כמות פיקסלים. הקשר בין התכונה הזו לבין איכות תמונה רופף למדי ולכן עדיף להתעלם ממנה

יצרן. גם התכונה הזו לא מעידה על איכות המצלמה. ישנן לפחות 8 חברות שלא כדאי לפסול על הסף - קנון, ניקון, סוני, אולימפוס, פנטקס, סמסונג, פנסוניק ופוג'י

אחריות יבואן רשמי מול יבואן אפור לא יודע מה כדאי

תכונות אחרות שלא תהיה ענקית

פורסם

אתה מתכוון לצלם תמורת כסף או רק באירועים של משפחה/חברים?

אם אתה מתכוון לעשות כסף מהצילום, עליך להבין שאם אתה לוקח מלקוח כסף עליך להבטיח עבודה שתעמוד בסטנדרטים מסוימים, אחרת המוניטין שלך יפגע במקרה הטוב ובמקרה הרע אתה עלול לעמוד בפני תביעה אזרחית (כמו כל בעל עסק).

במקרה של עבודה תמורת כסף, מלבד יכולת צילום מעבר לבסיסית (אם אתה לא יודע מה זה עומק שדה מצומצם, זאת בעיה), תקציב כולל של 3500 שח פשוט לא מספיק. המינימום הנדרש הוא מצלמה אמינה (עדיף שתיים), עדשות המכסות את התחום 28 עד 200 מ"מ (במקבילה ל-35 מ"מ) והמהדרין יעדיפו עדשות מהירות ואולי גם פריים איכותית לצילומי פורטרט. בנוסף לזה מבזק איכותי עם ראש מסתובב ומספיק חזק שניתן להקפיץ באולמות/מועדונים (שימוש במבזק המובנה של המצלמה הוא בפירוש לא לעניין).

בנוסף לחומרה, מומלץ מאוד לרכוש השכלה בצילום, אם על ידי הליכה לסדנא/קורס/מכללה ואולי לעבוד כשוליה של צלם מקצועי תקופה מסוימת.

אם אתה מעונין להתחיל לעסוק בתחום כתחביב ולהתפתח בעתיד, ב-3500 אתה בהחלט עשוי לרכוש חבילה התחלתית סבירה. לדוגמא פנטקס K2000D עם עדשת קיט (2500 ש"ח) בשילוב מבזק 540SUPER של סיגמא (עוד 1000 ש"ח). אבל הייתי ממליץ לך ללמוד את הנושא יותר ולחדד את הדרישות שלך לפני שתוציא כסף מהארנק

פורסם
  • מחבר

בקשר לשאלה הראשונה זה תמורת כסף \.

אני לא פותח עסק, אני פותח עוד מחלקה בעסק קיים

אני הייתי פעם מצלם במועדונים...במשך שנה יש לי קרוב לאיזה 10000 תמונות שצילמתי אנשים וכו'...

עם ניקון 5700 מצלמה שהלוואתי מחבר , היא נתנה עבודה והייתי מרוצה ממנה

האיכות של התמונות היו בסדר גמור רק היה חסר לה פלאש כי הפלאש שלה היה חלש ולפעמים תמונות נמרחות...אבל אז הייתי מצלם שוב..

ולכן ואני בגלל זה בודק מצלמה שתעמוד בסטנדרטים,בשביל שאני לא יקנה סתם עוד מצלמה \או שאני יקנה סתם מצלמה יקרה עום עדשות וכו' שאני לא אצטרך אותם

פורסם

בשביל ארועים תצטרך להגדיל את התקציב, תצטרך פלאש חיצוני, ואולי אפילו גוף רזרבי (מומלץ) והרבה ציוד נלווה (כרטיסי זכרון, סוללות חילופיות וכו').

פורסם
  • מחבר

אני יודע שאני צריך פלאש חיצוני סוללות חיצוניות כרטיסי זיכרון...מה עוד? עדשה לזום?

ואני צריך תגוף עצמו ולכן אני לא יודע איזה ומה כדאי ואני צריך את עזרתכם כדי שלא אקנה סתם דברים שלא אזדקק להם

לכן יש למישו עוד הצעות בקשר למצלמה פלאש ועדשה ומה שצריך ?

עם הזמן אם זה יתפתח ותהיה מלא עבודה אני גם אחליף תגוף כנראה הכל תלוי בהרבה דברים

חבל לי להשקיע כסף על ציוד ששוה הרבה מאוד ואני כעיקרון מצלם אנשים שיהיה להם תמונות למזכרת כמגנט..

(חוץ מכל הכקטע של המצלמה יש לי לקנות גם מדפסת,ומחשב ניידבעוד כ 4500 אלף)

פורסם

טוב, זה משנה את התמונה (תרתי משמע).

צילום מגנטים זה לא ממש צילום אירועים.

בכל מקרה פנטקס KM עם עדשת קיט + מבזק של סיגמא 540SUPER יספיקו לך בהחלט גם לצילום למגנטים וגם לצילום במועדונים.

אופציה חלופית היא הקאנון 1000D עם עדשת 18-55IS + מבזק.

שתי המצלמות האלו יספיקו לך ביותר, כמו כן לצילומי פלג גוף עליון , כמו שמקובל בתחום המגנטים, לא צריך יותר מ-55 מ"מ, כך שעדשת הקיט תספיק.

פורסם
  • מחבר

הלכתי לשתי חנויות צילום והציעו לי את זה

Nikon D60 +18-55 VR ¤2900

סוללה רזרבה

סוללה תואמת למצלמות ניקון ¤290

Nikon SB600 AF ¤1,457

SDHC 4GB ¤155

5368

(מחיר מזומן פחות 4%)

הצעה שניה

מצלמה דיגיטלית DSLR קנון כולל עדשה עם מייצב Canon EOS 1000D/ KISS F/ Rebel XS kit 18-55 IS -

3200 שח

540super sigma

1200

איפה כדאי לקנות באינטרנט או בחנות בעיר שלי עפולה?!

בקשר לאחריות וכו'.. אם כדאי לחסוך ת 200 -300 שקל אם אני יקנה באינטרנט..??

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים