עבור לתוכן

ThermalTake V1 לא מחזיק אוברקלוק בימי הקיץ-התייעצות

Featured Replies

פורסם

שלום חברים.

יש לי מעבד E8400 שנקנה לני כשנה וחצי. לפני קצת יותר משנה קניתי לו קירור THERMALTAKE V1,אותו בחרתי בעיקר בגלל הרכבתו הפשוטה שלא מחייבת פירוק הלוח(המחשב היה כבר מורכב כמה חודשים אז,וממש לא רציתי להתעסק עם פירוק הלוח במצב זה),ביצעתי אוברקלוק למעבד לתדר של 4GHZ,עם מתח VCORE של 1.4..לא השקעתי יותר מדי מאמץ באופטימיזציה של האוברקלוק..הגעתי לתדר הרצוי עם מערכת יציבה והפסקתי שם.

בשנה החולפת קצת הזנחתי את המחשב מבחינת נקיון,והופ,הנה הגיעו ימי הקיץ החמים(מאוד),ופתאום אני מוצא את עצמי עם אתחולים פתאומיים של המערכת בשעות החום(צהריים בלי מזגן).

בכל מקרה,פתחתי חיש מהר את המארז וגיליתי שזה קצת TOO LITTLE TOO LATE,וצלעות הקירור של הV1 מלאות אבק בצורה שבלתי ניתנת לניקוי ללא פירוק הקירור.

אציין גם שהורדת המתח ל1.38 והורדת התדר ל 3.8 לא פתרו את הבעיה..המעבד ממשיך לטייל לו בטמפ' מאוד לא בריאות של 60 מעלות בצורה כמעט קבועה..מה שגרם לי להתאכזב ולתהות עד כמה הV1 שווה באמת,בייחוד ביחס לקירורים חדשים יותר..

בקיצור,נראה שאין מוצא מלפרק את הקירור,וכאן אתם נכנסים לעניין..אני מבקש ייעוץ בנוגע למה כדאי לעשות-

עם הV1 הגיעה משחה תרמית מוזרה,בשקית קטנה בלי שום שם או מותג..בזמנו לא הקדשתי לעניין תשומת לב רבה,אך נראה שכעת העניין מתחיל להפריע-אם כן,סביר להניח שתוך שנה+- המשחה התרמית(העלובה,יש להניח) התייבשה ואיבדקה כל אפקטיביות שהייתה לה? האם ישנו הבדל פונדמנטלי אמיתי בין משחה כזו למשחה אחרת,שתצדיק השקעה וקנייה של משחה חדשה ממותגת? אם כן,על מה תמליצו?

ונחזור לנושא הקירורים המודרניים יותר..איך הV1 ביחד ל,בואו נגיד,הMUGEN 2? האם יש הצדקה לנצל את פירוק הקירור ולהשקיע 250~ שקל לקירור חדש..?

ועוד שאלה אחרונה,יכול להיות שמטומטת במקצת..האם ניתן לשטוף את הקירור במים לאחר פירוקו(ע"מ להיפטר מכל האבק שהצטבר בצורה הטובה והאפקטיבית ביותר..)?

אודה אם התגובות יהיו בוגרות וענייניות,ולא הצעות מגוחכות למיניהן.

פורסם

כמה דרמה מיותרת ואיזה הגזמות ...

קח את הV1 , קנה צנצנת אוויר דחוס , נקה אותו מכל הג'יפה , קנה משחה טרמית ב20~40 שקל , תחזיר את הכל למקום וגמור עניין .

חבל על ה200 שקל של הגוף הקירור החדש , המוגן מחייב אותך בפירוק של הלוח , ואני מבין שאתה רוצה להמנע מזה ...

אם אתה לא רוצה לקנות אוויר דחוס , קח מדחס , או פן ממש חזק , או שואב אבק שפולט אוויר , נקה את הV1 הזה , ונגמר הסיפור .

ולא , זה לא ישנה איזו משחה תקנה , ההבדלים יהיו זניחים , אם זה יהיה הMX-1 , MX-2 , STG , משחת סיליקון רגילה כמו שקיבלת , AS5 או כל דבר אחר שתמצא.

ההבדלים יהיו מעלות בודדות , וזה לא באמת משנה ומעניין מישהו , אם המעבד שלך על 57 מעלות או על 59 מעלות .

פורסם
  • מחבר

באמת סליחה על הדרמה,אני מקווה שתמצא מקום בליבך לסליחה ומחילה עבורי,אדון יקר...

בכל מקרה,אז איזו משחה תרמית כדאי לקחת? "אחת ב20-40 שקל" לא הכי עוזר לי..

פורסם

ראה את עצמך מחול ;D

לגבי המשחה , כמעט בכל חנות נכון להיום תמצא מבחר רב של משחות טרמיות שהמחירים שלהם נעים בין 20 ל40 שקל :

יש לך את הMX-1 ואת הMX-2 של ארקטיק קולינג , שהן סבבה לגמרי .

יש לך את הלק , הידוע גם כSTG1 נראה לי , עלול לעלות קצת יותר מ40 שקל .

יש לך את הAS5 , ארטיק סילבר 5 , לא יודע איפה מוכרים את הדבר הזה עדיין , גם נחשב למצויין .

יש לך את המשחות הרגילות של הגריז הטרמי הלבן הרגיל , כמו שקיבלת עם גוף הקירור שלך , הוא אחרי כשנה וחצי עד שנתיים בתנאי חום קיצוניים מתייבש לגמרי , כך שלא הייתי ממליץ לך להשתמש בו .

מה עוד נשאר ?

נראה לי שזהו .

MX-1 וMX-2 לא מתפזרים ונוזליים , וההולכה הטרמית שלהם משתפרת אחרי 2~3 ימים של עבודה .

STG צריך למרוח כמו לק , על כל המשתמע מכך , שכבה אחידה , בלה בלה בלה , שלא ינזל בצדדים , להניח בזהירות , ולמרוח גם על המעבד וגם על הגוף קירור , כדי שלא יהיו בועות .

AS5 , אותו הסיפור כמו הלק , אבל מוליך חשמלי בתצורות מסויימות מאוד , ולעיתים נדירות קיים חשש , אם לקחת ופשוט הוצאת את כל המשחה על המעבד , שאולי ינזל משהו לצד , ואולי יקצר משהו , ואולי משהו ישרף , יש סיכון אפסי מאוד שמשהו ישרף , אבל עדיין , מאוד קטן .

מה שתמצא בחנות ליד הבית , תקנה בראש שקט .

פורסם
  • מחבר

אחלה,תודה..ועכשיו לגבי הכמות הנמרחת..חשבתי שהסיבה שהV1 נהיה פחות או יותר חסר תועלת אחרי שנה(48~ מעלות IDLE.. ::)),הוא בגלל שמרחתי קצת מדי משחה..אז אני רואה שבמשחות המדוברות יש 3-4 גרם,אולי תנסה להגיד לי מה הכמות,בהנחה גסה,שצריך למרוח? רבע מזרק? שליש?

אני יודע שאני חופר,אבל בכל זאת,לא הכי בא לי להתעסק בכל קיץ מחדש עם מחשב שצווח מכאבים בכל פעם שאני מפעיל אותו..

פורסם

תלוי במשחה , אם אתה תלך על הMXים למיניהם , אז משהו כמו רבע מזרק באמצע המעבד יעשה את העבודה , אם תלך על הלק , תדאג למרוח שכבה לא שמנה מדי גם על המעבד וגם על הגוף קירור .

לגבי כל שנה ... קודם כל תבדוק על איזו מהירות המאוורר אצלך מוגדר להסתובב , אם אתה רוצה שקט מוחלט , והוא על המינימום ואין זרימת אוויר במארז ,לא יעזרו לך שום משחות , הגוף הקירור הזה כולו מנחושת , ואתה צריך זרימת אוויר טובה והמהירה בשבילו .

אם הוא על קצת מתחת לאמצע , אז אתה יכול להשאיר אותו ככה , והוא יעשה את העבודה כמו שצריך .

חשוב לפני כל קיץ לנקות אבק מהמחשב , ואפילו רצוי לעשות את זה פעמיים בשנה , אחרת לא משנה איזה גוף קירור יהיה לך , כל שנה יעלו לך המעלות , וכל שנה תתחיל לשבור את הראש למה הוא לא סוחב לך OC פתאום ולמה הוא צווח לך מכאבים כמו טווס שמרטו לו את כל הנוצות מהאף .

פורסם
  • מחבר

המאוורר אצלי עם מקסימום מהירות כל הזמן,גם זרימת האוויר טובה(5 מאווררי S-FLEX)..כמו שאמרתי,אכן חטאתי וזנחתי את המניאק הקטן לאיזו שנה,ועכשיו אני מתמודד עם חטאי :silly:

פורסם

תקשיב אדוני פותח הת'רד. :)

גם לי יש V1, שקניתי ב-17.2.07 (מוזר שאני זוכר את התאריך הזה).

מאז ועד לפני השבת האחרונה שהייתה, הייתי עם אותה משחה שבאה עם V1. והטמפ' היו בסדר גמור, למה? כי לא הזנחתי אותו מבחינת ניקוי אבק וכדומה.

אבל! בחודשיים האחרונים כן הזנחתי, וגיליתי (לא להפתעתי) שכבה עבה של אבק מודבקת לקירור שלי (תרתי משמע). מה שעשיתי זה:

1) קניתי משחה טרמית MX-2 עלה לי 47 ש"ח בפנדה.

2) פירקתי את כל המארז לחלוטין.

3) ניקיתי את כל האבק מהמארז.

4) לקחתי את ה-V1 הצידה ופשוט עשיתי עליו פפפפפוווווווווווווו מאוד ארוך כמה פעמים עד שלא נשאר אבק (הדבר כמובן הצריך פירוקו המלא של הקירור מהלוח M - כולל את המאוורר מהקירור עצמו).

ניקיתי את הגריז הישן עם אציטון ביחד עם צמר גפן, דאגתי לא להשאיר שאריות של צמר גפן (דבר שיכול להשפיע משמעותית על הטמפ'), כנ"ל גם את המעבד ואת שאריות האציטון פשוט ייבשתי עם נייר טואלט רך.

5) עכשיו הסעיף הזה מאוד חשוב שתזכור! בקשר לכמות המשחה שאמורה להיות רק על המעבד היא בגודל גרגיר של אפונה (אולי אפילו קצת, אבל ממש קצת פחות).

ומרחתי את המשחה עם כרטיס אשראי, במקרה שלי עם אפטרכרט (אבל כל סוגי האשראי יתאימו :lol:) שכבה ממש דקה, ואם ראיתי שנשארו שאריות כלומר נוצרת שכבה עבה, אז הורדת עוד קצת משחה, וככה עשיתי לעצמי שכבה דקה.

6) ניקיתי את לוח M מהאבק סביב המעבד, שמתי מעבד ועליו את הקירור (שעליו אין עוד משחה).

הפעלתי את המחשב, הטמפ' ירדו לי ב-5 מעלות. עוזר מאוד בימים חמים אלו!

מקווה שתקשיב לעצעתי ולא למישהו שאומר לך למרוח פעמיים שכבה דקה על המעבד ואז עוד על הקירור... :P

בהצלחה!

פורסם

אתה מדבר על משחה שמורחים עם כרטיס וכו' הוא מדבר על משחה שמורחים כמו טיפקס (מצטער אבל ההשוואה ללק פשוט לא עובדת אצלי).

וכן, במשחה כזו כדאי למרוח שכבה דקה על גוף קירור שלא "ממורק" היטב (THERMALTAKE ידועים לשמצה בעניין זה).

לעניין - לדעתי תוכל להוריד את רוב האבק עם ספריי אוויר דחוס גם ללא פירוק הקירור. כמובן שתקבל תוצאות טובות יותר אם תפרק.

פורסם
  • מחבר

אין ספק שהורדת האבק תסייע להורדת טמפ' המעבד,אך עם זאת,עליית הטמפ' התלולה(משהו כמו 6-8 מעלות בIDLE) גורמת לי להניח שלא רק האבק הוא הגורם לבעיה,אלא גם המשחה התרמית..ובגלל זה אני מניח שפירוק הקירור,ניקויו והחלפת המשחה יעשו עבודה אפקטיבית יותר..

פורסם

אתה מדבר על משחה שמורחים עם כרטיס וכו' הוא מדבר על משחה שמורחים כמו טיפקס (מצטער אבל ההשוואה ללק פשוט לא עובדת אצלי).

וכן, במשחה כזו כדאי למרוח שכבה דקה על גוף קירור שלא "ממורק" היטב (THERMALTAKE ידועים לשמצה בעניין זה).

לעניין - לדעתי תוכל להוריד את רוב האבק עם ספריי אוויר דחוס גם ללא פירוק הקירור. כמובן שתקבל תוצאות טובות יותר אם תפרק.

אתה יודע, פעם אחת השתמשתי בספריי אויר דחוס, הייתה לא השפעה הפוכה.

אני לא יודע אם זה אמור להיות ככה, אבל כך זה היה אצלי.

כשהייתי לוחץ על כפתור והאויר הדחוס היה יוצא, הוא היה יוצא עד כדי כך קר שהוא היה מקפיא לי את האבק האבקתי הזה שקשה להוריד, שהיה עוד יותר קשה להוריד לאחר הקפאתו.

כן, הספריי היה מוריד פה ושם אבק, אבל אני מציע בחום גבוה או לקנות/השיג מדחס אויר אישי (עד 1,000 ש"ח) או פשוט לעשות כמוני ולעשות הרבה פפפפפפפפפווווווווו כדי להוריד בדיוק כל מה שאתה רוצה.

פורסם

אם כבר מדברים על מריחות משחה ...

MX1 וMX2 , אין בהם שום צורך בלמרוח על גבי המעבד , הלחץ של גוף הקירור יפשט את המשחה למקומות הרצויים , כן חשוב לשים את המשחה במרכז של המעבד , שוב פעם , העניין הזה תקף אך ורק למשחות הMX .

פורסם

זה לא חשוב, האופן שבו אתה מורח, עם כרטיס לאורך כל המעבד או ע"י המעבד עצמו.

אני העדפתי למרוח לבד לאורך כל המעבד כי כך מומלץ בכל מקום.

אגב, לא אמרתי שזה לא חשוב לשים את המשחה במרכז המעבד, כי אני שם במרכז.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים