עבור לתוכן

הגעתי להחלטה בנוגע לעתידי המקצועי

Featured Replies

פורסם

הסיכוי שלך להקים סטארט אפ ולהצליח איתו אפסי. ממש מועט. קלוש להדהים.

צא מהסרט שאתה חי בו. החיים הם לא "מסודרים".

• תגובות 46
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

ימים פופולריים

פורסם
  • מחבר

די להיות ציניים, אני לא רוצה שהסטארט אפ שלי יהיה לפתוח אתר מתחברה ולחסל אתכם סופית, כי אם כן, אני אדאג שלא תירשמו לשם.

פורסם

תמיד יש יוצאי דופן, אבל אם נפתח לוח דרושים 90% מעובודת דורשות או תואר או ניסיון בצבא. חוץ מזה אדם אם תואר מקבל יותר (אם כבר מדברים על זה).

חוץ מזה למה זה דבילי? זה דיי ראילי (ולדעתי חבל שהמצב הוא כזה).

אדם עם תואר לא מקבל יותר.

אתה מתכוון אולי להגיד "אדם עם תואר מקבל יותר מאשר אדם בלי תואר כאשר לשניהם יש אפס ניסיון", וזה כמובן סיפור שונה לחלוטין.

ברור שרוב העבודות בלוח דרושים "דורשות תואר", איך לדעתך הם יסננו את כל מאות האומללים שישלחו להם קורות חיים של "היי אני קוראים אותי ניסים בטיטו ואני רוצה עבודה תחזרו אליי לטלפון שלי מחכה לתשובתכם תודה" ?

אבל,

א. ברגע שתגיש קו"ח עם ניסיון, אף אחד לא יסתכל על התואר שלך. הוא לא מעניין.

ב. אתה בכלל כתבת "בלי תואר גם אם אתה לא שכיר אתה לא תצליח", והדגש הוא כמובן על החלק המודגש. זה פשוט קישקוש, ממתי צריך תואר בשביל להצליח כעצמאי? העובדות מראות אחרת לגמרי.

פורסם
  • מחבר

אתה מתכוון אולי להגיד "אדם עם תואר מקבל יותר מאשר אדם בלי תואר כאשר לשניהם יש אפס ניסיון", וזה כמובן סיפור שונה לחלוטין.

ברור שרוב העבודות בלוח דרושים "דורשות תואר", איך לדעתך הם יסננו את כל מאות האומללים שישלחו להם קורות חיים של "היי אני קוראים אותי ניסים בטיטו ואני רוצה עבודה תחזרו אליי לטלפון שלי מחכה לתשובתכם תודה" ?

אבל,

ב. אתה בכלל כתבת "בלי תואר גם אם אתה לא שכיר אתה לא תצליח", והדגש הוא כמובן על החלק המודגש. זה פשוט קישקוש, ממתי צריך תואר בשביל להצליח כעצמאי? העובדות מראות אחרת לגמרי.

תואר מקנה כלים, ובלי תואר זה הרבה יותר קשה.

מבחינה סטטיסטית זה נכון.

פורסם

אני עדיין חושב שאתה טרול.

פורסם
  • מחבר

אני עדיין חושב שאתה טרול.

האמת היא שטרול הוא אחד שהורס שרשורים שאנשים אחרים פתחו ע''י כך שהוא גורם למריבות, מחמם, מעביר נושא.

אני פתחתי שרשור, למה שאני אהרוס אותו לעצמי? אם כבר פשוט היו נועלים.

פורסם
תואר מקנה כלים, ובלי תואר זה הרבה יותר קשה.

לא ממש

עד שתסיים תואר של 4 שנים יהיו מקצועות ותפקידים חדשים שבכלל לא היו שהתחלת ללמוד את התואר, ויהיו שיכיים לאותו התחום

לא משנה מה תסיים שתגיעה לעבודה עדיין לא תוכל לעשות כלום עצמאית, ותצטרך ללמוד עוד הרבה חומר בזמן מאוד קצר

התואר שיש לבן אדם מצביעה על כך שהוא אכן מסוגל ללמוד ולהבין בתחום - זה לפחות ההשקפה שלי

פורסם

יש מצב ואני טועה, אבל יש סף מסויים שאדם בלי תואר יכול לקבל, הייתה גם שמוע מסויימת שיש מקומות שמעידיפים לקחת אנשים עם תואר ראשון ולא אנשים עם תואר ראשון ושני כי לאחרונים צריך לשלם יותר.

נו אתה רואה אז אני כן צודק שתואר זה דבר הכרחי.

אבל,

ואני שוב צודק, אבל הבן אדם אמר שאין לא יודע במחשבים = אין לו ניסיון בתחום, ואני יוצא מהנחה שהוא אחרי צבא, כלומר הוא לא רכש ניסיון רלוונטי בצבא ולכן הדרך היחידה שלו להתקבל לעבודה היא להשיג ניסיון (מילכוד 22) או לעשות תואר ולהתחיל להתקדם.

שוב אני חוזר, לפי הבנתי לפותח הדיון אין ידע במחשבים, נראה לך שמחר בבוקר הוא יקום יפתח סביבת פיתוח מסויימת ותחיל לפתח תוכנה/אתר? במקרה שלו תואר הוא הכרחי אלה אם הוא יהיה מוכן ללמוד לבד ולהוכיח שהוא כפרילנסר עדיף על גבי מישהוא אחר (אם או בלי תואר).

חוץ מזה אם הוא נתכוון לעבוד פרילנס תואר רק יתרום לו, זה מה שילמד אותו לשבת על התחת ותכלס לעבוד ולא להיכנע לפיתויים כגון "בוא נמצא החוצה" "בוא לשחק סנוקר" "תבדוק את התמונות שלי בפייסבוק".

פורסם
  • מחבר

אולי חלאס לצטט הודעות מעליך?

אני לא יודע איך לצטט כמה תגובות ביחד.

פורסם

האמת היא שטרול הוא אחד שהורס שרשורים שאנשים אחרים פתחו ע''י כך שהוא גורם למריבות, מחמם, מעביר נושא.

אני פתחתי שרשור, למה שאני אהרוס אותו לעצמי? אם כבר פשוט היו נועלים.

טרול זה אחד שהורס תרבות דיון בפורום. לא משנה איך.

גם אם הוא פותח נושאים ללא רצון לשימוש אמיתי במידע שיקבל מהם זוהי התנהגות טרולית.

פורסם
  • מחבר

טרול זה אחד שהורס תרבות דיון בפורום. לא משנה איך.

גם אם הוא פותח נושאים ללא רצון לשימוש אמיתי במידע שיקבל מהם זוהי התנהגות טרולית.

אני לוקח לתשומת ליבי כל מה שנאמר פה.

פורסם

MasterDK, אז אתה מדבר ספציפית על פותח הדיון, או באופן כללי?

כי אם אתה מדבר ספציפית עליו, אני גם לא כלכך מסכים איתך.. לדעתי במקרה שלו גם תואר לא יעזור לו :-X

פורסם

MasterDK, אז אתה מדבר ספציפית על פותח הדיון, או באופן כללי?

כי אם אתה מדבר ספציפית עליו, אני גם לא כלכך מסכים איתך.. לדעתי במקרה שלו גם תואר לא יעזור לו :-X

בקשר לאופן כללי, יש ויש, אני לא יכול לבוא להצהיר שכל אחד שאין לו תואר לא יצליח, אבל מה שכן זה לא מזיק, כמובן שיש יוצאי דופן שמסתדרים גם בלי, אך זה לא כולם.

בקשר אליו שמע אני נאלץ להסכים איתך במקרה הזה... :-X

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים