עבור לתוכן

הגעתי להחלטה בנוגע לעתידי המקצועי

Featured Replies

פורסם

היי חבר'ה,

כפי שסיפרתי בעבר, אני רוצה ללמוד מדעי המחשב או הנדסת תוכנה (האמת היא שאני עדיין לא מבין מה ההבדל).

כמובן שאני רוצה ללמוד את זה לצורך תעסוקה ופרנסה, ולא למטרת הרחבת אופקים בתחום המחשבים.

אבל הבנתי גם שאני רוצה להיות עצמאי, לא רוצה בוס, לא רוצהלהיות שכיר שמסתכל על השעון וסופר את הדקות עד שיוכל ללכת הביתה.

אז השאלה שלי היא, האם אפשר להיות עצמאי בתור בוגר הנדסת תוכנה/מדעי המחשב?

אשמח לשמוע על אפשרויות שונות שאפשר לעשות בתור עצמאי.

• תגובות 46
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

ימים פופולריים

פורסם

אתה יכול לפתוח חברה. אבל אתה צריך רעיון למוצר.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול לפתוח חברה. אבל אתה צריך רעיון למוצר.

יש הרבה רעיונות, תחום התוכנה הוא אינסופי.

אבל כמה חברות סטארט אפ נמכרות? הבנתי שרק מפתחים בודדים מצליחים לעשות את המכה.

פורסם

חברה לא חייבת להימכר כדי להצליח (ראה גוגל).

פורסם
  • מחבר

חברה לא חייבת להימכר כדי להצליח (ראה גוגל).

אם הייתה לי חברה כמו גוגל, מזמן הייתי מוכר אותה ויוצא לפנסיה בגיל 21.

תכלס אני רק רוצה להתעשר ולחיות חיי מותרות שכוללים טיולים מסביב לעולם, נסיעה במכוניות יוקרה, קאנטרי קלאבים וסקס עם דוגמניות בעלות תאוות בצע שרק רוצות את הכסף שלי.

פורסם

ואללה, אני לא. אני מעדיף לקרוע את התחת 14 שעות ביום בשביל אישה כפוית טובה וילדים שלא אוהבים אותי.

עכשיו ברצינות, במקומות עבודה נורמליים אתה לא צריך לספור את הדקות עד שתלך הביתה. אני עובד בהייטק, לפעמים מגיע ל10-11 שעות עבודה ביום, ונהנה מזה. לא צריך להיות עצמאי בשביל להנות מהעבודה.

פורסם

ברור שרק חלק נמכרות, אם אין לך רעיון טוב, כנראה שאין טעם להשקיע בו הרבה זמן, כי זמן=כסף

לגבי לימודים, כמה נסיון בתוכנה יש לך?

ההבדל העיקרי בין הנדסת תוכנה למדעי המחשב הינו שמדעי המחשב שייך למתמטיקה והנדסה.. להנדסה

זה משתמע בעיקר בעובדה שבהנדסה אתה לומד פיזיקה, לרוב זה תואר 4-שנתי לעומת 3-שנתי

וגם ניתן לעשות התמחויות

פורסם
  • מחבר

ואללה, אני לא. אני מעדיף לקרוע את התחת 14 שעות ביום בשביל אישה כפוית טובה וילדים שלא אוהבים אותי.

עכשיו ברצינות, במקומות עבודה נורמליים אתה לא צריך לספור את הדקות עד שתלך הביתה. אני עובד בהייטק, לפעמים מגיע ל10-11 שעות עבודה ביום, ונהנה מזה. לא צריך להיות עצמאי בשביל להנות מהעבודה.

יש לך אוטו צמוד ומשכורת מעל 12?

אני רוצה להיות עצמאי כי עצמאי עם רעיון טוב וחוש יזמות בריא, יכול להיות מולטי-מיליונר.

אני לא מבין את כל הפרופוסרים למדעי המחשב האלה שיש להם פרס נובל בתחום. הם בקלות יכולים לעמוד בראש צוות פיתוח יוקרתי ולעשות הון.[br]פורסם בתאריך: 13.08.2009 בשעה 15:56:18

ברור שרק חלק נמכרות, אם אין לך רעיון טוב, כנראה שאין טעם להשקיע בו הרבה זמן, כי זמן=כסף

לגבי לימודים, כמה נסיון בתוכנה יש לך?

ההבדל העיקרי בין הנדסת תוכנה למדעי המחשב הינו שמדעי המחשב שייך למתמטיקה והנדסה.. להנדסה

זה משתמע בעיקר בעובדה שבהנדסה אתה לומד פיזיקה, לרוב זה תואר 4-שנתי לעומת 3-שנתי

וגם ניתן לעשות התמחויות

כרגע אין לי ניסיון בכלל כי עוד לא התחלתי ללמוד.

אני יודע שפיזיקה זה יותר, וחוץ מפיזיקה בטח יש עוד קורסים לא נחוצים כמו מערכות ספרתיות, לא?

פורסם

נכון

אגב, ביום שתבין שכסף לא מניע את כל כל האנשים, תבין למה פרופסורים לא עומדים בראש צוות פיתוח

פורסם

לא חייב לפתוח סטארטאפ.

אתה יכול להתחיל כ- FREELANCER ואז אתה עובד כמה שאתה רוצה ובהתאם מרוויח.

משם אתה יכול להתפתח לחברה של FREELANCER-ים ואז אתה עובד יותר בלשווק את החברה שלך מאשר ממש לתכנת.

סביר להניח שבשביל לעבוד ככה תצטרך כמה שנות ניסיון בשוק הבשר.

כדאי גם להתחבר לדיי הרבה אנשים בתחום.

רוב האנשים לא יקחו מישהו שאף אחד לא מכיר לעשות בשבילם עבודה (אלה עם מדובר אולי בבניית אתרים).

פורסם

יש לך אוטו צמוד ומשכורת מעל 12?

אתה צוחק? מהנדסי תוכנה מתחילים ממשכורת של 15000.

אני רוצה להיות עצמאי כי עצמאי עם רעיון טוב וחוש יזמות בריא, יכול להיות מולטי-מיליונר.

סבבה, זה כבר משהו אחר.

אגב, אני די בטוח שרוב הסטרטאפיסטים לא ישר קפצו לזה, אלא עבדו לפני כן כשכירים למשך כמה זמן.

פורסם

רוב האנשים לא יקחו מישהו שאף אחד לא מכיר לעשות בשבילם עבודה (אלה עם מדובר אולי בבניית אתרים).

:'(

פורסם
  • מחבר

אתה צוחק? מהנדסי תוכנה מתחילים ממשכורת של 15000.

סבבה, זה כבר משהו אחר.

אגב, אני די בטוח שרוב הסטרטאפיסטים לא ישר קפצו לזה, אלא עבדו לפני כן כשכירים למשך כמה זמן.

אז אתה מרוויח מעל 15, ויש לך אאודי A8 צמודה?

פורסם

מהנדסי תוכנה בלי נסיון היום לא מוצאים עבודה.

אז הם לא מתחילים מ 15000

אם כבר להיות ריאלי, הם מתחילים מ 8000

פורסם

אז אתה מרוויח מעל 15, ויש לך אאודי A8 צמודה?

דיי כבר להיות מושפע

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים