עבור לתוכן

צריך המלצה למצלמה קומפקטית בתקציב של 600-800 שקלים. השאלון כבר בפנים.

Featured Replies

פורסם

-מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? 600-800 שקלים

-אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? בעיקר משפחה וחברים, גם בתנאי תאורה חלשים יותר

-האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לא, כי כנראה לא מתאים לתקציב

-האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? כן

-האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? לא

-האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? מתכוון לצפות בתמונות על גבי מסך מחשב

-כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או על איכות תמונה עבור מצלמה שנכנסת לכיס? הכי חשוב לי שהמצלמה תיכנס לכיס,

אתפשר על תכונות של המצלמה

-האם אתה נעול על יצרן מסויים? לא נעול על שום יצרן

פורסם

ואייי כמה חפרת... יכולת לקצר את זה בהרבה.

בכל מקרה, עשיתי גם חיפושים למצלמה דומה, בנתיים מה שעלה ברשת זה ה Canon PowerShot A480, שווה בדיקה.

פורסם

מצלמה שגם תכנס לכיס, גם בתקציב מוגבל וגם תענה לכל הדרישות זה מעט בעייתי.

בעבר רכשתי את ה-F40FD (שלמרבה הצער כבר לא נמכרת) שחוץ מזה שהיא לא ממש אולטרא-דקה, הייתה עונה לך על רוב הדרישות.

אבל כמסורת פוג'י, שיש להם ביד מצלמה עם עלות-תועלת מעולה ומובילה בסגמנט, הם רק מצליחים לקלקל (ע"ע S6500). ה-F50/F60 כנראה פחות מומלצות.

אם תעלה ב-200 ש"ח מעלה, אתה תמצא את ה-F100FD הוותיקה שעדין נותנת תוצאות מעולות ב-ISO גבוה יחסית לקטגוריה, טווח אורכי מוקד ("זום") המאוד תואמים לדרישותיך ומצוידת במייצב תמונה.

בתוך התקציב שלך, אולם פחות קומפקטית ונחותה יותר, יש את ה-A590IS שעדיין ניתן למצוא עם תוצאות סבירות ב-ISO גבוה ומייצב תמונה. עוד בעוכריה טווח אורך מוקד המתחיל ב-35 מ"מ ומעט פוגם ביכולת צילומי הפנים.

ה-A480 מציעה אריזה קומפקטית ואלגנטית, אם כי אישית אני לא סובל את הארגונומיקה של האולטרא-קומפקטיות למיניהם, אבל אין מתנות חינם (בטח לא מקאנון) והחיסכון ניכר בכל: אין מייצב, אורך מוקד מינימלי של 37 מ"מ שאתה עשוי לגלות כמגביל, מסך LCD נחות, וזה בעיה במיוחד במצלמה חסרת עינית. בקיצור, נחותה בכל תחום ותחום מה-F40 שקניתי בדיוק באותו הסכום, בדיוק לפני שנה. לכן אני לא מסוגל להמליץ על המצלמה הזאת.

פורסם

אגב, אם כבר מקנון אז אפשר לשקול גם את ה-A1000 IS שלהם, עדיפה על ה480 לדעתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים