עבור לתוכן

הרב עובדיה: התלמידים החילונים כמו בהמות

Featured Replies

פורסם

כמו שאני אומר בכל וויכוח עם פנדמנטליסט מהכת התורנית, תביא לי את הפסוק שבו כתוב שעל כל יהודי לשבת כל היום ולרבוץ בתורה ואני בעצמי יממן לך את אורך החיים הזה...

דברים פרשת ואתחנן (נקראה לא מזמן) פרק ה פסוק א: "..את החוקים ואת המשפטים אשר אנכי דבר באוזניכם היום

ולמדתם אתם ושמרתם לעשותם"

• תגובות 98
  • צפיות 6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ואיך זה אומר שאסור לעבוד ולהתגייס ולהיות פרט נורמטיבי מהחברה?

אני מצליח ללמוד הנדסה ולעבוד בו זמנית וזה עם פגיעות ראש, צוואר, גב ורגליים.

פורסם

הם משתמשים בדת, זה לא קשה לראות, פעם בתור צירוץ ופעם בתור נשק עוד לא מבינים שעבר זמנה של הדת מהעולם...

פורסם

אין לי בעיה עם דת, ישנם אנשים רבים אשר מאמינים אבל לא נכנסים לי לחיים, לכיס ולארנק ובו זמנית הם ממלאים את כל החובות שלהם ולא רק דורשים זכויות, נגיד דתיים לאומיים (כיפות סרוגות)

פורסם

ואיך זה אומר שאסור לעבוד ולהתגייס ולהיות פרט נורמטיבי מהחברה?

אני מצליח ללמוד הנדסה ולעבוד בו זמנית וזה עם פגיעות ראש, צוואר, גב ורגליים.

דע לך שחרדים עובדים. פרט נורמטיבי מהחברה - משלמים מיסים.

הם בוחרים לחיות בקהילה שלהם, למה זה מפריע לך?

פורסם
  • מחבר

גם תהילים

התפילה יוצרת מגן אנרגיה,שמאיטה את הטיל, מה שנותן לאלוהים מספיק זמן להסיט אותו, אם היו יותר צדיקים ומתפללים וכל בני ישראל היו הולכים בדרכם של גדולי הרבנים, ואם אתה היית מתפלל או עם תהילים

אז האנרגיה שנוצרת הייתה יותר גדולה, אלוהים היה שם לב מוקדם, מה שהיה נותן לאלוהים יותר זמן להסיט את הטיל, ובמקום שהטיל יפגע בבית ויגרום נזק

הוא היה נופל בשטח פתוח

ראה את המקרים האחרונים שהטילים נפלו בשטח פתוח זה בגלל, התפילות וההתמדה של גדולי הרבנים ותלמידיהם

תגיד לי יש לך קירבה משפחתית לאורן זריף במקרה? ...

חוץ מזה אלוהים הוא לא כל יכול ? למה "Q" צריך תפילות לצבור כוח? הוא כל יכול הוא יכול לחזור בזמן גם בלי אף תפילה ולהסיט את הטיל

הוא לא כמו הולק הוגן שצריך את המעריצים לצבור כוחות ;D ;D ;D

הם משתמשים בדת, זה לא קשה לראות, פעם בתור צירוץ ופעם בתור נשק עוד לא מבינים שעבר זמנה של הדת מהעולם...

הדת לא קרובה לעבור מהעולם אתה יודע כמה כוח וכסף זורם בעסק הזה ?

ציטוט חופשי של גדולי האטיסטים

"יש לך איש בילתי ניראה שחי בשמים ,הוא צופה בך כל היום בכל רגע

לאיש הבלתי ניראה יש 10 דברים שהוא לא רוצה שתעשה אבל אם תעשה אחד מהדברים האלו

יש לו מקום מלא אש ועשן ועינוים וכאב והוא ישלך אותך לשם ליחנק ולצעוק ולישרף ולבכות לנצח נצחים

עד סוף הזמנים

אבל הוא אוהב אותך הוא אוהב אותך וצריך כסף "

גורג קרילין

ולמי שרוצה את הגדול בכבודו ובעצמו בבקשה -

http://www.youtube.com/watch?v=MeSSwKffj9o

פורסם

מעטים וספורים.

אין לי בעיה עם הקהילה שלהם, יש לי בעיה שאני לא יכול לעבור בחופשיות בתחנה מרכזית בלי שמישהו יעוט עלי וינסה לגרור אותי להניח תפלין, הנחת תפילין זאת מצווה שאני אמור לעשות מרצוני לא מכפיה, יש לי בעיה שבתי כנסת נפתחים בתקצוב ממשלתי אחד מעבר לכביש מהשני אבל אין תקציב לחינוך ולקשישים ולניצולי שואה ולמעוניות יום חילונית, מטריד אותי פצצות שהייתי צריך ללכת ברגל 2 ק"מ לבית הספר ואילו תלמידי בתי ספר חרדיים מקבלים הסעים לבית ספר שנמצא מרחק של רחוב מהם, אני באמת צריך להמשיך?

וזה ידוע שאלוהים אוהב כסף, מעולם לא נכנסתי למוסד דתי כלשהו שלא דרש ממני תרומה.

הרב שקבר את סבתא שלי דרש ממני תרומה ל"עילוי נשמתה" והתחיל להאיץ בי מהסיבה המאד הגיונית "אין לי את כל היום",זה לפני שהספקתי להגיע לשביל שלא לדבר על לצאת מבית הקברות, זאת לא אמורה להיות מצווה לקרוא תפילה על נפטר?

פורסם

אני בטוח שחלק מהם עובדים ומשלמים מיסים. אבל אין שום סיבה למה שאנחנו נצטרך לשלם את 3 מיליארד השקלים שהם צריכים בשביל קצבאות. אין זוג צעיר בימינו שיכול להחזיק 10 ילדים. עד כמה שזה מגוחך להגיד, ילדים בימינו זה מותרות ואם אין לחרדים יכולת כספית להחזיק אותם, שלא יעשו אותם. פרו ורבו זה כבר לא תירוץ מספיק טוב, אנשים לא נכחדים יותר ממחלות זיהומיות בגיל 3 (נתעלם משפעת החזירים המנופחת). את השלוש מיליארד שקל האלה יכלו לשפוך לדברים אחרים כמו חינוך, תשתיות ורווחה שלהם יש תועלת אינסופית בטווח הארוך, בניגוד לעוד צאצא שואב משאבים.

פורסם

לאן הדיון הלך...

מנהלים לסגור.

פורסם

דווקא רבים מהם.

כשעט עליך מישהו אתה יכול לסרב וללכת משם. נכון זה מציק, אבל תחשוב שלא כמוך יש אנשים שכן מוכנים להניח תפילין

ולא מניחים בבית ר קמפני שאין להם זמן\חשים לא בנוח מהמשפחה ועוד.

בקשר לבתי הכנסת. אני לא יודע מי נפתח בסיוע ממשלתי\עירוני ומי נפתח ע"י משקיע פרטי

ואיזה נפתח ע"י כמה תורמים. אז אני לא אתיימר להציג תשובה לעניין כי אני פשוט לא מכיר את הנושא.

מצריך בדיקה. ובכל אופן, הסבר אחד שאפשר להציע הוא שגם הם משלמים מיסים ובוא נגיד

עוד 30%-40% מהאוכלוסייה שהם שומרי מסורת\דתיים ורוצים בתי כנסת גם משלמים מיסים.

תחשוב שהמיסים שלהם הולכים לבתי כנסת והמיסים שלך הולכים לאן שאתה רוצה.

ד"א רוב קופת המדינה אינה מתבזבזת בידי המוסדות הדתיים. יש המון מקומות שכסף

נשפך אליהם בלי סוף אבל אתה לא יודע מה קורה איתו שם. שלא ניכנס למערכת הביטחון.

נכון ביטחון זה חשוב, אבל חלק מתקציב הביטחון (הרבה מאוד כסף) הולך סתם על שטויות שלא תורמות לביטחוננו.

בקשר ל"מר גבינה" - כולם משלמים מיסים (מי שלא משלם גם לא משתמש במיסים שלך).

אין אף זוג חרדי צעיר עם 10 ילדים וגם לא עם 4, חדל עם השטויות שנובעות מחוסר ידיעה ודעות קדומות.

אתה תהנה מקצבאות ילדים גם כשתביא ילדים.

פורסם

מה לעשות דת יהיה מקור לשליטה ולמלחמות.

יש עוד מלא זמן עד הזבל האנושי והבורים יבינו שהם כלי שחמט של פוליטקאים רודפיי כוח ובצע בהסוואה של רבנים רוחניים.

הדת הרסה שרפה רצחה וסיפקה תירוץ להרבה מאוד המזוועות של העולם ואפילו הביאה עידן שלם של בורות כללית ושליטה בדת

ללא כל התפחות באיכות החיים וגרמה לתקופה הכי אפלה בהיסטוריה ודבר דומה יקרה לכל דת כאשר תגיעה לשליטה.

וזה בטוח שאם יהיה שלטון דתי בישראל יהיה כאן זעווה איומה עוד יותר שאולי יביא לתובנה שמנידת תורה לא תיהיה טובה

ואולי ילכו בדרך האתאיזם. (בורים לומדים בדרך הקשה תמיד)

דת מבטלת חשיבה עצמית וגורמת להליכה עיוורת כלפי המנהיג ללא ספק.

וזה מה שגורם לאלפי בורים ובורות לא להטיל ספק בדברי הרב עובדיה ולהצדיק את דבריו ולהצביע ש"ס עד ימיו האחרונים. (ולהאמין ב"מגן אנרגיה" שקריאה של ספר גורמת)

ואכן ג'ורג קרלין גאוני בדבריו הפשוטים בפשטותם ששולל כל היגיון וחוסר היגיון בכל דת.

אני מופתע שאיזה דתי לא רצח אותו. (יהודי או נוצרי)

פורסם

אתה כל כך חד צדדי שזה מחשיד (הייתי אומר מילה אחרת אבל אני מתאפק).

בבינין של ההורים שלי היתה שכנה זקנה, היו לה ילדים, אבל איזה מסיונר תפס אותה וגרם לה להעביר את הדירה (בצוואה)

לאיזה בית כנסת, כמובן שהיה קרב משפטי ומשום מה הקרובים הפסידו, מה שקורה מאז דיי מצחיק אם מסתכלים מהצד,

היו שם כבר 3 זוגות של דתיים, הם באים שנים ויוצאים מפה 8, כמו דירת יחום או משהו, כמובן שכל פעם שהאבא רואה אותי במדרגות הוא חייב

להזמין אותי למינין או לאיזה ישיבה (אם זה ישיבה על פרפל'ה הייתי בא) או משהו, לא משנה מה אני אומר לו הוא לא מוותר ועוד אני אתפכח בסוף... :screwy:

מתי הוא יתפכח ויבין שזה לא מעניין אותי השטויות שלו?

בקשר ל"מר גבינה" - כולם משלמים מיסים (מי שלא משלם גם לא משתמש במיסים שלך).

אין אף זוג חרדי צעיר עם 10 ילדים וגם לא עם 4, חדל עם השטויות שנובעות מחוסר ידיעה ודעות קדומות.

אתה תהנה מקצבאות ילדים גם כשתביא ילדים.

פורסם

עומר, אם רק היית קורא את כתבי חז"ל היית שם לב לידע שהיה להם

וכמה הם ידעו דברים שאז היו נשמעים מגוחכים והיום מדויקים להפליא.

כמו קיומן של מעליות ובניה לגובה (דובר על זה שאנשים יגיעו לבתיהן כמו יונה שעפה לקן שלה).

אתה מוזמן לצפות, בספר הזוהר כתובים דברים שגילו מאות שנים לאחר מכן:

http://www.youtube.com/watch?v=gG_e0PtxZe8

על התקופה החשוכה - ימי הביניים אתה יכול להאשים את הנצרות.

הם דאגו טוב טוב, שאנשים לא יעשו כלום. על היהדות, זו בורות להגיד דבר כזה.

אתה כל כך חד צדדי שזה מחשיד (הייתי אומר מילה אחרת אבל אני מתאפק).

בבינין של ההורים שלי היתה שכנה זקנה, היו לה ילדים, אבל איזה מסיונר תפס אותה וגרם לה להעביר את הדירה (בצוואה)

לאיזה בית כנסת, כמובן שהיה קרב משפטי ומשום מה הקרובים הפסידו, מה שקורה מאז דיי מצחיק אם מסתכלים מהצד,

היו שם כבר 3 זוגות של דתיים, הם באים שנים ויוצאים מפה 8, כמו דירת יחום או משהו, כמובן שכל פעם שהאבא רואה אותי במדרגות הוא חייב

להזמין אותי למינין או לאיזה ישיבה (אם זה ישיבה על פרפל'ה הייתי בא) או משהו, לא משנה מה אני אומר לו הוא לא מוותר ועוד אני אתפכח בסוף...

אתה צריך להבין שאני חד צדדי גם כי אתם חד צדדיים כל כך. אז כדאי שתסתכל פה על התמונה הרחבה.

אני לא יודע מה הסיפור עם השכנה של ההורים שלך, אבל אתה לוקח את זה לעניין של "הוא עבד עליה, הוא גרם לה.."

אולי היא ידעה מה היא עושה? ויכול להיות שלא. אני לא יודע אז לא אקבע דעה.

תגיד לו ישר כוח על המאמץ. אם אינך מעוניין שישאל אותך יותר אז תגיד לו "אודה לך אם לא תבקש ממני יותר".

והנה נגמר העניין.

יאללה חבריה, לילה טוב שיהיה לכם. ואל תיקחו הכל שחור-לבן ותקבעו דעה לפני שאתם שומעים מי נגד מי.

כל אחד ואחד מאיתנו שייך למגזר\קבוצה\עדה שיש עליה סטיגמות ודעות קדומות. אז בואו נעצור את זה אצלנו

ולא נעביר זאת הלאה לדורות הבאים. כל אחד שיתעסק בעצמו, ולא ישוש לבקר אחרים ובכלל מבלי לדעת מה ומי.

תהיו בריאים.

פורסם

במקום לשלוח אותי לספרים ולינקים תדבר כמו אדם ואל תפנה אותי לספרים שלך. כמו שאני לא מפנה לריצ'רד דוקינס.

גם למדע יש תצפיות.

ימי הבניים יחזרו על עצמם כאשר כל דת שהיא תעלה לשלטון. (יהדות, נצרות, איסלם וכו')

כי אמונה בישות כזו או אחרת מדכא קדמה ופיתוח וגורמת להסתמכות בכוחות עליונים מאשר הסתמכות על העצמי בלי לשמוע פקודות בחלום.

אמנם זה לא כתוב ישיר אבל זו תוצאה אנושית צפוייה מאליו. (בניגוד לדברי ביאליק)

לא ידעתי שאסור להיות חד צדדי כלפי אתאיזם,

כמו שכל דתי חד צדדי לגבי הישות שלו.

וזה כואב שאתאיזם זו מילה גסה כאן.

המפלגות רודפות הבצע אינם מאפשרים קבורה וחתונה חילונית ומחייבים לשלם לרב זה או אחר, זה מחליא אותי.

ועוד מחליא אותי זה ההמונים העיוורים שמצביעים ללא ספקות ובלי חשיבה לש"ס ויהדות התורה ומעבירים את העיוורון החשיבתי והמוסרי הזה כלפי הדורות הבאים.

ודבר קטן: אי אפשר להגיד לא למבקשי התפילין בלי להתכנס לויכוח אינסופי.

להיות אתאיסט זה לא תשובה

לא תודה זה לא תשובה

יש רק תשובה אחת וזו: "כבר הנחתי תפילין".

פורסם

לאן הדיון הלך...

מנהלים לסגור.

הדיון הולך לאן שכל דבר ילך כאשר דת ניכנסת לתוכו , ממש כמו להכפיל באפס , כל נושא ש"תכפיל" קרי תראה אותו בפרספקטיבה דתית ( וככול שהדת יותר קיצונית כך התופעה תתרחש ביתר עוצמה ) ילך לאבדון ! ( דת הינה מנגנון השמדה של צורת החיים שתפתחה בכדור הארץ מכיוון שהיא הדת מיצרת מנגנון חשיבה קשיח וסטטי דבר שאיננו חיי קרי גמיש ומחליף חומרים עם הסביבה שלו ) מפאת הקיבעון המחשבתי .

ואלוהים היה באמת סוגר את העולם !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים