עבור לתוכן

מפסק 220 שנשלט על ידי מקסימום 7V

Featured Replies

פורסם

שלום.

יש לי מעגל של7V שנישלט על ידי שלט רחוק ורציתי לחבר אותו למפסק אור בחדר.

מישהו יכול לתת לי שם או תמונה של חלק כזה?

משהו כזה

phpIX0bGM.JPG

תודה.

פורסם

אתה יכול להשתמש בrelay או בtriac

פורסם

בכל מכונית קיימים כמה וכמה מפסקים כאלה, למשל אלה שמפעילים את האיתותים, שבהם מעגל מתח נמוך מחובר לסליל שבתוכו פין מתכתי, שזז כאשר מעבירים זרם בסליל (ובכך יוצרים שדה מגנטי) וסוגר מעגל מתח גבוה. התנועות שלו זה התקתוקים שאתה שומע כשהאיתות פועל.

אפשר גם להכין אחד כזה לבד, לא מסובך.

פורסם

בכל מכונית קיימים כמה וכמה מפסקים כאלה, למשל אלה שמפעילים את האיתותים, שבהם מעגל מתח נמוך מחובר לסליל שבתוכו פין מתכתי, שזז כאשר מעבירים זרם בסליל (ובכך יוצרים שדה מגנטי) וסוגר מעגל מתח גבוה. התנועות שלו זה התקתוקים שאתה שומע כשהאיתות פועל.

אפשר גם להכין אחד כזה לבד, לא מסובך.

נשמע מעניין,יש איזה מדריך?

פורסם

האמת שהכנתי כזה עם טראייק ואופטוטראייק בזמן האחרון, אעלה אשכול עם תמונות שיהיה לי זמן.

פורסם

רק שטראייק לא עושה את רעש התיקתוקם וברוב במכוניות מדובר על realy

תיכתוב בגוגל realy elctronic circuit ותמצא את המידע שאתה מחפש בהצלחה

פורסם

הנה ההסבר הכי פשוט שאפשר:

1. לוקחים סליל מחוט נחושת דק וארוך (ללא בידוד!), מלפפים על צינורית כאשר הקוטר קטן משמעותית מהאורך, כך שהקצוות של החוט יימצאו בסופו של דבר בשתי קצוות מנוגדים של הצינורית.

2. לוקחים מוט מתכת דק (רצוי בקוטר כמה מ"מ, לא הרבה מעבר), אפשר ואף רצוי מסמר - שאורכו עולה על זה של הצינורית בכמה ס"מ לפחות.

3. דואגים להצר את שתי הקצוות של הצינורית (מבפנים) כך שישאר פתח בקוטר המסמר במרכז כל בסיס, טיפה יותר, כך שתתאפשר תנועה לאורך הציר המרכזי בלבד.. חשוב לא לעשות את ההצרה מגומי או מכל חומר אחר בעל מקדם חיכוך גבוה - אך חובה חומר מבודד!

4. לוקחים קפיץ קטן, בקוטר שלא עולה בהרבה על זה של המסמר, ומלבישים אותו עליו. משחילים את המסמר (עם הקפיץ עליו) דרך הצינורית, כך שהקפיץ יימנע מהמסמר מלהכנס עד הסוף וילחץ אותו החוצה. רצוי גם להכין מעצור כלשהו שימנע מהקפיץ להוציא את המסמר יתר על המידה.

5. מחברים את ראש המסמר לקצה אחד של מעגל המתח הגבוה. מחברים לוחית לקצה השני וממקמים אותה מול ה"חוד" של המסמר, כך שתזוזת המסמר כנגד הקפיץ תגרום למגע בינהם.

6. מחברים את שני קצוות סליל הנחושת לשני קצוות מעגל המתח הנמוך. בודקים לאיזה כיוון הזרם בסליל ידחוף את המסמר - אם צריך מחליפים כיוונים. מבצעים התאמות אם רואים שהתזוזה אינה רחוקה מספיק.

זהו בערך. שים לב שבהתקן המתואר נדרש להמשיך ולספק זרם לסליל כדי לשמור על מעגל המתח הגבוה במצב סגור. אם אתה רוצה התקן שבו תספיק הפעלה קצרה כדי לסגור והפעלה קצרה בהיפוך סימנים כדי לפתוח, יש לבחור קפיץ חלש מאוד (כמתואר למעלה) ובמקום הלוחית, אפשר להשתמש בזוג לוחיות המותקנות בזווית שנפתחת כלפי המסמר, כך שדחיפתו אל בינהן תתפוס אותו (משהו כמו לדחוף את המסמר לתוך אטב כביסה. הייתי אומר שתיקח פשוט אחד וזהו, אבל הקפיץ שלו כנראה יתפוס את המסמר חזק מדי).

פורסם

אני לא בטוח אם קיים ממסר (Relay) שעובד על פחות מ9 וולט, במידה ותמצא אחד זה הפתרון הפשוט ביותר.

הפתרון המעט יותר מסובך הוא עם טריאק.

פורסם

כנס לכל חנות אלקטרוניקה ותבקש ממסר פשוט (עולה 5-10 שקלים)

סירטוט של ממסר

320464867353439.gif

פורסם

כמובן שיש.

אישית השתמשתי בממסרים של OMRON שמופעלים במתח של 5 וולט. הם קטנים יחסית ויכולים למתג איזה 3 אמפר ב 250 וולט שזה מספיק.

הם כל כך מיניאטוריים ועדינים שגם בקושי שומעים את תקתוקי החיבור והניתוק.

צריך להזהר מצריכת הזרם של הסליל. אני לא יודע כמה זרם מותר לך למשוך מהיציאה אבל יש סיכוי שתצטרך לשלב אופטו קאופלר עם נגד מתאים.או טרנזיסטור כגון BC547 שוב, עם נגד מתאים.

הצריכה הנומינלית של הסליל היא משהו באיזור ה 100 מיליאמפר שזה יותר מדי עבור בוא נאמר מיקרו...

ודרך אגב.

מישהו תאר פה בנייה של ממסר. זה אפשרי לשם השעשוע לבנות דברים כאלה אבל זה יהיה יקר ,מסורבל,לא אמין ובמקרה הזה אפילו מסוכן להשתמש באילתור כזה.

ממסר לא בונים. ממסר - קונים.

פורסם

הנה ההסבר הכי פשוט שאפשר:

1. לוקחים סליל מחוט נחושת דק וארוך (ללא בידוד!), מלפפים על צינורית כאשר הקוטר קטן משמעותית מהאורך, כך שהקצוות של החוט יימצאו בסופו של דבר בשתי קצוות מנוגדים של הצינורית.

2. לוקחים מוט מתכת ד...

בבקשה תגיד לי שאתה לא רציני...
פורסם
  • מחבר

קודם תודה על התגובות!

רשמתי כמה שמות ואני ילך לחפש מאפה אפשר ליקנות. (אני גר בצפון קצת בעיה)

VIC07 אמרתה שאפשר לחבר ממסר של אוטו אין לי בעיה להביא חלק כזה אבל השאלה עם הוא לא ישרף תחת 220V?

תודה.

פורסם

בבקשה תגיד לי שאתה לא רציני...

אם לא שמת לב, בהודעתי הראשונה אמרתי איזה התקן זה ושאפשר בכיף להשיג אותו. לאחר מכן בן אדם אחר שאל, מתוך עניין אישי אני מניח, איך בונים דבר כזה לבד - וקיבל תשובה. אולי מן הראוי היה להוסיף שמדובר אמנם בפרוייקט חביב אך לא ממש מתאים לשימוש מעשי ממושך, ועדיף באמת לקנות אחד מוכן - אבל קיוויתי שאנשים יבינו שמדובר בסה"כ בהסבר בסיסי גם בלי שאגיד זאת במפורש. כנראה שטעיתי, עובדה שאתה לא הבנת את זה.

פורסם

למעשה הבנתי. פשוט אני מפחד שמישהו עוד עלול לבנות את זה, ולחבר ל220. והכי קטע, שזה גם לא יעבוד, כי ה"מדריך" שלך רצוף טעויות. יש לך מושג בכלל כמה חוט נחושת צריך כדי להגיע להתנגדות סבירה? (150 מטר לחוט 0.3 כדי להגיע להתנגדות מינימום של 0.5K אום...) אתה מודע לעובדה שחוט נחושת לא מבודד בעצם יקצר את עצמו? לא עלה על דעתך שהמסמר לא ינוע בכלל לשום כיוון? (המסמר עצמו אולי יהווה אלקטרומגנט, אך הוא לא ינוע לשום מקום)

פורסם

אם לא שמת לב, בהודעתי הראשונה אמרתי איזה התקן זה ושאפשר בכיף להשיג אותו. לאחר מכן בן אדם אחר שאל, מתוך עניין אישי אני מניח, איך בונים דבר כזה לבד - וקיבל תשובה. אולי מן הראוי היה להוסיף שמדובר אמנם בפרוייקט חביב אך לא ממש מתאים לשימוש מעשי ממושך, ועדיף באמת לקנות אחד מוכן - אבל קיוויתי שאנשים יבינו שמדובר בסה"כ בהסבר בסיסי גם בלי שאגיד זאת במפורש. כנראה שטעיתי, עובדה שאתה לא הבנת את זה.

כמו שאמרת שאלתי רק מתוך עניין אישי,אם אני צריך ממסר אני פשוט הולך וקונה זה לא שווה את הסיכון והבלאגן...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים