עבור לתוכן

נייד לסטודנטית מארה"ב, סביבות 500 דולר

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

הגיע הזמן לפנק את אחותי במחשב נייד ללימודים, וחברה של אימא שלי עוד מעט מגיעה לבקר מארה"ב, אז חשבנו לקפוץ על ההזדמנות ולבקש ממנה שתביא מחשב משם. השימושים הם משרדיים ולא יותר מזה.

אנחנו מודעים לבעיית העברית על המקלדת ובמערכת ההפעלה, ואני מאמין שנסתדר עם 150 שקל של חריטה...

החברה הנחמדה מארה"ב הציעה את המחשב הבא:

http://www.costco.com/Browse/Product.aspx?Prodid=11482410&whse=BC&topnav=&browse=〈=en-US&s=1

לא ממש מצאתי שמה את השם של הדגם, אז אני אשמח אם תוכלו להגיד לי אם הוא נמכר בארץ, ואם כן - באיזה מחיר.

לא מזמן גם ראיתי פה המלצה על נייד מסוים של לנובו, אך שכחתי את הדגם שלו... הוא נמכר בערך במחיר של 500$ בארה"ב, אם למישהו יש מושג על מה אני מדבר, אני אשמח אם תזכירו לי את הדגם ותנו את חוות דעתכם עליו.

אשמח גם להצעות משלכם.

תודה מראש!

פורסם

אחותך מתכננת לקחת את המחשב ללימודים? כמה הוא ינוייד? כמו כן, מהי חשיבות האחריות בארץ? בתקציב כזה זה עשוי להיות גורם מגביל מאד.

פורסם
  • מחבר

אחותי בהחלט מתכננת לקחת אותו ללימודים, ועדיף שהמחשב יהיה קל, אבל היא תוכל להסתדר עם נייד ששוקל 2.5... לא יותר, היא חלשלושה :P

חשיבות האחריות בארץ די גבוהה למען האמת, ולא הצלחתי להבין מהדף ההוא אם יש אחריות בין לאומית או לא. יש יצרנים מסויימים שנותנים אחריות בין לאומית, או שזה משתנה מדגם לדגם? אם יש מחשב שממש שווה את זה אני מאמין שאחותי תוותר על האחריות...

פורסם

ממש לא מומלץ אם כן להסתכל על מחשבים של 15.4". אידיאלית לא הייתי הולכת על שום דבר שמעבר ל-13.3" אבל לאור התקציב המוגבל אולי אפשר להתפשר על 14.1". תצטרכו להתגמש קצת ו/או להתפשר על אחריות. אני בכל זאת ממליצה שלא להתפשר על הגודל כי מנסיוני מעט מאד סטודנטים עומדים בנשיאה יומיומית של מחשבי 15.4" ללימודים.

ב-14.1" יש את ה-Lenovo SL400. זה לא מחשב ה-14.1" הקל ביותר שיש אבל הוא זול יחסית ופעם אחרונה שבדקתי היה זכאי לאחריות בארץ בקניה דרך לנובו. קיימת גם גרסא ב-13.3" אבל כרגע היא לא נמכרת דרך לנובו. אולי תצליח למצוא אותה במקום אחר עם אחריות בארץ.

על המחשבים הצרכניים של HP לפעמים אפשר לקבל אחריות בארץ. קשה לי לומר בצורה יותר מובהקת כי לדבר איתם בנושא אחריות זה כמו לתקוע את הראש בקיר. אישית יצא לי להתקל בהמון חוסר עקביות בהצהרות ובפעולות שלהם. זה תלוי בכמה הם מוכנים לעזור. או במצב הירח. אחד מאלה. בכל מקרה, אם אתה מצליח לברר את זה מולם, ה-DV4 ב-14.1" יכול להתאים ומחיריו נמוך כעת דרך HP. יש גם כמה קופונים של הנחות שמסתובבים ברשת, מומלץ לחפש.

ישנן אופציות נוספות ב-14.1" אבל רובן לא נותנות אחריות בארץ. אם מוותרים על אחריות כבר עדיף ללכת על 13.3" לדעתי.

ב-13.3" יש את ה-Vostro 1320 של דל. זה מחשב די קל, עם אופציה למסך מאט ותמורה טובה מאד למחיר אבל הוא יחרוג קצת מהתקציב. בשביל לקבל עליו אחריות בארץ יתכן שיהיה צריך לשדרג את האחריות ל-NBD 3 years וזה כבר יחרוג מהתקציב בהרבה.

אופציה קלה במיוחד שלדעתי כדאי לשקול היא ה-3810T של Acer ב-14.1". זה מחשב עם משקל חריג למחיר וחיי סוללה טובים מאד. החסרון הוא מעבד ULV וחוסר באחריות בארץ. הוא אינו כולל כונן אופטי.

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834115586

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834115585

מחשב דומה הוא ה-Lenovo U350 ב-13.3". גם הוא קל מאד ונייד אך מספק ביצועים צנועים ולמיטב ידיעתי לא זכאי לאחריות בארץ. כרגע הוא נמכר במבצע דרך לנובו בכ-575$.

תמיד אפשר לשקול גם נטבוק של 12.1".

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה רבה על התגובה המפורטת.

המחשבים של Acer נראים די אטרקטיביים עם כל כך הרבה זמן סוללה... אפשר לסמוך על מה שכתוב בניואג, שיש למחשבים האלה זמן סוללה של 8 שעות?

מה הכוונה ב"קניה דרך לנובו"?

פורסם

המחשבים של Acer נראים די אטרקטיביים עם כל כך הרבה זמן סוללה... אפשר לסמוך על מה שכתוב בניואג, שיש למחשבים האלה זמן סוללה של 8 שעות?

לא בהכרח תקבל 8 שעות, זה תלוי שימוש, אבל בהחלט ראיתי יותר מביקורת אחת בה כן הגיעו ל-8 שעות עם ה-3810T בשימוש משרדי סטנדרטי. אפשר לסמוך על זה שמדובר במחשב עם זמן סוללה מכובד ביותר, אפילו אם תקבל 7-6 שעות זה עדיין חריג מאד לגודל ולמחיר.

מה הכוונה ב"קניה דרך לנובו"?

דרך האתר של לנובו. האחריות של לנובו תלויה בקונפיגורציה. קרא את הסטיקי על יבוא מחשב מארה"ב בשביל פירוט בנושא.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, בגלל המעבדים הצנועים של האייסרים וחוסר האחריות, נראה לי שעליהם נוותר.

הלנובו SL400 נראה אטרקטיבי למדי, חבל שבגרסא הבסיסית אין אופציה לשדרוג לווינדוס 7...

מה לגבי החיבור לחשמל שלו, אפשר להשתמש בו רק עם מתאם או שצריך שנאי שיתאים ל220V? מצטער אם זה כתוב בסטיקי ולא שמתי לב, עברתי עליו כבר לפני שפתחתי את הדיון...

אגב, יש לך מושג אם יש מקום שעושה חריטות על מקלדות באיזור חיפה? כל מה שמצאתי זה במרכז...

פורסם

עוד לא נתקלתי בשנאי אמריקאי שלא תואם גם למתח בארץ. מה שאתה צריך זה רק כבל חשמל ישראלי או מתאם.

האמת, אין לי מושג מי עושה חריטה באיזור חיפה. זכור לי ששמעתי על איזשהו מקום עם המילה חדאד בו, תעשה חיפוש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים