עבור לתוכן

עזרה | יש לי PENTAX K200D ופלאש שלא עובד עליו...

Featured Replies

פורסם

שלום, יש ברשותי פנטקס K200D וגם פלאש של SOLIGOR PZ-400AFN

לפלאש יש אפשרות TTL אבל המצלמה לא עובדת ביחד עם הפלאש הכל ידני..

מה אני עושה?

פורסם

במצלמות פילם עוצמת הפלאש נקבעת על ידי האור המוחזר משטח פני הסרט (OTF) ברגע שיש מספיק אור, המצלמה מפסיקה את פעילות הפלאש, פשוט וקל ובלי יותר מדי טכנולוגיה בדרך. במצלמות דיגיטליות המדידה היא באופן שונה, לרוב על ידי הבזקה מקדימה, מה שדורש יותר תקשורת בין יחידת הפלאש לגוף המצלמה. אם הפלאש שלך לא בנוי לעבוד עם פנטקס דיגיטליות, לא תוכל להפעיל אותו במצב TTL.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה, כנראה שהפלאש הזה לא יעבוד ביחד..

הפלאש הזה הוא פלאש יחסית זול, אני אוכל למצוא פלאש ברמה הזאת שכן יעבוד עם הפנטקס? (ברמה ובמחיר)

פורסם

למה לא להשתמש בפלאש ידני?

אחרי שלומדים לעשות את זה מוציאים תוצאות הרבה יותר נכונות, ובעיקר - צפויות.

פורסם

למה לא להשתמש בפלאש ידני?

אחרי שלומדים לעשות את זה מוציאים תוצאות הרבה יותר נכונות, ובעיקר - צפויות.

* צריך מיומנות וניסיון, שלא לכולם יש את הרצון לרכוש. רוב הצלמים רוצים להעביר למצב A או P (ומצב TTL במבזק) ופשוט לצלם.

* לפעמים אתה פשוט רוצה להוציא את המצלמה ולצלם עם מינימום כיוונונים ידניים. לפעמים שאתה עובד ידנית, בתנאי תאורה משתנים אתה לא זוכר לשנות את ההגדרות והתוצאות הן חשיפות מפוספסות. אני לדוגמא, אמנם לא מקצוען (רחוק מזה) אבל עובד הרבה עם מצב M במצלמה וחלק גדול מהזמן גם עם עדשה ידנית לחלוטין ועדיין מפספס לעיתים (אין לי מבזק יעודי, אבל זה תקף גם לזה), צלמים חובבים שרגילים לעבוד כל הזמן באוטומט, יפספסו עוד יותר.

* מבזקים של מצלמות דיגיטליות ב-TTL הם אמנם עדיין לא שידוך מושלם, אבל לרוב אם מכניסים תיקון חשיפה כזה או אחר למבזק ו/או למצלמה זה מכסה את רוב המצבים ומאפשר לקבל תוצאות סבירות עד טובות באופן עקבי (לפחות מהנסיון שלי עם ניקון).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים