עבור לתוכן

רוצה להתחיל ב-OC ראשון וזקוק לעזרה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

היום הגיע לי המפרט החדש שלי ואני רוצה להתחיל ב-OC.

אני לא יודע איך עושים את זה אפילו אחרי שקראתי את המדריכים וחרשתי קצת את הפורום הזה.

איך אני בדיוק ניגש לזה? האם כל "העסק" הוא רק מהביוס?

המפרט שלי הוא:

מעבד-P4 2.4C

לוח-IC7

זיכרון-CORSAIR 512MB C2 3500 433 MHZ בסטיק אחד.

ספק-ANTEC TP 430W

כ.מסך-הרקולס רדאון 9800

מארז-ANTEC AMG 1000

קירור מקורי של אינטל.

מה שמטריד אותי יותר מכל זה הטמפ' של המעבד(לפי הביוס) שהיא 48 מעלות שזה נראה לי קצת הרבה במיוחד שיש לי שני מאווררים שמכניסים מקדימה ועוד אחד מכניס מהצד ושניים מוציאים מאחורה(SF2).

הכל הורכב בחנות אמינה מאוד לכל הדעות כאן באתר וגם ראיתי שיש איזה חומר שחור על הקירור המקורי.

דרך אגב כשהרכבתי את המחשב בחנות והבאתי את המעבד(קניתי במקום אחר) אז הבחור שהתחיל להרכיב אמר לי שאת המעבד הזה (לפי מה שהיה רשום עליו) ייצרו בקוסטה ריקה(אם אני זוכר נכון) ובתור כזה (שלא מביאים לארץ כדבריו) יש לו פוטנציאל של "3.5 בקלות"

• תגובות 48
  • צפיות 2.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

אתה לא תנצל את כל הפוטנציאל של המעבד והזכרונות ,

אם לא תשתמש ב Dual .. לפני שתעשה ניסויים על המחשב ,

אולי תבדוק אם יש אפשרות להחליף ?

פורסם
  • מחבר

את הזיכרון ממש לא כי הביאו לי מחו"ל אבל אני מתכוון מתי שהוא לקנות עוד סטיק דומה ואז יהיה לי 1G

פורסם

סטיק זהה , כן ?

דבר ראשון תדאג לקירור טוב של המעבד , תחליף משחה תרמית ,

ואם יש צורך (לא נראה לי) תחליף גוף קירור .

פורסם
  • מחבר

שמעתי איפה שהוא שאינטל מגבילים את המהירות של המאוורר שלהם.

האם אפשר לחבר לו פוטנציומטר (בהנחה שהוא לא על המקסימום עכשיו)?

פורסם

לא נראה לי שהם מגבילים את המהירות שלו , ואם כן ,

אתה לא תוכל לעשות לו OC ע"י פוטנציומטר , אלא ע"י הוספת מתח .

פורסם

DUAL DDR מפריע ל-OC מאוד, איך הוא יוכל להסתדר איתו?

פורסם
  • מחבר

התוונתי לחבר לו מפסק לשליטה על המהירות שלו.

פורסם

המאוורר לא מוגבל במהירות אלא עובד לפי חיישן חום. כשהטמפרטורה של המעבד עולה, עולה גם מהירות הסיבוב של המאוורר. זה נע בערך בין 2500 ל4500 ואולי יותר... זה המקסימום שהגיע אצלי ב60 מעלות.

כמו שVOODOO3 אמר, לא תנצל את הפוטנציאל של המעבד והלוח, אבל זה לא אומר שאתה לא יכול להתחיל בואברקלוק כבר עכשיו בשביל לקבל תוספת ביצועים.

הרעיון הכללי הוא להעלות את הבאס דרך הביוס. בהתחלה אל תתעסק עם דברים כמו מתחים. תעלה כל פעם את הבאס ב3MHZ ותפעיל מחדש.

פורסם

במערכות אינטל, הדואל כמעט ולא מפריע. אולי כמה MHZים בודדים. וחוץ מזה, הביצועים שהוא יקבל מדואל הרבה יותר שווים מהמגהרצים הבודדים ש"יאבדו" באוברקלוק.

פורסם
  • מחבר

למה אני לא אנצל את הפוטנציאל של המעבד והלוח?

בגלל סטיק אחד? הרי זה מפריע טיפה לא?

פורסם

המאוורר לא מוגבל במהירות אלא עובד לפי חיישן חום. כשהטמפרטורה של המעבד עולה, עולה גם מהירות הסיבוב של המאוורר. זה נע בערך בין 2500 ל4500 ואולי יותר... זה המקסימום שהגיע אצלי ב60 מעלות.

כמו שVOODOO3 אמר, לא תנצל את הפוטנציאל של המעבד והלוח, אבל זה לא אומר שאתה לא יכול להתחיל בואברקלוק כבר עכשיו בשביל לקבל תוספת ביצועים.

הרעיון הכללי הוא להעלות את הבאס דרך הביוס. בהתחלה אל תתעסק עם דברים כמו מתחים. תעלה כל פעם את הבאס ב3MHZ ותפעיל מחדש.

באיזה באס אתה ממליץ להתחיל להעלות מתחים ?

פורסם

הוא לא מפריע מאוד , אבל הביצועים שהוא יוכל להשיג ממערכת ממוהרת (עד כמה שאפשר ) ,

עם דואל , יהיו הרבה יותר טובים מהביצועים של מערכת מומהרת עם ערוץ זיכרון יחיד .

XTC-BoY : מעלים מתחים כאשר הזכרונות לא עומדים במהירות והם קורסים .

פורסם

באיזה באס אתה ממליץ להתחיל להעלות מתחים ?

כאשר יש נפילות והמערכת קצת משתגעת.

תעלה כל פעם ב0.05V ותעשה בדיקה אם המערכת יציבה.

פורסם

לדעתי הדבר הראשון הוא להוריד את הטמפ' של ההמערכת... 48 מעלות במעבד זו טמפרטורה התחלתית גבוהה יחסית בשביל OC.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים