עבור לתוכן

בעיית התחממות i7

Featured Replies

פורסם

אכן, זה גרע מהביצועים במשחקים אבל... ברינדור זה משמעותי עבורי.

HT אף פעם לא גרם להתחממות יתר במעבד שלי, במיוחד שיש לי סטפינג C0.

גם אצלי בD0 לא היה הבדל עם HT או בלעדיו , ביטלתי אותו כי רוב הזמן אני משחק...

ולגבי הרינדור , זה בדיוק מה שרשמתי....

• תגובות 44
  • צפיות 2.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אכן, זה גרע מהביצועים במשחקים אבל... ברינדור זה משמעותי עבורי.

HT אף פעם לא גרם להתחממות יתר במעבד שלי, במיוחד שיש לי סטפינג C0.

כמה הבדל? והאם ניסית לבדוק במשחקים שאמורים לנצל ריבוי ליבות (GTA4,DMC4)?

פורסם

כמה הבדל? והאם ניסית לבדוק במשחקים שאמורים לנצל ריבוי ליבות (GTA4,DMC4)?

DMC4?? אתה רציני? המשחק רץ אצלי חלק על המחשב הישן עם פנטיום 4 , כמה כבר מעמיס הוא יכול להיות??

GTA4 זה כבר משהו אחר...

ורק לידע כללי , יש הבדל גדול בין ריבוי ליבות לבין ריבוי Threading (שכחתי את השם בעברית)

הפיצול הזה ל8 threads דווקא יותר מפריע ממועיל (במשחקים) כי למשחק אין את היכולת לנצל את הHT

פורסם

לא אמרתי שהוא משחק כבד, אמרתי שהוא מנצל ריבוי ליבות בצורה טובה (אאל"ט הכי טובה מכל המשחקים שנבדקו) - מישהו הביא קישור

לזה. משחק שבנוי לעבוד בריבוי ליבות אמור(תיאורטית לפחות) להתייעל גם בHYPERTHREADING.

פורסם

לא אמרתי שהוא משחק כבד, אמרתי שהוא מנצל ריבוי ליבות בצורה טובה (אאל"ט הכי טובה מכל המשחקים שנבדקו) - מישהו הביא קישור

לזה. משחק שבנוי לעבוד בריבוי ליבות אמור(תיאורטית לפחות) להתייעל גם בHYPERTHREADING.

הקטע שזה לא ליבות אמיתיות , מעבד עם 8 ליבות אמיתיות (לדעתי) יתפקד יותר טוב ממעבד עם 4+HT למרות שאתה צודק , תיאורטית , זה אמור להיות דומה מאוד.

פורסם

הקטע שזה לא ליבות אמיתיות , מעבד עם 8 ליבות אמיתיות (לדעתי) יתפקד יותר טוב ממעבד עם 4+HT למרות שאתה צודק , תיאורטית , זה אמור להיות דומה מאוד.

כמובן שמעבד עם 8 ליבות יתפקד טוב יותר ממעבד 4 עם HT. הנקודה היחידה שיכולה להוסיף ביצועים בHT היא ניצול גדול יותר של המעבד

(אם תהליך יחיד היה משתמש ב80% מהליבה אז 2 תהליכים ינצלו כ98%).

פורסם

כמובן שמעבד עם 8 ליבות יתפקד טוב יותר ממעבד 4 עם HT. הנקודה היחידה שיכולה להוסיף ביצועים בHT היא ניצול גדול יותר של המעבד

(אם תהליך יחיד היה משתמש ב80% מהליבה אז 2 תהליכים ינצלו כ98%).

זה טוב,יפה ונכון אבל אני די בטוח שבתכנות של המשחקים , HT לא נכנס להם בחשבון...

פורסם

חברים, אתם פשוט הורסים את הדיון..את הוויכוח המיותר הזה לא פה..

פותח התרד אלו הטמפ' עם הקירור סטוק וחום של היום..מעבר לקניה של קירור יעודי..אין לך ברירה..

פורסם
  • מחבר

אחרי פירוק נוסף ומריחה בשיטה אחרת (קו מרכזי) הטמפ' ירדו ל-45 ב-IDLE ו-80 ב- FULL LOAD.

אני מבין שאלו טמפ' סבירות עבור קירור הסטוק.

תודה רבה לכולם!

פורסם

אחרי פירוק נוסף ומריחה בשיטה אחרת (קו מרכזי) הטמפ' ירדו ל-45 ב-IDLE ו-80 ב- FULL LOAD.

אני מבין שאלו טמפ' סבירות עבור קירור הסטוק.

תודה רבה לכולם!

בהחלט סבירות לקירור סטוק.

שמח שהכל הסתדר לך (סוף סוף)

פורסם

BUNNY לא יודע מתי התעדכנת לאחרונה..אבל הV1 הוא ממש לא משתלם..

בכל אופן..שפותח התרד ירצה המלצה..הוא יבקש אני מאמין..ונעזור לו בהתאם..

פורסם

למה לא משתלם?

אצלי במארז, המאורר שבתוך הV מהמתכת, מכוון ישר למאורר של המארז -> שמוציא אויר החוצה זה ממש יעיל. המערכת ובפרט המעבד מאוד מקוררת, ואני בחדר חם קומה שניה בבית מנורת 3 ספוטים זה חדר תנור.

איזה אלטרנטיבות ויש ולמה הן יותר טובות ?

פורסם

למה לא משתלם?

אצלי במארז, המאורר שבתוך הV מהמתכת, מכוון ישר למאורר של המארז -> שמוציא אויר החוצה זה ממש יעיל. המערכת ובפרט המעבד מאוד מקוררת, ואני בחדר חם קומה שניה בבית מנורת 3 ספוטים זה חדר תנור.

איזה אלטרנטיבות ויש ולמה הן יותר טובות ?

מבחינת עלות\תועלת הוא לא משתלם!

יש היום קירורים שנותנים ביצועים יותר טובים במחיר נמוך יותר (Mugen 2)...

פורסם

עוד דרך להוריד את הטמפרטורה היא להגביל את ה vcore, או ליתר דיוק למצוא את ה vcore המינימלי

שישאיר את המעבד יציב - בין אם אתם ב oc או ב stock.

כאשר ה vcore על auto בביוס אז במאמץ הוא יגיע בקירוב ל vid שזה ה voltage המקסימלי הדרוש למעבד במהירות סטוק. אצלי למשל הוא 1.256.

אך קרוב לוודאי שהמעבד יתפקד גם עם voltage קטן ממנו.

ביצעתי כמה נסיונות היום (עם oc ל 3.2Ghz, ללא מזגן - והיה חם היום בצהריים):

vcore = 1.256

idle temp = 44c

load temp (5 min prime95) = 62c

ואז התחלתי להפחית בהדרגה את ה vcore בצעדים של 0.05v עד שהגעתי ל

vcore = 1.05

idle temp = 41-42c

load temp (5 min prime95) = 53-54c

מיותר לציין שכדי לוודא יציבות באופן רציני יש צורך בהרבה יותר מכמה דקות וזה כולל בדיקות נוספות (יציבות זיכרונות וכו').

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים