עבור לתוכן

בעיית התחממות i7

Featured Replies

פורסם

שלום,

הרכבתי את המחשב החדש שלי:

Intel Core I7 920@2.67 GHz 45nm

GIGABYTE GA-EX58-UD4 (X58) i7 Nehalem - ATX

OCZ GOLD DDR3 TRIPLE CHANNEL 6GB 1600MHZ CL8

SAMSUNG 1000GB (HD103UJ) -32MB - 7200RPM S-ATA - SpinPoint F1

GAINWARD HD 4870 1024 GDDR5 Golden Sample - RETAIL

SAMSUNG DVR-S223F x22 (BLACK) DUAL LAYER SATA

PCPOWER&COOLING S61EPS Silencer 610W Retail

COOLERMASTER (CM-690) 690

עם קירור סטוק והפד הטרמי המקורי שעל ההיט-סינק.

אתמול ביצעתי בדיקת טמפ' במנוחה ובמאמץ וקיבלתי 50-55 מעלות בIDLE ומעל 90 מעלות בעומס מלא!

יש הצעות לגבי מה שאפשר לעשות?

• תגובות 44
  • צפיות 2.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שלום,

הרכבתי את המחשב החדש שלי:

Intel Core I7 920@2.67 GHz 45nm

GIGABYTE GA-EX58-UD4 (X58) i7 Nehalem - ATX

OCZ GOLD DDR3 TRIPLE CHANNEL 6GB 1600MHZ CL8

SAMSUNG 1000GB (HD103UJ) -32MB - 7200RPM S-ATA - SpinPoint F1

GAINWARD HD 4870 1024 GDDR5 Golden Sample - RETAIL

SAMSUNG DVR-S223F x22 (BLACK) DUAL LAYER SATA

PCPOWER&COOLING S61EPS Silencer 610W Retail

COOLERMASTER (CM-690) 690

עם קירור סטוק והפד הטרמי המקורי שעל ההיט-סינק.

אתמול ביצעתי בדיקת טמפ' במנוחה ובמאמץ וקיבלתי 50-55 מעלות בIDLE ומעל 90 מעלות בעומס מלא!

יש הצעות לגבי מה שאפשר לעשות?

נתחיל שאתה צריך לבדוק שהמאוורר של גוף הקירור מסתובב בMAX RPM , אם כן וזו עדיין הטמפ'

אתה יכול להתחיל בלקנות MX-2 או כל משחה טרמית אחרת שאתה מעדיף , לפרק את הקירור המקורי של אינטל , לנקות את המעבד ואת גוף הקירור טוב (אלכוהול יוריד שאריות של פד הטרמי) , תמרח את המשחה החדשה על המעבד (שכבה דקה מבלי להגזים) , תחבר הכל חזרה ותבדוק טמפ'.

במידה ואחרי זה הטמפ' תהיה עדיין גבוהה , אני מציע לך או לדבר עם החנות שממנה קנית את המחשב לראות מה ניתן לעשות או לשקול לקנות קירור ייעודי כגון Mugen 2 או כל קירור אחר שייכנס לך למארז.

רק לשם השוואה , מכוון שנורא חם , המעבד אצלי בOC של רק 3.2 וכל 4 הליבות נמצאות מתחת ל40 מעלות.

עריכה:

שכחתי לציין שעד שלא תפתור את הבעיה הזאת , תשתדל לא לאמץ את המעבד שלא יגיע לטמפ' האלה שרשמת במאמץ , נורא לא בריא למעבדים האלה כזאת טמפ'.

פורסם

כנל אותה הבעיה

עם מזגן דלוק המינימום שאני מגיע איתו זה 42c

מאוורר CPU על מקסימום (Cooler master V8) בהתחלה רציתי לקחת Mugen 2 והמוכר אמר לי שזה טוב יותר

שלא נדבר על הגשר הצפוני שהוא לא יורד מ46

דיברתי עם החנות Skypc הוא טען שזה טבעי ושגם אצלו זה מתחיל מ50

ממש מחשיד

פורסם

MUGEN 2 ללא OC מגיע ל67 בFULL-LOAD, לא הטמפרטורות שמדברים עליהן כאן אבל עדיין גבוהות יחסית.

פורסם
  • מחבר

fan1 בתכנת speedfan זה המאוורר של המעבד? אם כן הוא מסתובב בערך 2300RPM. זה המקסימום?

אם לא, איך אפשר לדעת מה המהירות שלו?

פורסם

fan1 בתכנת speedfan זה המאוורר של המעבד? אם כן הוא מסתובב בערך 2300RPM. זה המקסימום?

אם לא, איך אפשר לדעת מה המהירות שלו?

אני ממש לא זוכר איזה מהם הוא זה של המעבד , אני מניח שכן...

אתה יכול פשוט לעשות את שאר הדברים שרשמתי לך קודם.

פורסם

פותח התרד זה אכן הMAX RPM..מה לגבי הסירקולציה במארז ? קבלת איתו 3 מאווררים שמותקנים כן ?

מה הטמפ' סביבה שלך ?

פורסם
  • מחבר

בדקתי אתמול בלילה שוב את ה-RPM. שמתי לב שמיד אחרי שהמחשב נדלק המאוורר מסתובב מהר מאד - 2500RPM ועולה לאחר כמה זמן לאיזור ה-2800RPM.

הטמפרטורות שציינתי הם עם 3 המאווררים עובדים ואין שינוי כשאני פותח את המארז.

לא מדובר בסביבה חמה במיוחד אלא בחדר ממוזג.

אני מקווה היום או מחר לפרק את הקירור ולהחליף משחה טרמית.

פורסם

אוקיי אם יש לך את הCM V8 אמור להיות לך בקר מהירות שאתה מחבר אותו לאחור המחשב , והמהירות המקסימלית שהוא יכול להסתובב עליה הוא 1800RPM

תנסה לכוון אותו ל1800 RPM ותראה אם בכל זאת יש בעיה

בכל מקרה - רק ב800RPM ( שזה המינימום של הV8) לא אמורה להיות לך טמפרטורה כזאת בתדר סטוק - או שיש סירקולציה גרוע במארז או שלא מרחת משחה טוב בכלל.

פורסם

בדקתי אתמול בלילה שוב את ה-RPM. שמתי לב שמיד אחרי שהמחשב נדלק המאוורר מסתובב מהר מאד - 2500RPM ועולה לאחר כמה זמן לאיזור ה-2800RPM.

הטמפרטורות שציינתי הם עם 3 המאווררים עובדים ואין שינוי כשאני פותח את המארז.

לא מדובר בסביבה חמה במיוחד אלא בחדר ממוזג.

אני מקווה היום או מחר לפרק את הקירור ולהחליף משחה טרמית.

כאלה טמפ' בחדר ממוזג?? עם V8?? עכשיו אני בטוח שמשהו לא כל כך בסדר...

בחדר ממוזג (מזגן על 23 מעלות) הטמפ' של המעבד שלי במעלה או שתיים מעל ה30 (במנוחה) , במאמץ הן לא מגיעות ל60 אפילו...

תקנה משחה חדשה , תפרק את הקירור ותמרח את המשחה מחדש ותבדוק טמפ' עם RealTemp או משהו כזה...

פורסם
  • מחבר

נראה לי שהתבלבלתם...

אין לי V8, כרגע אני משתמש בקירור סטוק. לא מרחתי משחה טרמית, מדובר על הפד הטרמי המקורי שעל ההיטסינק.

פורסם

נראה לי שהתבלבלתם...

אין לי V8, כרגע אני משתמש בקירור סטוק. לא מרחתי משחה טרמית, מדובר על הפד הטרמי המקורי שעל ההיטסינק.

טעות שלי..

בכל מקרה , לפני שאתה רץ לקנות קירור חדש , תקנה משחה טרמית , תמרח ותבדוק טמפ' עם RealTemp.

אם הטמפ' לא תשתנה בהרבה , תשקול לקנות קירור חלופי (יש את המוגן 2 ב200 ש"ח)

פורסם
  • מחבר

תודה. זה מה שאעשה. אעדכן בהמשך.

פורסם

תבדוק עם CoreTemp את הטמפ', היא יותר מדויקת, ואצלי יש הבדל משמעותי מאד מאשר בRealTemp

הREALTEMP מראה לי 28 מעלות לפעמים, לעומת זאת הCORETEMP מראה לי 37-42 מעלות..אני מסתמך על הטמפ' הכי גבוהה, שלא יהיו בעיות :xyxthumbs:

פורסם

כאלה טמפ' בחדר ממוזג?? עם V8?? עכשיו אני בטוח שמשהו לא כל כך בסדר...

בחדר ממוזג (מזגן על 23 מעלות) הטמפ' של המעבד שלי במעלה או שתיים מעל ה30 (במנוחה) , במאמץ הן לא מגיעות ל60 אפילו...

תקנה משחה חדשה , תפרק את הקירור ותמרח את המשחה מחדש ותבדוק טמפ' עם RealTemp או משהו כזה...

איך אתם מגיעים לטמפרטורות האלו לעזאזל? אני עם MUGEN 2 בחדר ממוזג לא יורד מ37 מעלות בIDLE ו66 בFULLOAD במהירות

סטוק :pissed: ניסיתי 3-4 פעמים להחליף משחה, להוציא את המערכת לגמרי מהמארז וכלום לא עוזר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים