עבור לתוכן

התמונה לא מוצגת בשלמותה, מדוע?

Featured Replies

פורסם

הכרטיס מסך-Gainward Bliss GeForce GTX260 896MB 216SP Golden Sample

גרסת מנהל ההתקן-186.18 בעברית

מערכת הפעלה-XP3

המסך-SHARP LC-37AD5E LCD

חיבור-כבל HDMI TO DVI

בהגדרות של מאפייני תצוגה לא מופיעה האפשרות לשנות רזולוציה ל1366X768 ,היא לא קיימת בכלל

גם בהגדרות של הדרייבר בלוח הבקרה של NVIDIA לא מופיעה האפשרות לשנות רזולוציה ל1366X768 ,היא לא קיימת בכלל

הצלחתי להגדיר את הרזולוציה הטבעית ( 1366X768 ) לתוך מאפייני התצוגה בעזרת POWERSTRIP ובחרתי באפשרות זאת

אבל התמונה שמתקבלת מרצדת וגדולה יש עיוותים בהצגת התמונה בשלמותה, דרך לוח הבקרה של NVIDIA ניסיתי לשנות את גודל שולחן העבודה כדי לסדר את הבעיה

וכשלחצתי על "החל" הרזולוציה הטיבעת השתנתה ובמקומה הוגדרה באופן אוטומטי רזולוציה גבוהה בהרבה שגם היא מעוותת.

פורסם

זו בעיה ידועה ולדעתי גם מכוונת ע"י יצרניות המסכים.

הכי קרוב שאפשר להגיע בחיבור HDMI זה 1360X768.

ואז, צריך לבדוק שבטלויזיה שלך יש אפשרות של מיפוי פיקסלים 1:1 כך שישארו 2 פסים שחורים דקים בצידי המסך.

פורסם
  • מחבר

זו בעיה ידועה ולדעתי גם מכוונת ע"י יצרניות המסכים.

ואז, צריך לבדוק שבטלויזיה שלך יש אפשרות של מיפוי פיקסלים 1:1 כך שישארו 2 פסים שחורים דקים בצידי המסך.

לפני הכרטיס מסך הנ"ל, היה מורכב במחשב כרטיס מסך של ATI ספיר HD 3850 שמחובר לאותו מסך ובאותם חיבורים והכל עבד פיקס גם בשולחן עבודה וגם במשחקים הייתי יכול להשתמש ברזולוציה טיבעית ללא עיוותים ובצורה מושלמת תמונה מדהימה, כך שהבעיה לא במסך בטוח ב100%

הכי קרוב שהגעתי לתמונה טובה ללא עיוותים וריצודים בכרטיס מסך הנ"ל בשימוש על שולחן העבודה הוא ברזולוציה 1216X676 ואכן נשארו 2 פסים שחורים דקים אבל לא בצידי המסך אלא למעלה ובצד ימין, וזה בגלל ששיניתי את גודל שולחן העבודה, דבר נוסף שקרה זה שטמפרטורת הליבה של הכרטיס מסך עלתה במצב מנוחה מ45 מעלות ל49.

פורסם

בדוק את הגדרות הSCALING במסך

פורסם
  • מחבר

אם אני מגדיר רזולוציה טיבעית אין צורך בהתאמה, ולכן לא צריך להגדיר SCALING ובמיוחד שלא שיניתי כלום בהגדרות הTV מאז החלפת כרטיס המסך החדש בישן,

בחיפוש שעשיתי בהגדרות מסך לא מצאתי SCALING או שזאת פונקציה חבויה או שהיא אוטומטית דרך העיבוד תמונה של המסך.

בגרסת מנהל התקן 186.18 יש לשונית "שינוי התצוגה של צג שטוח" (פריסה) בלוח בקרה, אבל לא ניתן לשנות את שיטת השינוי, זה מנוטרל.

בגרסת מנהל התקן 193.38 החדשה ביותר שאותה גם ניסיתי, הלשונית "שינוי התצוגה של צג שטוח" נעלמה, והיא כלל לא קיימת בלוח בקרה!

אחרי שהגדרתי בדרייבר "נהל ערכי רזולוציה אישית" ל1366X768 עדיין יש את הבעיה המציקה שקצוות התמונה בורחים מהמסך ואין לי את האפשרות לשנות את גודל תצוגת הצג השטוח כפי שהסברתי מקודם, אלא רק ע"י שינוי גודל שולחן העבודה כמו שכתבתי לעיל, וכשלחצתי על "החל" הרזולוציה הטיבעת השתנתה ובמקומה הוגדרה באופן אוטומטי רזולוציה גבוהה בהרבה(רזולוציית FHD) שאמנם היא שלמה ולא מעוותת, אבל התמונה מרצדת ולא חלקה.

מה שמוזר לי, שבהגדרות רזולוציה אחרות שכן נמצאות בלוח בקרה ולא צריך ליצור אותם אישית, הקצוות בורחים מהמסך, אבל אין את הריצוד.

פורסם
  • מחבר

הרזולוציה הזאת קיימת בחיבור אנלוגי בלבד שבדקתי (כבל VGA זכר שמתחבר לTV וזכר שמתחבר לכרטיס מסך ע"י מפצל לDVI) אבל התמונה מטושטשת מאוד ויש צורך לתקן את התמונה שבורחת, דרך הגדרת הפוזישן במסך.

בחלק מהרזולוציות שבדקתי (שבחיבור דיגיטלי הן עובדות) בחיבור אנלוגי נוצר מסך שחור והודעה "Out of range"

פורסם
  • מחבר

למה אין לי אפשרות לשנות SCALING בדרייבר? זה מנוטרל (בצבע אפור בהיר)

ניסיתי כבר 5 גרסאות של דרייברים ובכולם הקצוות של התמונה בורחות ולא רואים אותה בשלמותה

וגם אחרי התקנה של דרייבר היא משתלטת על המסך ומנטרלת לי חלק מההגדרות של המסך עצמו!

בדקתי דרך החנות את התקינות של הכרטיס ואין איתו בעיה, כנראה בדרייבר, יש בעיית התאמה בין הכרטיס מסך למסך עצמו.

פורסם

נסה להגדיר את הרזולוציה קצב הריענון ל-50HZ.

ותבדוק שהבעיה היא לא איזו הגדרה בטלויזיה.

פורסם
  • מחבר

נסה להגדיר את הרזולוציה קצב הריענון ל-50HZ.

ותבדוק שהבעיה היא לא איזו הגדרה בטלויזיה.

ניסיתי ובדקתי ולא עזר, הבעיה עדיין קיימת, גם בסרטים ובמשחקים קצוות התמונה בורחות אפילו ששיניתי את גודל שולחן העבודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים