עבור לתוכן

מבקשת חוות דעת על טלוויזיות LCD 26 אינץ'

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני שוקלת לקנות לסלון הקטן שלנו טלוויזית 26". רוחב הסלון: 2.5 מ'. מרחק עין מהטלוויזיה: 2.0-2.2~ מ'.

כרגע בדקתי את השלוש האלה תיאורטית, כלומר: רק שמעתי עליהן, אבל עוד לא ראיתי אף אחת מהן בפעולה, רק את ה-32" המקבילה:

> SAMSUNG T260HD

> Sansui LCT26SD

> LG 26LH20R

הראשונה היא FUL HD, ושתיים האחרות הן HD READY.

הטלווזיה אינה אמורה לשמש למשחקים.

אנחנו עומדים להתחבר לממיר החדש עם 5 התחנות הבסיסיות במקום הכבלים.

אז היא צריכה להתחבר לממיר הזה, ל-DVD ולוידאו.

היא גם אמורה, כנראה, להתחבר למחשב נייד, בעיקר כדי לראות סרטים (וגם זה לא בטוח כי יתכן שאפשר יהיה לנגן אותם דרך הממיר מדיסק-און-קי או מהארד-דיסק חיצוני USB).

שמעתי משני מוכרים חוות דעת לא הכי טובה על השירות של SAMSUNG... זה נכון? האם יש ממה לחשוש?

כמו כן שמעתי שה-LG מציג טוב יותר את המחשב.

שמעתי שהסנסוי נותן תמורה טובה לכסף, למרות שהוא "מדבקה", כי הוא זול יותר ומכיל בעצם LG מתקדם יותר. זה נכון?

בקיצור, קצת קשה לי להחליט.

אני מבינה שההבדלים בין ה-3 לא גדולים, אבל אני לא רוצה ליפול...

מישהו יכול בבקשה לעזור לי להחליט?

תודה מראש.

פורסם

קודם כל כל מה שרשמת שאמרו לך נשמע כמו מידע מאנשי מכירות וזה אומר הכל. איש מכירות שאומר משהו שאמור להביא לו בסוף פחות כסף הוא לא איש מכירות חכם, האמת פה לא תמיד משחקת תפקיד.

מדובר בטלווזיות זולות ובסיסיות - לא צריך לצפות לניסים ונפלאות מראש.

המסך הראשון של סמסונג זה מסך מחשב ולא מסך טלווזיה (למרות שיש לו יכולות כאלו). זה יתרון אדיר אם הוא גם תחנת עבודה קבועה של מחשב, חסרון אדיר אם הוא לא.

הוא מבוסס על פאנל TN שקיים רק במסכי מחשב לא יקרים או "מסכי מחשב מומרים לטלווזיות" והוא סובל מבעייה של זוויות צפייה ואיכות צבעים לעומת פאנלים טובים. הבעייה של זוויות צפייה היא חשובה מאוד במכשיר טלווזיה בו משתמשים הרבה אנשים ובכלל - לא נעים כשהגווונים משתנים ברגע שנשכבים קצת על הספה.

המסך השני - לא יודע מה זה, כיוון שלא ציינת תקציב אז אני מניח שאי לך בעייה עם מחיר, לכן היתי יורד מזה. "יותר מתקדם" זו הגדרה של איש מכירות ושל אנשי שיווק של מוצרי מדבקה, מכיוון שמאחורי המוצר אין חברה עם מוניטין שעלול להיפגע - אז הם מרשים לעצמם להגזים בצורה דרסטית בנתונים הטכניים עד כדי שקר בסיסי. איכות בנייה, שרידות ואיכות תמונה אלו פרמטרים יותר חשובים כל עוד הגודל והחיבורים מתאימים לכם. נתונים יבשים על הדף לא אומרים הרבה.

המסך השלישי - נשמע כמו האופצייה הכי סבירה מבין ה 3. מבוסס על פאנל IPS איכותי ומיועד להיות טלווזיה עם חומרה מתאימה לטלווזיה.

הערות:

1) כל מה שנאמר נאמר בהינתן שהמסך לא אמור לשמש גם מסך מחשב (נגיד לפחות ב 30-40 אחוז מהשימושים). מסכי HD READY לא מכילים מספיק רזולוצייה בשביל לעבוד נורמאלית על מחשב (זה מספיק לעבודה בסיסית או מזדמנת).

2) איכות השידורים החופשיים הולכת להיות לא משהו, יותר נמוכה מהאיכות של הוט ויס ואולי אפילו בצורה משמעותית. זו נקודה שחשוב לדעת בקנייה, ואחת הסיבות שעדיף מסך טלווזיה יעודי עם חומרת עיבוד תמונה ולא מסך מחשב שמומר לטלווזיה.

3) סלון ? קצת הגזמת... אולי מזדרון, 2.5 מטר רוחב זה ... נו... סלונון חמוד :) 26 אינטש זו בחירה נבונה. אפשר לפזול ל 32 אם רואים הרבה סרטים מ DVD ומהרשת. לשידורים החופשיים גודל עלול להוות חסרון.

פורסם

היום את יכולה למצוא 32 עם אחריות ל3 שנים ב2000 שקל....

אני חושב שזה יהיה יותר כדאי מבחינת גודל ...

פורסם

לא מדובר באקס בוקס או בלו ריי. במרחק צפייה כזה קטן עם שידורים באיכות כלכך נמוכה - הגודל הגדול זה חסרון בנוחות של הצפייה. מצד שני גודל כזה בהחלט אפשרי וכדאי לבדוק העדפה אישית, אבל הכלל של "גדול יותר זה טוב יותר" לא משחק במקרה הספציפי הזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים