עבור לתוכן

התייעצויות למפרט 7,000 ש"ח עם צידו היקפי למשחקים, סרטים ועריכת קול ללא OC

Featured Replies

פורסם

המחשב שלי כבר כמעט חוגג 10 והוא מראה סימנים שהגיע הזמן להחליף אותו.

השימושים המתוכננים במחשב הם משחקים (גם כבדים), סרטים, עריכת קול והורדות.

בגדול קראתי פה בפורום הרבה וגיבשתי איזה מפרט, אך אני אשמח לשיפורים והצעות ואולי גם קצת לצמצום המחירים כי חרגתי מעט ממה שתכננתי (סביבות 7,000 ש"ח).

אחרי התלבטות די קצרה החלטתי להשאר עם מערכת הפעלה XP 32 bit, אך אני רוצה שמפרט יתאים גם למערכת 64bit בעתיד.

אלו ההגדרות הכלליות:

1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות: אני לא בטוח, אני מאמין שאם זה אכן יהיה יותר משתלם לא תהיה בעיה לשלם גם במזומן.

2. מטרות המחשב: השימוש היומיומי יהיה הדברים הרגילים כמו גלישה באינטרנט, הורדות, תוכנות אופיס ומשחקים (גם משחקים כבדים). אני גם אראה סרטים במחשב (בעיקר לנוכח המסך שאני רוצה) ולפעמים אתעסק גם בעריכת קול, אבל לא עריכת קול כבדה.

3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? כן. מקלדת, עכבר, מסך, רמקולים. אם זה לא ייקר את המפרט אז גם חיבורי IN/OUT לטלוויזיה, אבל זה לא קריטי.

4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כונן דיסקטים לא צריך.

5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו? - כן. מעבד של אינטל. כרטיס מסך עדיף nVidia, אלא אם יש משהו ממש משתלם אחר. מקלדת, עכבר ורמקולים של לוג'יטק. ומבחינת מקום הקנייה אני מתכוון לקנות את המחשב ב-TMS.

6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? חשוב לי מאוד שהמחשב יהיה שקט, אבל שהשקט לא יבוא על חשבון דברים אחרים. העיצוב די חשוב, אבל שוב, שהמארז לא יהיה פחות איכותי בישביל זה. התאמה בין הצבעים כן וקירור גם מאוד חשוב.

7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? הרכבה כן, התקנות ומערכת הפעלה אני עושה לבד.

8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? אני מתכנן שהמחשב הזה יחזיק לכמה שנים הקרובות...

10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? לא מתוכנן OC בכלל, אבל שכן תישמר האפשרות לעתיד היותר רחוק.

11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות ובאיזו רזולוציה/גודל מסך. הרזולוציה תהיה כנראה -1920X1080 או קצת יותר מזה ואני רוצה להיות מסוגל לשחק על הגדרות גבוהות מאוד.

הנה המפרט שחשבתי עליו - אשמח לשמוע הצעות לשיפור!

מעבד: Intel Core 2 Quad Q9550 Box

זאת הייתה ההתלבטות הכי גדולה. החלטתי ליבה מרובעת ולא כפולה כדי שיספיק ליותר זמן וה-I7 יקר ומקריאה פה בפורום הבנתי שהוא לא דווקא משתלם. וה-BOX הבנתי שבא עם קירור קצת יותר רציני.

לוח אם: Gigabyte GA-EP45T-UD3P או Gigabyte GA-EPT45T-UD3LR. תלוי בזכרונות שאני אחליט לקחת, DDR3 או DDR2.

בלוחות אם קצת הלכתי לאיבוד, ככה שאני די בטוח שיש דגם שישתלם לי יותר.

זיכרון: Corsair DDR3 4096MB 1600MHZ DHX Dual Channel CL9 או Corsair DDR2 4096MB 1066MHZ Dual Channel CL5.

כיוון שהחלטתי להשאר עם XP, אין טעם לקחת יותר מ-4GB. חשבתי לקחת DDR3 כדי שיספיק למשחקים ליותר זמן, השאלה היא אם זה באמת שווה את המחיר ועד כמה זה נחוץ. ודרך אגב, עד כמה באמת משנה ה-CL?

מסך: דגם 2333SW של SAMSUNG בגודל 23". קראתי ביקורות טובות עליו. אלא אם למישהו יש סיבה ממש טובה לא לקחת אותו, אני די נעול על זה.

כרטיס מסך: Palit nVidia GeForce GTX 275 896MB DDR PCIe או Sapphire Radeon HD4890 1GB GDDR5 PCIE.

עוד התלבטות קשה... עקרונית אני מעדיף nVidia, אבל קראתי פה דברים טובים גם על ה-HD4890 והוא גם זול ב-350 שקל. האם יש כרטיס שללא OC עדיף בבירור על השני או שזה לא כל כך משנה איזה מהם אני לוקח? ובחרתי PALIT בגלל הקירור הנוסף. אם לא יהיה PALIT בחנות אני אקח GIGABYTE.

כונן קשיח: Western Digital 6401AALS 640GB 32MB 7200RPM SATA II

אם תצליחו לצמצם את המחיר, אז אני אשמח להוסיף 150 שקל ולקחת את Western Digital 1TB 32MB SATA II WD1001FALS.

כונן אופטי: LG GH22LP X22 IDE Black LightScribe

רמקולים: Logitech X-540 5.1 Surround System

אמנם יקרים, אבל אני מתעקש על 5.1 ובגלל המיקום שלהם בחדר אני צריך את הדגם עם השלט.

עכבר: Logitech G5 Laser Mouse

מקלדת: Logitech Wave Keyboard ENG/HEB USB

ספק כוח: SeaSonic 650W SS-650HT 52A@12V 80Plus OEM

האמת, הבנתי שזאת חברה טובה. האם 650W זה מספיק למפרט כזה?

מארז: Antec Nine Hundred II No P/S Black ATX Case

קראתי פה שזה מארז ממש טוב. הבעיה היא שהבנתי שהוא גם צובר הרבה אבק ועושה לא מעט רעש. עד כמה זה נכון? אם יש לכם הצעות למארז אחר, קחו בחשבון שהארון מאפשר מקסימום 50 ס"מ. צבע: עדיף שחור.

קירור: Xigmatek Achilles S1284C H.D.C CPU Cooler או Arctic Cooling Freezer XTREME

האמת שאין לי כמעט מושג בנושא הזה, אז אני אשמח לשמוע הצעות אחרות. והשאלה היא אם בכלל צריך קירור נוסף (למעבד, לכרטיס מסך או בכלל) עם המארז הזה?

כרגע המחיר שיצא לי הוא 7,500-8,500 ש"ח (תלוי בהתלבטויות בין הרכיבים) ואני רוצה לרדת יותר לכיוון ה-7,000.

תודה רבה לעוזרים!

פורסם

מערכת כזאת ניראת לי הכי כדאית בסכום :xyxthumbs:

מעבדים

AMD Phenom II X2 550 AM2+/AM3 ¤592

פתרונות קירור למעבד

Cooler Master V8 CPU Cooler 1366 READY ¤275

לוחות אם

Gigabyte GA-MA770T-UD3 DDR3 AM3 ¤541

מארזים

Cooler Master RC-690 No Power Supply ATX Mid Tower Case ¤385

מאוררים למארז/גופי קירור

Nanoxia FX12 120mm Case Fan PWM כמות 4 ¤260

ספקי כח

SeaSonic 650W SS-650HT 52A@12V 80Plus OEM ¤498

זיכרונות

DDR3 4096MB 1600MHZ Dual Channel 2GBX2 CL9 Adata/Gskill/Geil HS ¤370

כרטיסי מסך NVIDIA

Sparkle nVidia GeForce GTX275 896MB DUAL DVI HDMI RETAIL ¤1310

כוננים קשיחים

Samsung 1TB SpinPoint F1 HD103UJ SATA II 7200rpm 32MB ¤448

כוננים אופטיים

צורב פנימי DVD+\-RW X 22 תוצרת SAMSUNG דגם SH-S223F SATA ¤125

מקלדות

מקלדת ועכבר Logitech LX710 Cordless Laser Desktop ENG/HEB USB ¤403

רמקולים

Microlab FC550 (A-6380) 2.1 Black 54W RMS StandAlone AMP+Remote ¤349

מסכים

מסך מחשב LCD 23" SAMSUNG דגם 2333SW ¤1062

שרותי מעבדה

הרכבה של מחשב חדש, כולל בדיקות מקיפות לחומרה במאמץ + המהרת מעבד ¤75

סה"כ מחיר לכל המוצרים:¤6693

המפרט הורכב באתר:

TMS&FOX We Build It, You Play It

פורסם

קירור כזה למעבד יגמור לו אליו, עדיף קירור למעבד יותר פשוט ויותר זול מניסיון...

פורסם

מפרט קצת יותר הגיוני, לקחתי כרטיס מסך עם קירור טוב ושקט, אבל אפשר להשיג את הסנדרטי ב-250 ש"ח פחות. הסטנדרטי חם כמו תנור קטן, אבל אפשר להשיג גופי קירור לכרטיסי מסך בעלות של 150-200 ש"ח. לדעתי עדיף לא להתעסק עם זה ופשוט לקחת אחד שכבר בנו עליו קירור טוב וזהו. לשיקולך.

מעבדים

AMD Phenom II X4 940BE 3.0GHZ TRAY ¤1053

פתרונות קירור למעבד

Scythe JAPAN SHURIKEN REV B LOW PROFILE 6.5CM 1366 ¤138

לוחות אם

Gigabyte GA-MA78GM-US2H AM2 ¤463

מארזים

ספקי כח

SeaSonic 550W SS-550HT A.PFC 120mm Fan 2xPCI-E 6+8 6xSata 80Plus ¤429

זיכרונות

Transcend DDR2 4096MB 800MHZ CL5 ¤253

כוננים קשיחים

כרטיסי מסך ATI

Sapphire Radeon HD4890 1GB DDR5 VAPOR-X OC PCIe ¤1301

כוננים אופטיים

LG GH22NS X22 Sata Black ¤117

מקלדות

Logitech Wave Keyboard ENG/HEB USB ¤293

עכברים

Logitech G5 Blue ¤267

רמקולים

Logitech X-540 5.1 Surround System ¤823

מסכים

סה"כ מחיר לכל המוצרים:¤7032

המפרט הורכב באתר:

פורסם
  • מחבר

קודם כל, תודה על התגובות עד כה.

Silencer, המפרט שלך היה יותר קרוב למה שאני ביקשתי. יש לי רק כמה שאלות לגביו:

קודם כל, גם אתה וגם theone89 נתתם לי מעבד של AMD. איכשהו שאני לא מתלהב לקחת AMD ומעדיף אינטל. השאלה היא אם חוץ מהמחיר היותר זול באמת שווה לקחת AMD באופן מובהק או שה-Q9550 טוב אותה מידה? כי אני מעדיף עקרונית את ה-Q9550...

בקשר לזכרונות, נראה לי שאני בכל זאת אלך על הזכרונות DDR3 כמו ש-theone89 נתן לי, למרות התוספת הקטנה במחיר.

בקשר לכרטיס מסך. ממש שקראתי כאן באתר ה-HD4890 הוא באותה רמה של ה-GTX275 וזול ב-300 בערך. האם ההמלצה הכללית היא באמת ללכת עליו עם הגירסת OC? אותי מפחיד קצת ההתחממות שלו מההכירות שלי עם כרטיסים של ATI אז השאלה היא אם הקירור שבא איתו מספיק וכנ"ל לגבי המעבד - הקירור Scythe JAPAN SHURIKEN REV B LOW PROFILE 6.5CM 1366 ₪138 יביא טמפרטורות טובות ולא גבוליות?

תוספת: שניכם נתתם במפרט את המארז Cooler Master RC-690 No Power Supply ATX Mid Tower Case ₪385. הוא יותר טוב מה-902? איך הקירור שלו והשקט שלו?

פורסם

אם לא מתוכנן OC אז מהירויות השעון הגבוהות יותר של מעבדי ה-AMD נותנים להם יתרון על המקבילים של אינטל. לצורך העניין ה-940 ייתן ביצועים יותר טובים במשחקים מאשר ה-Q9550.

ל-Q9550 יתרונות באפליקציות שהן אינטנסיביות על ה-CPU, כגון כיווצים וכיוב', אבל לא במשחקים.

בקשר לזכרונות - תקפיד לקחת את ההכי זולים שאתה מוצא, תקפיד לקחת לוח אם תואם לסוג הזיכרון שאתה בוחר, תקפיד לקחת זיכרונות שמתאימים במתח שלהם למתח שאותו מספק לוח-האם לזכרונות, ותזכור ש-DDR3 לא מציג שום ייתרון ממשי על DDR2 800. להיפך, עד DDR3 1333 זכרנות ה-DDR2 לוקחים. גם ל-DDR3 1600 יש יתרון קל שניתן למדוד אבל לא להרגיש. לטעמי זו קניה לא כדאית, אבל ... ההחלטה שלך.

בקשר לכרטיסי המסך. ה-4890 VAPOR-X לא חם אבל גם עולה כמו ה-275GTX. ה-4890 הסטנדרטי כן זול יותר אבל באמת חם משמעותית.

בגדול ה-4890 וה-275 זהים בביצועים. אם כבר להוציא את הכסף אז לדעתי ה-4890 VAPOR-X הוא האופציה העדיפה מהשלושה. הקירור שלו יספיק מעל ומעבר.

ה-shuriken יספיק כל עוד לא מתוכנן OC ויהיה שקט. אם אתה רוצה קירור יותר רציני - ה-Mugen 2 של Scythe יהיה בחירה מצוינת.

ה-690 יותר זול מה-902 (נראה לי שזה השיקול שהנחה את שנינו), והוא מארז מצוין, גדול ומרווח עם קירור טוב.

קבל קישור לביקורת נרחבת של 6 עמודים:

http://www.techpowerup.com/reviews/CoolerMaster/RC_690/1.html

פורסם
  • מחבר

שוב תודה.

טוב, אז אחרי שקראתי פה באתר לגבי זכרונות, החלטתי שכנראה באמת אין טעם להסחף ולקנות DDR3, כי זה כנראה לא יעזור למטרות שאני צריך. אז חשבתי לקחת 4096MB במהירות 1000MHZ של GSKILL. יש המלצות אחרות?

לגבי המעבד אני עדיין נוטה ללכת על ה-Q9550, למרות הדברים שקראתי ושהוא קצת פחות מתאים למשחקים, וזה בגלל שאני משתמשים גם בתוכנות כבדות לעריכת מוסיקה לפעמים וכי אני סומך על אינטל.

קראתי גם לגבי הכרטיסי מסך ובהחלט נראה שה-HD4890 בדגם VAPOR-X OC יעשה עבודה טובה (וזה גם קצת מחפר על המעבד). אני עוד מתלבט בינו לבין ה-GTX-275.

קראתי הרבה על המארז RC-690 ואני חושב שהוא בהחלט יהיה טוב מספיק. חשבתי לקחת אותו עם 4 מאווררים (להוסיף אחד) ונוסף על כך את ה-Mugen 2 של Scythe למעבד וככה להיות עם ראש שקט לגבי קירור של כל המערכת. האם זה באמת יספיק והאם זה לא יהיה רועש?

וראיתי שיש גם דגם של ה-RC690 עם חלון צד. מעבר לתוספת קטנטנה במחיר, יש לזה עוד יתרונות/חסרונות?

כרגע נותר לי להחליט על לוח אם. כמו שאמרתי, בנושא הזה אני פחות מבין, אבל אני חושב שאין טעם לקחת משהו יקר אם הזכרונות יהיו DDR2. מה הכי מומלץ?

פורסם

אם אתה מתעקש על אינטל ועושה עוד דברים מעבר למשחקים ה Q9550 עדין יתן לך בוסט קטן יות רמה 940 של AMD

בקשר ללוח P43DS3 יהיה מספיק ומצוין

MUGEN 2 ב 690 יהיה מיותר ויחסום את זרימת האורי בגלל גודלו ולכן לא יתן גם את הביצועים שאתה מצפה להם בגלל שהוא לא יקבל מספיק אויר לצלעות שלו בתוך המארז הזה וגם יחמם אותו כחלק מחסם זרימת האורי במארז לכן ונדטה 2 או ACHILLES שהוא אף יותר טוב מהונטסה 2 ועל פי מבחני ביתועים מחוץ למארז נותן תוצאות דומות ושוות ל MUGEN אז בתוך 690 הוא יהיה יעיל מ MUGEN

690 עם חלון ז המיותר ואף חלון מכוער ומרעיש תרד מהעניין

דעה אישית שלי גם ה VAPROX וגם ה 275 נותנים 8% יותר ביצועים מ 4890 רגיל במקרה הטוב ועולים כמו 30% יותר עלות תועלת ממש לא משתלמת אבל זו רק דעה שלי אני הייתי חוסך 300 שקל ולוקח את ה 4890 הרגיל שמתמודד בשמחה ובששון עם כל המשחקים שקימים ברזולוציה זו

מעבדים

Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz 12Mb 1333MHz Tray ¤1259

פתרונות קירור למעבד

Xigmatek Achilles S1284C H.D.C CPU Cooler ¤194

לוחות אם

Gigabyte GA-EP43-DS3 ¤442

מארזים

מאוררים למארז/גופי קירור

Arctic Cooling Arctic 12 PMW 120mm כמות 2 ¤80

ספקי כח

Silver Power 650W SS-650HT 52A@12V 80Plus Bronze SeaSonic Production BOX ¤495

זיכרונות

G.Skill DDR2 4096MB 1000MHZ 2GX2 Dual Channel Kit CL5 ¤350

כוננים קשיחים

כרטיסי מסך ATI

Sapphire Radeon HD4890 1GB DDR5 VAPOR-X OC PCIe ¤1301

כוננים אופטיים

צורב פנימי DVD+\-RW X 22 תוצרת SAMSUNG דגם SH-S223F SATA ¤125

מקלדות

Logitech Wave Keyboard ENG/HEB USB ¤293

עכברים

Logitech G5 Blue ¤267

רמקולים

Microlab FC550 (A-6380) 2.1 Black 54W RMS StandAlone AMP+Remote ¤349

מסכים

סה"כ מחיר לכל המוצרים:¤7050

המפרט הורכב באתר:

פורסם

אני בדעה שאין צורך להוסיף מאווררים למארז.

אם מוסיפים בכל זאת, הייתי ממליץ על מאווררי ה-Slip stream של Scythe.

danken - לגבי ה-mugen, אני אשמח אם תוכל להביא סימוכין לטענותיך.

ועד כמה שזכור לי האכילס יותר רועש מהוונדטה, אבל יכול להיות שזכרוני בוגד בי. אני אבדוק בהזדמנות.

פורסם

מניסיון אין צורך להחליף את קירור הסטוק של המעבד, הם איכותיים ושקטים בהרבה מהסטוק העלוב של אינטל.

מאוררי SCYTHE אכן מאוד מומלצים אבל לקחת את ה-BALL BAERING כי יש גם את ה-SLEEVE שגם טובים אבל פחות.

פורסם
  • מחבר

shirNoshe, לא הבנתי אם אתה מתכוון שכן כדאי להוסיף מאוורר למעבד או לא. או שהכוונה היא להוסיף מאוורר למארז כולו?

בקיצור, בהנחה שבמארז יש 3 מאווררים, לכרטיס מסך VAPOR-X יש קירור שמספיק לו ולמעבד יש את הקירור שבא בגרסת ה-BOX, האם צריך להוסיף עוד קירור כלשהו לאיזשהו רכיב או שזה מספיק?

ואם צריך, אני מבין שהכי כדאי ללכת על 120MM כלשהו של Scythe, שממה שכתוב באתר של TMS עולה כמה עשרות שקלים בודדים.

פורסם

אמרתי ואני אחזור ואומר - אין טעם להוסיף כלום למארז. אתה מסודר AS IS.

פורסם

אמרתי ואני אחזור ואומר - אין טעם להוסיף כלום למארז. אתה מסודר AS IS.

:xyxthumbs:

ולא, אין צורך לשנות את קירור הסטוק של AMD, הם מצויינים עשרות מונים מהאינטלים..(מחר יפטרו אותי..חחח)

פורסם
  • מחבר

כן... אבל החלטתי שאני בכל זאת הולך על מעבד של אינטל Q9550. גם אצלו מספיק להשאר עם הקירור שהוא בא איתו?

פורסם

ללא OC, כן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים