עבור לתוכן

שאלה לגבי המרה של קלטות MiniDV

Featured Replies

פורסם

שלום.

ברשותי מצלמת וידאו ישנה של Sony, דגם DCR-PC100E, שעובדת עם קלטות MiniDV.

יש לי בערך 20 קלטות MiniDV כאלה ועל כולן סרטונים משפחתיים.

אני עומד לשדרג למצלמת וידאו חדשה מבוססת כונן קשיח, ולפני שזה יקרה ברצוני להעתיק את כל התוכן שעל גבי הקלטות למחשב, לקטלג אותו ולגבות אותו.

רק אם אני אעשה דיגיטליזציה (לא בטוח אם זה המושג הנכון), ואעביר את הסרטונים למחשב, יהיה לי נוח לקטלג את הסרטונים, למיין, לגבות אותם והכי חשוב - לצפות בהם.

אז, הנקודה היא:

האם כדאי לעשות את הפרוצדורה הזו בעצמי, ואני מוכן לשלם מחיר מלא על תוכנה טובה (אשמח להמלצה), או -

לקחת את כל הקלטות למעבדה מקצועית (אשמח להמלצה) שתעשה את זה עבורי, ואת כל הקלטות היא תעביר לכונן קשיח חיצוני שיסופק על ידי (או משהו דומה).

תודה מראש

:)

פורסם
  • מחבר

הקפצה

פורסם

לעניות דעתי...

התוכן על קלטות מיני דיוי הוא כבר דיגיטלי. העברת תוכן קלטות כאילו מתבצע ממצלמת הוידאו באמצעות תקן firewire (תבדוק אם יש לך במחשב או שצריך לקנות כרטיס כזה). אם יש לך מחשב אפל אז הכל מובנה ומוכן.

ניתן לעשות זאת לבד.

יש תוכנות חינם שדוגמות את הכניסה (כמו של microsoft movie maker) וכן תוכנות בתשלום. חלק מהכרטיסים הנ"ל מגיעים עם תוכנה.

פורסם
  • מחבר

אכן, ההעברה נעשית באמצעות Firewire. עשיתי העתקות כבר בעבר, אבל רק באופן חלקי, וחשבתי שבשביל פרויקט גדול של העתקה מלאה של כל התוכן המצולם, עדיף לפנות לאנשי מקצוע (אני חושש שאין לי את הידע או האמצעים להעתיק את התוכן מבלי לפגום באיכותו).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים