עבור לתוכן

ייעוץ אחרון לגבי מפרט לגיימינג (4 אלף) וקבלת חוות דעת

Featured Replies

פורסם

התקציב הינו 4 אלף ואלה הם הנתונים:

מעבד INTEL CORE 2 QUAD S775 2.83GHz Q9550 : "SLB8V" - BOX

כרטיס מסך GAINWARD GTX260 "GOLDEN SAMPLE" 216 SP 896MB DDR3 - RETAIL

לוח אם GIGABYTE GA-EP45-DS3L

זיכרון G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5S-4G

דיסק קשיח SAMSUNG 320GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD321LJ

מארז COOLERMASTER CENTURION 590 (BLACK) RC-590-KKN1-GP w/o PSU

ספק כוח SEASONIC 500W : SS-500ET

קרור למארז ZALMAN 120mm : ZM-F3

צורב DVD SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK

צצה לי שאלה קטנה, האם אני יוכל לשדרג את המפרט הזה בעתיד?

וגם האם נראה לכם שהוא יוכל לשמש כמחשב ביתי פשוט ב3-5 שנים הקרובות (גלישה באינטרנט, צפייה בסרטונים הורדת שירים וכו'?)

תודה.

אני אשמח להערות ולביקורת בונה :)

פורסם

מפרט לא רע אבל הייתי מחליף מספר חלקים. רשום את החנות ממנה בנית ואבנה אחד עדיף משם רק תענה על השאלות הבאות:

-האם מתוכנן אוברקלוק?

-עד כמה השקט חשוב?

-מה גודל המסך שיחובר למחשב?

בנוגע לשידרוגים, מעבד אתה תוכל להחליף רק לסדרה הנוכחית (סוקט 775), אבל אם תקח AMD (שעליו המפרט שאני אבנה לך כנראה יבוסס) תוכל כנראה לשדרג כי AMD הבטיחה שתוציא עוד מעבד לסוקט הזו. בנוגע למחשב לשימושים כללים (לא משחקים) הוא אמור להחזיק די הרבה שנים.

פורסם
  • מחבר

-האם מתוכנן אוברקלוק?

-עד כמה השקט חשוב?

-מה גודל המסך שיחובר למחשב?

בנוגע לשידרוגים, מעבד אתה תוכל להחליף רק לסדרה הנוכחית (סוקט 775), אבל אם תקח AMD (שעליו המפרט שאני אבנה לך כנראה יבוסס) תוכל כנראה לשדרג כי AMD הבטיחה שתוציא עוד מעבד לסוקט הזו. בנוגע למחשב לשימושים כללים (לא משחקים) הוא אמור להחזיק די הרבה שנים

קודם כל תודה על העזרה :)

OC ככל הנראה לא מתוכנן עליו מכיוון שהוא גם משפחתי, למרות שתכלס הוא מיועד למשחקים. (אם תראה לנכון באפשרות של הסכום הנוכחי 4 אלף לעשות אפשרות של OC אני איתך ולא שולל שום אפשרות)

השקט חשוב במידת הנורמה, טיפה רעש לא יהרוג אותי... אבל שיהיה סבבה כמובן (מקווה שהבנת)

גודל מסך 19 LG

השידורגים זה יחסית צד שולי, אם תיהיה אפשרות אני אשמח, ובכללי אני אשמח למעבדי אינטל יותר, אבל אני לא שולל שום אפשרות.

החנות לא חשובה, אני בכל מקרה מזמין דרך הקיבוץ ככה שזה מגיע דרך יבואן ככה שאני יכול לבחור כל חלק שקיים בשוק+- :) אז החנות לבחירתך.

ושוב תודה רבה.

פורסם
פורסם

אם זה דרך יבואן אז מן הסתם שהוא לא יעשה לך אוברקלוק לכן קירור בינוני יהיה פה מעל ומעבר (גם אם תעשה OC קטן).

כעיקרון בשביל מסך 19" כרטיס מסך כגון HD4850 יספיק במידה ואתה לא גיימר כבד ויכול להתפשר פה ושם על הגדרות גרפיות לשם FPS גבוה יותר. במידה ואתה רוצה להריץ אתה המשחק על הגדרות כמה שיותר גבוהות עם FPS גבוה ניתן לקחת HD4870/GTX260.

כמעט בטוח שחלק מהחלקים שאנחנו ממליצים לך פה לא יהיו אצל היבואן, לכן אני נותן לך כמה אופציות.

-מעבד ולוח אם- במידה ואתה מעדיף AMD קח את המעבד ולוח האם שEliya שם לך. במידה ואתה מעדיף אינטל, קח Q9550 עם לוח אם ג'יגבייט EP43-DS3/L.

-קירור- ניתן לקחת אחד את זה שEliya שם אבל אני בספק אם יהיה אותו. במידה ולא אפשר לקחת קירור AC FREEZER 7 PRO/64 (אייאמדי/אינטל) או סייט' מיוגן.

-כרטיס מסך- כפי שרשמתי אם אתה לא גיימר כבד אפשר לקחת HD4850, או אם גיימר כבד GTX260 הגרסא עם 216 צינורות עיבוד, או HD4870.

-מארז- יש לך כמה איכותיים במחיר לא רע כמו אנטק 300 וקולרמסטר דגמים 690/590.

-זיכרון- 4GB ב2 סטיקים, לא VALUE.

-הארדיסק- איזה נפח שתרצה, אני ממליץ בנפחים 500GB/1TB משום שהם משתלמים, בעיקר של חברת סמסונג. ניתן גם לקחת של WD או סיגייט מהסדרה העדכנית ביותר.

-ספק כח- ניתן לקחת סיסוניק 500W/550W או קורסאייר 550VX או אנרמקס פרו 525W.

פורסם
  • מחבר

אם זה דרך יבואן אז מן הסתם שהוא לא יעשה לך אוברקלוק לכן קירור בינוני יהיה פה מעל ומעבר (גם אם תעשה OC קטן).

כעיקרון בשביל מסך 19" כרטיס מסך כגון HD4850 יספיק במידה ואתה לא גיימר כבד ויכול להתפשר פה ושם על הגדרות גרפיות לשם FPS גבוה יותר. במידה ואתה רוצה להריץ אתה המשחק על הגדרות כמה שיותר גבוהות עם FPS גבוה ניתן לקחת HD4870/GTX260.

כמעט בטוח שחלק מהחלקים שאנחנו ממליצים לך פה לא יהיו אצל היבואן, לכן אני נותן לך כמה אופציות.

-מעבד ולוח אם- במידה ואתה מעדיף AMD קח את המעבד ולוח האם שEliya שם לך. במידה ואתה מעדיף אינטל, קח Q9550 עם לוח אם ג'יגבייט EP43-DS3/L.

-קירור- ניתן לקחת אחד את זה שEliya שם אבל אני בספק אם יהיה אותו. במידה ולא אפשר לקחת קירור AC FREEZER 7 PRO/64 (אייאמדי/אינטל) או סייט' מיוגן.

-כרטיס מסך- כפי שרשמתי אם אתה לא גיימר כבד אפשר לקחת HD4850, או אם גיימר כבד GTX260 הגרסא עם 216 צינורות עיבוד, או HD4870.

-מארז- יש לך כמה איכותיים במחיר לא רע כמו אנטק 300 וקולרמסטר דגמים 690/590.

-זיכרון- 4GB ב2 סטיקים, לא VALUE.

-הארדיסק- איזה נפח שתרצה, אני ממליץ בנפחים 500GB/1TB משום שהם משתלמים, בעיקר של חברת סמסונג. ניתן גם לקחת של WD או סיגייט מהסדרה העדכנית ביותר.

-ספק כח- ניתן לקחת סיסוניק 500W/550W או קורסאייר 550VX או אנרמקס פרו 525W.

אני רק מזמין את החלקים דרך היבאון ומישהו מהקיבוץ מרכיב לי אותו, ככה שזאת כן אפשרות לעשות OC. (ועוד בקשר ליבואן תצא מנקודת הנחה שיש לו כל חלק, ואם לא הוא ישיג אותו דרך חנויות והוא בסופו של דבר ישיג אותו)

אני אלך על הGTX260.

בקשר ללוח אם, במקור המליצו לי על EP43 ואני אשמח לפירוט למה הוא עדיף על הEP45-ds3 למעבד q9550.

ספקי כוח זיכרונות והארד דיסק אני זורם. בקשר למארז אני אשכול את זה שוב.

תודה לך ולeliya :)

פורסם

בנוגע ללוח האם, צ'יפסט P43 זול יותר מP45 אבל מבחינת ביצועים לא יהיה שום הבדל. לוח האם הזה תומך בOC בינוני (סביב ה3.4 לדוגמא) לעומת P45 שבד"כ ניתן למשוך איתו לבאס גבוה יותר אבל אני לא חושב שתרצה OC כזה. לכן לוח מבוסס צ'יפסט P43 יספיק פה מעל ומעבר.

הבאתי לך אופציות לקניה, אתה יכול לחפש כל מני ביקורות על החלקים ברשת ולבדוק עם היבואן איזה מהם הכי זול.

פורסם
  • מחבר

לאחר השינויים וההמלצות עשיתי תיקון פשוט :)

המפרט הרגיל

מעבד INTEL CORE 2 QUAD S775 2.83GHz Q9550 : "SLB8V" - BOX

כרטיס מסך GAINWARD GTX260 "GOLDEN SAMPLE" 216 SP 896MB DDR3 - RETAIL

לוח אם GIGABYTE GA-EP45-DS3L

זיכרון G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5S-4G

דיסק קשיח SAMSUNG 320GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD321LJ

מארז COOLERMASTER CENTURION 590 (BLACK) RC-590-KKN1-GP w/o PSU

ספק כוח SEASONIC 500W : SS-500ET

קרור למארז ZALMAN 120mm : ZM-F3

צורב DVD SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK

3940

מעבד

AMD Phenom II X4 940BE 3.0GHZ BOX ¤1,138

קירור למעבד

Xigmatek HDT-S963 H.D.C CPU Cooler ¤116

לוח אם

Gigabyte GA-MA770-UD3 AM2 ¤421

זיכרון

DDR2 4096MB 800MHZ Dual Channel 2GBX2 CL4 Adata/Gskill/Geil HS ¤310

כרטיס מסך

GAINWARD GTX260 "GOLDEN SAMPLE" 216 SP 896MB DDR3 RETAIL- 975 שח

דיסק קשיח

Western Digital WD5000AADS 500GB SATA2 7200rpm 32MB Hard Drive ¤295

כונן אופטי

צורב פנימי DVD+\-RW X 22 תוצרת SAMSUNG דגם SH-S223F SATA ¤138

ספק כוח

SeaSonic 550W SS-550HT A.PFC 120mm Fan 2xPCI-E 6+8 6xSata 80Plus ¤429

מארז

Cooler Master RC-690 No Power Supply ATX Mid Tower Case ¤385

3909

השאלה העקרית היא אם ללכת על מעבד אינטל או AMD (ההבדלים בין המעבדים הנ"ל ההיתרונות והחסרונות...), ואשמח לחוות דעת לגבי שתי ההצעות האלו, ובעצם מה כדאי לי לקחת.

פורסם

אם אני לא טועה שניהם מפרטים זהים מאוד אבל הייתי הולך על הAMD עם המכפלה הפתוחה לOC טוב

הדיסק קשיח יותר גדול במפרט של הAMD אם שמת לב אבל זה שטויות :-\

פורסם
  • מחבר

אם אני לא ישתמש בOC עדיף לי את המפרט הראשון?

והאם נראה לך שעדיף לשפץ לו במקצת את הפסק כוח, המארז והכונן הקשיח? (למפרט הראשון)

ותודה רבה :)

פורסם

כן אפשר לקחת CM690 או ANTEC300 (תצטרך להוסיף לו מאוררים) שהם מארזים מצויינים וספק כוח הייתי לוקח סיסוניק 550W מספיק ומצוין

דרך אגב אם אתה מעדיף את המערכת הפעלה של אינטל שהרכבת שהיא במאה שקל מהAMD גם בסדר גמור בסה"כ שני מפרטים טובים

פורסם
  • מחבר

eliya החישוב המקורי של המפרט שהרכבת לי הוא סביבות 4200 ש"ח, הייתי מעוניין לדעת איך הגעת ל3800? (לקחת בחשבון הנחות או משהו?)

ומרוב הסיבוכים נראה לי אני אלך על המפרט הראשון וזהו :) למרות שהמפרט שהרכבת לי עם או בלי שיפוץ הכרטיס מסך נראה יותר חזק.

פורסם

הגעתי למחיר כזה כי יש בTMS מערכות גיימינג במבצע ואם אתה מוריד פרטים מיותרים כמו ספק 650W וכרטיס מסך 4890 למסך 19

ויש עוד שידרוגים קטנים והוזלות וכו'

פורסם

לא צריך לכלול את ההנחות במפרטים מוכנים של חנויות משום שהוא קונה מיבואן, לכן המחיר מן הסתם לא יהיה זהה ממילא.

-בנוגע לספק כח הוא יספיק.

-הארדיסק אני ממליץ לקחת 500GB/1TB שכן הם משתלמים יותר.

-שים לב שמומלץ לשים קירור סביר למעבד, רשמתי לך את זה בעמוד הקודם.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, הנה החדשות.

באתי אליו עם שתי ההצעות כאשר למעשה ההצעה של elia כללה את הכרטיס gtx 260.

ברגע שהוא ראה AMD הוא למעשה שלל את האפשרות ישר , בטענה שהוא עבד עם מספר מעבדים של AMD ופשוט טען כי הם לא עושים את העבודה ולרוב מנסיונו נהרסים מהר + intel חברה ישראלית ושאני צריך לגלות מעט פטריוטיות.

אז למעשה עברנו להצעה שלי כאשר הוא שינה לי את המארז שבחרתי למארז שהוא רגיל לעבוד איתו, הוא עובד עם אותה סידרה של מארזים בשנים האחרונות והוא הסביר לי שהוא נוח,וברמה טובה מאוד. ( אין לו סיבה לשקר לי, הוא מהקיבוץ, התקפיד שלו הוא לעזור לאנשים להרכיב מחשבים ולתקן אותם ואין לו שום רווח אישי, למען הסר ספק)

בנוסף את הספק כוח הוא שינה לThermaltake והוא מוכן גם zalaman והוא מסתפק אפילו ב450W. שאר החברות הוא טוען מזייפות בכמות הW. (שוב הוא עובד עם מותגים שהוא רגיל לעבוד איתם ולא יורד מתפשר). יש לציין, המחשב הישן שאני הולך להפטר ממנו אחרי 5 שנים לא זכה לבעיות חומרה בכל מהלכו (מילה טובה לבחור שמרכיב)

אז למעשה נשארנו עם מעבד Q9950, כרטיס GTX260, לוח אם P45 (הוא לא מתפשר ^^), זכרון 4096MB, דיסק קשיח 500GB, צורב פשוט, מארז אמין שהוא עובד איתו, ספק כוח של thermaltake 450W, וזהו נראה לי. (מחיר סופי סופי סופי, 3579ש"ח, מחיר מקורי 4170)

אני אשמח להצעות, ואין לי בעיה (וגם לא אין בעיה) שאם אני אבחר חלק כלשהו ויסתמך עליכם הוא ישנה ויעשה בכיף, אחרי הכל זה הכסף שלי... ככה שאני זורם ופתוח לשמוע כל דבר ודבר.

(אם למישהו יש אתר להשוואות חלקים אני אשמח לקבל אותו).

חשביתו אפילו לעשות שינוי קיצוני ולקנות PS3 (שלם, כולל שלטים וכל ההתקנות מחבר שבדיוק מוכר ב2200) ועוד מחשב ביתי פשוט ב1500+- וסלאמת... רעיון שיכול לעבוד?

היבואון שוב, יכול להשיג כל חלק, המחיר הוא למעשה דיי זהה לכל חנות, ואין הנחות כמעט :( הקיבוץ למעשה משלם את המע"מ, סביבות 650 שח לקנייה ב4 אלף ש"ח, לפי חישוב)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים