עבור לתוכן

לשדרג את הקירור של כ.מסך ישן או לקנות כ.מסך חדש יותר?

Featured Replies

פורסם

שלום,

כרגע יש לי כרטיס מסך בין 3 שנים - Asus EN7900GS.

עד היום הוא שירת אותי נאמנה ולאחרונה התחילו להופיע כל מיני ארטיפקטים במשחקים. בדיקה קצרה העלתה כי הוא מתחמם מאוד (הקיץ הזה עוד לא התחיל והכל מאוד חם שם במארז).

אני תוהה האם לקנות קירור לכרטיס המסך (נניח Accelero S1, עם מוד מאוררים יוצא כ 150 ש"ח), או שפשוט לקנות כרטיס מסך חדש ב 200-300 ש"ח ולקבל ביצועים טובים יותר בלי על ההתחממות הזו. המשחקים שאני משחק הם לא הכבדים ביותר שיש, ואפילו די רחוקים מזה. Bioshock, Team Fortess, C&C RA3 - כולם רצים יפה על הכרטיס, אבל C&C3 התחיל ממש לגמגם לאחרונה, כנראה באשמת ההתחממות הכללית.

מה עדיף? קירור חדש או כרטיס חדש?

אילו כרטיסי מסך מומלצים בטווח המחירים הזה יש?

תודה רבה!

פורסם

להשקיע 150 שקל על כרטיס מסך שנמכר ביד שניה בפחות ? פשוט לא משתלם

תשקיע איזה 350 שקל וקל לך איזה HD4670...

לפני הכל,

נקה את המחשב שלך מאבק עם ספריי אוויר דחוס ( אפשר להשיג בחנויות מחשבים )

אם אתה רוצה להחזיר את הכרטיס לטמפרטורות המקוריות שלו תמרח בנוסף משחה טרמית מחדש... זה אמור לפתור את הבעיה.

פורסם
  • מחבר

להשקיע 150 שקל על כרטיס מסך שנמכר ביד שניה בפחות ? פשוט לא משתלם

תשקיע איזה 350 שקל וקל לך איזה HD4670...

לפני הכל,

נקה את המחשב שלך מאבק עם ספריי אוויר דחוס ( אפשר להשיג בחנויות מחשבים )

אם אתה רוצה להחזיר את הכרטיס לטמפרטורות המקוריות שלו תמרח בנוסף משחה טרמית מחדש... זה אמור לפתור את הבעיה.

מרחתי משחה טרמית לפני חודשיים שלושה...יש גם מאורר 120 מ"מ שמעיף קצת אוויר על הכרטיס, אבל הוא עדיין חם. ככה ברגיעה הוא יושב על 55-60 מעלות.

פורסם

תבדוק סירקולוציה במארז...

הכרטיס עושה שגיאות / ארטיפקטים בכלל הטמפרטורה ?

פורסם
  • מחבר

תבדוק סירקולוציה במארז...

הכרטיס עושה שגיאות / ארטיפקטים בכלל הטמפרטורה ?

הכרטיס התחיל לעשות בעיות רק לאחרונה, בC&C -RA3, כשיש מלא יחידות על המסך והכל עמוס בגרפיקה, או ב Team Fortress במפות מסויימות. בשגרה אין שום בעיה.

המארז הוא VB6000 של ThermalTake. יש Noctua P12 מקדימה שמכניס אוויר על כלוב הדיסקים הקשיחים.

יש מאוורר 120 מ"מ מאחורה למעלה שמוציא אוויר. על המעבד יש OCZ Vendatta 2 עם מאוורר שדוחף אוויר לכיוון גב המארז.

אין מקום לעוד מאוורר בסיפור הזה, ככה שאני לא יודע איזה שיפור סירקולציה אפשרי פה.

פורסם

אתה יכול לשים מאוורר שיזרוק על הכרטיס מסך אוויר...

אך אתה יודע שהגורם לבעיות הוא הכרטיס מסך ? תקיעות במשחק עלולים להיגרם מהרבה דברים אחרים... אלה אם מה שאתה רואה זה ארטיפקטים... כאן האשם היחיד הוא הכרטיס מסך...

פורסם
  • מחבר

אתה יכול לשים מאוורר שיזרוק על הכרטיס מסך אוויר...

אך אתה יודע שהגורם לבעיות הוא הכרטיס מסך ? תקיעות במשחק עלולים להיגרם מהרבה דברים אחרים... אלה אם מה שאתה רואה זה ארטיפקטים... כאן האשם היחיד הוא הכרטיס מסך...

המעבד לא בעיה פה - E6600 מומהר ל-3000MHz. גם RAM יש בשפע.

ב C&C יש פשוט תקיעות ואיטיות כשיש הרבה יחידות על המסך. אי אפשר לבחור יחידות, הכל זז לאט....ב TF2 מופיעים קווים מוזרים על המסך וכל מיני גליצ'ים גרפיים. זה גם לא משהו שזכור לי מפעמים קודמות ששיחקתי במשחק (לפני 6-12 חודשים בערך), אז אני מניח שהטמפ' העכשווית עושה את הבעיות.

אין לי היכן למקם מאוורר נוסף. זה המארז, אגב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים