עבור לתוכן

דרוש מאוורר למארז - שקט, 120מ"מ

Featured Replies

פורסם

יש לי לוח MA-78GM-S2H של Gigabyte, וגם הצ'יפסט וגם המעבד מתחממים יותר מדי מפעולות פשוטות של ניגון וידיאו באינטרנט, ניגון מוזיקה וכו'.

אני מחפש בשלב בראשון להוסיף מאוורר 120 קדמי כדי להכניס אוויר, כי כרגע יש מאוורר אחורי בלבד. המארז הוא Thermaltake RS100.

ראיתי מאווררים בטווח של 20-100 ש"ח. אני מניח שהיקרים איכותיים יותר, אבל יש יותר מדי דגמים/חברות...מה מומלץ מבחינת שקט ומבחינת כמות אוויר שהוא מכניס?

במידה וזה לא יעזור לקרר את הצ'יפסט אני אשקול גם הוספת קירור פסיבי/אקטיבי ישירות עליו, אבל אני רוצה להתחיל עם מאוורר קודם.

תודה!

פורסם

S-Flex 1600RPM ...עולה 75 שקלים נדמה לי!

יעשה תעבודה כמו שצריך!

פורסם
  • מחבר

S-Flex 1600RPM ...עולה 75 שקלים נדמה לי!

יעשה תעבודה כמו שצריך!

תודה, הזמנתי :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

סתם מיותר 1600RPM והוא לא כזה שקט

תיקח 1200RPM יספיק לך

אני את האמת למרות שיש לי שני SFLEX 1200RPM היתי הולך על NOCTUA

http://noctua.at/main.php?show=productview&products_id=25&lng=en&set=1 מידע על המוצר.

אתר רכישה http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=5575

יש לי את ה NP-12 והוא עושה עבודה טובה במחשב אחר, אבל הוא גם עולה פי שניים..

פורסם

95 שקל זה לא פי שניים

ואין טעם לקחת 1600RPM זה כבר לא מוגדר כ"שקט".

1200RPM אצלי ואני עוד מוריד אותו בשעות הערב ...

גם אם לקחת SFLEX זה בחירה נבונה לא פחות רק שתדע ש"מחשב קר" יבוא לך אחרי שתהיה לך סריקלציה נורמלית/וכבלים מסודרים וכו'.

וזה מאוד תלוי איך אתה מטפל בשאר הרכיבים כרטיס מסך/מעבד ולאן נפלט החום ואיך הוא מתפזר.

פורסם

Los שקט זה דבר יחסי..יכול להיות שגם ב1600RPM זה היהי בסדר לאוזן של פותח התרד..

בכל אופן פותח התרד מה שאר המפרט ? טמפ' ?

פורסם
  • מחבר

Los שקט זה דבר יחסי..יכול להיות שגם ב1600RPM זה היהי בסדר לאוזן של פותח התרד..

בכל אופן פותח התרד מה שאר המפרט ? טמפ' ?

speedfanj.jpg

AMD X2 5600 @ 65w

לוח Gigabyte MA78GM-s2H Rev 1.0

OCZ 2GB Kit DDR2 PC2-6400 800Mhz Platinum Rev2 4-4-4-15 XTC

מארז ThermalTake RS100

ספק Seasonic M12 II-430

זה במנוחה.

במאמץ הNorthbridge מדווח על מקסימום של 105 מעלות, והמעבד על 70-75 מעלות.

אגב למי שתוהה, הקריאה של 85 מעלות במנוחה של הצ'יפסט נשמעת חריגה, אבל היא אצל כל בעלי הלוח הנ"ל. אני לא יודע אם זו טעות חיישן שיש בכל הלוחות או הטמפ' האמיתית, אבל זה הטווח. במנוחה זה יושב על 80-85, במאמץ יכול לטפס ב10-20 מעלות.

כפי שאפשר לראות - הכל חם שם. בגלל זה אני רוצה מאוורר שיכניס אוויר מקדימה, כי זו כרגע הבעיה הכי גדולה. אולי אח"כ אני אוסיץ צלעות קירור על הNB, או בכלל אקנה כרטיס מסך פשוט ואפתור את ה NB מעבודות גרפיקה...המחשב משמש לצרכים של אופיס/מיילים/אינטרנט/מוזיקה ומשחקים בסיסיים ביותר, לא משהו שדורש כרטיס מסך אמיתי, בכל אופן.

פורסם

אתה צריך עוד אחר שיוציא או ינטר את האוויר החם למקום היעודי שיצא כמו שצריך.

להכניס אוויר זה לא ישנה הרבה תנועת אוויר יש גם בלי המאוורר .

פורסם

Los הוא ציין כבר שיש מאוורר אחורי..ככה שרוב הסיכוים שהוא מוציא אוויר..

עוד אחד מכניס אוויר..יעזור בסירקולציה..

כמו כן פותח התרד..טמפ' למעבד בדוק עם CORE TEMP..טמפ' לכל השאר עם HWMONITOR או EVEREST..

פורסם
  • מחבר

Los הוא ציין כבר שיש מאוורר אחורי..ככה שרוב הסיכוים שהוא מוציא אוויר..

עוד אחד מכניס אוויר..יעזור בסירקולציה..

כמו כן פותח התרד..טמפ' למעבד בדוק עם CORE TEMP..טמפ' לכל השאר עם HWMONITOR או EVEREST..

אני אבדוק ואחזור לכאן עם התוצאות, תודה.

Los,

המאוורר היחיד הנוכחי מוציא אוויר, כמובן. אין לי פתרון אחר למיקום מאוורר חוץ מקדימה. זה בשאיפה יעיף אוויר גם על הNB. אין לי פתח צד למאוורר.

חוץ מלהכניס מאוורר קדמי שמכניס אוויר, מה עוד אפשר לעשות מבחינת אוורור? הכל פנוי בפנים כי אין שום דבר עם נפח גדול..

פורסם

אתה יכול לנסות לסדר כבלים..ולנקות אבק..כמו כן את התעלה תסיר..אם לא עשית את זה עד עכשיו..

פורסם

אני את האמת למרות שיש לי שני SFLEX 1200RPM היתי הולך על NOCTUA

http://noctua.at/main.php?show=productview&products_id=25&lng=en&set=1 מידע על המוצר.

אתר רכישה http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=5575

NOCTUA הכי טוב מכולם בכל הפרמטרים אבל ככל הידוע לי אי אפשר להשיגו כיום בארץ

למרות שמופיע אצל כמה חנויות (פנדה, זיגזג).

אם מישהו יודע על חנות בארץ שמחזיקה במלאי - אשמח להתעדכן.

פורסם

בקיצור ולעניין..

אין לך ממה לחשוש!

תקח את ה S-FLEX 1600RPM כמו שאמרתי...יעשה את העבודה כמו שצריך!!!!

ולוס..1600 לא כזה רועש כמו שאתה מגדיר אותו!, תתיחס אליו בכבוד :bash:

פורסם
  • מחבר

סוף הסיפור:

קיבלתי היום את ה s-flex. הסתבר שבכלל הם מגיעים בזוג (בחנות הציגו את זה בתור 67 ש"ח למאורר והזמנתי אחד. קיבלתי שניים כשכל אחד עולה 33.5 לפי הקבלה).

התקנתי אחד בתור מאורר שמכניס אויר למארז. ניקיתי אבק, מרחתי מחדש מחשה טרמית על המעבד ועל ה Northbridge.

פירקתי מאוורר ישן של P4 שהיה לי, עיקמתי קצת את הפלסטיקים שלו והרכבתי אותו על ה-NB, ככה שעכשיו בנוסף ל s-flex שמכניס אוויר, יש לו גם אוורור צמוד משלו.

בדקתי בזריזות כדי לראות מה הטמפ' - מחר אני אריץ בדיקה אגרסיבית יותר. בשורה התחתונה:

טמפ' במאמץ ירדה משיא של 105 ל 87 מעלות (ל NB), הדיסק הקשיח ירד מ-44 ל32 (בזכות המאוורר שצמוד אליו עכשיו), המעבד הגיע במקסימום ל 49 (לפני כן הוא הצליח להגיע גם ל 65 מעלות).

אני מקווה שכל זה ימנע את ההתחממות המסיבית שהייתה לפני כן...

תודה לכולם :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים