עבור לתוכן

משרד הבריאות: כ-700 ימותו משפעת החזירים

Featured Replies

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3756164,00.html

התחזיות הקודרות של משרד הבריאות מציגות לראשונה את ממדי התמותה הצפויים בחורף הקרוב משפעת החזירים: מנכ"ל המשרד העריך היום (ב') כי בהתפרצות הצפוייה של שפעת החזירים בעונת החורף יהיו כ-700 מקרי תמותה, רובם של צעירים. הנתונים נמסרו בדיון של ועדת הבריאות של הכנסת, בעניין רכישת החיסונים לשפעת החזירים.

מנכ"ל משרד הבריאות, פרופסור אבי ישראלי, אמר בדיון כי ככל הנראה כרבע מהאוכלוסייה בישראל תידבק במחלה. עוד אמר פרופסור ישראלי כי בבתי החולים יהיה מחסור של כ-4,500 מיטות אשפוז כדי להיערך באופן סביר להתפרצות.

:o

• תגובות 37
  • צפיות 2.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3756164,00.html

איפה האחריות המיניסטריאלית של שר הבריאות? סליחה, שכחתי שאין כזה. איפה האחריות המיניסטריאלית של סגן שר הבריאות? זה שקוף לחלוטין לכל בר דעת שהנתון הזה מנופח לחלוטין וגם במידה והוא נכון, מה חשיפת המספר תורמת מלבד הפחדת הציבור ויצירת פאניקה?

פורסם

שפעת החזירים זה לא דבר כ"כ קשה, היא שפעת רצת יותר קשה והרבה יותר מדבקת. עד עכשיו מתו הרבה יותר משפעת רגילה במשך זמן זהה מאשר ממנה. סתם עושים ממנה מהומה מטורפת.

פורסם

סתם מפחידים את הציבור ללא סיבה.

פורסם
  • מחבר

אחוזי התמותה מהזן הספציפי הזה של השפעת גבוהים יותר מזנים אחרים והוא מדבק יותר

נסיון העבר אומר שזו לא מחלה שאפשר לזלזל בה (ראה ערך השפעת הספרדית) והפחד כמובן הוא ממוטציה

אז כן, זה לא אבולה, אבל אסור לקחת את זה בקלות ראש, לא סתם מדינות העלו את הכוננות וארגון הבריאות העולמי הכריז על מצב חירום בריאותי

פורסם

היא לא כ"כ יותר מסוכנת. אומנם היא יותר מסוכנת אבל לא כמו שעושים ממנה. בכל מקרה, הפאניקה סביבה מורידה את אחוזי התמותה בהמון. לכן שפעת רגילה הורגת יותר למרות שהיא פחות קטלנית (הנפיצות שלה גם משפיעה מאוד כמובן אבל נסתכל על נתונים בקרב החולים.)

פורסם

אחוזי התמותה מהזן הספציפי הזה של השפעת גבוהים יותר מזנים אחרים והוא מדבק יותר

נסיון העבר אומר שזו לא מחלה שאפשר לזלזל בה (ראה ערך השפעת הספרדית) והפחד כמובן הוא ממוטציה

אז כן, זה לא אבולה, אבל אסור לקחת את זה בקלות ראש, לא סתם מדינות העלו את הכוננות וארגון הבריאות העולמי הכריז על מצב חירום בריאותי

כוננות - כן, זהירות - כן, יצירת פאניקה - לא.

פורסם
  • מחבר

כנראה שזה מה שנחוץ כדי שיהיו חיסונים לכלל האוכלוסיה לקראת החורף הקרוב

פורסם

כבר פתחת דיון בנושא דקה לפני, חבל לפתח שתי דיונים באותו נושא. אני מבקש מכולם לא להגיב עד שינעלו את הדיון הזה.

פורסם
  • מחבר

חשבתי שיהיו 2 דיונים, אחד על השפעת וחומרתה ואחד ביקורת על משרד הבריאות :P

פורסם

במצב הנוכחי של השפעת ,לא קטלנית יותר משפעת עונתית רגילה ,המיקרים של המוות זה בעיקר שרגישים לסוג הזה ספציפית \אנשים שרגישים לאנטיביוטיקה שניתנה להם\אנשים שלא קיבלו טיפול הולם .

זה סתם עוד כותרת מפוצצת של ynet שנועדה למשוך עוד קוראים .

פורסם
  • מחבר

השפעת הזאת בניגוד לשפעת רגילה קטלנית במיוחד לצעירים

ואלו שמתים ממנה לא בהכרח מתים מרגישות לאנטיביוטיקה

אבל אל תתן לעובדות לבלבל אותך

בכלל כל העולם, ארגון הבריאות סתם מלחיצים כי מה להם ולידע אמיתי בנושא (תזכיר לי את תחום ההתמחות שלך אלכס?)

אם לא תהיה מידה מסויימת של פאניקה עכשיו וטיפול נכון (כמו חיסון האוכלוסייה) התוצאות יכולות להיות קשות (וצפוי שבישראל, סמוך על סמוך וכו' לא יעשו כלום בנידון)

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1104893.html

פורסם

אין לי תחום התמחות ,אבל סיימתי ביולוגי ,פיזיקה וכימיה מורחב .

אז בו נגיד שאני יודע בערך על אצבע אחת מה זה ווירוס .

וזה נכון שיש צורך לפתח חיסון ,אבל פאניקה של הציבור רק תוביל לחוסר יציבות ממשלתי (בניגוד לאמריקה ,אצלינו ,עם אחוז מסויים של אנשים לא הולך לעבודה יש לזה השפעה על תחומים אחרים )שימנע או יאט פתוח של חיסון.

אבל אתם יכולי להיות רגועים ,כי במחסן של ארגון הבריאות עולמי יש עכשיו פטנט שיכול להיתגבר על הווירוס הזה ועל 85% מכלל הווירוסים הקיימים ,כמובן שזה יכנס לשימוש אך ורק עם יהיה צורך ממשי בכך .

(ואם מישהוא לא מאמין זה בסדר ,כי העיקרון עילו פועל החיסון הזה היה נחשב למדע בידיוני לפניי 3 שנים ,בו נגיד ששאלתי על זה את המורה שלי לביולוגיה הוא צחק ,אבל אז אחרי שנתיים הוא הביא כתבה על זה ).

פורסם
  • מחבר

אז בו נגיד שאני יודע בערך על אצבע אחת מה זה ווירוס .

אז אתה יודע שאנטיביוטיקה זה לחיידקים ולא לוירוסים

וזה נכון שיש צורך לפתח חיסון ,אבל פאניקה של הציבור רק תוביל לחוסר יציבות ממשלתי (בניגוד לאמריקה ,אצלינו ,עם אחוז מסויים של אנשים לא הולך לעבודה יש לזה השפעה על תחומים אחרים )שימנע או יאט פתוח של חיסון.

וזה שמדובר בזן הרבה יותר מדבק משפעת "רגילה" ואלים יותר לא יפגע באנשים ללכת לעבודה?

אבל אתם יכולי להיות רגועים ,כי במחסן של ארגון הבריאות עולמי יש עכשיו פטנט שיכול להיתגבר על הווירוס הזה ועל 85% מכלל הווירוסים הקיימים ,כמובן שזה יכנס לשימוש אך ורק עם יהיה צורך ממשי בכך .

(ואם מישהוא לא מאמין זה בסדר ,כי העיקרון עילו פועל החיסון הזה היה נחשב למדע בידיוני לפניי 3 שנים ,בו נגיד ששאלתי על זה את המורה שלי לביולוגיה הוא צחק ,אבל אז אחרי שנתיים הוא הביא כתבה על זה ).

פיתחו אותו בAREA 51, שמעתי על זה :lol:

פורסם

לא, הוא צודק. לפטנט הזה קוראים "השיבוט של צ'אק נוריס".

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים